Fetal DNA Cinsiyet Hatasi

Çok yazık, ihmalkarlıkları ve yetersizlikleri yüzünden insanlar amniyosentez olmak zorunda kalıyor, düşük riski o kadar yüksek ki!
Çok şükür benim için tek önemli olan şey sağlıklı olması. Allah’ında gücüne gitmesin, gönlümde de kız evlat vardı fakat bu yetersiz firmanın umarım diğer test sonuçları doğrudur.
Bende sonucu bugun aldım kız demısler ıns sonuclar dogrudur ultrasyonda dr 12+5 de erkek gıbı dedı ama net bısey dememıstı sağlıkla gelsınler bebeklerimiz dr bu fırmayı onerdıgı ıcın burda yaptırdık yorumlar okudukca uzuldum keşke yurt dısına yollasaydık

Ben de genoksa yaptırmıştım bir sorun yaşamadık ama ben de çok fazla hata olduğunu okuyup üzülmüştüm içim içimi yemişti hamileliğin ilerleyen dönemlerinde başka konular gündeme gelmişti eğer içiniz rahat etmeyecekse yurt dışı menşeili bir firmaya daha yaptırın derim hamileyken insan çok sakin ve akıllıca düşünemiyor

Merhaba Arkadaşlar

12. haftada yaptığım fetal dna test sonucunda genetik bir rahatsızlığın saptanmadığı ve cinsiyetin erkek olduğu söylendi
16+6 doktorum ultrasonda kız gördüğünü,
Bu tarz hataların 1/10000 de bile olsa olabileceği, durumu normal değerlendirmem gerektiğini söyledi
İlk günden beri kız çocuğum olsun istememe rağmen içimde bir burukluk oluştu. Sanki ismini bile koyduğumuz oğlumla vedalaşmam gerekiyor gibi hissediyorum. Hormonlarında etkisiyle çok duygusallaştım.
Daha önce başına böyle bişey gelen var mı? 20-21. hafta arasında detaylı ultrasona gideceğim, sizde orada farklı bir sonuç beklemeliyim ?
Ben olsam önce başka bir doktordan ultrason randevusu alırdım. Eğer orada da cinsiyet, fetal DNA testinden farklı çıkarsa, testi yaptırdığım firmayla iletişime geçip durumu anlatır, testin tekrarlanmasını talep ederdim. Böylece hem olası bir hata varsa ortaya çıkar, hem de içim daha rahat ederdi.

Firmanın adı Genoks Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi.
Onu da ayrıca ve ısrarla sordum, genetik testlerde hata payı olmadığını söyledi doktorum.
Verilen cevaplar asla tatmin etmemekle birlikte, detaylı ultrasona kadar beklemekten başka bir çarem de yok sanırım
Canım bende genoksta vermiştim.
Cinsiyeti erkek dediler ve erkek bebeğim,

Ben açıkçası hata olacağını düşünmüyorum.

Genoksla ilgili o kadar çok şikayet var ki.. Ben çok araştırmıştım , çam ve sakurada genoksu önermişti ama dediğim gibi araştırınca yaptırmadım

Ben olsam önce başka bir doktordan ultrason randevusu alırdım. Eğer orada da cinsiyet, fetal DNA testinden farklı çıkarsa, testi yaptırdığım firmayla iletişime geçip durumu anlatır, testin tekrarlanmasını talep ederdim. Böylece hem olası bir hata varsa ortaya çıkar, hem de içim daha rahat ederdi.
Ay sonunda detaylı ultrasona gideceğim, orada daha net bir sonuç alırım diye düşünüyorum.
Testin yenilenmesini talep ettim, bakalım kabul edecekler mi.

Onu da ayrıca ve ısrarla sordum, genetik testlerde hata payı olmadığını söyledi doktorum.
Verilen cevaplar asla tatmin etmemekle birlikte, detaylı ultrasona kadar beklemekten başka bir çarem de yok sanırım
Hangi şehirde verdiniz testi bende Ankarada verdim ultrasyonda erkek gıbı demişti dr ama sonuc kız dediler genoksda yaptırdım.

