Fesat akraba

Benim bir teyzem var, surekli kendi cocuklariyla bizleri karsilastirir. Universitelerden tut, lens markasina kadar. Artik buyuduk, bir donem kavga ettik, gorusmuyorduk. Facebooktan eklemis, herkesin fotografini begenir bizlerinkini begenmez. Begenmemesi degil, ne yaptigimi merak etmesi, beni takip etmesi bile rahatsizlik veriyor.

Yok cok calismaktan insan kuculuyormus (ben gorustugumuz donemlerde ogrenciydim ve oldukca basariliydim, oyle ufak tefek bir tip degilim), yok onun kizlari hemen kapilmis vs. Beni bu sekilde karsilastirmaya konu etmesine ve kucumsemesine sinir oluyorum. Var mi benzer akraba tipi sahibi? Siz nasil basa cikiyorsunuz?
Var kendisi benim halam olur...
Kendi kızları cok iyi okullar kazanamadılar benim sacımı basımı dökerek kazandıgım okula
Nisanlandıgım adama kafayı takmıs durumda, suna bak durdu durdu nasıl iyi birini buldu diye arkamdan konusuyormus
Kendi kızlarının düzgün iliskileri olmadı kaldı ki nisanlanma hayal onun icin
O yüzden sözüme de nisanıma da cagırmadım kendisini
Dügünüme de cagırmayacagım
Bas etme yolunu ben bulamadım, görmezden duymazdan gelmek en iyisi gibi..

Var kendisi benim halam olur...
Kendi kızları cok iyi okullar kazanamadılar benim sacımı basımı dökerek kazandıgım okula
Nisanlandıgım adama kafayı takmıs durumda, suna bak durdu durdu nasıl iyi birini buldu diye arkamdan konusuyormus
Kendi kızlarının düzgün iliskileri olmadı kaldı ki nisanlanma hayal onun icin
O yüzden sözüme de nisanıma da cagırmadım kendisini
Dügünüme de cagırmayacagım
Bas etme yolunu ben bulamadım, görmezden duymazdan gelmek en iyisi gibi..

Baban nasil razi oldu? Neticede kardesi

Baban nasil razi oldu? Neticede kardesi
Babam teklif etti zaten :KK70:
Kızım, o benim ablam ama sen istemiyorsan cagırma ben gücenmem dedi
Aileden cogu kuzenim de dügünlerine halamı cagırmadıkları icin benim de aynı seyi yapmam abes kacmaz yani :KK70:

Askolsun yegenim cok kucuk olsa da ben de bir halayim ve hic fesatlik gelmez yegenim icin aklima:110:
Halam yok ama çevremde öyle duydum
Halalar, annesinin görümcesi ya
Annesini çekiştire çekiştire kızını da kendini benzetti gibi şeyler söyleyip yeğenini de gömen çok hala var diyo çevremdekiler :KK70:
Pardon :oops:

Bende de terbiyesiz yuzsuz hatta hirsiz akraba cok
Hic biriyle gorusmuyorum

Her ailede var boyle numunelikler.gorusme akraba diye horusmek zorunda degilsin.ben oyle yapiuorum

Bu insanlar cok degisik bende teyzeyim iki tane dünya güzeli yeğenim var evladım olsa bu kadar sevebilirim galiba hergün gorussek akşamına bile seni çok özledim teyzee diye kapıda karsilanip sarilirlar bundan güzel şey mi var ya

Akraba=akbaba. Sokaktaki insandan temkinli olmak dolayısıyla daha az zarar gelir. Akrabalar aynı torbaya girdiğin akrep sürüsü gibidir.

Benim bir teyzem var, surekli kendi cocuklariyla bizleri karsilastirir. Universitelerden tut, lens markasina kadar. Artik buyuduk, bir donem kavga ettik, gorusmuyorduk. Facebooktan eklemis, herkesin fotografini begenir bizlerinkini begenmez. Begenmemesi degil, ne yaptigimi merak etmesi, beni takip etmesi bile rahatsizlik veriyor.

Yok cok calismaktan insan kuculuyormus (ben gorustugumuz donemlerde ogrenciydim ve oldukca basariliydim, oyle ufak tefek bir tip degilim), yok onun kizlari hemen kapilmis vs. Beni bu sekilde karsilastirmaya konu etmesine ve kucumsemesine sinir oluyorum. Var mi benzer akraba tipi sahibi? Siz nasil basa cikiyorsunuz?
o nasıl davranıyosa bende öyle davranıyorum.

yok onun kizlari hemen kapilmis

Teyzenin kızlar köşe miymiş? :KK53:

Olur arada öylesi kıyaslar minik çaplı kıskançlıklar, çok da şeapmamak lazım. Görme, duyma. Sana rahatsızlık veriyorsa faceden de çıkarıver gitsin ya, hiç öyle görmesin diye ayarıyla bile kasma. Her ailede olur yani, sülale bu, büssürü insan, çeşit çeşit, huy huy...

