Fetal DNA Cinsiyet Hatasi

BirMuhendisHanim

Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2024
60
24
8
Merhaba Arkadaşlar

12. haftada yaptığım fetal dna test sonucunda genetik bir rahatsızlığın saptanmadığı ve cinsiyetin erkek olduğu söylendi
16+6 doktorum ultrasonda kız gördüğünü,
Bu tarz hataların 1/10000 de bile olsa olabileceği, durumu normal değerlendirmem gerektiğini söyledi
İlk günden beri kız çocuğum olsun istememe rağmen içimde bir burukluk oluştu. Sanki ismini bile koyduğumuz oğlumla vedalaşmam gerekiyor gibi hissediyorum. Hormonlarında etkisiyle çok duygusallaştım.
Daha önce başına böyle bişey gelen var mı? 20-21. hafta arasında detaylı ultrasona gideceğim, sizde orada farklı bir sonuç beklemeliyim ?

Fetal dna hata payı konusunda bir bilgim yok. 16. haftada cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendim ama hata payı olabiliyor bu haftalarda diye yine de farklı bir ihtimale kendimi hazırladım. Dün detaylı ultrasona girdim ve tamamen net olarak gördüm pipisini 😄 detaylı ultrasonda hata payı çok düşük çünkü görüntü çok ama çok net. Uzman bir perinatoloğun böyle bir konuda yanilacagini sanmıyorum.

Hangi markaya fetal dna vermistiniz? Yerli olanlarda hata okumustum ben de. Burda asil problem cinsiyetin degismesi degil hastalik yok denirken hastalik cikmasi olurdu. Ama bana kalirsa test dogru doktor yanlis gormus olabilir. O ihtimal daha yuksek.
Firmanın adı Genoks Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi.
Onu da ayrıca ve ısrarla sordum, genetik testlerde hata payı olmadığını söyledi doktorum.
Verilen cevaplar asla tatmin etmemekle birlikte, detaylı ultrasona kadar beklemekten başka bir çarem de yok sanırım

Fetal dna hata payı konusunda bir bilgim yok. 16. haftada cinsiyetinin erkek olduğunu öğrendim ama hata payı olabiliyor bu haftalarda diye yine de farklı bir ihtimale kendimi hazırladım. Dün detaylı ultrasona girdim ve tamamen net olarak gördüm pipisini 😄 detaylı ultrasonda hata payı çok düşük çünkü görüntü çok ama çok net. Uzman bir perinatoloğun böyle bir konuda yanilacagini sanmıyorum.
Evet, önümüzdeki ay gideceğim.

Firmanın adı Genoks Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi.
Onu da ayrıca ve ısrarla sordum, genetik testlerde hata payı olmadığını söyledi doktorum.
Verilen cevaplar asla tatmin etmemekle birlikte, detaylı ultrasona kadar beklemekten başka bir çarem de yok sanırım
Evet genoks yerli. Hata olabiliyor. Daha once saglikli bebeklere hasta olabilir sonucu cikarmislar bir kac kez okudum. Keske yabanci bir firma tercih etseydiniz. Bebiş allahin izniyle saglikli gelsin de cinsiyete takilmayin.

Dna da xx yerine xy nasıl görmüş olabilirler ki? Belki usg değerlendirme net değildir..
Benim de asla anlam veremediğim şey de bu zaten. Yanlış sonuç vermek yerine eğer bir belirsizlik var ise bunun belirtilmesi daha mantıklı diye düşünüyorum.
Kendilerini o kadar güzel korumaya almışlar ki, doktor hatanın kabul edilebilir olduğunu fakat cinsiyetin görüşüldüğü/yazışıldığı belgeyi kimseye paylaşamayacağını, hukukun yasak olduğunu söylüyor. Kendileri ile de iletişime geçilince örneği gönderen doktor dışında kimseye bilgi verilemeyeceğini ve bunun da yasalar tarafından korunduğunu söylüyorlar.

