cok teşekkür ederim o kadar haklı konuştunuz ki ama ben ve kararsızlığım felaket ya bazen kendime bile kızıyorumEkonomik açıdan rahat büyümesi sorumsuz olmasına neden olmuş.Bu kodlamayı değiştirmeniz zor.Bir de hayatımın tüm evrelerinde yaşayarak gördüm ki bir insan 7 sinde neyse 70 inde de o malesef.Ayrıca daha çok gençsiniz seni sevecek senin de seveceğin akıllı düzgün bir insan çıkar karşına ilerde.Unutma konusuna gelince ölum acısı bile zamanla hafifliyor ,aşk acısı da geçiyor unutuluyor.(47 yaşında bir dost)
Bence etmiyor allah askina bu kadar iradesiz olan biriyle insan niye evlenmek ister.hangi bagimli ben birakamam omur boyu devam edicem derki.hepsi boyle lutfen gencsiniz hayatinizi mahvetmeyin.simdi cok uzuleceksiniz ama ilerisini dusunun.sizin hayatiniz daha onemli kendi dusen aglamazsuanki kararlılığı gelir giderine dikkat etmesi cabalamasi vs gelecek icin bi umut vadetmiyor mu yani
ilk öğrendiğimde kestirip attm olmaz dedim vs ama sonradan cok dusunmeye başlıyorum duzelir umuduyla çünkü beni sevmesi deger vermesi daha cok önemli aslında bu sacma ama malesef ailede goremedigim eksik kalan bu duyguyu dışarda arıyorumBence etmiyor allah askina bu kadar iradesiz olan biriyle insan niye evlenmek ister.hangi bagimli ben birakamam omur boyu devam edicem derki.hepsi boyle lutfen gencsiniz hayatinizi mahvetmeyin.simdi cok uzuleceksiniz ama ilerisini dusunun.sizin hayatiniz daha onemli kendi dusen aglamaz
ayrılsakta kopamıyoruz birbirimizden ben anlamıyorum imtihanım mıdır nedir bunlarBorc yapacak derecede iddia oynamissa kumar aliskanligi vardir. Boyle aliskanliklari olanlar borclarini odese de gizli gizli yine oynamaya devam ediyor ( ufak miktarlarda da olsa), ben birakani gormedim.
Burda boyle konu acan cok kisi var evlenip daha cok borc altina giren.bu sizin karariniz ama yazik hayatiniza suan bilerek kabul edersiniz ileride herseye hazir olunilk öğrendiğimde kestirip attm olmaz dedim vs ama sonradan cok dusunmeye başlıyorum duzelir umuduyla çünkü beni sevmesi deger vermesi daha cok önemli aslında bu sacma ama malesef ailede goremedigim eksik kalan bu duyguyu dışarda arıyorum
Kumar aliskanligi oyle kolay birakilacak birsey degil ki. Bagimlilik bu. Borcu odeyip bir daha oynamayacagim demekle olmuyor ki. Madem birakabiliyordu bu kadar borcu olana kadar akli neredeydi? Kendini mi kandiriyor sizi mi? Sizi nasil bir atese attiginin farkinda mi?ayrılsakta kopamıyoruz birbirimizden ben anlamıyorum imtihanım mıdır nedir bunlar
ilk öğrendiğimde kestirip attm olmaz dedim vs ama sonradan cok dusunmeye başlıyorum duzelir umuduyla çünkü beni sevmesi deger vermesi daha cok önemli aslında bu sacma ama malesef ailede goremedigim eksik kalan bu duyguyu dışarda arıyorum
demesine göre borcu kapatmaya çalışmış oynamış kimseye de söylemedigi icin o süreçte zararın farkina varmamis malesef. Doğru diyosunuz bağımlıysa zaten iş baya zorİddia oynayıp bir de borca girdiği halde devam etmişse bağımlıdır.
Bağımlılıklar kolay kolay da aşılamaz. Şimdiden parasını yönetemiyor bir de evlenince bu sorun olursa ohooo o işin içinden çıkılmaz.
Ben böyle biriyle evlenmezdim. Paranızı kumara yedirirsiniz.
hiç sormayin bağımlılık olmuski bu kadar cok borclanmis sormayin simdiden dusune dusune dert oldu bana da. O konuları nasıl bulabilirim siz biliyo musunuz belli kategorisi var mı forumda?Kumar aliskanligi oyle kolay birakilacak birsey degil ki. Bagimlilik bu. Borcu odeyip bir daha oynamayacagim demekle olmuyor ki. Madem birakabiliyordu bu kadar borcu olana kadar akli neredeydi? Kendini mi kandiriyor sizi mi? Sizi nasil bir atese attiginin farkinda mi?
Bu kisiyle evlenirseniz omur boyu iddia borcu odeyip durursunuz. Bu konuda acilmis eski konular var, bir okuyun derim. O kadinlarimizin yasadiklarini bir okuyun isterseniz.
Terapi alması da mı isine yaramaz sizceBağımlıların hepsi önce ben bağımlı değilim arada oynuyorum der sonra oynamadan duramazlar. Hiç de bağımlı olduklarını kabul etmezler.
Düzelceğim derler bir de tabii. Düzelmiyeceğim diyen bağımlı görmedim ben.
Ya tabii işe yarayabilir ama çok zor. Birden bir aydınlanma gelmeli. Bunlarda genelde hayatın dönüm noktalarında falan olur. Genelde ölüm gibi travmatik olaylarda.Terapi alması da mı isine yaramaz sizce
Geliri çok diye oynamış demişsiniz de
20 bin lira borç için gelirinin 4 katı demiştiniz
Öyle saçıp savurabileceği bi geliri yok aslında
Ortalama bi geliri var
Hatta bakın 20 bin liralık borç bile dönmemiş geliriyle
Sıkışmış
Bir de anlattığı döngü tam kumarbaz döngüsü işte
Ufak miktarla başlamış
Kaybettikçe kurtatırım diye daha çok oynamış
Daha çok kaybetmiş
Kumar bağımlılığı dediğimiz şey bu zaten
Sürekli kendine oynamak için sebep buluyorsun
İddiacının yemini kuponu görünceye kadardır. Bu tehlikeli bi bağımlılıktır . Güvenilmez laflar. Bugün pişman olur yarın hangi maça oynayacağını düşünürMerhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?