- 26 Mayıs 2022
- 1.041
- 408
- 73
- Konu Sahibi alllahvargamyok
-
Fetal dna 10-12 haftada yapılıyor koldan kan alınarak. Brnce yaptırın onu yaptırınca tarama testlerini yaptırmaya gerek kalmıyorMerhaba kızlar ikiz veya tekil gebelikte Fetal dna yaptınızmı ve kaçıncı haftada yaptını nasıl yapılıyor koldanmı kan alınıp bakılıyor ben bir kaç kişiden farklı duydum yok bel ortasında sıvı alınıyormuş aslında yapmayı düşünmüyorum Rabbim ne verdiyse başım gözüm üstüne diyorum ama ikilemdeyim siz yaptırdınzmı yanılma payıda oluyırmuş dawn deyip çıkmayadabliyır çevremde gördüm daha çok anne adayını strese sokuyorlar
Özelde kontröllerimi yapıyorum ama 10 gün sonra için çağırdı doktorumuz fiyatlarıda bilmiyorum gidince soracağım fiyat aralıkları kaç acabaFetal dna 10-12 haftada yapılıyor koldan kan alınarak. Brnce yaptırın onu yaptırınca tarama testlerini yaptırmaya gerek kalmıyor
Bildiğim kadarıyla hayır. Bu ozel bir test. Fiyat aralığını bilmiyorum şuan yaşadığınız şehre gore bunu yapan merkezler var doktorunuza danışabilirsiniz yonlendirirler.Özelde kontröllerimi yapıyorum ama 10 gün sonra için çağırdı doktorumuz fiyatlarıda bilmiyorum gidince soracağım fiyat aralıkları kaç acabadevlet de yapıyormu bunu
Evet canım ,10haftada yaptırdım,eve gelip kan aldılarMerhaba kızlar ikiz veya tekil gebelikte Fetal dna yaptınızmı ve kaçıncı haftada yaptını nasıl yapılıyor koldanmı kan alınıp bakılıyor ben bir kaç kişiden farklı duydum yok bel ortasında sıvı alınıyormuş aslında yapmayı düşünmüyorum Rabbim ne verdiyse başım gözüm üstüne diyorum ama ikilemdeyim siz yaptırdınzmı yanılma payıda oluyırmuş dawn deyip çıkmayadabliyır çevremde gördüm daha çok anne adayını strese sokuyorlar
Yani o bahsedenler muhtemelen amniyosentezden bahsetti de o riskli bir işlemİkiz gebeliğimde de tek gebeliğimde de hiç düşünmeden vakti gelince yaptırdım. Kan alıyorlar sadece ve genetik tarama yapıyorlar. Kan dışında nasıl bakılabilir ki saçmalamış insanlar. Geçen haftalarda yaptırdım. Ankara İntergen laboratuvarı. 9 günde sonuç çıktı. Yaklaşık 11bin TL ödedikim. İlk gebeliğimde ise doktorun anlaştığı bir laboratuvara yaptırmıştık. 2 sene önceydi detayları hatırlamıyorum
Hamile bir kadına bunları anlatıp niye korkutuyorlar anlam veremiyorum.Yani o bahsedenler muhtemelen amniyosentezden bahsetti de o riskli bir işlem
Kaynanan oglusunun paralari gitmesin diye istemiyordur. Ben 10. Haftada yaptirdim. Hepsi iyi geldi bir daha ikili test dortlu test hicbirini yaptirmadim. Farkli farkli bir suru genetik hastaliga bakiliyor. %97-99 arasi bir dogruluk payi var. Ben yurt disi merkezli bir yere yaptirmistim. 10 is gununde geldi.Sağolun kızlar fikrimi değiştirdiniz şey diyorlardı bana yaptırma Allah ne verdiyse başımız gözümüz üstüne ama ikilemdeydim de cinsiyette belli oluyırmuş sanırım öyle okudum eşim yapmamı istiyor kaynanam diyor yok yapma ne olsa başımız gözümüz üstüne falan merak da ediyorum sağlıklımıdır diye sanırım biraz manipüle edildim sizlere sormak istedim yaptırıp da doğru sonuç alan Oldumu diye yanılma payı nedir diye
