• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal dna testi yaptıranlar????

Merhabalar, hayır cevap alamadım. Yani politika olarak cinsiyetin söylenmek istenmemesi anlıyorum aslında. Çünkü maalesef toplumda cinsiyete göre gebeliğin devamı ya da sonlandırılması kararını verebilecek insanlar da var.

Ama cinsiyet söyleyen yerde yaptırılmasının hamile bakımından ne gibi bir sakıncası olabilir anlamadım.

Bu arada ben de testi yaptırdım. Firmalar genelde doktorla paylaşıyorlar bu bilgiyi. Ve zaten sadece kan alınan basit bir test. Şimdiden hayırlı güzel sonuçlar dilerim. Bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah.
Teşekkür ederim inşallah hepberaber. Benimki henüz çok erken ama işte doktor önümüzdeki yolu anlatınca insan araştırmaya başlıyor. Aynı şeye anlam verememişiz. Özel bi soru olmazsa kaçıncı haftada hangi tarihte ne kadara yaptırdınız öğrenebilir miyim? Bebeginizle birlikte Sağlıklı günler dilerim.

Teşekkür ederim inşallah hepberaber. Benimki henüz çok erken ama işte doktor önümüzdeki yolu anlatınca insan araştırmaya başlıyor. Aynı şeye anlam verememişiz. Özel bi soru olmazsa kaçıncı haftada hangi tarihte ne kadara yaptırdınız öğrenebilir miyim? Bebeginizle birlikte Sağlıklı günler dilerim.
12. Haftada yaptırdım. Fiyatı tam net hatırlamıyorum maalesef ama 300-400 dolar gibi bir şeydi sanırım. Ve sorduğumuz bir kaç firmadan hep yakın fiyatlar almıştık.

Panorama firmanın ismi. Panorama fetal DNA yazınca çıkıyor. Ama Türkiye'de yapılanlardan biraz pahalı. Amerika'ya gidiyor çünkü. Dilerseniz bir de genoksu arayıp fiyat alırsınız
Oraya gönderdim bende kaç günde çıktı sonucunuz hatırlıyormusunu ?

Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmanın sakıncası nedir?
ben bunu daha önce doktorumdan sebebini öğrenmiştim. Genellikle Doğu'da erkek bebek olmayınca sonlandırılması istenebiliyormuş bunun önüne geçilmesi bakımından ülkemizde bu teste göre cinsiyet belirleme tespitini önermiyorlar. ama yaptırdığınız firmalar test sonucunda bunu gördükleri için tabiki sizinle paylaşıyorlar yani bu bir güvensizlik yaratmaz. Yorumu saçma buldum.

ben bunu daha önce doktorumdan sebebini öğrenmiştim. Genellikle Doğu'da erkek bebek olmayınca sonlandırılması istenebiliyormuş bunun önüne geçilmesi bakımından ülkemizde bu teste göre cinsiyet belirleme tespitini önermiyorlar. ama yaptırdığınız firmalar test sonucunda bunu gördükleri için tabiki sizinle paylaşıyorlar yani bu bir güvensizlik yaratmaz. Yorumu saçma buldum.
Evet ben de böyle biliyorum ve makul da buluyorum. Ben de “cinsiyet açıklayan yerlere yaptırmayın” tavsiyesine anlam veremedim açıkçası.

Ben bu testi yapan laboratuvarda çalışıyorum. Fiyat sorarken panel içeriklerini de sorarsanız daha iyi olur mesela temel panel kromozom 13,18,21 x,y ye bakıyor geniş panel mikrodelesyonlara da bakıyor buna göre fiyat değişiyor. Testi yaptırırken en az 10 haftalık gebe olmanız lazım yeterli dna toplanması için kandan. Fiyat vermem doğru olmaz şimdi reklam sayılır belki şunu söyleyeyim bu testte bebeğin cinsiyetini söylemek yasak. Bebeğin cinsiyetini söyleyen yerlere yaptırmamanızı öneririm
Tek yumurta ikiziyim ve doktorum bunu yaptırmamı önerdi ama 14 haftalık yani 10 haftalığı geçince olmuyor mu ?

Hanımlar ben tarama testlerine güvenmiyorum eşimle aynı fikirdeyiz zaten, risk diyerek büyükte olsa düşükte olsa korkutacaklar ve kesin sonuç veremeyecekler. Bizde daha kesin olan fetal dna testini düşündük yakın zamanda son 1 -2 ayda yaptıran annelere soruyorum ücreti nedir nerede yaptırdınız bilgilendirir misiniz?
Nerde yaptırdınız

Nerde yaptırdınız
Ben genokstan yaptım

Back
X