• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fevrilikle ilişkilerinde sorunlar yaşayanlar derneği

Merhaba kızlar yapım gereği çok fevriyim, aceleciyim, sabırsızım. Küçükken de böyleyim 30’a geldim hala böyleyim.
Her türlü ilişkimde bu yüzden çok sorun yaşıyorum.
Şuan ki ilişkimde de bu konudan dolayı benden kaynaklı sorunlar var. Sanki kimse yaranamıyor gibi. İçimde hep bir sorun var.
Geçen gün farkettim instada kişiyi silip engellesen de mesajlar duruyor açtım eski mesajlarımı okudum ilişkilerimdeki bir kaç kişinin. Hepsinin ve şuanki ilişkimin bana söylemiş olduğu çok ortak şey var.
Fevrisin. Ortan yok. Anında siliyorsun. Anında yıkıyorsun geneli böyle.
Bir de genelde çabuk etkileniyorum. Mesela psikoloğum KK yı yasaklamıştı 😅 ama dinlemedim sizi seviyorum kadın dayanışması gibi görüyorum. Elbet hatalarım çok ilişkilerimde misal elle tutulur sebep yok ayrıldım dün tamamen evi terkettim ilişkimde. Komple aileme haber verip.
Küçük şeyleri büyüttüm zaten bir boşanma yaşadım orada ki bazı sorunları gördüm mesela eski eşimin ailesi sorunluydu ama cidden sorunluydu baktım bunun da annesi sorunlu ama kadının eziyeti yok görüşmek istemiyor sadece ama ben bunu büyüttüm neden istenmiyorum ne yaptım diye içime dert ettim. Öyle böyle her şey sorun oldu gözümde. Ama şunu anladım ben Ahmet Mehmet Ali Burak salladım isimleri vs vs herkesle ortak sorun yaşayıp ilişkilerimi bitiriyorum bu adam gitti x gelecek hop yine bir sorun benden kaynaklı. Psikoloğa gidiyordum seansı çok arttı diye bıraktım online almaya başladım tam ağlarken ekran dondu internette tüm şevkim kırıldı bıraktım.. offf ankastre ışığı eşliğinde pijamayla kahve içerek dertleşmem gerek sanırım bir kaç kişi.. öyle içimi döktüm.. Sorunun kaynağı benim belki burda da kalbini kırdığım olmuştur törpülemeye çalışıyorum üzülüyorum özür diliyorum üzülüpte
Bende böyleyim birde düşündüğüm şeyi anında söyleme huyum var. Eşim çok sakin bir adam ama benden ona da İllallah geldi yani artık eminim. Bana diyor iyi kötü herşeyi pat diye söylüyorsun çok fevrisin. Haksızlığını kabul etmiyorsun istediğin herşey hemen olacak sabırsızsın 😂 bende 32 oldum ama valla hiç değişmedim bilmiyorum böyle nereye kadar gider. Kendi huyumu da hiç sevmiyorum keşke takıntısız sakin kafasına vur ekmeğini al bir tip olsaydım belki daha mutlu olurdum. Böyle böyle sıkmaktan kırılmadık dişim kalmadı. Yıldım kendimden

Su yuzden sordum. Bazen emin olamadigimiz iliskilerde daha cok sorun cikarabiliriz.

Acaba psikiyatriste mi gitseniz? Yanlis anlamayin ama siz bu kadar fevri iken evliliginizde yürümez. Madem karsinizdaki iyi, evlenilebilecek bir insan o zaman kendinizle ilgili baska adimlar atin derim.

Bende de sorun var, bakmayin boye olduğuma duygusuz bir insana döndüm 🤣 artik kimsenin ne dusundugunu umursamıyorum. Ofkelenmenin bana bir getirisinin olmadiginin farkina vardim. cogu zaman tartismiyorum bile. Hatta dinlemiyorum da. Hee deyip geciyorum.
Karsimda beni anlamaya calisan birisi varsa konusurum. Olay hararetleniyorsa konusmayi ve dinlemeyi birakirim. Buda cok iyi değil gibi
İnş bende bu evrilmeyi yaşarım. O kadar istiyorum ki bazı insanları dinlemeyip he deyip geçmeyi. Ama bu ağzım varya bu ağzım kelimeler benden bağımsız şak diye dökülüveriyor 😂

Aynısıyıııımm🤣 ama ben de kendimin farkındayım erkek arkadaşımla örneğin ikimizin yararına bir durum olacak olsa bile ilk bi an yanlış anlarsam ağzımdan çıkanı kulağım duymuyor.

