Kaç haftalık şuanKızlar ikili testim 10binde 1 çıkmıştı sorun yoktu
Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
İntergen firmasına fetal dna yaptırdım temiz geldi sonuç
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?
26 oldu fetal DNA temiz çıktığı için konuyu bıraktım ama içim içimi yiyor bazı doktorlar sorun yok dese de bazıları amniyosenteze gönderiyor riskli olduğu için yaptırmadımKaç haftalık şuan
Bu durumlarda ikili test ve sonrası ultrasonlarda sorunlar görülür müydü acaba , detaylıda başka bir problem görünmediFetal dna, ikili tarama testine göre daha kesin sonuç veriyor ki sizin ikili taramanız da temiz çıkmış. Burun kemiğinin kısa olması genetik olabilir. Benim fikrim down sendromu olmadığı yönünde.
Ben olsam verirdim amniyoyu acaba daha kötü26 oldu fetal DNA temiz çıktığı için konuyu bıraktım ama içim içimi yiyor bazı doktorlar sorun yok dese de bazıları amniyosenteze gönderiyor riskli olduğu için yaptırmadım
Düşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyorBen olsam verirdim amniyoyu acaba daha kötü
evet ama bu riskler yüzde olarak çok az. Ben de olmadığını cüşünüyorum bu arada başka bi doktora da gidin ense kalınlığı vs nasılDüşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyor
Yani o belli olmaz ama bana sorarsanız bir sorun yoktur. Ense kalınlığı normal miydi?Bu durumlarda ikili test ve sonrası ultrasonlarda sorunlar görülür müydü acaba , detaylıda başka bir problem görünmedi
O konuda sorun yok ense sınırı geçmemiş sınır 6 bizim 5.5 ölçüldü sadece burun kısalığı yazıyor rapordaevet ama bu riskler yüzde olarak çok az. Ben de olmadığını cüşünüyorum bu arada başka bi doktora da gidin ense kalınlığı vs nasıl
Ense kalınlığı haftaya göre en fazla 6 olabilir dedi bizim 5.5 ölçüldü burun 5.7 en az dedi bizim 5.4 ölçmüş raporda sadece burun kısalığı yazıyor.Yani o belli olmaz ama bana sorarsanız bir sorun yoktur. Ense kalınlığı normal miydi?
Tekrar ölçtürün bence farklı doktordaO konuda sorun yok ense sınırı geçmemiş sınır 6 bizim 5.5 ölçüldü sadece burun kısalığı yazıyor raporda
O zaman sorun olduğunu sanmıyorum dediğim gibi burun genetik olabilir ya da pozisyon kaynaklı o an öyle ölçülmüş olabilir. Bence bir şey yoktur ama içiniz rahat etmiyorsa tekrar detaylı ultrason yaptırabilirsiniz.Ense kalınlığı haftaya göre en fazla 6 olabilir dedi bizim 5.5 ölçüldü burun 5.7 en az dedi bizim 5.4 ölçmüş raporda sadece burun kısalığı yazıyor.
ben yaptırdım korkulacak birsy yok inanın toplam 5 dk bile sürmüyor işin ehli doktorlar yapınca risk düşük Allah yardımcınız olsun inşallah güzel haberler alırsınız ama burun kemiği genetik oluyor benim doktor size çektiyse normal demiştiDüşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyor
Aslında yaptırırdım ama artık 26-27 hafta oldu o yüzden zaman az kaldıben yaptırdım korkulacak birsy yok inanın toplam 5 dk bile sürmüyor işin ehli doktorlar yapınca risk düşük Allah yardımcınız olsun inşallah güzel haberler alırsınız ama burun kemiği genetik oluyor benim doktor size çektiyse normal demişti
amiyosentez kesin tanı olduğu için yönlendiriyor doktorlar
Ya Down sendromu için bir sürü belirteç varken ,sadece burun kemiğinin az bir miktar kisa olmasına bakılarak amniyosentez istemek doktorların olasi her riski açıklamak zorunda olmalarından kaynaklanıyor. Zaten fetal dnada yuzde99 güvenli diyorlar, üstelik genetik test. Bence içinizi rahat tutun ,illa yaptiracaksaniz amniyosentez deneyimli bir ekibe yaptırınKızlar ikili testim 10binde 1 çıkmıştı sorun yoktu
Detaylı ultrasonda burun kemiği 5.7 en az olması lazım dedi 5.4 çıktı kısa yazmış down sendromu olabilir dedi
İntergen firmasına fetal dna yaptırdım temiz geldi sonuç
Sizce hangisine inanmalıyım devlet hastanesine sonuçları gösterdim bunlar parayla yapılıyor güvenli değil amniyosentez yaptır dediler ama bebekte başka sorun yok dna testi güvenli değil mi ?
Fetal dna yaptırmamış olsaydınız amniyosentez verin kesin derdim ama down sendromu için yüzde 99 doğruluğa sahip bir test yaptırmışsınız zatenDüşük kanama erken doğum suyu azalması veya iğne batması gibi birçok riski var bazı doktorlar bu durum için amniyosentez riski almaya gerek yok diyor bazıları da yönlendiriyor