Merhaba Arkadaşlar

12. haftada yaptığım fetal dna test sonucunda genetik bir rahatsızlığın saptanmadığı ve cinsiyetin erkek olduğu söylendi
16+6 doktorum ultrasonda kız gördüğünü,
Bu tarz hataların 1/10000 de bile olsa olabileceği, durumu normal değerlendirmem gerektiğini söyledi
İlk günden beri kız çocuğum olsun istememe rağmen içimde bir burukluk oluştu. Sanki ismini bile koyduğumuz oğlumla vedalaşmam gerekiyor gibi hissediyorum. Hormonlarında etkisiyle çok duygusallaştım.
Daha önce başına böyle bişey gelen var mı? 20-21. hafta arasında detaylı ultrasona gideceğim, sizde orada farklı bir sonuç beklemeliyim ?
Merhaba bu ikinci çocuğunuzsa ve kısa süre önce doğum yapmışsınız bazen bir önceki bebekten dna kalabiliyor kanınızda ve bununla karıştırabiliyorlar. O yüzden testin güvenirliği %100 değil önemli olan tabii ki sağlıklı olması ama cinsiyet yanılması bu sebeple olabilir mi? Daha önce gebelik geçirdiniz mi

Fetal dna testinde cinsiyet yüzde yüze yakın oranda doğrudur. Doktorunuza iletirken yanluş anlaşılma vs olduysa bilemeyiz tabi. Ultrasonda yanılma payı daha yüksek

Avrupa by igenomix ti benim nipt yaptırdığım yer.%99 küsür denmek zorunda her zaman yanılma payı olur %100 oran vermez hiç bir test.Ama düzgün çalışan bir yer ise nipt testleri yanılmıyor genelde.Usg daha yanıltıcı nipte göre

Avrupa by igenomix ti benim nipt yaptırdığım yer.%99 küsür denmek zorunda her zaman yanılma payı olur %100 oran vermez hiç bir test.Ama düzgün çalışan bir yer ise nipt testleri yanılmıyor genelde.Usg daha yanıltıcı nipte göre
Bu arada cinsiyet söylemek yasak,yukarda da bir arkadaş yazmış,kayıtdışı paylaşıyorlar telefonda

Merhaba doğum yaptınız mı? Cinsiyeti ne çıktı? Bende de aynı durum oldu Fetal DNA sonucumda erkek çıktı doktorum 12. Haftadan beri ultrasonda kız görüyor, ısrarla kız olduğunu söylüyor. Şu an 19+2yim.

👋🏻 Merhaba
Evet detaylı ultrason yaptırdım ve cinsiyet KIZ. 💕💕
Allah allah bu çok büyük bir yanlışlık. Peki daha önce bir düşük ya da kürtaj oldunuz mu belki onun dnası kalmıştır. Ya da gebelik çoğul başlayıp biri zamanla kaybolmuştur farkında olmadan🤷‍♀️ diğer türlü çok saçma cinsiyetin yanlış çıkması 🙅‍♀️

Allah allah bu çok büyük bir yanlışlık. Peki daha önce bir düşük ya da kürtaj oldunuz mu belki onun dnası kalmıştır. Ya da gebelik çoğul başlayıp biri zamanla kaybolmuştur farkında olmadan🤷‍♀️ diğer türlü çok saçma cinsiyetin yanlış çıkması 🙅‍♀️
Biz de şaşırdık ama üstünde durmamaya karar verdik, dna testi değil; sonuç iletilirken gerçekleşmiş bir insan hatası olduğunu öğrendik.
Hayır, ilk hamileliğim. 5. haftadan beri kontrole gidiyorum. Tek kese ile başladık, yine öyle devam ediyor.

Back
X