fena kırıldım kızlar..

bence kesinlikle siz gitmeyin ... o gitmek istiyorsa buyursun gitsin... ettiği küfürün bedelini tek başına giderek ödesin ..

kızlar şu an siniren ve ağlamaktan yazıyı bile düzgün yazamıyorum..kocamın bugün dogum günü dedim zaten evleneli 9 ay olmuş onun işi için kalkmışım istanbuldan 1200 km.uzakta biyere gelmişim..doğuda tam mahrumiyet bölgesi..sırf 5 yıldır birbirimizi seviyoruz diye..ama adam bugün o kadar hazırlık yaptım zaten 3-5 tane yeni arkadaş edinmişiz onları falan çağırdım akşama sürpriz doğum günü yapayım diye..ama az önce beni araddı akşama memleketime gidiyoruz acil hazırlan dedi..konu ne bi hastalanan falanmı var dedim vay efendim kardeşi okuldan kaçıyomuş devamsızlıktan atılacakmış ve acil gidip onun hesabına bakacakmış..bende sinirlendim ben bunun için çabalıyorum o kadar insanı çağırdım hazırlık yaptım diye...adam bağırıp üstüne birde ecdadına diye küfür edip telefonu kapadı..şokkk içindeyim. beni kırdıgı konuya bakarmısınız...hayır annesi babası kardeşinin başındayken bunu arayıp ta burdan oraya çağırmaları..çok üzüldüm çok kötüyüm...ne yapayım şimdi...

Yanlış zamanlama ancak doğumgününe karşılık kardeş sözkonusu.
Hem senin doğumgünün bile değil ki senin bile olsa,kardeşin elden gidiyor,başaçıkamıyoruz dedilerse hükmü yok.
Kardeşi yoldan çıkmış,ailesi dertli ve çaresiz aradıysa...
Kusura bakma ama doğumgünü partisi,arkadaş daveti,onca hazırlık yaptım demek anlamsız kalıyor.

Küfür konusu yanlış.O konuda tepki gösterebilirsin ama durum konusunda aynı şeyi söyleyemem.

Yalnız şu 1200 km meselesini her tartışmada önüne koyarsan,sonunda "eeehhh gelmeseydin" diyebilir.

yuhhh adam tam bir möööööö valla önce ona sen küfürünü yedir sonra götür onları kafasından aşaya boca et hiç bir yerede gitme otur oturdugun yerde eşyamısın sen çabuk hazırlanmış sinirlendim bak şimdi:D

kızlar şu an siniren ve ağlamaktan yazıyı bile düzgün yazamıyorum..kocamın bugün dogum günü dedim zaten evleneli 9 ay olmuş onun işi için kalkmışım istanbuldan 1200 km.uzakta biyere gelmişim..doğuda tam mahrumiyet bölgesi..sırf 5 yıldır birbirimizi seviyoruz diye..ama adam bugün o kadar hazırlık yaptım zaten 3-5 tane yeni arkadaş edinmişiz onları falan çağırdım akşama sürpriz doğum günü yapayım diye..ama az önce beni araddı akşama memleketime gidiyoruz acil hazırlan dedi..konu ne bi hastalanan falanmı var dedim vay efendim kardeşi okuldan kaçıyomuş devamsızlıktan atılacakmış ve acil gidip onun hesabına bakacakmış..bende sinirlendim ben bunun için çabalıyorum o kadar insanı çağırdım hazırlık yaptım diye...adam bağırıp üstüne birde ecdadına diye küfür edip telefonu kapadı..şokkk içindeyim. beni kırdıgı konuya bakarmısınız...hayır annesi babası kardeşinin başındayken bunu arayıp ta burdan oraya çağırmaları..çok üzüldüm çok kötüyüm...ne yapayım şimdi...

