Fesat mıyım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Eşimin ailesinin bize karşı ilgisizliğinden,umursamazlığından,vurdumduymazlığından,bana yaptıklarından hep bahsettim burda.Yazıştık,dertleştik...Kiminiz haklı buldu beni,kiminiz kuruntulu :)

Artık çok fazla umursamıyorum bende.Dert etmemeye çalışıyorum.Onlar beni yokmuşum gibi varsayıyorlarsa,bende onları öyle yapıyorum.Eşimle tartışmalarımız fark edilir derecede azaldı bunu yaptım yapalı.Kurcalamıyorum,neden hiç sormuyorlar diye umursamıyorum,zor günümüzde niye hiç yanımızda değiller diye üzülmüyorum.Evet bunu yapmam 4 yılımı aldı,benden de çok şey götürdü belki ama artık bende onları yok sayıyorum.Gidip gelirsek eğer saygıda kusur etmiyorum ama onun dışında artık bende ne hastalıklarında,ne sağlıklarında aramıyorum.Onlardan bunu gördüm çünkü...

Neyse....Biz bir araba aldık otomatik.Ben kullanabileyim diye biraz borcun altına girdik.Şimdi zorlanıyoruz ödemede.Bi çok şeyden kısıyorum kredi için.Ama görümcemler sürekli araba istiyorlar bizden.Şuraya gidilecek akşam alalım mı arabayı,buraya gidilcek araba lazım....

Normalde malını sakınan bi insan değilim ben.Aksine paylaşmayı severim.Ama onlara dayanamıyorum.İşleri düştükçe bi kardeşlerinin olduğunu hatırlamaları beni deli ediyor.Vermek istemiyorum ama eşim '' Ne deyim şimdi '' diye her defasında onları kırmamk için beni kırıyor.Yağ akıtıyor de diyorum,arızalı de diyorum....Ama hiç bişey demiyor.

Satalım o zaman dedim geçen.benim göbeğim çatlıyor kredi öderken,onlar sefasını sürüyor dedim.Fesatlıkla suçladı beni.....

Offffffff

satın arabayı gitsin...

nasrettin hocanın dediği gibi, yorgan gitti kavga bitti...

Yoo fesat degilsiniz bende olsam bende aynen öyle düşünürdüm vermezdim...

fesatlık mı? kesinlikle hayır

sizin yaptığınız enayi yerine konulmama çabası...

sizin araba sahibi olmak için çabalamışsınız, kursağınızdan kesip ihtiyaçlarınız sınırlayıp kredi ödeme peşindesiniz...

bana göre gezmek isteyen kendisine araba alsın yada taksi- dolmuşla gezsin yada otursun evinde... başkasının malıyla hava atanada çok sinir olurum bu arada...

eşinin ailesine önemli zamanlarda ihtiyaçları olduğunda arabayı vermeniz normal
ama bende biraz sizin gibi düşünüyorum
bizimde arabamız var ve eşimin 2 kız ve 1 erkek kardeşi durmadan arabayı istiyorlar
özellikle görümceler araba hep bende olduğu için benim iş yerimden bile almaya geliyorlar sadece gezmek için
bende sevmiyorum çünkü arabayı ne kadar çok kişi kullanırsa o kadar kötü bi bakıyosun sen kullanırken olmayan bir sorun sonra oluyo
arabada ufak bir arıza oluyo haberin olmuyo seninde ve kullanırken farkedip zor durumda kalıyorsun
ve arıza yaptığında araba herkes bir köşeye çekilip o araba sizin bizimle alakası yok diyor
daha geçen hafta 820 tl ceza ödedim hemde taaa 2010 yılından kaynım 3 kez gişelerden kaçak geçiş ve kırmızı ışık cezası tabi bu saklandığı için faizyle ödedim
adamın fotosu bile çıkmış kaçak geçerken falan hala ben değilim diyo öyle paşa paşa gidip ödüyosun sende
yani bir arabayı 10 kişi kullanmaz sadece gerekli zamanlarda verilir sana da tavsiyem bunun önünü al yoksa bizim gibi çok ceza tamir parası ödersin

ne kadar sinir bozucu bi durum. satın gitsin onlar gezsin diye mi çekeceksiniz onca zorluğu. acaba sizin olmayıp da onların arabası olsaydı, size verirler miydi gezin diye. eğer araba alırlarsa ilerde deneyin derim.

