karar sizin ama yasamla bağdaşmayan bir genetik sorun varsa doktorlar geneliği sonlandırma konusunda ısrarcı olabiliyor.
eş veya sizin tarafta genetik bir soeun olmasına gerek yok illa. döllenme döneminde dahi oluşan sorunlardan dolayı genetik tahatsızlık olabilir. fetal dna da evet en gğvenilir olan ama yurt dısı olanlarda yaptırın.
ben 28 yasında hamile kaldım ve ikili tarama yaptırdım. eğer orta dahi olsa risk çıksa fetal dna yaptıracaktık. doktorumla öyle karar vermiştik ama risk çok düsük çıkınca doktorum fetal dna gerek duymadı. zaten 23. haftada detaylı usg bakıldı ve sükür bebeğimin tüm gelişimi vs sağlıklı görüldü. ama dürüst olmak gerekirse detaylı usgye kadar içimde hep bi korku vardı
ayrıca benim fikrim, bu testler gebeliği sonlandırmasanız da önemli. Allah korusun ama bebeğinizde bir sorun varsa doğum yapacağınız hastaneden, evdeki düzene kadar buna göre organize olabilirsiniz. Ama birden doğumda öğrenmek sizi strese sokabilir, hazırlıksız olabilirsiniz. O yüzden bence yapılmalı sonuc ne olursa olsun