- 17 Kasım 2025
- 1
- 1
- 1
- 31
- Konu Sahibi kzlaslangsk
Hamileliğim boyunca başımıza gelen talihsizlikler yüzünden nasıl zorlu günler geçirdim anlatamam. Yaşım 31 Aslında ikili ve dörtlü tarama test sonucum düşük risk çıkmıştı ama 22. Haftamda çam ve sakurada yapılan detaylı ultrason sırasında bebeğin burun kemiği önce 4 mm 5 dk sonra ise 5.2 mm ölçüldü. Bunun üzerine doktor bu haftada alt sınırın 5 mm olduğunu söylerek bebeğin down sendromlu olabilir fetal dna testi yaptırmanı öneririm dedi ve panik yaşayıp aynı gün Galen laboratuvar aracılığı ile merkezi ankara olan İntergen (Babyseq) adlı firmaya fetal dna testi yaptırdık. Tabi bu süreçte ben aşırı stress olup aynı hastanede başka bir doktorda 3 gün sonrasına sıra buldum ve randevumda burun kemiği 6 mm ölçüldü ve ölçüm yanlış yapılmış denildi. Bir anlık panikle yaptırdığımız fetal dna sonucu ise 8 gün sonra watsap üzerinden bildirildi. Düşük risk çıkmıştı ve fetal fraksiyon %5 yazıyordu cinsiyetinse erkek olduğu bilgisi raporda yazılmadan tarafımıza iletildi. Ancak bize o güne kadar yapılan tüm muayenelerde bebeğin kız olduğu söylenmişti. Şaşırdık ve bir yanlışlık olup olmadığını teyit ettik herhangi bi yanlışlık yok bugüne kadar hiç yanlış sonuçla karşılaşmadık dediler. Sonrasında özel bir perinatologa giderek cinsiyeti netleştirmek ve detaylı ultrasonu yenilemek istedim ve doktor bu bebeğin genital organı kız ama intergen güvenilir bir firma fetal dna da güvenilir bir test diyip olasılıkları saydı. Nadir de olsa genetik bir hastalık olabileceğini bu yüzden erkek bebeğin cinsel organının gelişmemiş olabileceğini söyledi. Beynimizden vurulmuşa döndük ve kesin sonuç için bebeğimizi riske atarak amniyosentez yaptırdık. Neyseki sonuçlar temiz çıktı ve amniyosentez sonucuyla bebeğin cinsiyetinin kız olduğu kesinleştii. Yaşadığımız bu süreç bizi çok yıprattı. Laboratuvar testin parasını iade etti ama ömrümüzden ömür gitti. Düşük riski oluşturduğu için hiç istemediğimiz halde durduk yere amniyosentez yaptırmış olduk..