Benimkilerde öyle canım. 2 kız,2 erkek :) En enayileri eşim tabi :)

Hiç bir şey söyleyemeyi kızlar.Ben kırılayım,üzüleyim önemli değil eşim için.Ama ablaları,annesi kırılmasın yeterki.Ağzını açamıyor.Çok zoruma giden de bu zaten.

Sevgim azalıyor biliyor musunuz? Bazen tiksiniyorum inanın bak.Ailesine hiç bir şey söyleyemen,bana ahkam kesen kişilik sahibi olamaz kızlar.

bir de şu arabaları neden baldız vs. istemezde görümce kayın vss.. erkek tarafı ister anlamıyorum...arabayı kadın kendi parasıyla alsa bile erkek tarafı sanki ortakmış onunlarında malıymış gibi davranıyorlar çözebilmiş değilim

başkasının arabasını ödünç isteyenlere sinir olurum..
araba yokken ne yapıyorlardı otobuse binsinler olmazsa taksi tutsunlar bu ne yaa herkes yüzsüz...

sen haklısın

bende anlamıyorum kız tarafı teklif etmez bile ama birşey alınsa oğlan tarafı kendi ortak malları zannediyor daha doğrusu oğlumun evi oğlumun arabası

öyle bir durumda olsam kredi ödemek için çalışıyor olsam işi bırakırım yada paramı vermem madem oğlunun malı oğlu ödesin o zaman.

oğluna da zerre acımam kocam olması farketmez kimse geline acımıyor

Canım geçen gün benim erkek kardeşimde istedi inan.Ama babam hassas bu konularda.Bizim yanımızda dediki '' Yok oğlum.Git gideceğin yere.Üşeniyosanda al benim arabayı aşağıdan.Siz de her istediğinde vermeyin.Emanet mal,ne kadar koru,o kadar bişey çıkar '' dedi.

Bunu duydu eşim.Ama o diyemiyo ya kendi kardeşlerine

sen çalışırsın bide beğenmezler kadının çalışmasından ne olacak ki derler aldığın para kendi masraflarına ancak yetiyor derler..benim masrafımın hesabını mı yapıyorsunuz demiştim bir gün...

oooffff offfff okurken kendimi gördüm valla biz evlendikten sonra bir araba aldık araba bizden çok kaynımda kaldı bir kere kapımızı çalmayan kaynım araba alındıktan sonra nerdeyse her akşam arabayı istedi çoğu zaman araba bize hiç gelmedi,bu nedenle çok tartışmalarımız oldu eşimle.artık ne zaman isteyecekte kavga edeceğiz diye bekler olmuştuk ki,bir sabah eşim beni işe bırakacaktı arabayla fakat nedense benim canım arabayla gitmek istemedi,akşamdan kaynım yine arabayı istemiş eşimden,oda lazım diye vermemiş ama işe gitmicez diye yine dayanamamış ve sabah götürmüş vermiş arabayı ve şoookkkkk akşam eve gittiğimde kaynımın bizim arabayla kaza yaptığını duydum ve neredeyse arabanın 3/1 fiyatı hasar çıktı.(kaynımın burnu bile kanamamış bu arada) ondan sonrada istemedi,tabi biz eşimle yine ailelerinde duyduğu bir kavga yaşadık.Bu olaydan sonra ben hep mesafeli oldum çünkü sadece araba lazım olunca(lazım olacak birşeyde yok aslında geceleri kız arkadaşlarıyla gezmek için lazımdı hep araba) sadece bizim kapımızı çalıyordu onun dışında bir kere bile evimize gelmedi.En çok kızdığım şeyde benim k.peder kesinlikle arabasını çocuklarına vermezdi arabasını sattı diye 3 sene kaynım babasıyla konuşmadı eşiminde içinde kalmasın diye araba aldık meğer kaynım bize parasız ortak olmuş kaza yapana kadar anlayamadık.şimdi askerde rahatız umarım gelince yüzsüzlük yapıp istemez

