FESAT MIYIM SİZCE ?

Cileklipudingg

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
89
24
3
29
iyi günler hanımlar. Derdim kendimle benim. İnsanlara açmaya utandığım bir dert. Size güveniyorum. Nolur yapıcı yorumlar yapın, kurtulmak istiyorum bu duygudan. Ben çevrem tarafından çirkin görülen ya da dışlanan bir kız değilim. Güzel bir arkadaş ortamım var, aynaya baktığımda gördüğüm insanı da beğenirim ayrıca. Yalnız bir derdim var ki kendimi yerin dibine sokmama sebep oluyor. Ben sanırım bir arkadaşımı kıskanıyorum. Genel olarak insanların mutluluğu beni mutlu eder. Zamanında bir tartışma yaşamıştık ama uzun sürmedi barıştık. Aynı zamanda oda arkadaşım kendisi. Kesinlikle bana düşmez bu yorumu yapmak ama işinin düştüğüyle yakın olan bir kız. Beni rahatsız eden o değil zaten. Onun hayatında olan şeylere "acaba benden daha mı iyi" duygusuyla bakıyorum. Sebebini de bilmiyorum bu tepkimin. Çünkü başka kimseye karşı yok. Mesela profil yapmış şortlu, açtığımda aa ne güzel çıkmış demiyorum. Bacakları benimkinden güzel mi ki diyorum. Bıktım bu ruh halinden. Onu görmek bana eziyet gibi geliyor artık. Neden böyle olduğum hakkında fikriniz varsa ya da nasıl aşacağımı biliyorsanız lütfen anlatın

Kıskanıyorsunuz o kişiyi. Muhtemelen sizden daha iyi özellikleri olduğunu düşünüyorsunuz içten içe.

Bu sene de mi oda arkadaşın olacak?
Seni anladım, sonuçta gördüğümüz her insanın bizden daha iyi bir özelliği, daha mutlu olduğu hayatına dair parçaları var.
Belki sizi bu psikolojiye sokan onun böyle biri olmasıdır, belki tam tersi o sizi kıskanıyordur ve anlamsız bir yarış içerisine sokmuştur sizi.

O kişi candan sevdigin iyi bir arkadasin olmadigi icin araya fitne fesat giriyor haliyle normaldir.yoksa oo arkadasimin bacaklari fistikmis der gecerdin.

Herkeste olmuştur bence ya bu tarz durumlar. Bu derece değil ama eskiden bir iki kere bana da olmuştu.
Kaldı ki o insanlar da hep benim hayatıma özenirdi ama ben bazı davranışlarına gıcık olurdum Kıskanmak değildi benimki ama gıcık olurdum
Takma yani çok fazla. Fesat düşünce mi? Bence evet Rahatsız mıyım? Hayır

Sürekli eleştiri halindedir. İnsanlara yukarıdan bakar. En güzel benim havasındadır. Belki sırf bu haline kızdığım için ondan iyi olma isteği vardır emin değilim.

İnsanların mutlulukları ile mutlu olan,hicbirseyini kiskanmayan insanların karşısına şeytan alt edeceğini dusundugu birini çıkarır ve bütün emellerini onda gerçekleştirir bunun sen farkına bile varmazsin şeytana uyma sen iyi bir insansin.

Bu açıdan düşünmemiştim. Kıskançlık şeytandandır. Diğer insanlardan değil de birini zaafım haline getirip ondan işletiyor bana bu günahı. Allah affetsin

Sürekli eleştiri halindedir. İnsanlara yukarıdan bakar. En güzel benim havasındadır. Belki sırf bu haline kızdığım için ondan iyi olma isteği vardır emin değilim.
Evet olayı çözmüşsünüz, bu haline tahammül edemiyorsunuz ve kendi içinizde onu ezmeye çalışıyorsunuz.
Benim de vardı böyle bir arkadaşım, hatta EN YAKIN ARKADAŞIM.
Dalga geçmediği tek bir insan tipi yoktu.
Çok şiddetli ve kırıcı olurdu eleştirileri ve önüne gelen herkese ama herkese bir kusur bulmak için didinirdi.
Bunu da aslında kendiyle eksikleriyle yüzleşmekten deli gibi korktuğu için yapardı.
Çekinirdim onunla bir şey paylaşmaya.
Bunu aşmanın tek yolu onu gerçeklerle siz yüzleştirin içinize atıp kendinizi sıkmayın.

Yurda döndüğümde bu tepkilerin fazla ve insanlara zarar veriyor şeklinde konuşmalı mıyım ?

Yurda döndüğümde bu tepkilerin fazla ve insanlara zarar veriyor şeklinde konuşmalı mıyım ?
Ayyyy öyle bi insan da 7/24 hiç çekilmez he.
Anlayacaksa tabii ki konuşmalısın.
Ama kesin çözüm odanı değiştir, arkadaşlığını bitir, sana bir şey kattığı yok sonuçta komplekslerden başka?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…