Fesat akraba

Benim kardeşim de uzman doktor.
Geçenlerde teyzem kardeşimin yanında diyor ki'' x hanımın oğlu cerrah, hep yurtdışına kongrelere gidiyor, herhalde senin bölüm ona göre kötü olduğu için yurtdışı kongreye gidemiyorsun''
Sen yeğenin yerine elin oğlunu övüp yeğenini yerin dibine sokmaya çalışınca ne oluyor acaba?Sadece kıskanç biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyorsun.
Kardeşim sallamıyor ama benim zoruma gidiyor. Onun okuduğu fakültey, verdiği emeği hangi hakla küçümser.
Hiçbir şey bulamazlarsa böyle saçmalıyorlar. Ben de de başka uzman bir kuzen var bölümü biyokimya bak doktoru diyorlar arkasından Allahtan benimkinin ne iş yaptığını daha doğrusu neler yapıldığını kimse pek bilmez o zaman nasıl teneke çalarlardı arkamdan vallahi bilmşyorum. İşin kötü yanı ailemden hiçbir zaman destek göremeyince şimdi eşimin akrabalarına karşıda çok soğuğum ve ne yazık ki önüne geçemiyorum. Yaşanmışlıklar atılmıyor. Evimizin önüne polislerin geldiği,annemi mahkemeye düşürüp benim velayetimi alıp babamdan kalan maaşa göz dikmelerin yanında bunlar devede kulak kalıyor. Allah ıslah etsin böylelerini.

Ayyyy bi bitmediler yahu. Ayni benim teyzem.
Teyzemin kizi mikemmeldir ben oyle degilimdir. Onun sercesi bulbuldur benimki karga:))
Insan zamanla artik nefret ediyor. Kizin adini bile duymak istemiyorum!
Cocuklugum o salak kizla kiyaslanmakla gecti.
Buyuduk okulkarimiz kiyaslandi.
Meslek sahibi olduk calisma hayatimiz-kosullarimiz kiyaslandi.
Evlendik kocalarimiz kocalarimizin aileleri kiyaslandi.
O ne giydi(b.k gbi giyinir) ben niye oyle rahat giyinmiyorum oldu.
O ne yedi oooooo organik besleniyor benim kizim oldu.
O prenses..
Simdi cocuklarimiz var..
Himm kundak yaptin mi?
Himm sutunu sagdin mi?
Himm kati gidaya gectin mi?
Himm ne yedirdin, ay biz sunu verdikkkkk, ay biz soyle uyutuyoruzzz, ay senin cocuk kac kilo(benimki tombik onlarinki zayif ama onlar icin zayif saglikli) s.cmiyo mu bu cocuk kehkehkehh, ay biz su ayda yuruduk(tabi 1 ay erken soylenir) seninki gec yurur sisman cunku, ayy bi doktora sorun obez mi bu..........vs vs vs...
Benim bebek kucuk onlarinki 1yas buyuk. Gecen diyor ki bizimkinin kilo alimi durdu diye dert yaniyor. Olsun teyze cocuk bu bi buyur bi durur dedim hastalandi gecen ay ondandir uzulme dedim. Seninki kac kilo dedi, su kilo dedim. Bizimki su an anca o kilo dedi. Olsun bu ay almazsa obur ay alir dedim. Ayy seninki obez yaa zayif daha saglikli zayif cocuk hareketli olur diyor. Hmm dogru dedim gectim hasta mi ne.
Kandilde gorustuk saat 22:00da. Kiz napiyo dedi iyi oynuyo dedim. Zart soktu hemen bizimki 9da uyur annesi bi dakka gecirmez! Ben de kizimi sordu diye seviniyom!
Yani artik ufacik bebeler yarismaya basladi ve ben kizini ne kadar sevmiyosam torununu da o kadar sevmiyorum artik..
Ama bu yaristan bebegimi uzak tutmaya caliscam biraz akli erince uzulmesin sonra. Benim omrumu yediler bebegimi yedirtmem o fesatlara!
Keske annem de oyle yapsaymis zamaninda..
Ama benim asil buyuk sorunum annem.
Teyzem bunlari yaparken annem hep teyzeme tapmaya devam etti. Teyzemin gaziyla kuzenimin mukemmel oldugunu dusundu. Hala da oyle!!
Mesela bebegin bi ihtiyaci olur x kizina bu marka aldi ondan al der!
Anneanne olarak torununa aldigi butun hediyeler kuzenimin kizina aldigiyla ayni!!
Marka model renk bile ayni!!
Kizimin banyo filesine kadar herseyini aynisi aldi.
Sunu yedir x bunu yediriyor. Bunu bu derecede yika x oyle yapiyor!!!
Gercekten hepsinden nefret ediyorum..
Ismi x olan insanlardan bile..
Al sana ornek:)

