fikir alışverişi

biricaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
76
25
3
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.

En iyi cevap
Bu sözünü tuttuğundan emin olana kadar bakın üstüne basa basa söylüyorum sözünü tuttuğundan emin olana kadar hicbirsekilde evlilik adımı atmayın !
o kadar takiyorumki kafama herşeyi bunuda takiyorum cevremde bana destek olucak biride yok malesef napicagimi bilmiyorum sans verdim zamanla degismez mi iyi olmazmi bisiler
Ya lütfen aileden kaçıp yanlis bir şey yapmayın. Bekleyin tedavi sürecini önerin

amin teşekkür ederim dediğiniz yolu deniycem evet ekonomiyi baştan bi sure benim yonetmem gerekicek farkindayim kendisi bana seffaf gelir giderleri konusunda ve eski rahatlığı yok gezme konusunda vs

of çok kötü bir durum insallah tekrar baslamaz oynamaya abinizde yani zarar ettiğini gormesine ragmen mi devam edebilir bi insan sizce?
Bağımlılık zaten bu daha çok kazanacağını düşünüyorz tüm bağımlılar zarar gormuyor mu zaten . Uyuşturucu bağımlısı zarar gördüğünü bilmiyor mu ? Dinamikler aynı çalışıyor

of çok kötü bir durum insallah tekrar baslamaz oynamaya abinizde yani zarar ettiğini gormesine ragmen mi devam edebilir bi insan sizce?
Bence kumar böyle bir şey. Kazanma hırsı kaybettiğini farkettirmiyor insana..Bir kere bu bağımlılağa düşen kurtulamaz mı bende bilmiyorum açıkçası yaşayıp görüyoruz bizde..Borç telafi edilir tekrar ev aldılar kredisi bile bitmek üzere ama şüphe en zoru bence..Hep tetikte olabilirsiniz oynadı mı naptı? Bu zor bir hayat olur..

Iddia oynayip borcun altina girecek kadar sorumsuz biriyle hayatimi birlestirmezdim.kendinizi kandirmayin kumar oynayanlarin biraktigini hic gormedim tedaviyle bile cok zor birakiyorlar.en ufak zora sıkıstiginda yine oyanayacak.

İddia bir çeşit bağımlılık yaratıyor erkekkerin çoğunda ..inanmayın derim

dogru diyosunuz vericegim karar hayatımı belirliycek fakat şu düşünce de kafamdan çıkmıyor bu iliskimi bitirsem yeni gelecek kişi de dört dörtlük olmiycak ve bir sorunu eksikliği vs illaki olcak ve onada katlanmam gerekicek haliyle ve cevremde sorduğum büyüklerim de kararı bana bırakıyor nasıl sağlıklı karar verilirki

Iddia oynayip borcun altina girecek kadar sorumsuz biriyle hayatimi birlestirmezdim.kendinizi kandirmayin kumar oynayanlarin biraktigini hic gormedim tedaviyle bile cok zor birakiyorlar.en ufak zora sıkıstiginda yine oyanayacak.
oynayan kişiler para için mi oynuyor onuda merak ediyorum yani para gelicek düşüncesiyle mi devam ediyolar acaba cok garip

istisnaları oluyo mu peki bağımlı olsa bile gerçekten kurtulan ?
Valla ben görmedim henüz varsa da .unutmayın kumarın büyüğü küçüğü olmaz .fırsatını buldukça oynayacak borçlanacaktır.tahammül edebileceğinize inanıyorsanız evlenin.
İlla evleneceksenizde borçlarını ödemeden evlenmeyin.birde sizin takılarınızla ödemeye kalkmasın

Bunun demesine göre geliri cok oldugu icin bu kadar rahat davranmis ileride ortak gelirimiz olacagi icin daha dikkatli olmak zorunda bunu konuştuk ve farkında bu dediğime karşı çıkmadı yani yokkende oynarmi diyosunuz

Bunun demesine göre geliri cok oldugu icin bu kadar rahat davranmis ileride ortak gelirimiz olacagi icin daha dikkatli olmak zorunda bunu konuştuk ve farkında bu dediğime karşı çıkmadı yani yokkende oynarmi diyosunuz
Geliri çoksa neden borcu var? Sorgulayın bence Ortak geliriniz olursa daha rahat davranır ayrıca oda ayrı
Yani siz seviyorsunuz belliki vazgeçmek istemiyorsunuz ama lütfen dikkatli olun .çalışıyorsanız maaşınızı kenara koyun onun ev geçindirmesini isteyin altın takı vs.kendi hesabınıza bankaya koyun kesinlikle güvenmeyin

oynayan kişiler para için mi oynuyor onuda merak ediyorum yani para gelicek düşüncesiyle mi devam ediyolar acaba cok garip
Basta para icin sonra kaybettikce daha da hirslaniyorlar.hele bide borc cikti mi dur son kez oynayayim borclar bitsin bi daha elimi surmem derler.ne o borc biter nede onlarin kumar sevdasi.daha gencsiniz onunuze kim bilir kimler cikacak.elin kumarbazini alip hayatinizi mahvetmeyin

gelirinin bi kismiyla iddia oynayıp bi kismi gezmesi vs olmus yok kesinlikle eger bi gelecek dusunursem birikimimi vs soylemem evet onun geliriyle hallolucak artk o da zamanla gecim sıkıntısını anlar herhalde bekarken zorluk gormedigi icin

suanki kararlılığı gelir giderine dikkat etmesi cabalamasi vs gelecek icin bi umut vadetmiyor mu yani

Ekonomik açıdan rahat büyümesi sorumsuz olmasına neden olmuş.Bu kodlamayı değiştirmeniz zor.Bir de hayatımın tüm evrelerinde yaşayarak gördüm ki bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o malesef.Ayrıca daha çok gençsiniz seni sevecek senin de seveceğin akıllı düzgün bir insan çıkar karşına ilerde.Unutma konusuna gelince ölum acısı bile zamanla hafifliyor ,aşk acısı da geçiyor unutuluyor.(47 yaşında bir dost )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…