Bizden de bir örnek:
Yaşıtım olan kuzenimi benle yarıştırmaya çalışır üvey babaanne. Napayım?
O da yetmez beni kardeşimle kıskandırmaya çalışır, yanımda kız kardeşime methiye düzer resmen. Küçük oyununu gülerek izlerim, onun saçma hareketleri yüzünden kurtlanıp aynı karında yattığım canımı mı kıskanacağım? O kadar yapmacık ki kardeşim de farkında. :)

Beni pek sevmez üvey babaanne, anneme benziyorum diye.
Ben de onu pek sevmem.
Bayramdaaan bayrama.

bizde bu tarz akrabalar yok ama etraftan görüyorum ki var böyle insanlar.Şaşırmıyorum o yüzden.

böylesine akraba değil akbaba diyorlar cnm:KK48: elinden geldiğince uzak durmaya çalış

Aynı benim teyzem...
Kendisi ve çocuklarının aldığı, gittiği, yediği,içtiği, giydiği herşey en iyi, bizimki tu kaka.
Hayat standartlarımız onlara nazaran daha iyi olmasına rağmen bizim hiç birşeyimizi beğenmez, illa ki bir kulp bulur.
Sırf bize inat olsun diye komşusunun tanıdıklarının çocuğunu, işini, eşini över, över bitiremez. Göklere çıkarır. Kendine ne faydası oluyorsa onları övmenin..

Son düzenleme:
demekki aşırı şekilde kıskanmış aslında seni en iyisi siz faceden engelleyin o kıskanç kimseyi dahada kudursun kendini değersiz yetersiz hissetsin

illaki her ailede vardır böyle sinsi akrep mizaçlı yengelerden bizdede birkaçtane var bunlardan herkese zehirini batıran bıktıran ele gelince yalakalardan asıl iyilik yapanlarada bilhassa nankördürler . Rabbim onların kendi şerrlerini başlarından eksik etmesin amin '

Sen ne diyorsun kardeş tıp fakültesini kazandığım gün beni kenara çekip "ortalık doktor dolu kendini bişey sanma"diyen kuzen mi ararsın, mezun olunca burnun büyüdü diyen teyze mi ararsın,yine tusa çalışırken ve tüm öğrencilik hayatım boyunca annem benim çayımı bile önüme getirdiği için (annemden allah bin kere razı olsun) benim adımı beceriksize çıkaran teyze mi istersin, babam ölünce yanlarına sığındığımız amcamın sırf karısını aldattığı ortaya çıkıpta rezil olmamak adına metresini üzerimie salması........ Vb bir sürü şey fesat yalan dolan..........Sonuç ne o teyzeler ile görüşüyoruz nede amcalrımla o kadar can yakıcı bir durum ki........akraba akrep demişler o misal işte.

bnım de 2 teyzem var biri gercekten anne yarısı diğeri kaynanamdan beter :KK62:

Sen ne diyorsun kardeş tıp fakültesini kazandığım gün beni kenara çekip "ortalık doktor dolu kendini bişey sanma"diyen kuzen mi ararsın, mezun olunca burnun büyüdü diyen teyze mi ararsın,yine tusa çalışırken ve tüm öğrencilik hayatım boyunca annem benim çayımı bile önüme getirdiği için (annemden allah bin kere razı olsun) benim adımı beceriksize çıkaran teyze mi istersin, babam ölünce yanlarına sığındığımız amcamın sırf karısını aldattığı ortaya çıkıpta rezil olmamak adına metresini üzerimie salması........ Vb bir sürü şey fesat yalan dolan..........Sonuç ne o teyzeler ile görüşüyoruz nede amcalrımla o kadar can yakıcı bir durum ki........akraba akrep demişler o misal işte.

Benim kardeşim de uzman doktor.
Geçenlerde teyzem kardeşimin yanında diyor ki'' x hanımın oğlu cerrah, hep yurtdışına kongrelere gidiyor, herhalde senin bölüm ona göre kötü olduğu için yurtdışı kongreye gidemiyorsun''
Böyle abuk sabuk birşeyi bile kıyaslama çabasında.
Sen yeğenin yerine elin oğlunu övüp yeğenini yerin dibine sokmaya çalışınca ne oluyor acaba?Sadece kıskanç biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyorsun.
Kardeşim sallamıyor ama benim zoruma gidiyor. TUS da yüksek puan alıp rahat bir bölümü tercih etmişti. Onun okuduğu fakülteyi, verdiği emeği hangi hakla küçümser.

Back
X