Benim kardeşim de uzman doktor.
Geçenlerde teyzem kardeşimin yanında diyor ki'' x hanımın oğlu cerrah, hep yurtdışına kongrelere gidiyor, herhalde senin bölüm ona göre kötü olduğu için yurtdışı kongreye gidemiyorsun''
Böyle abuk sabuk birşeyi bile kıyaslama çabasında.
Sen yeğenin yerine elin oğlunu övüp yeğenini yerin dibine sokmaya çalışınca ne oluyor acaba?Sadece kıskanç biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oluyorsun.
Kardeşim sallamıyor ama benim zoruma gidiyor. TUS da yüksek puan alıp rahat bir bölümü tercih etmişti. Onun okuduğu fakülteyi, verdiği emeği hangi hakla küçümser.

Kuduyor kiskancliktan demek ki, senin cocugun kadar iyi yerlere gelemedik de gec

Hiçbir şey bulamazlarsa böyle saçmalıyorlar. Ben de de başka uzman bir kuzen var bölümü biyokimya bak doktoru diyorlar arkasından Allahtan benimkinin ne iş yaptığını daha doğrusu neler yapıldığını kimse pek bilmez o zaman nasıl teneke çalarlardı arkamdan vallahi bilmşyorum. İşin kötü yanı ailemden hiçbir zaman destek göremeyince şimdi eşimin akrabalarına karşıda çok soğuğum ve ne yazık ki önüne geçemiyorum. Yaşanmışlıklar atılmıyor. Evimizin önüne polislerin geldiği,annemi mahkemeye düşürüp benim velayetimi alıp babamdan kalan maaşa göz dikmelerin yanında bunlar devede kulak kalıyor. Allah ıslah etsin böylelerini.

Bakteri doktoru mu? Ahahahah. De ki evet sirf bakterilerilere bakiyor diye ilelebet 5 ten asagiya almayacak hem rahat hem isi garanti hem maasi yuksek ohhhh diyin

advers advers
yurt disi kongrelerine katilim makale ile alakali bir seydir. x hanimin oglu cerrah oldugu icin degil, akademik titri oldugu icin, yani makale de yayimladigindan dolayi bu seminerlere-kongrelere katilabiliyordur.
kardesiniz henuz grenciligini tamamlamis degil, dolayisiyla bilimsel makaleler yayimlatmamis olabilir.
bunu teyzenize bilahare anlatin derim; bilmemek degil, ogrenmemek ayip keza. dogrusunu bilsin :confused:

