fesat mıyım?

bekgidici

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2016
434
161
23
38
hanımlar merhaba yakın zamanda evlendim.sorunum şu;
evimizin eşyaları alınırken benim ailem üzerine düşen herşeyi kendileri aldı bana bırakmadılar.eşimin ailesinin aldıkları beyaz eşya dahil 20 bin tuttu.kp şuana kadar 8 bin ödedi eşime düşen 10 bindi.kp düğünden sonra düzenli ödeme yapmadı 200 veriyor gerisini eşime tamamlatıyor kendi payını bu şekilde ödetiyor ve böyle olunca biz kendi payımıza düşeni ödeyemiyoruz yetmiyor çünkü.ikimizde çalışıyoruz fakat eşimin epey borcu vardı ancak yetiriyoruz.
eşim bana bu ödeme konusunu tam olarak açıklamıyor.şu zaman şu kadarını kendi payıma yada babamın payına verdim demiyor.hallederiz diyor ve geçiştiriyor.ben işkilleniyorum tamam babası ödemek zorunda değil ama böyle üstü kapalı gizli saklı yapılması hoşuma gitmiyor.düğün takılarımızda aldılar bir kısmını bozdurup verdi onu da mobilya için verdi.
ne yapmalıyım sizce nasıl bir tavır sergilemeliyim?

eşinize söyleyın aylık ne kadar ödediğimizi bilme istiyorum dıye
siz çalışıyor musunuz

Yapacak pek bir şey yok.
Baştan borçsuz evlenmek en güzeli.
Madem bunu yapamadınız,şu düğün/eşya borcunuzu yeniden yapılandırın,kendiniz ödeyin,büyüklere bırakmayın.

bende çalışıyorum.o maaşının yarısını elden alıyor yarısı hesabına yatıyor.şuraya harcadım buraya harcadım diyor her ay 300 lira uçmuş oluyor.borçlu olduğu yere soruyorum ödeme yapmamış ama acaba biriktirip babam gönderdi mi diyor bana çünkü ailesiyle aram kötü iyi yapmak için uğraşıyor

Yapacak pek bir şey yok.
Baştan borçsuz evlenmek en güzeli.
Madem bunu yapamadınız,şu düğün/eşya borcunuzu yeniden yapılandırın,kendiniz ödeyin,büyüklere bırakmayın.
diyorum onu da kabul etmiyor.sırf bak benim ailemde yaptı demek için çünkü gerçekten benim ailem erkek tarafı kadar masraf yaptı çok daha fazla ilgi ile.ben ilk başta aileler karışmasın dedim ama eşim kabul etmedi

diyorum onu da kabul etmiyor.sırf bak benim ailemde yaptı demek için çünkü gerçekten benim ailem erkek tarafı kadar masraf yaptı çok daha fazla ilgi ile.ben ilk başta aileler karışmasın dedim ama eşim kabul etmedi
Hımmm...
İşiniz biraz zor.
Hem eşten saklamak hem de aileyi ön plana atmak sadece sizi ezip geçmek olur.

Hımmm...
İşiniz biraz zor.
Hem eşten saklamak hem de aileyi ön plana atmak sadece sizi ezip geçmek olur.
evet aynen ama neden böyle yaptı anlamadım çünkü ben asla bu tarz şeylere ne düşerdim ne umursardım.ama o böyle yaptıkça hırslanıyorum.
kendi kız kardeşi evlenirken erkek tarafının bıraktığı borcu bahane ederek damadın ailesiyle damat tartışmıştı yani çocuğu bildiğiniz doldurmuş benim kv filan öyle birşeyden korkmuş olabilir birileride ona yapar diye.yada kv kendi yaptığı için bizden de bekledi.bilemiyorum

Kızmadan yargılamadan konuş bence,yoksa senden iyice gizler. Nereye ne kadar verdiğinizi bilin.
Bana kalsa baştan ikiniz ödeseydiniz keşke ama ödeyecekmiş gibi vaat verip sonra ödememek de sizi zor durumda bırakmış anlaşılan. Beraberce çözüm bulunmalı

maalesef siz ödeyeceksiniz kavga gürültü boşuna ödemezler ödemeycekler bu senelerdir böle.kız tarafı yaptığı ile kalıyor.

evet aynen ama neden böyle yaptı anlamadım çünkü ben asla bu tarz şeylere ne düşerdim ne umursardım.ama o böyle yaptıkça hırslanıyorum.
kendi kız kardeşi evlenirken erkek tarafının bıraktığı borcu bahane ederek damadın ailesiyle damat tartışmıştı yani çocuğu bildiğiniz doldurmuş benim kv filan öyle birşeyden korkmuş olabilir birileride ona yapar diye.yada kv kendi yaptığı için bizden de bekledi.bilemiyorum
Nedeni belli aslında.
Ailesinin küçük duruma düşmesini istemiyordur sizin gözünüzde.
Aslında adam da haklı.
Ben de olsam istemem...