Sonuçta bu testte sadrce bebeğin engeli down sendromu çıkmıyor onlem alınabilrcek tarzda olan başka sıkıntılsr da saptanabiliyor diye biliyorum doktorunuz ona gire bir yol çizer. Bu düşünceler cahilce kesinlikle siz eşinizle kafa kafaya verin tabikide evlattan vazgeçilmez ama brn daha once bir gebelik sonlandırma yaşadım ornek veriyorum genetik bir durumda değildi ama erken farkedilmesi benim de hayatımı kurtardı sadece bir örnekSağolun kızlar fikrimi değiştirdiniz şey diyorlardı bana yaptırma Allah ne verdiyse başımız gözümüz üstüne ama ikilemdeydim de cinsiyette belli oluyırmuş sanırım öyle okudum eşim yapmamı istiyor kaynanam diyor yok yapma ne olsa başımız gözümüz üstüne falan merak da ediyorum sağlıklımıdır diye sanırım biraz manipüle edildim sizlere sormak istedim yaptırıp da doğru sonuç alan Oldumu diye yanılma payı nedir diye
Size katılıyorum. Bu tarz şeyler kaynanayı falan ilgilendirmiyor ayrıca eşler arasında karsr verir yaptırırKaynanan oglusunun paralari gitmesin diye istemiyordur. Ben 10. Haftada yaptirdim. Hepsi iyi geldi bir daha ikili test dortlu test hicbirini yaptirmadim. Farkli farkli bir suru genetik hastaliga bakiliyor. %97-99 arasi bir dogruluk payi var. Ben yurt disi merkezli bir yere yaptirmistim. 10 is gununde geldi.
Haklısınız yapacağım ben ya yanılma payı yokmuş sizlere sordum içim rahatladı sağolun kızlarKaynanan oglusunun paralari gitmesin diye istemiyordur. Ben 10. Haftada yaptirdim. Hepsi iyi geldi bir daha ikili test dortlu test hicbirini yaptirmadim. Farkli farkli bir suru genetik hastaliga bakiliyor. %97-99 arasi bir dogruluk payi var. Ben yurt disi merkezli bir yere yaptirmistim. 10 is gununde geldi.
Aile apartmanı olunca dahil olunuyor her fikirlereSize katılıyorum. Bu tarz şeyler kaynanayı falan ilgilendirmiyor ayrıca eşler arasında karsr verir yaptırır
Tarama testlerine verilecek para verilip yaptırılabilir brnceAile apartmanı olunca dahil olunuyor her fikirlere ama sağolun tekrar kızlar ilk gebeliğim benim bilgizliğimde var yaptırma taraftarıydm normalde ama ikilimde de kalıyordum 35 yaş üstüne yapılıyormuş genellikle falan da denildi aklımı karıştırdlar fikirleriniz benim için önemliydi
Bildiğim kadarıyla genetik hastalıklars bakılmıyor kromozom analizi sadeceKaynanan oglusunun paralari gitmesin diye istemiyordur. Ben 10. Haftada yaptirdim. Hepsi iyi geldi bir daha ikili test dortlu test hicbirini yaptirmadim. Farkli farkli bir suru genetik hastaliga bakiliyor. %97-99 arasi bir dogruluk payi var. Ben yurt disi merkezli bir yere yaptirmistim. 10 is gununde geldi.
Bebegin genlerinden kromozomal anomalilere bakiliyor.Bildiğim kadarıyla genetik hastalıklars bakılmıyor kromozom analizi sadece
Evet down sendromu trizomi 18 trizomi 21 gibiBebegin genlerinden kromozomal anomalilere bakiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?