- 6 Haziran 2025
- 8
- 1
- 1
- 33
- Konu Sahibi yarennntos
Merhaba arkadaşlar. Ben 12. Haftamda fetal DNA yaptırdım dört hafta sonra sonuç aldım ve çok şükür hepsi düşük risk çıktı. Ama yirminci hafta detaylı ultrasonda perinatolog bana bobreginde genişleme var diğer böbrek çift gelişimi yavaşlayacak ve ensesi kalın diye şeyler söyleyip beni riskli gebelik grubuna aldı. Ama benim bebeğim bir hafta önden gidiyordu şimdiye kadar kontrollerde bana kötü bişi denmedi ayrıca nift (fetal DNA) testim yüzde yüze yakın sonuç verirken bana perinatologun dedikleri davranışı zoruma gitti.karnimdan sıvı alıp bakmayı önerdi kabul etmedim oradan çıkıp kendi doktoruma gittim o da çift böbrek olmadığını böbreğin damarını öyle görmüş olabileceğini söyledi ama bir bobreginde genişleme olduğunu onu da takip etmemizi ve erkek bebeklerde daha sık karşılaşılan bir durum olduğunu dedi.ama daha iyi bir perinatolog bulup gösterebilirsiniz dedi.ense kalınlığı da dediği gibi değil dedi sadece . Şuan yirmi birinci haftamdahim ve ortada kalmış gibi hissediyorum. Lütfen buna yakın deneyimi olanlar paylasabilir mi. Bu arada fetal DNA yaptırdığımız için 12. Haftada ense kalinligina vs bakılmadi ama rutin kontrollerde hep farklı doktorlara gitmeme rağmen kimse bana perinatologa kadar kötü bişi demedi