fetih 1453 izleyenler...

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
az önce ikinci kez tekrarını tv den izledim....
daha önce dvd sini alıp izlemiştim hemde bi kaç kez tekrar tekrar izledim...
ben çok iyi değerlendiriyorum, gerçekten türk yapımı olan en güzel film diye düşünüyorum....
şayet bir film izlerken o anı yaşıyormuş gibi bir duyugu veriyorsa, amacına ulaşmış demektir diye düşünüyorum....
gözlerim dolu seyrettim her defasında....unutulmaz bir filmdi...
benim gibi düşünenler veya aksini düşünenler...paylaşalım istedim...:)

Ben beğenmedim gazelcim.

Muhteşem filmler çıkacak tarihi malzememiz var ama ıııh ıhhhh , olmuyor . Filmi teknik olarak yorumlamayı bir kenara koysam , yine de yok ; Fatih Sultan Mehmedin , Akşemseddinin duruşu iyi tasvir edilmemiş.

hiç bir film muhteşem olmaz zaten ausum...illa ki eleştirel yerleri olacak...birde göreceli bi durum zaten kişiden kişiye...
evet dediğin gibi özellikle ak şeyh hiç olmamış,eleştirilecek çok yer var ama ben şöyle düşündüm...gerçekten türk filmi olarak ilk defa bu kadar etkileyici bi film gördüm....hatalar saçmalıklar çok var ama şöyle bi yuvarlarsak bence güzeldi....
zaten şöyle düşünelim yani en nihayetinde film...tarihi bir belgesel tarzında çekilse hiç tutar yeri yok...malum filmler biraz izlenme etkisi yakalamak amaçlı olduğundan entrikalar uydurmalar vs gibi saçmalıklar oluyor haliyle....çünkü herkes yaşanmış bir tarihin bugüne taşınmaya çalışılmasından ziyade, film amaçlı izlediğinden ve yapımcılarında amacının filmi izletmek olmasından dolayı geçer notu aldı bence...zaten rekor derecede izlenme oranları...
ben film olarak beğendim....tarih meselesini düşünürsek uyan bi tarafı yok elbette....

Ben de izledim kötü bir film olmuş.
O kadar paraya,emeğe ve tabi ki konuya yazık olmuş.
Sen kalk bilmem kaç milyon dolar harca böyle bir film yap sonra da bizans imparatorunu ülkesi kuşatma altındayken elinde viski kadehi (pardon şarap:)) kızlarla havuzun içinde ha ha ha diye gülerek göster.Hani kötü ya o yüzden.Benim bildiğim bunlar en son Cüneyt Arkın ın 70 li yıllarda çevirdiği malkoçoğlu filmlerinde falan vardı.Ne oluyor yani bizans imparatoru elinde içkiyle ha ha diye gülünce ha tabi iyi ki de almışız İstanbulu bak bunlar çok kötülermiş mi diyeceğiz.
Filmdeki tarihi gerçeklerin saptırılmasında,sinematografik olarak yapılan hatalardan bahsetmeye bile gerek yok.
Ama şu en sondaki yerli halkın sırıtması olsun Fatih in ergen bunalımlarına girmesi olsun ve tabi film içine sıkıştırılmış saçma sapan aşk hikayesi olsun (dikkat çekmek isterim ki kız da müslüman değil yine eski cüneyt arkın filmlerindeki gibi) bu kadar da olmaz denilecek cinsten.

Ben beğenmedim, ve hiç bir film muhteşem değildir düşüncesine katılmıyorum. Muhteşem filmler var, ama biz henüz yapamadık. Çünkü yeterince ilgi yok.
Millet acunu, müge anlıyı, saçma sapan dizileri izledikçe de olacağını sanmıyorum. Okan Bayülgen bu işe yeltendi, gerçekten yetenekli insanların önünü açmak istedi fakat 1 ay sonra yayından kalktı. Neden? Müge anlı daha mı dikkat çekiyor. Bu iş bizden zor çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…