• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Down sendromu, fetal dna , amniyosentez sürecim

Cok uzuldum hikayenize, karariniz ne olursa olsun sizin icin ve aileniz icin hayirlisi olsun. 🙏🏼
En dogru karari siz esiniz birlikte verirsiniz. Bu bulgular 22. Hafta kontrolunde nasil kayboluyor? Baska bulgularla mi yer degistiriyor? Cocugum yok ondan soruyorum bilgisizligim bu konuda size cahillik gelirse eger

Şöyle ki sağlıklı bir gebelik yaşamış olsam bile beyinde kist kalpte parlaklık gibi belirtiler kaybolabilirdi. Geçebilen belirtilermiş bunlar. Varlığı down sendromu ihtimalini arttırırken sadece down sendromlu bebeklerde görülmeyebilirmiş de. Ve ilerleyen haftalarda kayboluyor çoğunlukla. Yerine yeni bulgu eklenmesi şart değil. Bende 22.haftada burun kökünün olduğunu ancak normalden kısa olduğunu ve bacaklarda çarpıklık olduğunu söylediler.. söylenmeyebilirdi de.. çok karışık mevzular. Ensesi kalın olan bir bebekte (ki ense kalınlığı ağır bir bulgu) hiçbir sorun saptanmazken bendeki gibi hafif bulgulu bir bebeğe tanı konulabiliyor. Düşündükçe aklımı kaybedecek gibi oluyorum ben de.. biz emin olduk bebeğimizin down sendromlu olduğuna.. gebeliğimi malesef sonlandırdım 😞

Şöyle ki sağlıklı bir gebelik yaşamış olsam bile beyinde kist kalpte parlaklık gibi belirtiler kaybolabilirdi. Geçebilen belirtilermiş bunlar. Varlığı down sendromu ihtimalini arttırırken sadece down sendromlu bebeklerde görülmeyebilirmiş de. Ve ilerleyen haftalarda kayboluyor çoğunlukla. Yerine yeni bulgu eklenmesi şart değil. Bende 22.haftada burun kökünün olduğunu ancak normalden kısa olduğunu ve bacaklarda çarpıklık olduğunu söylediler.. söylenmeyebilirdi de.. çok karışık mevzular. Ensesi kalın olan bir bebekte (ki ense kalınlığı ağır bir bulgu) hiçbir sorun saptanmazken bendeki gibi hafif bulgulu bir bebeğe tanı konulabiliyor. Düşündükçe aklımı kaybedecek gibi oluyorum ben de.. biz emin olduk bebeğimizin down sendromlu olduğuna.. gebeliğimi malesef sonlandırdım 😞
Uzulmemeye calisin esiniz ve sizin icin hayirlisi olmasini dilerim

Aynı şekilde ben de okuyorum. Vicdan rahatlatması mı denir yoksa verdiğin kararın doğruluğuna kendini ikna çabası mı denir buna bilmiyorum ama bir nebze rahatlatıyor beni bunları okumak. Bir de kendime görev edindim insanları uyarmayı. Doktorlar bana hep ultrason bulgularının geçeceği yönünde telkinde bulundular ben üzerine düşmesem muhtemelen doğumda öğrenecektm bebeğimin down sendromlu olduğunu. Bu sebeple herkesi uyarıyorum :( benim gibi karar vermeseler de en azından olumsuz bir durumla karşılaşacaklarını bilsinler istiyorum. Çok zor kararlar çok zor zamanlar bu zamanlar.

Senin de başın sağ olsun 😞 Allah bize sabır kalbimize ferahlık versin. En önemlisi sağlıklı evlatlar nasip etsin
Allah yar ve yardımcınız olsun cennet kuşu oldu merak ettiğim yaşınız kaç bende 38 yaşında tüp bebek tedavisi görüyorum ama genetik test yaptırmadı doktor şimdi yaşımdan bi korkum oluştu ki yarın transferim de var

Allah yar ve yardımcınız olsun cennet kuşu oldu merak ettiğim yaşınız kaç bende 38 yaşında tüp bebek tedavisi görüyorum ama genetik test yaptırmadı doktor şimdi yaşımdan bi korkum oluştu ki yarın transferim de var

30 yaşındayım şuan. Korkmayın korkarak geçmiyor gebelik. İnanın böyle bişey yaşayacağım aklıma gelmezdi bile.. yaş evet riski arttırıyor ama illa olacak dye bişey yok. Gönlünüzü ferah tutun 10.haftadan sonra hemen fetal dna yaptırın direkt. Benim en büyük pişmanlığım ikili teste güvenip fetal dna vermemem. 10.haftada yaptırsaydım fetal sürecim bu kadar uzamazdı

30 yaşındayım şuan. Korkmayın korkarak geçmiyor gebelik. İnanın böyle bişey yaşayacağım aklıma gelmezdi bile.. yaş evet riski arttırıyor ama illa olacak dye bişey yok. Gönlünüzü ferah tutun 10.haftadan sonra hemen fetal dna yaptırın direkt. Benim en büyük pişmanlığım ikili teste güvenip fetal dna vermemem. 10.haftada yaptırsaydım fetal sürecim bu kadar uzamazdı
Bende genetik yaptırmadım yumurtam az diye şansım azalır diye ama sizin önerinizle 10 . Haftada yapacam kaçıncı haftada belli olur

Back
X