Geri farkında varıp sakinleşiyorum ama iş işten geçiyor. Sürekli kendime telkinde bulunarak biraz azalttım bu durumu.

İnş bende bu evrilmeyi yaşarım. O kadar istiyorum ki bazı insanları dinlemeyip he deyip geçmeyi. Ama bu ağzım varya bu ağzım kelimeler benden bağımsız şak diye dökülüveriyor 😂

Ben cocukken cok konusurdum. Babaannem "panda yeter artik nolur 5dk sus, kafam kaldirmiyor" derdi. Bende anlamazdim. Kafanin kaldirmamasi ne demek, nasil oluyor. Simdi ben o evreye gectim artik kafam almiyor bu kadar konusmayi ve tartismayi.
Bide biseyi farkettim. Karşımdaki beni ne kadar anlamak istiyosa o kadarım. Ne yaparsam, nasil soylersem soyleyeyim anlamak isterse anliyor. Hic kendimi yoramam su saattrn sonra

Bu yazınızda bence kadınlar olarak hepimiz kendimizden bi nokta gördük.. ama sizde böyle kombo gbi cok fazlaymış.. üstüne kendinizi bilme ve farknda olma durumuda olunca hem yapıp hem kendinizini eleştiriyosunuz .. sizin içinde yorucu yıpratıcı, karsınızdaki insanlar içinde..
ben hep şunu söylüyorum kendime.. tahammül ve tevazu karsılıklı olursa yürüyor ilişkiler.. karsı cinste,ailede, arkadaslıklarda… kaybetmek istemediğiniz insanlar için en azndan yaklasımınızı yaparken onlarında size ne verdiğini nelere sabrettiğini gözardı etmeyip iyi bsey yapmasanız bile kötü davranmayı engelleyebilirisniz adım adım..

Bu yazınızda bence kadınlar olarak hepimiz kendimizden bi nokta gördük.. ama sizde böyle kombo gbi cok fazlaymış.. üstüne kendinizi bilme ve farknda olma durumuda olunca hem yapıp hem kendinizini eleştiriyosunuz .. sizin içinde yorucu yıpratıcı, karsınızdaki insanlar içinde..
ben hep şunu söylüyorum kendime.. tahammül ve tevazu karsılıklı olursa yürüyor ilişkiler.. karsı cinste,ailede, arkadaslıklarda… kaybetmek istemediğiniz insanlar için en azndan yaklasımınızı yaparken onlarında size ne verdiğini nelere sabrettiğini gözardı etmeyip iyi bsey yapmasanız bile kötü davranmayı engelleyebilirisniz adım adım..
Evet resmen kombo yaşıyorum kaybetmekten bile korkmuyorum öfke doluyorum insan biriktiremiyorum o yüzden.. misal en ufak yanlışta büyük tepkiler veriyorum.. Törpülemeye çalışacağım kendimi.. Bana çok sabır gösteriyorlar ona eminim vicdan da yapıyorum dikkate almaya çalışacağım inşallah başarırım yoksa böyle giderse yapayalnız bir kadın olarak kuruyup gidicem

Evet resmen kombo yaşıyorum kaybetmekten bile korkmuyorum öfke doluyorum insan biriktiremiyorum o yüzden.. misal en ufak yanlışta büyük tepkiler veriyorum.. Törpülemeye çalışacağım kendimi.. Bana çok sabır gösteriyorlar ona eminim vicdan da yapıyorum dikkate almaya çalışacağım inşallah başarırım yoksa böyle giderse yapayalnız bir kadın olarak kuruyup gidicem
Ya cok tuhaf ama yalnız kalmaktanda korkuyosun mesela.. böyle insanlar aslnda gereksiz alttan alır ezilir falan.. muhtemelen Zamanında koyamadgınz tepkiler olmuştur baskalarına.. okulda ailede.. bu sekilde dısavuruyor smdi diye düşündüm ben

Ya cok tuhaf ama yalnız kalmaktanda korkuyosun mesela.. böyle insanlar aslnda gereksiz alttan alır ezilir falan.. muhtemelen Zamanında koyamadgınz tepkiler olmuştur baskalarına.. okulda ailede.. bu sekilde dısavuruyor smdi diye düşündüm ben
Tabi kesin evet çocuklukta hep içime attım bazı şeyleri şimdi de insan siliyorum küçük yaştan itibaren çalışıyorum kimseye ihtiyacım yok defolun gidin diyorum içimden öfkelenince :( sonra da çok üzülüyorum yalnız kalınca.. aslında sevdiğim insanlar yani ilişkim de öyle seviyorum ama kendimi daha çok seviyorum diyorum mesela yüzüne adamın kendini sev de ilişki böyle bisey değil diyorlar onlar da 🤭 demlik demlik papatya çayı içiyorum. Misal küçükken de hep ağlama krizlerine girerdim burnum kanardı ağlamaktan annem pasiflora şurup verirdi sakinleştirdim , hala öyleyim.. maneviyata yönelmem gerek biraz bu aralar belki de inancım zayıfladı bu inanç sadece din değil evren doğa meditasyon dua her şey.. 🙏🏻 iç sevgiye ihtiyacım var .. birine sarılmaya da çok ihtiyacım var