yoksa aileside mi sürpriz doğumgünü hazırladı, böyle bir bahaneyle yanlarına çağırıyolar

kızlar...akşam işten geldi..tüm hazırlığımı masanın üzerine açık büfe yerleştirdim..o eve gelir gelmez yaptığım herşeyi onun gözünün önünde apartmandaki tüm komşulara bir güzel dağıttım.. en sona pastasını bıraktım...bir çatal bıçakla ve pastayı kutusuyla beraber başına çarparcasına önüne koydum. mumu yakıp kendim üfledim ve otur kendi kendine doğum gününü kutla ömründe göreceğin ilk ve son doğum günün ve senin için emek verilip yapılmış ilk ve son hazırlık..kendi kendine ye ömür boyu unutamayacağında bir gün olsun dedim..daha sonra ne kadar haksız oldugunu da bir güzel anlattım ağlamaktan zaten gözlerim baloncuk yapmış..sonrada basıp yatak odama gittim 8 de uyumuşum..sabahta gelmiş öperek uyandırmaya çalışıo..yüzüne bile bakmadım..gidecek yerim yoktu yoksa bu akşamıda bu evde geçirmezdim ama ailemin yanına gitmek için yarını beklemem lazım dedim...her sabah kahvaltısını falan hazırlayan öperek yolcu eden karısı bugün bi kelime bile etmedim ve yataktan çıkmadım..uzun bir süre bu böyle gidecek..ne o hakaretin nede saçma davranışının bedelini kolay kolay ödeyemeyecek...

Tayinciilknur kardesim ailenizde bu gibi durumlarla karsilasmadiginiz icin bu kadar emek verip hazirlanmisken esinizin onceligini bu olaya vermis olmasi sizi kirmis olabilir ama biraz empati yapin...
Kardesi belkide anne-babadan degilde abiden daha cok cekiniyor veya sozleriyle ikna oluyor olabilir...yegenimden biliyorum bu okulu asmalari sonunda egitimini lise 1 de birakmasiyla sonuclandi maaile ne kadar ugrassakta engel olamadik ve simdi resmen surunuyor...
Esinizinde muhtemelen boyle endiseleri olabilir ki okula gitmedigi zamanlarda ne yaptigida onemli,bu yuzden gozu dogumgunu falan gormuyor...
Bence ona en guzel d gunu hediyesini bu konuda ona yardimci olarak verin,surat asmayin sakin...alti ustu arkadaslariniza ertelediginizi soylersiniz...

Katılıyorum..

Benim kardeşim olsa ben de giderdim.
Ama tarzı hoş değil bu da bir gerçek

ya kızlar öyle bişeyki şimdi bu bizim birlikte ilk doğum günü..benim ailemde böyle şeyler hep önemliydi..ama gördümki dogum gününü unutsam bile kırılmayacak kadar uzak bu konulara..kayınvalide tam filmlere konu olan kayınvalidelerden..kayınpedere sözüm yok.. ama sorum hem onlar yanında hemde orada bir abi daha var ve başka memlekette bir abi daha ve onlar birde bekar üstüne üstlük.. en ufak bişeyde ta burdan bizim çağırılmamıza ne denirki..ben herzaman o sevilmeyen istanbullu gelin modundayım zaten aile içinde belli..ama sıkıldım 9 ayda bıktırdılar beni..ah bu anne sütü ne kıymetliymiş kafa kızınca haram ediliyor ...bizdemi böyle oluruz anne olunca..bizdemi çocuklarımıza karşı sürekli sütümüzü silah olarak kullanırız... cehaletle ve kültür savaşıyla boğuşmak hayattaki en zor mücadele galiba..ne yapsam bilmiyorum...ailesinden kopsun istemiyorum..ama artık kendisininde bir aile oldugunu ona nasıl anlatmalı..hoşş ağzından çıkan laftan sonra 5 yıldır tek bir kelime kötü söz duymadıgım adamdan küfür yedim..hiç bi yanlışım hatam olmadan...hoş hata yapmış olmam bile küfür etmesine hak tanımaz..ama ne yapsam ne yapsammmmm

Babaannem ve dedem de her konuda direkt bizi ararlar, babamdan medet umarlardı daha 2 oğlu ve dibinde oturan kızı olmasına rağmen, aynı şeyleri yaşadığımızdan ne desem bilemedim?

