fen-edebiyatta formasyon

pnrarsln

güneşe aşık . . .
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2010
1.217
4
66
Diğer
arkadaşlar edebiyat bölümü okuyorum bu yıl yapılan düzenlemeye göre 18 üniversitede eğitim fakültesinde olduğu gibi okurken formasyon verilecek
benim okuldada öyle ama ortalama 2.5 olucak
fakat ortalaması 2.59 olanlar bile alamadı bu sene
anlıyacağınız durum zor ortalamayı tutturamayabilirım
dershande formasyon istenmiyor değil mi
bide dershane öğretmenleri ne kadar ücret alıyor
bu konularda bilgisi olanlardan yorum bekliyorum

Dersaneler formasyon istiyor. İlk sene 600-700 arası bir şey veriyorlar. Diğer seneler de çok az artış yapıyorlar. Dersaneyi tavsiye etmem. Koleje başlayın ama dersaneye gitmeyin. Elini veren kolunu kaptırıyor resmen.

dersane ve formasyon konusunda tam bir bilgim yok ama dersane son çareniz olsun ne yaparsanız yapın öğretmenlik hakkınızı mutlaka alın...formasyon alamayacaksanız tezsiz yüksek lisans yapın..dersaneler sadece sömürür deli gibi çalıştırır ve emeğinizin karşılığın alamazsınız....

canım dersanede ılk sene stajer olarak calısırsın el harclıgı karsılında katlanırım dıyosan sene sonunda sınav yapıyor meb tarafından ogretmen oluyosun ama dersanede calısmak cok zor cok calıstırıyolar ınsanı ve cok az para verıyolar ben dayanamadım ıstıyosan sen dene.. sımdıden kolaylaıklar ve sabır dılıyorum canım..

Son düzenleme:
Benim bildiğim hem 2,5 not ortalaması olması gerek; hemde alttan en fazla 2 ders almış olmanız gerek.

Yani kaldığınız ders en fazla 2 adet olmalı.

Tabi daha doğru ve net bilgiyi fakültelerden öğrenebilirsiniz.

Gerçi her sene bu düzenleme değişiyor; ne yazık ki her defasında daha fazla zorlaştırıyorlar.

Yararları yok düzenlemede, bari hiç ellemesinler... Daha çok cıvkını çıkartıyorlar.:1closedeyes:

canım benim ablamda yeni aldı formasyon okurken hemde:)
şimdi öğretmenlik dersi alıyorlar ve 2.dönem staja başlayacak inşallah

dersaneler sömürüyor çok kötü..
ben geçen yıl 3 ay dersanedeki tek ingilizce öğretmeni olarak çalıştım.
haftada 3 gün, günde 12 derse girdim.
ama mezun olmadığım için 300 lira paraya çalıştım.
onu da zamanında vermediler...
mezun olunca çalışsam 700 falan olur heralde en fazla..

Benim bildiğim hem 2,5 not ortalaması olması gerek; hemde alttan en fazla 2 ders almış olmanız gerek.

Yani kaldığınız ders en fazla 2 adet olmalı.

Tabi daha doğru ve net bilgiyi fakültelerden öğrenebilirsiniz.

Gerçi her sene bu düzenleme değişiyor; ne yazık ki her defasında daha fazla zorlaştırıyorlar.

Yararları yok düzenlemede, bari hiç ellemesinler... Daha çok cıvkını çıkartıyorlar.:1closedeyes:

ortalama 25 olucak alttan dersde en fazla 2 tane olucak
evet bunları biliyorum
yönetmelik panoya asıldı okudum bu sene geldi
ortalamam 2 lerde bişey hadi çalışıp 2.5 gelsem diyorum yine zor 2.59 lar bile girememiş
bi de kontenjan sınırlaması gelebilir dediler
hatta değişebilirmiş bu yasa bilmiyorum çok karışık ya bu senen çok önemli işte

dersaneler sömürüyor çok kötü..
ben geçen yıl 3 ay dersanedeki tek ingilizce öğretmeni olarak çalıştım.
haftada 3 gün, günde 12 derse girdim.
ama mezun olmadığım için 300 lira paraya çalıştım.
onu da zamanında vermediler...
mezun olunca çalışsam 700 falan olur heralde en fazla..

mezun olmada nasıl çalıştın öyle bi imkan var mı

canım dersanede ılk sene stajer olarak calısırsın el harclıgı karsılında katlanırım dıyosan sene sonunda sınav yapıyor meb tarafından ogretmen oluyosun ama dersanede calısmak cok zor cok calıstırıyolar ınsanı ve cok az para verıyolar ben dayanamadım ıstıyosan sen dene.. sımdıden kolaylaıklar ve sabır dılıyorum canım..

teşekür ederm canım
insan düşünmeden edemiyo niye okuyoruz ki zaten iş sabibi olalım diye
bu sene formasyon olayı çok karışıkda bizim o yüzden çok sıkıntılıyım

Dersaneler formasyon istiyor. İlk sene 600-700 arası bir şey veriyorlar. Diğer seneler de çok az artış yapıyorlar. Dersaneyi tavsiye etmem. Koleje başlayın ama dersaneye gitmeyin. Elini veren kolunu kaptırıyor resmen.

600-700 olsa yine iyi ama ben asgari ücretten düşük diye duydum emin olamadım sizlere sormak istedim
bi de formasyon işi olmazsa direk işsiz kaldım o zamn ben ne özelde ne devlette iş bulamam en az 3-4 sene

Ben çalıştım dershane ilk yıl stajyer olarak aldığından bana 150tl verdi sigorta veriyor
Diğer dershanelerde 250 300 alan da oldu ama bu kadar
2.senende 500 3.sene 750dir
Yani izmir piyasası budur.

600-700 olsa yine iyi ama ben asgari ücretten düşük diye duydum emin olamadım sizlere sormak istedim
bi de formasyon işi olmazsa direk işsiz kaldım o zamn ben ne özelde ne devlette iş bulamam en az 3-4 sene

Ben mezun olduğumda bir dersane ile görüşmüştüm sbs ye yönelik. Günde 10 saat, 1 gün izin (hafta içi) 700 civarı demişlerdi tabi stajyerlik de vardı. Kabul etmemiştim. Branşınız nedir acaba?

Ben mezun olduğumda bir dersane ile görüşmüştüm sbs ye yönelik. Günde 10 saat, 1 gün izin (hafta içi) 700 civarı demişlerdi tabi stajyerlik de vardı. Kabul etmemiştim. Branşınız nedir acaba?

edebiyat okuyorum şuan 2.sınıfım
sizin çok iyiymiş 700 milyon ilk seneden hemde

Back
X