Ayyyy bi bitmediler yahu. Ayni benim teyzem.
Teyzemin kizi mikemmeldir ben oyle degilimdir. Onun sercesi bulbuldur benimki karga:))
Insan zamanla artik nefret ediyor. Kizin adini bile duymak istemiyorum!
Cocuklugum o salak kizla kiyaslanmakla gecti.
Buyuduk okulkarimiz kiyaslandi.
Meslek sahibi olduk calisma hayatimiz-kosullarimiz kiyaslandi.
Evlendik kocalarimiz kocalarimizin aileleri kiyaslandi.
O ne giydi(b.k gbi giyinir) ben niye oyle rahat giyinmiyorum oldu.
O ne yedi oooooo organik besleniyor benim kizim oldu.
O prenses..
Simdi cocuklarimiz var..
Himm kundak yaptin mi?
Himm sutunu sagdin mi?
Himm kati gidaya gectin mi?
Himm ne yedirdin, ay biz sunu verdikkkkk, ay biz soyle uyutuyoruzzz, ay senin cocuk kac kilo(benimki tombik onlarinki zayif ama onlar icin zayif saglikli) s.cmiyo mu bu cocuk kehkehkehh, ay biz su ayda yuruduk(tabi 1 ay erken soylenir) seninki gec yurur sisman cunku, ayy bi doktora sorun obez mi bu..........vs vs vs...
Benim bebek kucuk onlarinki 1yas buyuk. Gecen diyor ki bizimkinin kilo alimi durdu diye dert yaniyor. Olsun teyze cocuk bu bi buyur bi durur dedim hastalandi gecen ay ondandir uzulme dedim. Seninki kac kilo dedi, su kilo dedim. Bizimki su an anca o kilo dedi. Olsun bu ay almazsa obur ay alir dedim. Ayy seninki obez yaa zayif daha saglikli zayif cocuk hareketli olur diyor. Hmm dogru dedim gectim hasta mi ne.
Kandilde gorustuk saat 22:00da. Kiz napiyo dedi iyi oynuyo dedim. Zart soktu hemen bizimki 9da uyur annesi bi dakka gecirmez! Ben de kizimi sordu diye seviniyom!
Yani artik ufacik bebeler yarismaya basladi ve ben kizini ne kadar sevmiyosam torununu da o kadar sevmiyorum artik..
Ama bu yaristan bebegimi uzak tutmaya caliscam biraz akli erince uzulmesin sonra. Benim omrumu yediler bebegimi yedirtmem o fesatlara!
Keske annem de oyle yapsaymis zamaninda..
Ama benim asil buyuk sorunum annem.
Teyzem bunlari yaparken annem hep teyzeme tapmaya devam etti. Teyzemin gaziyla kuzenimin mukemmel oldugunu dusundu. Hala da oyle!!
Mesela bebegin bi ihtiyaci olur x kizina bu marka aldi ondan al der!
Anneanne olarak torununa aldigi butun hediyeler kuzenimin kizina aldigiyla ayni!!
Marka model renk bile ayni!!
Kizimin banyo filesine kadar herseyini aynisi aldi.
Sunu yedir x bunu yediriyor. Bunu bu derecede yika x oyle yapiyor!!!
Gercekten hepsinden nefret ediyorum..
Ismi x olan insanlardan bile..
Al sana ornek:)

Ay seninki korkuncmus valla, hadi ben neyse de cocuk kiyaslanmasi cok sinir bozucu ya. Kucucuk cocuk, gelisimi icin tehlikeli. Cocugun akli erince birsey soylerler, ozguveni sarsilir.

Benimde kuzenim öyle hep bi bişey aldığımda yada yaptığımda bakışlarıyla yer insanı ama çok laf sokmaz. Mesela ehliyet aldım ehliyete gitmedik istedi, epilasyona gittim oda gitmek istedi araba alıcam dedim oda almak istedi ben istediklerimin çoğunu yaptım ama o yapamadı.
Sosyal medyadan hiçbişeyimi beğenmez.
Ben anneme bilezik alırım teyzem görünce yüzü asılır.
Yazlık tutarım onlar tutamaz ki durumları bizden çok çok iyiydi zamanında, ben annemin herşeyiyle ilgilenirim tatile götürürüm her ihtiyacını alırım. O çalıştığı parayı bile Wermez.
teyzemde malum kendi kızı ewde bardak kaldırmaz yerinden diye böyle seyleri annem anlatıp herşeyi brfmrt yapar dediğindede yüzü düşer sessizce dinler.
Sırf onların yüzü düşsün diye gidip araba alcam en sonunda o olcak:KK53::KK59:

Walla bence böylelerine sen daha beterini yapcan o aldığı elbiseyi gözüne sokuyosa sen Apple'ın Elmas'ını gözüne sokacan. Hakediyorlar Walla :confused:
Ama tabi yarış halinde olanlarda war bazı insanlar çok abartıyo o ne alsa gidip alıyo hep bi nispet falan bence o kadar abartmamak lazım paramı dayanır ayol
Aliağaoğlunun ortancası değiliz bizde :110:

