Fesatlığımdan vazgeçmek istiyorum.

iyotsuztuz

Eski slimsigara :*
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
5.411
9.344
148
Kızlar merhaba.

Benim bir görümce adayım var, benden yaşça küçük, evli. Pek anlaşabileceğim biri değil diye hayatıma çok sokmadım. Diğer kardeşlerle sorun yok, sadece ona karşı mesafeliyim. Hani kavga edeceğime baştan merhaba merhaba'da kalayım istedim. Mesafeyi de evlilik hazırlıklarıma müdahale ettiği için koydum. Kendisi kaçarak evlenmiş, ona yapılmayan hiçbir şey bana da yapılmasın istiyor. Kendi ailesi de dahil tabiri caizse onu ve bu tavrını umursamıyor. Buraya kadar sorun yok.

Bu görümce adayım devamlı hamile kalıyor, düşükle sonuçlanıyor. Son 6 ayda 3. düşük yaptı. Az önce öğrendim yine kanaması varmış. Galiba 4. de düşüyor.

Ben hamile kaldığını öğrendiğimde de "e iyi karnı burnunda olunca düğünüme falan müdahale edemez kafam rahat olur" diye düşünmüş, sonra düşüncemden dolayı utanmıştım. Şimdi bugün kanaması olduğunu öğrenince de "inşallah yine hamile kalır da bana çok bulaşamaz" diye düşündüm.

İnanılmaz bencillik ediyorum, aşırı fesat davranıyorum. Halbuki bana bir zarar veremez yani bir sorun olamaz bana. Bebeği olacak diye sevineceğime kendimi düşünüyorum.

Kıskançlık desen yok, mesafeyi koruyamama desen yok. E ben bunu niye yapıyorum?
Böyle yapmak istemiyorum. Tamam kimsenin bu düşüncemi bildiği yok ama ben kendime kızıyorum.

çocuğunu düşürdüğü için üzülmüyormusun . yada hamile kaldığında sevinmiyormusun. o artık seninle uğraşamıyormuş. sen hala onu düşündüğüne göre içten içe bir hasetlik sezdim ben. bencede mesafeni koru. onunla hiç anlaşamayacaksınız bu kesin

Canım kendine yapılmayan şeylerin sana da yapılmamasını isteyerek asıl fesatlığı o yapmış bence :) Burda ciddi yapılmış bi haksızlık göremedim senin açından onları bilemem ama yinede bende üzüldüm 4.ye düşük yapmasına Allah sabır versin.

Öncelikle yerinde özeleştiriniz için tebrik ederim sizi nedense size kızamadım ben hatanızın farkındasınız çünkü Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın ilerde anne olunca onun hissettiklerini anlayacağınızı düşünüyorum hem merak etmeyin evlat kaybı canın kaybı demektir onun üzüntüden sizinle uğraşacak hali kalmamıştır. Belliki içinde heves kalmış bazı şeyler boşverin hala yaparsada Allaha havale edin

sen geri dönüp böyle düşünebiliyorsan fesat değilsin bence...
hep o düşünceler aklına geldiğinde mesela düşük mü yapmış atıyorum ilk düşündüğün ne olursa olsun Allah ım inşallah hamile olur gönlüne göre bir bebeği olur vs diye dua et içinden
fesatlık yerini iyi niyete bırakır bile bak
böyle yap bence...

Ben sizi fesat bulmadım
Müdahalesinden rahatsız olmuşsunuz belliki
Ancak dikkatimi çeken 6 ayda üç düşük yapmış olması
Bu vücut için çok korkunç bir şey, aileyi uyarın böyle üst üste hamile kalmak ve düşük sağlıklı bir şey değil, iyi bir doktor kontrolünde takip ettirsinler bu işi, yazık kadıncağıza, kolay bir şey değil yaşadığı

Öncelikle sizi tebrik ediyorum..
Çünkü inanın böyle bir şeyi kendinize itiraf ediyor olmanız hatta buraya yazıyor olmanızı ben taktirle karşıladım.
Fakat insan ne düşünürse aynısı kendi başına gelir..
Unutmayın " Ameller niyetlere göredir.."

Bu kadar açık yürekli yazdığın için tebrik ederim seni.

