Fen ve Teknoloji Öğretmenleri Buyrun :)

PAPAYATAKARA

cennet kokulu ANNEMM!!
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2010
583
0
46
Ankara
a.s.Merhabalar, branşdaş meslektaşlarım.

Önceki başlıklarda aramaya çalıştım ama bulamadım.
Sadece fen ve teknoloji öğretmenleri olarak toplanıp; sohbet edelim, paylaşımlarda bulunalım istedim.

Arkadaşlar şu an nerelerdesiniz, çalışıyor musunuz, yoksa ben gibi iptal edilen kpss ye mi hazırlanıyorsunuz?

Ders çalışmak haricindeki zamanlarımda genelde bu siteye giriyorum, girdikçe de benimle aynı durumda olan arkadaşlarla sohbet etmek isterim
.

merhaba...
ben 8.yılımı çalışıyorum

Hoşgeldiniz..
Maşallah 8. yıl süper. Siz kpss nin çok zorlaşmadığı zamanlarda atanan şanslı öğretmenlerdensiniz ne güzel.

Devlette çalışıyorsunuz heralde değil mi?
Branşımı çok severek seçmiştim ve çok severek okudum ancak konu işe gelince Türkiye'deki en şanssız branş bizimki malesef.
Özel sektörde 2 yıl çalıştım ama evliyken çok zor oldu ve bidaha girmedim özele.
Şu an kpss ye çalışıyorum ben de, eğer hırsızlık olayları olmasaydı 91 alıp; çok sevdiğim mesleğimi yerine getirebilecektim melocum.

Siz ne durumdasınız, öğretmenlikten memnun musunuz? Bu devirdeki çocuklarla uğraşmak da pek kolay değil doğrusu.

hayırlısı olsun demek gerek

aslında çok kolay değildi 85 tabandı ben atandığımda ben 90 la atandım.
mesleğimden çok memnunum inşallah darısı senin başına canım

Tatil bitti, mesaiye devam :hulya: destina 80 hocam. Allah kolaylıklar versin inşallah hepinize, bu devrin çocukları çok fena çok, bi de fen bilgisi çocuklara karmaşık geliyor, onların haylazlıklarıyla uğraşırken bir yandan da fen bilgisi öğretmeye çalışmak zorluyor insanı.

Rabbim hayırlısıyla şu iptal edilen sınavın sonuçlanmasını nasip eder inşallah ben de atanırım.
Evde olmak çok zor geliyor bana, günlerim boşa uçup gidiyormuş gibi hissediyorum.
Özel sektörde çalışmak biraz bile makul olsa biryerlere başvurcam ama o konuda da eşimle sorun yaşıyorum, özelde çalışmamı istemiyor. Gecesi-gündüzü-haftasonusu yok özel sektörün, her daim mesai başında olmak zorunluluğu var. Hele bi de çocuk olursa; özel sektör yürütülecek gibi değil.

Sizleri görmek ilham oldu bana, şu sınav bi olsun inşallah ben de başlamak istiyorum işime artık. Bi aksilik çıkmazsa yine en az 90 puan bekliyorum.

Öncelikle herkese merhaba
Ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim
FAkat bölüm değiştirmeli miyim diye bir düşüncem var.
Acaba memnun musunuz mesleğinizden?
Avantaj ve dezavantajları sizce neler?

merhabalar benimde 3. yılım bitecek şubatta.antepteyim, 90 puanla atanmıştım.mesleğimi çok seviyorum.aslında hep matematik olsun derdim ama iyikide fen seçmişim, şu an çok severek yapıyorum

slm bende 6. yılımı çalışıyorum
branşımı çok seviyorum
hem öğrenciler hemde diğer öğretmen arkadaşları şaşırtmak güzel oluo

Ben de 2009 da atandım, şu an izindeyim bebeğimiz olduğu için. Kars'ta görev yapıyorum. 90 puanla atandım . Bu puanla neden burayı tercih ettiğime gelince... Sevgili eşim... Onun tayini burda, ben de onun yanını tercih ettim... : )