Öfke dansı isimli bir kitap var okumanızı tavsiye ederim.
Faydasını göreceksiniz.
Birde öfke, sinirlilik hali de bir duygudur.
Hissettiğinizde her şeyi bırakıp anda kalın. Hissedin, akıp gitmesine izin verin. Kaçmayın.

Öfke dansı isimli bir kitap var okumanızı tavsiye ederim.
Faydasını göreceksiniz.
Birde öfke, sinirlilik hali de bir duygudur.
Hissettiğinizde her şeyi bırakıp anda kalın. Hissedin, akıp gitmesine izin verin. Kaçmayın.
Hemen alıyorum hemen ❤️

Ve de başkası size manasız parlarsa ne yapıyorsunuz?

Valla önce sesini indirmesini ve sakinleşmes,n, söylerim, hala bağırıp çağırıyorsa sırtımı dönüp giderim. Ben genel olarak kavga etmem mesela, hem başım almıyor hem fazlaca enerji gerektiriyor kavga işleri zaman ve enerji kaybı görüyorum ancak.

Peki sakinlesince özür mü diliyorsunuz? Yoksa kaldığınız yerden hiçbir şey olmamış gibi devam mı?
Aslında konuda kendimi haklı görüyorsam neden haklı gördüğümü kendimce açıklıyorum o şekilde uzlaşma sağlıyoruz öfkeyle yaptım diyorum. Ama konudaki öfkelendiğim durumu çözmesini bekliyorum çözülmeyince köpürüyorum biraz, özür dilediğim de oluyor

Hayır değilim o yüzden ayrıldım dün tamamen son noktayı koydum. Mutlu olmama sebebim kendi memnuniyetsizliğim.. Objektif bakarak karşı tarafta eksi aradığımda elle tutulur kendi i savunamıyorum. En son benim psikolojim bozuk sen haklısın mutlu olmayı hak ediyorsun kurtul dedim cinnet anında.. Hep çabaladı ama dün çok ciddi bir kriz olunca benimle olmayacağını gördü diye düşünüyorum annemle de konuştu sadece mutlu olsun istiyorum bir daha rahatsız etmeyeceğim beni görmeyecek dedi.. ailemle arası çok iyi işi itibariyle de göreceğimiz bir noktada. Anneme de bana da sarılıp ağladı dün çok ağladı öyle gitti..
belki kıyasladıgımda beni şimdiye kadar en çok seven en çok katlanan oydu ama ben ilişkideki kendime katlanamadım neredeyse.. Kabul ediyorum suçluyum kapris yaptım hep hiç memnun olmadım , bundan önceki evliliğimde eski eşim daha ketumdu o da katlandı bana ama mesela o biraz daha sertti ailesine çok düşkündü ailesine hizmet bekliyordu ama bu öyle değildi arkamda güçlü duruyordu. Çok üzülüyorum gece hiç uyumadım çok özledim ama olmayacağının farkındayım benim yüzümden.. çünkü mutlu olmuyorum beraberken
çok büyük sorun yoksa bu adama şans verin sizi tanıyor seviyor..yeni birine kendinizi anlatmak kolay değil

çok büyük sorun yoksa bu adama şans verin sizi tanıyor seviyor..yeni birine kendinizi anlatmak kolay değil
Annemle konuşmuşlar annem de artık onun akıl sağlığı için benimle olmaması gerektiğini söylemiş xxx böyle yapacak bisey yok biz evladımız diye kabul ediyoruz zor karakteri demiş ben istemiyorum dedim annemlere benden kopsun diye öyle demiş.. ilişki toksikliğe dönmüş durumda.. o da muhtemelen zaten adım atmaz belki de atmaması daha mantıklı , evlilik teklifi yüzüğüm bile hazırdı bir daha rahatsız etmem demiş.. ben kendimi çözmeliyim önce çok kalp kırıldı bende kırıldım taktığım şeyler oldu hayırlsı olur inşallah 🙏🏻 kötü biri değilim ama kendimi hiç doğru ifade edemiyorum

Bende öyleydim de şimdiki kocam yonttu beni saolsun

Back
X