Mesela benim aynı şeyi erkek kardeşim yapsa, şuan annem yok ama olsaydı bende aynı km kat edip gidip kulağını çekerdim. Ama daha yakın şehirler de, semtte başka kardeşlerim varsa benden önce meseleyle onların ilgilenmesini isteyebilirdim. O da ben gelene kadar onlar da kulağını çeksin amacı ile. Küçük kaynınızın eşinizden daha fazla çekinme ihtimali de mümkün? Ya da diğerlerinden göremedikleri ilgiyi ve desteği görüyorlardır ondan?

Kardeşi için endişelenmesi çok güzel bir şey olsa da karşılığında size söylediği laf çok kırıcı.

Son düzenleme:
kızlar...akşam işten geldi..tüm hazırlığımı masanın üzerine açık büfe yerleştirdim..o eve gelir gelmez yaptığım herşeyi onun gözünün önünde apartmandaki tüm komşulara bir güzel dağıttım.. en sona pastasını bıraktım...bir çatal bıçakla ve pastayı kutusuyla beraber başına çarparcasına önüne koydum. mumu yakıp kendim üfledim ve otur kendi kendine doğum gününü kutla ömründe göreceğin ilk ve son doğum günün ve senin için emek verilip yapılmış ilk ve son hazırlık..kendi kendine ye ömür boyu unutamayacağında bir gün olsun dedim..daha sonra ne kadar haksız oldugunu da bir güzel anlattım ağlamaktan zaten gözlerim baloncuk yapmış..sonrada basıp yatak odama gittim 8 de uyumuşum..sabahta gelmiş öperek uyandırmaya çalışıo..yüzüne bile bakmadım..gidecek yerim yoktu yoksa bu akşamıda bu evde geçirmezdim ama ailemin yanına gitmek için yarını beklemem lazım dedim...her sabah kahvaltısını falan hazırlayan öperek yolcu eden karısı bugün bi kelime bile etmedim ve yataktan çıkmadım..uzun bir süre bu böyle gidecek..ne o hakaretin nede saçma davranışının bedelini kolay kolay ödeyemeyecek...

gitmeyecek mi annesigile?

Yanlış zamanlama ancak doğumgününe karşılık kardeş sözkonusu.
Hem senin doğumgünün bile değil ki senin bile olsa,kardeşin elden gidiyor,başaçıkamıyoruz dedilerse hükmü yok.
Kardeşi yoldan çıkmış,ailesi dertli ve çaresiz aradıysa...
Kusura bakma ama doğumgünü partisi,arkadaş daveti,onca hazırlık yaptım demek anlamsız kalıyor.

Küfür konusu yanlış.O konuda tepki gösterebilirsin ama durum konusunda aynı şeyi söyleyemem.

Yalnız şu 1200 km meselesini her tartışmada önüne koyarsan,sonunda "eeehhh gelmeseydin" diyebilir.

Benim 58 yaşında babam ve rahmetli annemi düşünürsek ne yapabilriler ki onlar? Hele de artık annem yok, babam yalnızken?
Şimdi ki ergenlerle baş etmek hiç mümkün değil..
Daha iki hafta öncesinde kuzenimin başına neler geliyordu kaza geçirmişler bir çocukla, üstelik çocuk alkollüymüş, kuzen 16 yaşında daha ya, daha ilk olayı atlatamadan okula diye annesini kandırarak çocukla buluşmuş sinemeya gitmişler, çıktıklarında da alkol almışlar, bizi aradı çocuğun kuzeni düşünün ya o çocukta bir diğer eniştemin yeğeni, x kötü gelin alın diye. Koştuk hemen, arabada çocuğun kollarından zor aldık, ben onu çok seviyorum diye ağlıyordu bir de kuzenim.
Kendine gelmesini bekledik, gezdirdik ama yok, mecburen eve götürdük giderken teyzemle karşılaştık gördü onu öyle, eve soktuk sinir krizleri geçirdi öyle sarhoş görünce üstelik muhafazakar sayılırlar. Eniştemi 3 erkek tutamadı, tam bir aile faciası..
Biz konuşmaya ikna ettik, eniştem konuşmaya çalışıyormuş merak ettim baktım ne var? Kaçarım evden cevaplar böyleymiş.
Çocuk kuzenimi arayıp x benim, biz birbirimizi seviyoruz demeler. :53:
Şimdiki ergenler çok hızlı, anne baba da dinlemiyorlar.
İnsan ne yapacağını şaşırıyor. :ssz:

kendi gidip halledip gelsin işini senin gitmen şart değil ki
hem kocan ne iş yapıyor böyle kolayca işi gücü bırakıp nasıl yola çıkıyor

ohhhh ellerıne saglık canım bu erkeklerin kulagını baştan çekmezsen ipin ucu kaçıverır çok ii yapmışsın kardeşi bikaçgün bekleyebilir senın bu inceligine karşı küfür he çok iiyaptın canım bazıları yazmış sana aileside şölede bölede sende artık onu ailesisin hem onun için bişiler yaptın empati yapın felan demişlerde bu kadar ince düşünen bir bayan o empatiyide yapmıştır o lafları söleyenler bayanlarında bellıkı özel günlerle alakaları yok

Anlamıştır umarım hatasını.
Sizinle konuşmasına dikkat etsin bundan böyle.
Durumu açıklığıyla anlatsa belki siz iptal edip gitmek daha doğru hemen gidelim diyecektiniz.

Super yapmissin, bravo. Gercekten tam dozajinda gununu gostermissin.

dersini güzel vermişsin helal olsun sana umarım bir daha böyle kaba saba davranmaz küfürlü konuşmaz
ama merak ettim ailesinin yanına gitmedi mi:44:

dersini güzel vermişsin helal olsun sana umarım bir daha böyle kaba saba davranmaz küfürlü konuşmaz
ama merak ettim ailesinin yanına gitmedi mi:44:

hayır canım gitmedi ya da gidemedi ya da gitmenin gereksiz oldugunun kendiside düşününce farkına vardı ama beni kırdı bikere...telefonlarınıda açmadım bugün...mesaj atmış benimle konuşmayan aşkım diye..ama o kadar yapmacık geldiki bu sözü yıllar sonra ilk defa...gerçekten saygısızlıkla kırılmak kötü bişeymiş...gözleri ağlamaktan davul gibi şişmiş karısını birde bırakıp gitseydi zaten bu iş sarpa sarardı..kayınvalidelere gelince baştada belirttim tam filimlerdeki validelerden...zaten nişan dönemindede çok ayırmaya çabalamış birisi...onun için şimdide hala ilk fırsatta hemen bi bahane yaratıyor saolsun..allah ikmal eder ama ihmal etmezmiş...elbet rabbim herkesin gönlünü bilir...ama tüm erkek annelerine sesleniyorum gelinleriniz ve müstakbel gelinleriniz onlarda bi annenin kıymetli evlatları en az sizin oğullarınız kadar...

Canım benzer bir durumu da ben yaşadım.Görümcemin sınavı vardı, ben de o haftasonu ailemi ziyaret edeceğim.Eşim her konuda çok anlayışlı ve iyidir sağolsun.Tamam dedi yalnız ailesinin huyunu biliyor tabi ben gelmeyeyim bu seferlik,kardeşimin sınavı var ya dedi.Tabi dedim zaten yakın bir şehirde olunca gidip geliyoruz sürekli.Otobüsle ilgili sıkıntı yaşadık bir şey oldu.Ben bırakayım dedi eşim.İkimiz de unuttuk inanın.Bir anlık gaflet.Geldik ailemin yanına.Eşim hatırladı bir arayım naptılar dedi.Arayan sen misin,annesi yok herkes aramış sen aramadın.Kardeşin ağladı,biz sizin için yokuz.Neyse ben gönlünü alayım dedim eşimin moral sıfır.Bana da aynen.o gün döndük.Ben dedim dönelim diye.Annenlere git konuş dedim.ben gitmedim.allah,karın bizi sevmiyo vs. Öyle işte sanki nişanlısı babası anası yanında değil.
Anlayacağın oluyor maalesefff canım.Ama eşinin tavrı hoş değil tabi

Back
X