fikir alışverişi

biricaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
76
25
3
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.

En iyi cevap
Bu sözünü tuttuğundan emin olana kadar bakın üstüne basa basa söylüyorum sözünü tuttuğundan emin olana kadar hicbirsekilde evlilik adımı atmayın !
Ben gelir gider hesabını yapmayan biriyle evlenmezdim. Evlilikte harcama ve birikim çok önemli geleceği inşa etmek açısından.Biraz katıyım bu konuda..

Ama erkek arkadaşınızı siz tanıyorsunuz. Eğer gerçekten pişmanlığından ve bir daha yapmayacağından emin olursanız tabi ki gelecek kurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. 🙏🏻

Bırakıp tekrar başlayan çok fazla kişi var. Önce sadece meraktan mi oynamış yoksa uzun süre devam mı etmiş onu araştırın.
Günlük harcamalarına bakın. Birikim yapabiliyor mu, aldığı borcu geriye ödüyor mu, insanlara borclaniyor mu bunlara dikkat edin.

Bağımlı olduğunu düşünüyor musunuz peki ? 20 bin bütçesinin ne kadar üstünde , 4 yıllık ilsikide ciddi adım atacağınızi biliyordu neden hiç birikim yapmadı ? Ne iş yapıyor ? Bir de nasıl evlenecksiniz? Ev geçindirmek çok çok zor

Bu sözünü tuttuğundan emin olana kadar bakın üstüne basa basa söylüyorum sözünü tuttuğundan emin olana kadar hicbirsekilde evlilik adımı atmayın !
Cok dogru dediniz birkac aydır takip ediyorum hesabını falan tutuyor neye ne harcadı söylüyor beni ve ailesini daha fazla üzmek istemedigini de söyledi

Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.
O oyunu oynamaya devam edecek. Hiç şaşmaz

Borçlar başka sebepten olsa farklı fikirde olurdum ama iddia çok tehlikeli bence.. En yakınım dan abimden biliyorum çünkü..Yıllar önce bulaştı bi kere, ev almıştı satıldı ne yazık ki borçları için, çok zor kurtuldu..Şimdi uzun yıllardır oynamıyor tekrar ev aldılar kredi borcu ödüyor ama hala diken üstündeyiz açıkçası Allah bi daha şaşırtmasın...Emin olmadan ciddi adımlar atmayın derim.

erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi
parası yokken gezmeye tozmaya haddinden fazla para harcayan ( hepimiz insanız,bütçemize göre rahatlamak elbette hepimizin hakkı,ondan bahsetmiyorum) hele de 20 bin tl içeri giren bir adamla evlenmezdim. en azından ertelerdim. bu adam ev geçindiremez, ailesini mutlu edemez çünkü.
birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.
valla ben icraat görmeden inanmam. çok duyduk verilen sözler hatta edilen yeminleri... ama dereyi geçtikten sonra hemen hepsi tekrar başladılar.

o yüzden bence bir süre gözlemleyin,takipte kalın. gerçekten pişman mı ve gerçekten bıraktı mı bunları, para kazanmak için,evliliğiniz için uğraşıyor mu bir bakın.

herkes 2. şansı hak eder, herkes değişme potansiyeli taşır içinde. en azından 1 kez bağışlayıcı olmalı insan bence. hemen kestirip atmak,sana inanmıyorum demek de doğru değil o yüzden. dediğim gibi,bir gözlemleyin bakalım.

Ben gelir gider hesabını yapmayan biriyle evlenmezdim. Evlilikte harcama ve birikim çok önemli geleceği inşa etmek açısından.Biraz katıyım bu konuda..

Ama erkek arkadaşınızı siz tanıyorsunuz. Eğer gerçekten pişmanlığından ve bir daha yapmayacağından emin olursanız tabi ki gelecek kurabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. 🙏🏻
teşekkür ederim şuan için olumsuz bir durum sezmedim kararında devamlı ama yaşım henüz 25 olduğu için sizlerden nasihat almak istedim

Evlenip birgün eve geldiğinde para değeri yüksek tüm eşyalarının gittiğinii gördüğünde anlarsın heralde , yahu bunun acabasımı olur bugün iddaaa yarın kumar bu bi hastalık derecesine kadar gidebiliyo çok iyi bilyorum o yüzden uzak dur bu adamdan sadece sevgi aşk olmuyo gözünüze inen perdeyi kaldırın artık ne diyim

Bekardan iddiaa oynayan bi adam ve yine bekarken 20 bin TL borcu olan bi adam 🙄
Bence o borç hep sırtınızda olacak böyle adamlar ev hayatını düşünmez iddia dediği şey kumardan başkA bir şey değil . Ben umursamıyorum diyorsanız ciddi düşünün ama şunu hiç unutmayın o adamdan hayır gelmez .evlendiğinizde de altınları satar borç ödersiniz o borç batağından hiç çıkamazsınız 🤦🏼‍♀️

İddia dan vazgeçene kadar sakın ama sakın evlilik düşünmeyin. Ben kendi dayımdan biliyorum bulaşınca geri çekilmesi neredeyse imkansız bir hal oluyor. Evlenmek için sakın acele etmeyin ömür boyu iddia borcu ödemek zorunda kalırsınız
bir senedir oynamıyormus ve o kadar fazla borçlanması da kaybını gidermek icinmis

Bırakıp tekrar başlayan çok fazla kişi var. Önce sadece meraktan mi oynamış yoksa uzun süre devam mı etmiş onu araştırın.
Günlük harcamalarına bakın. Birikim yapabiliyor mu, aldığı borcu geriye ödüyor mu, insanlara borclaniyor mu bunlara dikkat edin.
meraktan başlamış üniversitede arkadaş ortamında şuan o kisilerle görüşmüyor zaten artık harcamalarına cok dikkat ediyor borcu ödüyor kalan parasını biriktiyo bende takip ediyorum bunu

Back
X