Fesatlığımdan vazgeçmek istiyorum.

senin damarına basmış.Allaha havale et.olanların seninle alakası yok gibi.herkesin bir daarı vardır oraya basarsanız en iyi insanı bile kötü yapabilirsiniz.

evet düşükten sonra doktorlar belli bir süre korunur derler buna kimse bir şey demiyor mu

Burda bi fesatlık göremedim ben. İşlerinize karışmasa, asıl görümce fesatlık etmese siz de böyle şeyler düşünmek zorunda kalmayacaktınız. Bence hissettikleriniz gayet normal şeyler.

bazıları öyle canım
Ya bunda fesatlık göremedim demiş çok kişi ama bence var fesatlık. Konu sahibi bile farkında. Konunun başında biri demiş “fesatlık göremedim” diye acaba ilk yorumlar sonraki yorumları etkiliyor mu diye hep düşünmüşümdür. Hatta öyle de bence.

Yani insan şurada bu kadar düşük yapan birinin ciddi sağlık sorunları varken sadece kendisine dokunmasın diye hamile kalmasını nasıl isteyebilir ki?

ama hamile kalması illaki düşükle sonuçlanacak anlamına gelmiyor ki yoksa hamile kalsın sonrada düşük olsun anlamında mı düşünmüş ?

ama hamile kalması illaki düşükle sonuçlanacak anlamına gelmiyor ki yoksa hamile kalsın sonrada düşük olsun anlamında mı düşünmüş ?
yok bence de düşük olsun anlamında değil. Ama kadın yalama olmuş sanki yani hamile kalıyor ve düşüyor. Kalıyor düşüyor. Hepsi hedefte sanki. Bu ayrı bir ironi de..
Yani sebep sonuç ilişkisi düşünmeden denilmiş bir şey gibi.
Yoksa konu sahibi ondan bilinçliyim gibi bir şey dedi. Ona yardım etmesi gerekmez mi?

yardım konusu onun inisiyatifinde olan bir şey ama sanki görümce laf dinleyecek biri değil ve uzak durmayı tercih ediyor.

Ya yanlis anlamad boyle okuyunca ikinizde aynisiniz. Sen icten ice onunla ugrasiyorsun oda seninle. Tabi insaniz bazen icimize kotu dusunce geliyor. Ama siz bosverin olup biteni, onun icin dua edin ve gormezden gelin. Yazik cok uzuldum. Insallah rabbim ona ve rum isteyenlere sagsalim kucagina bebek almayi nasip eder.

Ahh vicdan bir sızladın mı hiç durmuyon
Bende ara ara böyle şeyler yaşıyorum içimde ve kendime devamlı kızıyorum..
Allahım söküp at şu düşünceleri içimden demekten başka bir şey gelmiyor elimden

Herkese yorumları için teşekkür ederim.

Kesinlikle hep hamile kalsın ama hiç doğurmasın gibi bir düşüncem olmadı. Hatta o önce doğursun da ailesi bizden hemen çocuk beklemesin diye düşünmüşlüğüm var. (Bu da ayrı bir fesatlığım mesela bence) Yani isteğine kavuşmasın, beter olsun tarzı bir yaklaşımım yok. Onunla konuşmadım değil. Ama ben konuşmayı sağlık üzerinden değil maddi ve yaşının genç olması üzerinden yapmıştım. İşe yaramamış demek istemiyorum zira çocuk yaparken bana soracak değiller. Kalkıp "sana ne?" diyebilir.

Dün hep beraber oturuyorduk mesela. Annem, kayınvalidem, diğer görümcem. Kayınvalidem kendisi dedi bekleseydin diye. Ona da "korunmuyorum hamile kalıyorsam napayım?" dedi. Bence o kısma benim yapabileceğim hiçbir şey yok. Karışmak da istemiyorum yalan değil.

Konu sahibi fesat değil ama sen çok fesat geldin bana..
Rabbim böyle düşünmelere devam edip ağlayıp sızlanırsan sana hiç bir zaman evlat vermez..
Allah sizin gibi kadınlardan hepimizi korusun
Amin..
yazdığım cümleleri doğru aktaramış olabileceğimi düşünüyorum hanfendi
keşke herkez benim gibi iyi niyetli olsaben o bayan yüzünden eşimden boşanıyordum nerdeyse
ne huzurumu ne düzenimi bıraktı ilk günden beri sana bu alındı benimki kötü alındı sana iyi alındı tarzında şeyler büyüdü büyüdü en son kayınvalidemle aramızı bozmaya eşimle huzursuz olmaya kadar geldikonuen son artık ben doğuruyorum.erkek torunu ben veriyorum bana daha güzel hediye yapılması gerekiyor dmeye başlandı.yine sesimi çıkartmadım.
benim düşüncelerim bazen kötüye uymaktan kaynkanıyor zaten üzüldüğümüde belirttim. bazen elimde olmadan düşünüyorum çünkü kızınca
siz neden bu kadar kötü yaklaştınız.ben mesajımda ne bedduva nede ah ettim.sadece konu sahibini bazen banada oluyor üstünde durma demek istedim.
yanlış aktardıysam özür dilerim.

sizin gibi bu kadar güzel yazan bir hanfendinin onun çocuğu oluyor diye ağladım demesi bana çok korkunç geldi..
Ben ilişkinizin detayını bilmem ama ne olursa olsun kötü düşünce döner dolaşır sahibini bulur..

bende son 5 aydır deniyorum ama olmuyor sanırım ufak bir sorunumvar
sizede bu şekilde bebek bekleyipte nispet yapar gibi davranılsa belki sizde benimgibi gizlice ağlardınız
ben kötüdüşüncelerimden zaten memnun olmadığımı belirttim sadece arada bende her insan gibi elimde olmadan sinirleniyorum buda çok doğal ve korkunç gelecek birşey yok

Fesat degilsiniz ki sadece insansınız. İnsanı iyi ya da kötü yapan şey en başta ne düşündügü degil düşüncelerinin sonunda nereye vardığıdır.
Kötü bi düsünceyi frenleyebilmek, bu düşünce için kendini yargılayabilmek, onu kötü bi eyleme dökmemek erdemdir.
Ki sizinki kötü bi düsünce de degil. Sadece bireyselliginiz agır basmış biraz. Yani başkasından önce kendinizi düsünmüssünüz. Önce kendinize yönelmeniz sonrasında karşınızdakinin durumuna üzülmeyeceginiz anlamına gelmez.
Yalnız 6 ayda 3 düşük gercekten korkunc ya. Bu konuda bence de uyarılması gerekiyo o ciftin. Cok yakın hissetmeseniz de bu konuda bi uyarıda bulunmanız iyi olur diye düsünüyorum.

Bu devirde biraz lazım fesatlık demeyelim de öngörü, bazı şeylerin önünü almak diyelim. Sonradan pişman olduğunuz için fesat olduğunuzu düşünmüyorum.

Benim merak ettiğim düşük için takip falan yaptırmıyorlar mı? Bir tanıdığım 5-6 düşükten sonra sadece aspirin kullanıp kanı sulandırarak bebeğini eline aldı. Bu kadar arka arkaya düşük normal değil. Psikolojisi yerinde olmadığı için size sarıyordur. Bir bebeği olsa kimseyle dalaşmaya vakti kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…