Cok uzuldum hikayenize, karariniz ne olursa olsun sizin icin ve aileniz icin hayirlisi olsun.
En dogru karari siz esiniz birlikte verirsiniz. Bu bulgular 22. Hafta kontrolunde nasil kayboluyor? Baska bulgularla mi yer degistiriyor? Cocugum yok ondan soruyorum bilgisizligim bu konuda size cahillik gelirse eger
Şöyle ki sağlıklı bir gebelik yaşamış olsam bile beyinde kist kalpte parlaklık gibi belirtiler kaybolabilirdi. Geçebilen belirtilermiş bunlar. Varlığı down sendromu ihtimalini arttırırken sadece down sendromlu bebeklerde görülmeyebilirmiş de. Ve ilerleyen haftalarda kayboluyor çoğunlukla. Yerine yeni bulgu eklenmesi şart değil. Bende 22.haftada burun kökünün olduğunu ancak normalden kısa olduğunu ve bacaklarda çarpıklık olduğunu söylediler.. söylenmeyebilirdi de.. çok karışık mevzular. Ensesi kalın olan bir bebekte (ki ense kalınlığı ağır bir bulgu) hiçbir sorun saptanmazken bendeki gibi hafif bulgulu bir bebeğe tanı konulabiliyor. Düşündükçe aklımı kaybedecek gibi oluyorum ben de.. biz emin olduk bebeğimizin down sendromlu olduğuna.. gebeliğimi malesef sonlandırdım