araba gerçekten aylık bir birey kadar masrafı oluyor birde üstüne sizin dışınızda masraf çıkınca insan çok sinir oluyor

fesatlıkla falan alakası yok..
zamanında çok çektirmişler sizee şimdi de siz okadar zorlanıyorsunuz bi araba almıssınız hala borçuyla ugrasıyorsunuz, onlarda kaymak yemeye çalışıyorlar.. yok öyleeee
ama onlar içinde kendi ihtiyacınız oldugunda kullanacagınız arabanızdanda vazgecin diyemiycem, eşin yavaş yavaşş azaltarak hayır demeyi düzgün bir üslupla bilmeli

zil çalar bakarsın... sadece iki kelime... anahtarı at....

Ya bazen niye katlanıyorum diyorum kendi kendime.Eşim böyle kişiliksiz,sessiz kaldıkça,karakter olarak çok düşüyor gözümde.Çek git diyorum ya walla...Al kızını,kapat borçları çek git.Çalışıyorum öyle ya da böyle,kızıma da annem bakıyor zaten.Eşimsiz de düşünebiliyorum hayatımın bundan sonrasını...Garip ama inanın öyle...

Sürekli vermekten yoruldum ben.Eşimin ailesinin sürekli bir şey beklemesinden yoruldum.Araba için değildi bu sıkıntı,genel olarak hep öyleler.

Zerre yararları olmadığı gibi ha bire bi şey götürüyorlar hayatımızdan.Eşime söyleyeceğim bunu.Ailenin yaptığı şeyler beni senden de soğuttu diyeceğim.Senin yüzüne baktıkça,onları görüyorum diyeceğim.Koskoca kendini böyle sessiz kalarak,korkarak bitirdin gözümde diyeceğim.Hayatımda tek tahammül edemediğim şey erkekte karaktersizliktir ve çok üzgünüm ki seni öyle görüyorum artık diyeceğim.

Kimsenin arabasını kullanmam buna çalıştığım şirketin araçları da dahil. O yüzden araba isteyenleri anlamam. Ne kimseden isterim, ne kimseye veririm. Belki o imajı bir şekilde verdim ki kimse istemedi. Eğer isteseler yüzüm tutmazdı verirdim, sinirde olurdum.

Zor bir durum. Eşin ne diyor bu duruma ?

zil çalar bakarsın... sadece iki kelime... anahtarı at....

:) yok canım artık hiç sanmıyorum bu araba olayından sonra ben bağları koparmadım ama kopmaya yakın noktaya getirdim şimdide ayda yılda bir görüşürüm bütün ailesiyle,çok mesafeliyimdir

Erkek dediğin yeri geldiğinde yumruğunu masayada vurmalı arkadaşlar.Haklıyla haksızı ayırt etmeli.

Ben böyle gördüm babamdan.Annemler tartışmalarında kim haklıysa onun yanındaydı hep.Babaanneme sen haksızsın diyebiliyordu,ya da anneme.Ama eşim gibi tir tir titremiyordu önlerinde.Kırılırlar,küserler demiyordu hiç.

Ne annemi babaanneme ezdirdi yıllaca,ne babaannemi anneme.Haksızın yanında olmayı bildi.Taraf tutmadı.Ama ben anlayamıyorum ben nasıl bi aile düşmüşümki hiç haksız oldukları bi taraf yok eşime göre...

Artık bu lafları duymaktan bıktım... ''Sen fesatsın ? '' Kullansınlar eskiyecek mi? Sen hep böyle yapıyosun. Yeter artık bu konuları konuşmayacağım........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…