- 25 Mart 2010
- 6.843
- 421
- 113
- Konu Sahibi sagopammmm
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
madem öğretmen olmak istiyordunuz gitseydiniz ya eğitim fakültesine ?
dersler zormuş, ağırmış. mış mış mış. kimse zorla yollamadı sizi oraya. başkasının mesleğine yamanmaktan vazgeçin artık.
devlet formasyondan paraları cebe indirecek biz de burada birbirimizi yiyelim.
herkes işine kendi mesleğine baksın arkadaş ya madem akademisyen değil de öğretmen olmak istiyordun ne işin var fen edebiyatta diye sorarlar adama.
eğitim fakülteli biri olarak yeter hakkımızın yendiği diyorum![]()
ülkemizi kendi bölümünden okuyan mutlaka kendi bölümüyle ilgili iş yapabilcek potansiyele sahip bi ülke olarak mı görüyosunuz şu cümleyi kurarken çok merak ediyorum :44::44:
dil edebiyat mezunuyum, şansımıza (!) okurken formasyon alma imkanım oldu aldım noldu
koca ülkede 1 kişi atandı
ve şuan finans sektöründeyimm..
öleyse iibf mezunlara kocaman kusura bakmasınlar diyorumm
şartlar ..
öyle bir potansiyele sahip bir ülke olmadığını herkes biliyor. Benim kızdığım nokta ortada zaten bu kadar atanamayan öğretmen varken üstüne fen-edebiyat mezunlarının öğretmen(!) yapılıp araya eklenmesi.
hem bu formasyon mevzuu yüzünden fen-edebiyat fakültelerinin de kalitesi düşüyor. Fen-edebiyatın amacı ilgili olduğu bölümde akademisyen yetiştirip bilimsel araştırma yapmak iken eğitim fakültelerinin arka odası oluyor resmen.
akademisyen olarak kaç kadro açılıyo üniversitelerde, yeterli mi
artık kimse kalitesine, bölümüne bakmıyo..
çünkü insanlar iş bulma derdinde.
hem eğitim fakülteleri formasyon derslerini bizlerden daha iyi aldıkları için zaten adım olarak öndeler.
sadece biraz daha çaba göstermek zorundalar fen - edebiyat fakültelerinin önüne geçmek için
*
hatta kendi çevremden bi örnek verim size;
benle birlikte mezun olan arkadaşım ( fransızca mezunuyum ) devlette sözleşmeli türkçe öğretmeni
diğer ise bi kolejde ingilizce öğretmenii..
yorum yapmama gerek yok sanırım..
tartışmıyoduk aslında amaa :44::44:
şartlardan bahsediyodukk![]()
Olay üniversite kadrolarına hiç gelmesin bence çünkü konu başlığından çıkmış oluruz![]()
Evet kimse kalitesine bölümüne bakmıyor ama ben bakıyorum. Ha kendi bölümünü bitirip atanıp öğretmenlikten bir haber insanlar da var orası ayrı mesele.
Ben devlet bu olanağı sağlayarak ortamı cümbüşe çevirsin istemiyorum herkes kendi işine baksın.Bakacak işi olmuyorsa da o onun sorunu o düşünecekti. Görüyoruz halimizi teknik öğretmenler mühendis, hemşireler fizyoterapist, sosyoloji,felsefe okuyanlar da psikolojik danışman olacak bu gidişle.
bana tartışılıyor gibi geldi o yüzden yazdım
bu konularda ben de şimdiye kadar çok fikrimi belittim ama hiçbir işe yaramadı her iki taraftan da
o açıdan söyledim