Walla bence böylelerine sen daha beterini yapcan o aldığı elbiseyi gözüne sokuyosa sen Apple'ın Elmas'ını gözüne sokacan. Hakediyorlar Walla :confused:
Ama tabi yarış halinde olanlarda war bazı insanlar çok abartıyo o ne alsa gidip alıyo hep bi nispet falan bence o kadar abartmamak lazım paramı dayanır ayol
Aliağaoğlunun ortancası değiliz bizde :110:

:-) Cok komiksin tatlim, haklisin gormemezlikten gelmek en guzeli. Zaten nispet yapsak da yapmasak da takacak insan birseylere takar illa ki

Kızları mal mı kapılmış? Evlerinin kapısına ''Stokta yok'' yazsın.

:-) Cok komiksin tatlim, haklisin gormemezlikten gelmek en guzeli. Zaten nispet yapsak da yapmasak da takacak insan birseylere takar illa ki
:KK8:
Aynen öyle Walla zaten kıskanıldığımıza göre wardır bi bildikleri :cool::KK76:

Benim bir teyzem var, surekli kendi cocuklariyla bizleri karsilastirir. Universitelerden tut, lens markasina kadar. Artik buyuduk, bir donem kavga ettik, gorusmuyorduk. Facebooktan eklemis, herkesin fotografini begenir bizlerinkini begenmez. Begenmemesi degil, ne yaptigimi merak etmesi, beni takip etmesi bile rahatsizlik veriyor.

Yok cok calismaktan insan kuculuyormus (ben gorustugumuz donemlerde ogrenciydim ve oldukca basariliydim, oyle ufak tefek bir tip degilim), yok onun kizlari hemen kapilmis vs. Beni bu sekilde karsilastirmaya konu etmesine ve kucumsemesine sinir oluyorum. Var mi benzer akraba tipi sahibi? Siz nasil basa cikiyorsunuz?
Akraba yok da komşu var. :) Ama biz hiç karşılık vermiyoruz. Çünkü bu yakinlarimizin çocukları her daim başarısız oluyorlar. Çok yani çevremizde. Akraba da var bu sekilde davranan ama bize yapamıyorlar tabi. Başka akrabalarimiza yapiyorlar. Cevap vermemek en iyisi. Bazen sinir bozucu olabiliyorlar ama Allah onların cezasını veriyor zaten. Kıskançlıktan oluyor bu. Belki de aşağılık kompleksinden. Yani herkesin çevresinde var bu tiplerden.

Benim de halalar böyle.. Bi tanesinin kendi kızlarının ove öve bitiremedigi en büyük ozellikleri maddi durumlarinin iyi olması ve kiloları.. Düşünün gittigimiz düğünlerde 38 beden ben kalkmaya utanıyorum ama kuzenlerım 50-54 bedenler ve darbuka oynuyorlar ve millet kıkır kıkır gülerken halam gurur duyuyor ne güzel etli butlular diye. Beni kendilerinden pek görmezler kısaca ana tarafiyim ben :D

ama kardeşim için "tipi çok güzel masaallah kalçalar falan tıpkı bize çekmiş"

Olmazmi! Benimde teyzem bu sekil.
Ya kardesim ogrenmenlik okuyor. 4 senelik bi sey. Onun kizida matematik ogretmenligi okuyor ama puanlari tutturamadigi icin okul degistirdi bi sene geriden geliyor kardesime gore. Kardesim 2nci sinif kuzenim 1nci sinif yani simdi.
Babamgille oturuyorlar konu acildi, kardesimin 2 senesinin kaldigini soyledii annem. Teyzem hopladi, nasil olurmus. Onun kizinin 3 senesi varmis, benin kardesimin 2 senesi kalmis olamazmis.
Sonrasina " haa demekki dusuk yapiyorsa siziin kiziniz, benim kizimin seviyesi daha yuksek demekji" dedi. Saf ya bu kadin...
Zaten her karsilastigimizda kardesime sinavlari alip alamadigini soruyor. Kizi 2 sinavi alamadigini biliyorya, kardesimle karsilastiricak. Kardesim hic birini alamadim dese gobek aticak.

