• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA sonucu yüksek risk

mavipati

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
172
Puanlar
23
Merhaba. 13+1 ' de fetal DNA yaptırdım. 1 hafta sonra sonucun geldi. Trizomi 8 yüksek risk çıktı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sendrom nedir onu bile bilmiyorum. Aynı durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mı? Bebeğimi kaybetmek istemiyorum. Yaşamla bağdaşmayan bir durummuş. Sonuç henüz yeni geldi. O nedenle doktorla da görüşmedim henüz. Ama yıkıldım. Beni nasıl bir süreç bekliyor?

Merhaba. 13+1 ' de fetal DNA yaptırdım. 1 hafta sonra sonucun geldi. Trizomi 8 yüksek risk çıktı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu sendrom nedir onu bile bilmiyorum. Aynı durumu yaşayan ya da bilgisi olan var mı? Bebeğimi kaybetmek istemiyorum. Yaşamla bağdaşmayan bir durummuş. Sonuç henüz yeni geldi. O nedenle doktorla da görüşmedim henüz. Ama yıkıldım. Beni nasıl bir süreç bekliyor?
Allah yardımcınız olsun konu hakkında bilgim yok Rabbim selamete çıkarsın inşirah ferahlığı versin yüreğinize🤲

Sağ olun Allah herkesi evladına sağlıkla kavuştursun

Eklentiler

• 19165.webp
    19165.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 99
  • 19164.webp
    19164.webp
    44,7 KB · Görüntüleme: 101
Allah yardımcınız olsun yanılma payı olabiliyor umudunuzu kesmeyin bu yakınım fetal DNA yaptırdı sonucu riskli çıktı çok agladi üzüldü perinatolji bölümüne gitti düşündüğü gibi çıkmadı doğum yaptı sağlıklı bebek maşallah Allah'tan ümit kesilmez dua edin

Allah yardımcınız olsun konu hakkında bilgim yok Rabbim selamete çıkarsın inşirah ferahlığı versin yüreğinize🤲

Allah yardımcınız olsun yanılma payı olabiliyor umudunuzu kesmeyin bu yakınım fetal DNA yaptırdı sonucu riskli çıktı çok agladi üzüldü perinatolji bölümüne gitti düşündüğü gibi çıkmadı doğum yaptı sağlıklı bebek maşallah Allah'tan ümit kesilmez dua edin
Şu an tüm umudum bu yönde. İnşallah bebek sağlıklıdır. Sağ olun 😔 sanırım bu trizomi çok nadir bir hastalık. Çok fazla yaşayan yok

Bir de bebeğim erkekmiş. O kadar üzülüyorum ki. Yavruma bi şey olmasın

Şu an tüm umudum bu yönde. İnşallah bebek sağlıklıdır. Sağ olun 😔 sanırım bu trizomi çok nadir bir hastalık. Çok fazla yaşayan yok
Rabbim inşallah safi ismiyle bianda şifa versin eğer varsa bişey ama yanilma payı var dua edin Allah büyük gerçekten mucizeleri çok büyük cocugunuz olmaz dediler bize şuan 8 haftalık hamileyim oyuzden Allah'tan başka kimse bilemez

Başından geçmiş olan vardır belkide yazınıza denk gelinmemiştir inşallah sağlıklıdır ınşallah içinizi ferah tutun🤲

Fetal dna sadece risk gösterir ama kesin olacak demek değildir bu. 1/50 ise mesela risk hasta olma ihtimali 50de 1, olmama ihtimali 50de 49 dur. Ama 1/50 yüksek risk diye geçer. O yüzden bir perinatologa görünmeniz ve duruma göre cvs/amniyosentez yaptırmanız gerekir. Tanıyı bu testler koyar. Lütfen kalbinizi ferah tutun. Her durumda bebeğinizin sağlıklı olma ihtimali daha fazla

cok uzuldum konunuza :( bundan sonra amniyosentez yapar doktorunuz, kesinligini ölçmek için. Inşallah o temiz cikar da bebeginize saglikla kavuşursunuz.
tarama testlerini yaptirirken zaten kagit imzalatiyorlar "sonuç degil tanı testidir, yanlis pozitif / negatif cikabilir" diye. insallah sizinki de boyle bir durumdur.
bol sans diliyorum size de oğluşunuza ds

Fetal dna yaptırdım 12 haftaşık hanileyim bebeğimde trizomi 14 çıktı arkadaşlar bunu yaşayan var mu hala kalp atışları var çok üzülüyorum

Allah yardımcınız olsun bizdede 14 çıktı test için beklertiyorlar sağlıkla doğsunlar inşallah

Fetal dna yaptırdım 12 haftaşık hanileyim bebeğimde trizomi 14 çıktı arkadaşlar bunu yaşayan var mu hala kalp atışları var çok üzülüyorum
Bu noktadan sonra amniyosentezi beklemeniz yada cvs yaptırmanız gerekiyor. Ama önerilen amniyosentez plesental mozaismin önüne geçebilmek için daha uygun. Fetal dna nın doğruluk oranı sadece down sendromunda %99.9

Hangi firmada yaptırırdınız

ovulasyon testi nasıl her zaman çift çizgi cıkıyor anlamadım. çift çizgi ovulasyon demektir silik ve tek çizgi LH yukselmemiş demektir

Allah yardımcınız olsun bizdede 14 çıktı test için beklertiyorlar sağlıkla doğsunlar inşallah
Amniyosentez yaptıracak mısınız? Ben bu cuma yaptıracağım ama bir yandan da korkuyorum

Ammiyosentez inşallah temiz gelir sağlıkla alırsınız bebişinizi kucağınıza :KK200:
korkulacak bir şey değil çok kısa bir işlem

Amniyosentez yaptıracak mısınız? Ben bu cuma yaptıracağım ama bir yandan da korkuyorum
Evet yaptıracağım hiç korkma kuzum bende korkuyordum ilk allahtan ümit kesilmez allaha sığın içini tahatlatıcak sağlıkla doğsun bebeklerimiz inşallah. Doğru doktora aldırmaya çalış tecrübeli bir hekim daha önce sıvı almıs bir hekim olmasına dikkat et olur mu atil hocaya iyi diyorlar ben ona tandevu aldım gideceğim haftaya

Evet yaptıracağım hiç korkma kuzum bende korkuyordum ilk allahtan ümit kesilmez allaha sığın içini tahatlatıcak sağlıkla doğsun bebeklerimiz inşallah. Doğru doktora aldırmaya çalış tecrübeli bir hekim daha önce sıvı almıs bir hekim olmasına dikkat et olur mu atil hocaya iyi diyorlar ben ona tandevu aldım gideceğim haftaya
Geçen Cuma yaptırdım. O da ayrı bir stres olmuştu bana. Ya bebeğe zarar gelirse diye korktum ama şükür kazasız belasız yaptılar. Ön sonuçlar 10 güne çıkar dediler. Kesin sonuçlar daha uzun sürebilirmiş. Bebeğe çok hareketli dediler. Ultrasonda herhangi bir sorun yoktu.Ben de bu süreçte stresten midir nedir, sanki bebeğin hareketlerini hissediyorum. Sanki karnında minik bir kelebek uçuşuyo gibi. Onu hissettikçe daha çok bağlanıyorum.

Umarım siz de hayırla kazasız belasız atlatır ve güzel haberler alırsınız🙏🏻

Back
X