6 ayda 3 düşük? yazık o kadına yahu, bilinçsiz hamile kalmasın allah korusun birşey olur kadına..

sen fesat değilsin, sadece sana bulaşmasın istiyorsun..

aynı dert bende de var.nişanlımın kardeşi bizim düğüne çok yakın tarihte düğün yapmak istedi.ufak bir tartışma oldu.şimdi kıza öyle bi kıl kaptım ki her görüşümde içimden neler neler söylüyorum sonra pişman oluyorum.nasıl atarım bu içimdeki kini bilemiyorum kendimle savaşıyorum resmen (((

benim eltimde 3 yıl aradan sonra çocuk sahibi oldu
pek anlaşamıyoruz kendisiyle ilk günden beri sürekli laf dürtüyor bana
herne konuda olursa olsun herşeyde söylücek bir laf buluyor kendi kendine küsüyor falan
geçen yıl hamile kaldı çok ağladım benim nie olmuyor die aslında bende 2 yıllık falan evliyim
bebek düştü daha sonra bende acaba nazarımmı değdi die üzüldüm
bu yıl yine hamile kaldı ama ben ilk günden beri üzülüyorum
aramızda önce ben doğuracam yarışı vardı nedense yani o öle düşünüyor
şimdi düşüncelerimi engel olamıyorum acaba kötü bişi olurmu yine diyede korkuyorum
sonuç olarak bence konu sahibi olayı kendi akışına bırak madem görümcen sana sorunolmuyor sende akışına göre davran benim gibide kendini suçlama daha sonra
ayrıca fesatmıyım diede düşünme bence insanoğlu bazen engel olamıyor işte kendine

6 ayda 3 düşük çok çok kötü bir şey. Daha vücut iyileşmeden, yenilenmeden yeniden hamile kalmış. Bu kadar kısa sürede arka arkaya hamile kalması çok yanlış. Lütfen bu konuda uyarın görümcenizi. Siz konuşmak istemiyorsanız bile, ailesinden birileri uyarsınlar.

Fesat olduğunu da düşünmedim açıkçası. Bu şekilde kendini sorgulaman, düşüncelerinden rahatsız olman iyi kalpli biri olduğunu gösteriyor. Zamana bırak ve onun için dua et. En güzeli bu olur.

Önceki düşüğünde konuşmuştuk.
Benim sağlık sektörü ile alakam yok ama tüm ailem hastane personeli, doktora gidişi gelişi mutlaka onlarla oluyor.
O dönem de demiştim, maddi sorun yaşadığını söylüyorsun, daha yaşın 19, kendine de zarar veriyorsun diye, ki gerçekten kötü bir niyetle söylememiştim. Üzerine hamile kaldığında da kalkıp "niye yaptın?" diyemem ki. Kendine zarar verdiğinin farkında.

acıkcası naptınızı anlamadım
onu umursamıyormusunuz? umursamıyor gibimi gözükmek istiyorsunuz?

yani çok tuhaf. ilk düşükte zaten doktorlar araştırıyor neden olduğunu kan pıhtılaşması mı ne yani ona göre tedavi veriyrolar. Bunun daha bünyesi kendine gelmeden nasıl hamile kalmayı beceriyor acaba?

böyle özeleştiri yapan biri bence fesat olamaz. düşünceleri kontrol edemiyoruz. melaike değiliz.

onu kıracak bi davranış yapmadıkça sorun yok. sevmediğiniz birinin acısına içten üzülmek zor. suçlamayın kendinizi. insan böyle bi varlık.

Benimde sizin durumunuz degilde, alti ayda 3 düsük dikkatimi cekti...mesafenizi koruyun evet ama bu konudada iyi niyetinizi gösterin, iyi bi doktora görünmesi icin ikna edin, bi düsükten sonra en az 3 ay ki doktorlar 6 ay öneriyor, vucudun dinlenmesi gerekir....hem sagligina hemde psikolojisine cok zarar veriyor, yaziktir...

Allahtan yaptığının cirkinliginin farkindasin. Dusuk yapmak cok aci bisey olmali. Hele bi de 4 dusuk. Psikolojisini düşünemiyorum. Seninle veya dugunle falan ugrasamaz ki kendi derdinden. Ona elinizden geldigince destek olmalisiniz esinle birlikte.

Genelde kendi kendimizi dolduruyoruz biz bayanlar. Gecmişe sünger çekemiyoruz. Bu sebeple normal geldi bana hisleriniz. Sevmemissiniz yasananlardan dolayı, hakkınızda var ama unutmaya çalışın eskiyi.
Bugüne odaklı düşünmeye gayret edin. Her halükarda sizden gidiyor birşeyler, böyle hissettikçe siz.
Kolaylıklar dilerim.

Konu sahibi fesat değil ama sen çok fesat geldin bana..
Rabbim böyle düşünmelere devam edip ağlayıp sızlanırsan sana hiç bir zaman evlat vermez..
Allah sizin gibi kadınlardan hepimizi korusun
Amin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…