Bide bgun toplam 3 teyzeler misafirlige gittik. Buyuk teyzemin etegini elestirdi " o renkte neymis,neye yararki, ben giymem" dedi. Sanane yaa sanane. Anneme cok sorarim. Bu kadin herseye muhalefet oluyor cok bilmis bilmis. Bu uveymi ya?? Diye. Cunku ozellikle kendi kardeslerini cok ezer.

Ayyy benim de teyzeniZ model bir arkadaşım var. Şimdiden başladılar karı koca biZim bebek şu ayda doğacak baharı yaşayacak yazık sizin bebek çok kötü aya denk geldi. Bizim bebeğimiz sarışın olur sizinkisi esmer olur ay sarışın bebekler ne tatlı oluyor. Bizim bebeğimizin arabası çoook iyi sizin düşündüğünüz markaya da baktık beğenmedik onu. Bizim bebeğimizin şusu sizin bebeğinizin busundan daha kaliteli ... Ayyy çıldırmalık. Bebeğim doğana kadar zaman verdim ilk kıyaslamalarında ağızlarına tükürüp tüm bağımı koparacağım eşime de söyledim yap hayatım diyor :KK67:
Ayyy ne dolmuşum bende :D
Her yerdeler bu fesat çekemeyen insanlar her yerde :KK20:

Ayyy benim de teyzeniZ model bir arkadaşım var. Şimdiden başladılar karı koca biZim bebek şu ayda doğacak baharı yaşayacak yazık sizin bebek çok kötü aya denk geldi. Bizim bebeğimiz sarışın olur sizinkisi esmer olur ay sarışın bebekler ne tatlı oluyor. Bizim bebeğimizin arabası çoook iyi sizin düşündüğünüz markaya da baktık beğenmedik onu. Bizim bebeğimizin şusu sizin bebeğinizin busundan daha kaliteli ... Ayyy çıldırmalık. Bebeğim doğana kadar zaman verdim ilk kıyaslamalarında ağızlarına tükürüp tüm bağımı koparacağım eşime de söyledim yap hayatım diyor :KK67:
Ayyy ne dolmuşum bende :KK70:
Her yerdeler bu fesat çekemeyen insanlar her yerde :KK20:

bence şimdiden kopar at bağınızı arkadaşlık böyle olmaz !

Yorumların genelinden çıkardığım sonuç kıyaslama, didikleme, kötüleme işlerine genelde baba tarafı özellikle de hala bakıyor. Valla ben de bu gruptanım,bizim sülalede uyuzluktan sorumlu müdurler halalarim. Birinin yaşıtım kızı var birinin torunu, ikisi de evlere şenlik :) Hiç unutmam büyük halam iki kızı ile birlikte ilkokul 2 bebesiyken beni zırıl zırıl aglatmıştı yanımdaki diyalog aynen şöyleydi:

Kuzen: Anne bu segazelin gözünde kayma var farkettin mi? Şasi resmen!!
Hala: Ya evet, bacakları da çarpık goruyon de mi? Ay bu kız zaten hiç gelişmedi kısa kaldı yazık zavallıyı bi doktora götürseler düzelir daha küçük.

Ben garibim eve gider kıyameti koparirim hem şaşı hem cuceymisim ve siz beni doktora götürmeyen alçak anne babasınız:KK70::KK70:

30 kusur yildir yilmadan devam ediyolar ama her defasında dillerini ellerine verdik çok şükür:KK59:
Valla bu akraba muhabbeti bildiğin 1234567890 sayfa sürer, uzatmadan kurtulmak için tek bir yöntem söyleyeyim, görme duyma dusunme işte huzur bu. Atandım 1000 km uzağa kaçtım, hiçbiri ile gorusmem, bağlantı kurmam, düğünlerine gitmedim, evlenirsem de çağirmam.Ohh misss dene valla süper.

Back
X