Evet genoks yerli. Hata olabiliyor. Daha once saglikli bebeklere hasta olabilir sonucu cikarmislar bir kac kez okudum. Keske yabanci bir firma tercih etseydiniz. Bebiş allahin izniyle saglikli gelsin de cinsiyete takilmayin.
Çok yazık, ihmalkarlıkları ve yetersizlikleri yüzünden insanlar amniyosentez olmak zorunda kalıyor, düşük riski o kadar yüksek ki!
Çok şükür benim için tek önemli olan şey sağlıklı olması. Allah’ında gücüne gitmesin, gönlümde de kız evlat vardı fakat bu yetersiz firmanın umarım diğer test sonuçları doğrudur.

Benim de asla anlam veremediğim şey de bu zaten. Yanlış sonuç vermek yerine eğer bir belirsizlik var ise bunun belirtilmesi daha mantıklı diye düşünüyorum.
Kendilerini o kadar güzel korumaya almışlar ki, doktor hatanın kabul edilebilir olduğunu fakat cinsiyetin görüşüldüğü/yazışıldığı belgeyi kimseye paylaşamayacağını, hukukun yasak olduğunu söylüyor. Kendileri ile de iletişime geçilince örneği gönderen doktor dışında kimseye bilgi verilemeyeceğini ve bunun da yasalar tarafından korunduğunu söylüyorlar.
Mahkeme isteyince bal gibi de paylaşacaklar, kız olduğu netleşirse testin güvenilirliğini sorgulayıp sıkıntıya gireceksiniz hamile bir kadını strese sokmaya hakları var mı

Mahkeme isteyince bal gibi de paylaşacaklar, kız olduğu netleşirse testin güvenilirliğini sorgulayıp sıkıntıya gireceksiniz hamile bir kadını strese sokmaya hakları var mı
Testte cinsiyet yazmıyor. Doktorlara özel olarak belirtiliyormuş. Yani yazılı, kayıtlı bir sonuç paylaşmıyorlar. 2020 yılında bir kanun kabul edilmiş, cinsiyet paylaşımı yasakmış.
Detaylı ultrasondan sonra peşlerine düşmek lazım.

Testte cinsiyet yazmıyor. Doktorlara özel olarak belirtiliyormuş. Yani yazılı, kayıtlı bir sonuç paylaşmıyorlar. 2020 yılında bir kanun kabul edilmiş, cinsiyet paylaşımı yasakmış.
Detaylı ultrasondan sonra peşlerine düşmek lazım.
Aa şimdi anladım.. O zaman elinizde bir şey yok. Yine de çok ilginç buldum doğru gördüler belki iletişimde karışıklık oldu. Kayıtlı belge yoksa çok olası o zaman canınızı sıkmayın.

Merhaba, size bebeğin cinsiyetinin bilgisi yazılı mı yoksa sözlü olarak mı verilmişti? Bir mesajlaşma mevcut mu?

cinsiyeti yanlış gördülerse fetal dna ya nasıl güvenicekmişsin ne kadar saçma bir şey para alana kadar her şeyin arkasında duruyorlar yüzde 99 dogru sonuç diye fakat böyle bi hata kabul etmiyorlar. Belkide doktorun yanlış görmüştür canım

cinsiyeti yanlış gördülerse fetal dna ya nasıl güvenicekmişsin ne kadar saçma bir şey para alana kadar her şeyin arkasında duruyorlar yüzde 99 dogru sonuç diye fakat böyle bi hata kabul etmiyorlar. Belkide doktorun yanlış görmüştür canım
%99.8 netlik oranı verip, yanlış çıktığında %0.2 ihtimali de biz size belirttik demeleri çok saçma. DNA testi bu, başka neye güvenilebilir ki bende şaşırdım kaldım
Evet bu ihtimali de düşünüyorum; belki doktorum yanlış gördü, kesin sonucu önümüzdeki ay detaylı ultrasonda öğrenebileceğim anca.

Back
X