Öncelikle herkese merhaba
Ben Fen bilgisi öğretmenliği öğrencisiyim
FAkat bölüm değiştirmeli miyim diye bir düşüncem var.
Acaba memnun musunuz mesleğinizden?
Avantaj ve dezavantajları sizce neler?

eski_bir_masal, branşımız çok güzel , hatta en zevkli branşlardan biri. Ama en güzel şekilde işleyebilmemiz için dersleri iyi bir donanım gerekiyor. En başta eksiksiz bir laboratuvar. Benim çalıştığım okulda bu yoktu. O yüzden çok zorluk çektim. Bir de SBS de fen ve teknoloji soruları da çıktığı için insanın üzerinde biraz baskı oluyor. O kadar :)

ben de bu sene mezun oluyorum inş:81: kpssye hazırlanıyorum şu an.nasıl 90 puan aldınız bana tavsiye verin nolur.nasıl çalıştınız öyle :52: masanın başında uzun süre oturup çalışamıyorum,gerilmeye,panik olmaya başladım iyice

ben de bu sene mezun oluyorum inş:81: kpssye hazırlanıyorum şu an.nasıl 90 puan aldınız bana tavsiye verin nolur.nasıl çalıştınız öyle :52: masanın başında uzun süre oturup çalışamıyorum,gerilmeye,panik olmaya başladım iyice

ezber yaptım tarihten anlamıyordum 2 sene atanamadım sonra tarih kitabını ezberleyince oldu

bende yıllar önce mezun olmuş bi fen bilgisi öğretmeniyim...hep özel sektörde çalıştım,ama evlilik çocuk olunca mahvoldum özelde..eşimle boşanma düzeyine gelince bu yıl istifa ettim dersaneden ve kpss hazırlanmaya başladım...yaşım 30,eşim istanbulda kalıcı..benim bu yaştan sonra hazırlanıp istanbula atanmam bi mucize...ha bu arada ben hiç fen derslerine girmedim,hep matematik derslerine girdim dersanenin ihtiyacına göre işte....ben fen dersini çok seviyorum,öğretmenliği de...ama mesleğimi yapmak imkansız gibi geliyor.....ders çalışıyorum ama umudum yok hiç..akşama kadar reçel konserve yapıyorum,klasik ev hanımıyım...utansın meb..o kadar istiyorum ki mesleğimi yapayım ama nerde nasıl..özel sektör gerçekten mantıklı değil,hele evli ve çocuklu isen..meb de atamıyor işte....kötüyüm kısacası...

Merhaba sevgili meslektaşlarım. Ben de 2010 Aralık'ta İzmir'e atanan bir fen ve teknoloji öğretmeniyim. Bu aralıkta adaylığım kalkacak nasipse. Henüz yolun çok başındayım ancak ben malesef şimdiden çooooooookkk soğudum mesleğimden. Branşımı seviyorum ama bu mesleği yıllarca sürdürebileceğimden endişe ediyorum. Hamdolsun atandım maaşımı alıyorum. Çok şükür. Allah herkese hayırlı bir iş kapısı versin. Belki binlerce insanın olmak istediği yerdeyim ve nankörlük ediyorum. Ancak sinirlerim ve boğazım iflas bayrağını çekmek üzre :5: Yeterince sert olamayışım, güler yüzüm ve vicdanlılığım sebebiyle hakimiyet kurmakta özellikle 7 ve 8. sınıflarda zorlanıyorum. Stajerliğim kalktıktan sonra önüme yine devlet sektöründe uygun bir alan olursa geçmekyi düşünüyorum. Hayırlısı bakalım... Hem böylece benim yerime de belki bu mesleği daha iyi yürütecek bi öğretmen arkadaşım atanır. Ah o diğer alanlara geçiş biraz daha kolay olsa... :5:

Back
X