tamam ödemesinler ama oyunlar oynayıp biz ödedik demesinler ben bunu sevmiyorum.benim babam emekli gidip temizlik yapıyor adam onun babası emekli olacak çalış çalış nereye kadar banane diyor.varmı böyle bir dünya resmen enayi yerine koyuyorlar ama eşime kırıldım ben onlar beni 2 yıldır tanıyor ama eşim 10 yıldır tanıyor.yazıkki aşk sevgi boşmuş

Nedeni belli aslında.
Ailesinin küçük duruma düşmesini istemiyordur sizin gözünüzde.
Aslında adam da haklı.
Ben de olsam istemem...
küçük düşülecek bir durum yok.babasının maddi durumu olmasa ödemese kimseyi ilgilendirmez öderiz, yada ödemek istemiyorum dese eyvallah deriz takıları ver madem deriz yada ona göre tavır belirleriz ama burdan kırpıp babası göndermiş gibi yapması babasının hac için para biriktirmesi kızına yardımcı olması hoş değil.
bende bilirim evde oturayım sabah 6 da kalkıp işe gitmiyim olmaz böyle

Hesap tek elden sizde olsun. Ödemeleri ben yapacağım diyin. Nasıl başlarsa öyle devam eder. Yine iyi sizin kp 8 bin ödemişler. Bizim kp 5 kuruş masraf etmeden üste 2000 para aldı. Eşinizle aranız iyiyse sorun etmeyin nasıl olsa bu borç biter. Ama dediğim gibi hesap tek elde sizde olsun.

Hesap tek elden sizde olsun. Ödemeleri ben yapacağım diyin. Nasıl başlarsa öyle devam eder. Yine iyi sizin kp 8 bin ödemişler. Bizim kp 5 kuruş masraf etmeden üste 2000 para aldı. Eşinizle aranız iyiyse sorun etmeyin nasıl olsa bu borç biter. Ama dediğim gibi hesap tek elde sizde olsun.
o böyle planlar yapınca bende soğuyorum mecburen kavga oluyor

Eşinize borcu ödememişin mağazadan aradılar de bakalım ne diyecek
Düğün zamanı çoğu gelin aynı sıkıntıyı yaşıyor ne ilksiniz ne son olacaksınız

borç harç ne varsa hepsini açıkça konuşun. neyin borcudur falan. ondan sonra 3. şahısları araya koymadan borcunuzu bitirin.. evlendiniz artık üçün beşin hesabını yapıp ben aldım o almadı gibi düşünüp huzurunuzu kaçırmayın.
mutluluklar

Bence canları sağolsun diyip borcu siz üstlenin... ödemeye niyet etmişler ama olamamış bir sebepten... en basitinden yılmış olabilirler... siz üstlenin, gerekirse yeniden yapılandırıp aylık taksiti ödenebilir miktara indirgeyin

Eşinizee de durumu sitem etmeden aktarın... güçleri yetmiyor madem borç bizim zaten biz ödeyelim diyin... yani ben olsam öyle yapardım, eşiniz ailesini gözden düşürmemek için size yalan söylüyorsa acıklı bir durum bu... para pul için ilişkiniz zedelenmesin... yaşlı başı insanlar da dara düşmesin naçizane

bunları düşünüyorum ama ailesi o kadar plan yapıyor ki farkındayım eşim o planı bana farkettirmeden nasıl uygulayacağını düşünüp kıvranıyor çünkü haberim olur biliyor sadece banka hesaplarının tamamına ulaşamıyorum sorduğumda kızıyor

Bence canları sağolsun diyip borcu siz üstlenin... ödemeye niyet etmişler ama olamamış bir sebepten... en basitinden yılmış olabilirler... siz üstlenin, gerekirse yeniden yapılandırıp aylık taksiti ödenebilir miktara indirgeyin

Eşinizee de durumu sitem etmeden aktarın... güçleri yetmiyor madem borç bizim zaten biz ödeyelim diyin... yani ben olsam öyle yapardım, eşiniz ailesini gözden düşürmemek için size yalan söylüyorsa acıklı bir durum bu... para pul için ilişkiniz zedelenmesin... yaşlı başı insanlar da dara düşmesin naçizane
dara düşmüyorlar işte mesele o beni sevmiyorlar ve oğullarına acımıyorlar buna rağmen biz ödeyelim dedim ama kabul etmedi babasının 200 lirasını tamamlayıp taksidi ödeyecek ad olacak babam ödedi buna kızıyorum

Back
X