- Konu Sahibi laborantbiri
-
Kızlar bende fibrökistik meme yapim daha önce usg çektirmistim ama dün elime sertlik geldi panik oldum doktora gittim usg istedi tekrar çok korkuyorum
Benim gecen sene başlamıstı ilk usg bu şikayetlerle çekildi bir sürü basit kist çıktı sağda.6 ay sonra yine çekildi bu ocakta yani.Herhangi bir değişiklik yok,yine 6ay sonra gidicem kontrole.Ağrılarım devam ediyor.Koltukaltı,omuz,göğüs kafesi bazen de sağ kol.Dönem dönem gecip sonra şiddetleniyorMerhabalar benimde meme ve koltukaltı ağrı yani şikayetlerimiz aynı ben çok korkuyorum. Sizin şuan durumunuz nedir? Kötü bir şey yoktur umarım. Bana geri dönerseniz çok sevinirim.
Benim korkum kızlar bu fibrokist birşey yok diyorlar gönderiyorlar sonra belirli bir zamandan çıkıveriyor kanser(ALLAH Korusun) ben buna çook üzülüyorum. Benim gögsümde kistler var düzgün dediler ve lenf nodlarımda var oda düzgünmüş ama moralim sıfır ....Arkadaşlar merhaba. Yıllardır yani yaklaşık 22 yaşımdan beri meme muayenesine gidiyorum. Sağ göğsümde ortalama 16 tane sol göğsümde ise 12 tane kitle var. Kist değil, bildiğiniz kitle. Hepsinin iyi huylu olduğu söyleniyor. Doktor tecrübeliyse mutlaka anlayacaktır. Hatta bir tanesi kanlanınca biyopsi yaptılar temiz çıktı. Psikolojikmen ağrısı vuruyordur emin olun. (Eğer doktor usgye temiz dediyse tabi). Bu mememdeki kitleler yüzünden hastalık hastası oldum inanın yıllarca tedavi gördüm fakat artık kabullendim, doktor ya göremezse? ya varsa? Gibi gibi birçok soru. Eğitim ve Araştırma Hastanelerine gitmeye özen gösterin orada iyi doktorlar oluyor. Bu arada vücudum da çok kistik yüzlerce nodül var. Benim gibi olanla henüz karşılaşmadım. Hem vücudunun birçok yerinde olan hem de memede olan. Yani düşünün ki olmayan bir yerim yok. İçinizi rahat tutun kontrollerinizi asla ihmal etmeyin, bunlarla yaşamayı öğrenin. Tedbiri elden bırakmıyoruz, memeleri düzenli elimizle muayene ediyoruz eğer içinize sinmeyen bir kitle veya yeni bir kist varsa hemen doktora gidiyoruz.
Aynı şikayetler yaşoyoruz. Benim birde koltukaltı lenf nod şiş.Benim gecen sene başlamıstı ilk usg bu şikayetlerle çekildi bir sürü basit kist çıktı sağda.6 ay sonra yine çekildi bu ocakta yani.Herhangi bir değişiklik yok,yine 6ay sonra gidicem kontrole.Ağrılarım devam ediyor.Koltukaltı,omuz,göğüs kafesi bazen de sağ kol.Dönem dönem gecip sonra şiddetleniyor
Canım benim inanır mısın ben bu memedeki kitleler yüzünden anksiyete, sinir stres sahibi oldum. Evet kötü huylu şeylerin sonradan hepimizde çıkma olasılığı aynı fakat bu genelde var olan kitleler değil de yeni bir oluşum şeklinde kendini gösteriyor. O yüzden her zamann kontrol şart. Fakat bizim fibrokistik yapıda olmamız kanseri tetikleyen bir şey değil gözden kaçma ihtimalini arttıran bir şey bu sebeple 6 ayda bir ya da doktorunuz size ne kadar dediyse o sürede ihmal etmemenizBenim korkum kızlar bu fibrokist birşey yok diyorlar gönderiyorlar sonra belirli bir zamandan çıkıveriyor kanser(ALLAH Korusun) ben buna çook üzülüyorum. Benim gögsümde kistler var düzgün dediler ve lenf nodlarımda var oda düzgünmüş ama moralim sıfır ....üzülüyorum. Zaten çok stresli bir insanım. Sizlerle dertleşmek çook güzel.
Aynen öyle cnm çok teşekkür ederim.Canım benim inanır mısın ben bu memedeki kitleler yüzünden anksiyete, sinir stres sahibi oldum. Evet kötü huylu şeylerin sonradan hepimizde çıkma olasılığı aynı fakat bu genelde var olan kitleler değil de yeni bir oluşum şeklinde kendini gösteriyor. O yüzden her zamann kontrol şart. Fakat bizim fibrokistik yapıda olmamız kanseri tetikleyen bir şey değil gözden kaçma ihtimalini arttıran bir şey bu sebeple 6 ayda bir ya da doktorunuz size ne kadar dediyse o sürede ihmal etmemeniz
Merhabalar benim biyopsi yapılmadığı halde bu teşhis konmuştu 35 40 mm lenf bezlerimde büyüme yapmıştı enfeksiyona bağlı. Kuvvetli bir ağrı kesici ve antibiyotikle işi çözmüştük. Senede bir kontrol istemişti ama bidaha gidemedim izmirde yaşıyorsanız dr önerebilirimKızlar geçen ay göğsüm kocaman şişti kıxardı elime bişeyler geldi hemen doktora gittim usg temiz çıktı ama MR cekelim dedi bide MR a girdim gronülomatöz Mastit olabilir dediler bıyopsi verdim bıyopside yoğun fibrokist yapısı ve enfeksıyon çıktı ve iki kez bakıldı patolojide başka doktorada götürdüm ve göğsüm bir şişiyor bir iniyor şimdi sağ memede inanılmaz bir Ağrı var ve sertlik de var doktora tekrar gidicem Ağrı koluma vuruyor uyuşuyorbunları yaşayan varmı bu kistler çok büyürse Ağrı çok olurmu delircem çünkü bilenler yazabilirmi lütfen
Bu lenf bezi şişmesi (koltukaltı) ve fibrokist yaşayan ne çokMerhabalar benim biyopsi yapılmadığı halde bu teşhis konmuştu 35 40 mm lenf bezlerimde büyüme yapmıştı enfeksiyona bağlı. Kuvvetli bir ağrı kesici ve antibiyotikle işi çözmüştük. Senede bir kontrol istemişti ama bidaha gidemedim izmirde yaşıyorsanız dr önerebilirim
Malesef öyle. Göğüs yapısı küçük olanlarda sigara içenlerde yaygın olduğunu söylemişti dr umBu lenf bezi şişmesi (koltukaltı) ve fibrokist yaşayan ne çok(Rabbim yardım etsin.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?