• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA testi

selm134

Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2025
324
113
18
23
Merhabalar , 6+5 günlük hamileyim , Fetal DNA testi ile kafam karışık fikir almak istedim.ilk gebeliğim düşük öyküm yok 24 yaşındayım ailemde ve eşimin ailesinde genetik bir rahatsızlık yok. Tarama testleri her zaman doğru sonuç vermediği için Fetal DNA testi yaptırmak istiyorum. Doktoruma da danışacağım tabi ki ama şu konu kafamı karıştırıyor genetik bir rahatsızlık varsa bile bebeğin alınması mı öneriliyor tabi ki umarım böyle bir durum olmaz ama bunu öğrensem bile bu karar çok zor olur , Fetal DNA yaptıranlar veya bilgisi olanlardan öneri alabilirsem çok iyi olur .

Siz önce şu kararı verin: bebekte down sendromu varsa aldırır mısınız? Eğer aldıracaksanız yaptırın fetal dna
Yok kabul edip bağrınıza basacaksanız hiç gerek yok.
Ben yaşıma rağmen yaptırmadım mesela. İkili test sonucumuz iyi çıkmıştı. Hoş kötü çıksa da aldırmazdım.

Siz önce şu kararı verin: bebekte down sendromu varsa aldırır mısınız? Eğer aldıracaksanız yaptırın fetal dna
Yok kabul edip bağrınıza basacaksanız hiç gerek yok.
Ben yaşıma rağmen yaptırmadım mesela. İkili test sonucumuz iyi çıkmıştı. Hoş kötü çıksa da aldırmazdım.
Aldırmam tabi ki ama tüm doktorlar neden bu kadar ısrarla Fetal DNA öneriyor bu kafamı karıştırıyor

Ben yaptırdım. Herhangi bir hastalık varsa doğar doğmaz müdahale edilmesi gerekebilir veya ben ona uygun şartları o doğana kadar nasıl hazırlarım diye düşünerek yaptırdım. Aldırmaktan ziyade bu düşüncedeydim yaptırırken. Çok şükür temiz çıktı

Aldırmam tabi ki ama tüm doktorlar neden bu kadar ısrarla Fetal DNA öneriyor bu kafamı karıştırıyor
Eşinizle sizin kararınız günün sonunda. Biz içimiz rahat etsin bir şey varsa bilelim diye ikili yaptırdık sonra üçlü dörtlü fetal hiçbirini yaptırmadık. Özetle doktorların yönlendirmesinden ziyade sizin vermeniz gereken bir karar

Ben ikili üçlü fetal hiçbirini.yaptırmadım yaşım 38 o yüzden doktor ikili üçlü de zaten risk ihtimali yğlçksek çıkar dedi , ama ayrıntılı ultrasonu yaptırdım , bence o çok daha önemli sonuç itibariyle oranlar üzerinden tahmin yapmıyor, doktor bizzat görerek yapıyor , diğerlerinin bende para için yapıldığını düşünüyorum çünkü fiyatları aşırı uçuk😏 ayrıntılı yı da devlette yaptırdım ben, varsın renkli foto vermesin , alanında iyi bir hekim olsun yeter

karar sizin ama yasamla bağdaşmayan bir genetik sorun varsa doktorlar geneliği sonlandırma konusunda ısrarcı olabiliyor.

eş veya sizin tarafta genetik bir soeun olmasına gerek yok illa. döllenme döneminde dahi oluşan sorunlardan dolayı genetik tahatsızlık olabilir. fetal dna da evet en gğvenilir olan ama yurt dısı olanlarda yaptırın.

ben 28 yasında hamile kaldım ve ikili tarama yaptırdım. eğer orta dahi olsa risk çıksa fetal dna yaptıracaktık. doktorumla öyle karar vermiştik ama risk çok düsük çıkınca doktorum fetal dna gerek duymadı. zaten 23. haftada detaylı usg bakıldı ve sükür bebeğimin tüm gelişimi vs sağlıklı görüldü. ama dürüst olmak gerekirse detaylı usgye kadar içimde hep bi korku vardı 😔

ayrıca benim fikrim, bu testler gebeliği sonlandırmasanız da önemli. Allah korusun ama bebeğinizde bir sorun varsa doğum yapacağınız hastaneden, evdeki düzene kadar buna göre organize olabilirsiniz. Ama birden doğumda öğrenmek sizi strese sokabilir, hazırlıksız olabilirsiniz. O yüzden bence yapılmalı sonuc ne olursa olsun

karar sizin ama yasamla bağdaşmayan bir genetik sorun varsa doktorlar geneliği sonlandırma konusunda ısrarcı olabiliyor.

eş veya sizin tarafta genetik bir soeun olmasına gerek yok illa. döllenme döneminde dahi oluşan sorunlardan dolayı genetik tahatsızlık olabilir. fetal dna da evet en gğvenilir olan ama yurt dısı olanlarda yaptırın.

ben 28 yasında hamile kaldım ve ikili tarama yaptırdım. eğer orta dahi olsa risk çıksa fetal dna yaptıracaktık. doktorumla öyle karar vermiştik ama risk çok düsük çıkınca doktorum fetal dna gerek duymadı. zaten 23. haftada detaylı usg bakıldı ve sükür bebeğimin tüm gelişimi vs sağlıklı görüldü. ama dürüst olmak gerekirse detaylı usgye kadar içimde hep bi korku vardı 😔

ayrıca benim fikrim, bu testler gebeliği sonlandırmasanız da önemli. Allah korusun ama bebeğinizde bir sorun varsa doğum yapacağınız hastaneden, evdeki düzene kadar buna göre organize olabilirsiniz. Ama birden doğumda öğrenmek sizi strese sokabilir, hazırlıksız olabilirsiniz. O yüzden bence yapılmalı sonuc ne olursa olsun
Teşekkür ediyorum o zaman ikili taramaya göre karar vermek mantıklı gibi duruyor 😇🌸

merhaba, fetal dna testi de 2li 3lü testler gibi tarama testi ama onlardan çok daha güvenilir oluyor sonuçları.
Umarım gönlün ferah olur, sağlıklı ve huzurlu bir gebelik geçirirsin 💛

Back
X