Lanet olsun ya. Nefret ediyorum böyle hikayelerden

((
Ben eskiden de hiç sevmezdim abi abla evlerini, ama ben uni öğrencisiyken 2009 yıllarında inanılmaz derecede destekleniyordu. Bir sehri kazandığın gibi ararlardı 'cok güvenli evlerimiz' diye , ailelerin aklını çelmek isterdi.
Üniversite icine stand kurarlardi, ki özel yurtlar ,pansiyonlar kampüs içine asla stand kuramazlardi, kapi dışında beklerlerdi. Orada da bir fasıl akıl celerlerdi,endişeli aileleri kapmaya calisirlardi. Okul zamanı devamlı evlerine davet ederlerdi, 'ne kadar mutluyuz,ne kadar ekonomik, ne kadar güzel bizi gezdiriyorlar' falan diye reklam yaparlardı.
Veeeee çok önemli bir şey; Abla abi evindeysen ataniyordun. Ben son sınıftayken mülakat sistemi geldi mesela. O sene anladık "mülakat" ile ne demek istediklerini.
Kaç tane arkadaşım , abiyle cemaatle işi olmadigi, hatta dini bir yakınlık bile duymadığı halde son senesinde abi abla evine katıldı ki çevre edineyim,atanayim diye.
Ve gerçekten de abi abla evindekiler pıt pıt atandı bir bir. (Ha belki sosyal hayat sifir, TV internet olmayan evlerde yaşamalari da bir sebeptir ama diğer 'yakinlik' seçeneğini inkar eden çarpılır yani)
O zamanlar da 'bunlar devlet içinde devlet kuruyor' diyen, kötü gözle bakan çok insan vardı. Ama her ne hikmetse , göz göre gore olan bir şey değilmiş gibi bir anda 'kandirildik' dendi.
Cooooook üzücü bir hikaye.
Benim o zamanlar sırf devlette ise gireyim diye abla evinde kalan tanıdiklarimdan bazıları yargılandı, puani oraya yettiği için onların özel üniversitesinde okuyan arkadaşımin artık mezun olduğu bir okul yok, ona referans yazacak hocalari ihraç edildi , öğrencilerin yurtdışında eğitime devam etme hayalleri büyük aksakliklara uğradı...
Lisesine devam eden bir anda okulsuz kaldı... Ve çok yakınımdaki birisi onların bankalarına para yatırdı diye 'teror örgütüne para yardımı' suçlamasıyla meslekten ihraç edildi, geçen sene de aynı sizinki gibi , biri tarafından ismi verildi diye yargılandı, hapis cezası aldi- bir süre yattı,çıktı. Hala yargilamasi devam ediyor, inşallah aklanacak.
Yani ne denir ki,sizin konunuzda. Normlade kyok verilmiş,aklanmış bir insanın mesleğe baslamamasi için hiçbir sebep olamaz. Ama normal bir yerde yaşamıyoruz. Fişlendigi için alinmayadabilir
Çok geçmiş olsun

(
(Bir arkadaşımın da evine şafak operasyonuyla girip babasini almışlar, adam haliyle bir süre ise gidememis. Kısa süre sonra tamamen aklanmış, ama hem mahalleli 'fetocu' diye korkup dislamis, hem adam iş yerinden bu süreçte gelmediği bahanesiyle ayrılmış. Taşınmak zorunda kalmışlardi, kaç sene oldu adam iş bulamadı, çocukları çalışıyor,bir şekilde geçiniyorlar. Çamur atınca izi kaliyor yani. O ailenin de gerçekten hiç bir alakası yoktu-ki aklandı da zaten)