fikir alışverişi

biricaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
76
25
3
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.

En iyi cevap
Bu sözünü tuttuğundan emin olana kadar bakın üstüne basa basa söylüyorum sözünü tuttuğundan emin olana kadar hicbirsekilde evlilik adımı atmayın !
Bağımlı olduğunu düşünüyor musunuz peki ? 20 bin bütçesinin ne kadar üstünde , 4 yıllık ilsikide ciddi adım atacağınızi biliyordu neden hiç birikim yapmadı ? Ne iş yapıyor ? Bir de nasıl evlenecksiniz? Ev geçindirmek çok çok zor
yaklaşık 2-3 sene kadar oynadığı için bağımlı olabilir o konuda bilgim yok malesef ama bana soylemeden oncesinde birakmis oynamayi suan calistigi iste geliri iyi onun rahatligiyla belki oynadi bilemiyorum gezmeyide seven biri olunca birikimi yapamamis herahlde bende calisicam mecbur

Borçlar başka sebepten olsa farklı fikirde olurdum ama iddia çok tehlikeli bence.. En yakınım dan abimden biliyorum çünkü..Yıllar önce bulaştı bi kere, ev almıştı satıldı ne yazık ki borçları için, çok zor kurtuldu..Şimdi uzun yıllardır oynamıyor tekrar ev aldılar kredi borcu ödüyor ama hala diken üstündeyiz açıkçası Allah bi daha şaşırtmasın...Emin olmadan ciddi adımlar atmayın derim.
Amin cok haklısınız o yuzden tereddutteyim ailesinide üzmek istemiyor annesi babası şeker hastası zaten üzüntüye gelemediklerini gördü suan korkuyo zaten onuda terk edicem diye ama tabikide önce kendimi düşünmeliyim

parası yokken gezmeye tozmaya haddinden fazla para harcayan ( hepimiz insanız,bütçemize göre rahatlamak elbette hepimizin hakkı,ondan bahsetmiyorum) hele de 20 bin tl içeri giren bir adamla evlenmezdim. en azından ertelerdim. bu adam ev geçindiremez, ailesini mutlu edemez çünkü.

valla ben icraat görmeden inanmam. çok duyduk verilen sözler hatta edilen yeminleri... ama dereyi geçtikten sonra hemen hepsi tekrar başladılar.

o yüzden bence bir süre gözlemleyin,takipte kalın. gerçekten pişman mı ve gerçekten bıraktı mı bunları, para kazanmak için,evliliğiniz için uğraşıyor mu bir bakın.

herkes 2. şansı hak eder, herkes değişme potansiyeli taşır içinde. en azından 1 kez bağışlayıcı olmalı insan bence. hemen kestirip atmak,sana inanmıyorum demek de doğru değil o yüzden. dediğim gibi,bir gözlemleyin bakalım.
evet gozlemliyorum dediginiz gibi ve cabaladigini görüyorum çoğu hareketinden benide haberdar ediyor fakat bağımlı mı suan oynamasa bile ileride Allah korusun oynar mi kafam çok karışık

20 bin borç gelirinin kaç katı o önemli
Asıl önemli olansa gerçekten bırakıp bırakmadığını gözlemleyin hatta evlilik için birikim filan yapana kadar evlenmeyin bence
4 katı falan evlilik için birikim yapıyor ve borçlardan kurtulmak için ek mesailere kalıyor bunlar sizce gecerli caba mi sizce

4 katı falan evlilik için birikim yapıyor ve borçlardan kurtulmak için ek mesailere kalıyor bunlar sizce gecerli caba mi sizce
Maaşının 4 katı iddia borcu mu?
Benim gözüme uyku girmezdi sanırım o kadar borçla

Siz bence en iyisi borçlarını ödeyene kadar evlenmeyin bu kişiyle
4 kat az buz bi fark değil çünkü

Evlenip birgün eve geldiğinde para değeri yüksek tüm eşyalarının gittiğinii gördüğünde anlarsın heralde , yahu bunun acabasımı olur bugün iddaaa yarın kumar bu bi hastalık derecesine kadar gidebiliyo çok iyi bilyorum o yüzden uzak dur bu adamdan sadece sevgi aşk olmuyo gözünüze inen perdeyi kaldırın artık ne diyim
ilk öğrendiğim zaman iletişim falan kestim uzun bi süre dediğiniz gibi sadece aşk sevgi olmaz bende farkındayım çabasını gördüğüm için şans verdim sizce hata mi ettm komple

yaklaşık 2-3 sene kadar oynadığı için bağımlı olabilir o konuda bilgim yok malesef ama bana soylemeden oncesinde birakmis oynamayi suan calistigi iste geliri iyi onun rahatligiyla belki oynadi bilemiyorum gezmeyide seven biri olunca birikimi yapamamis herahlde bende calisicam mecbur
Bağımlılıkla ilgili ücretsiz bilgi alabilirsiniz suphelniyorsaniz, kendisi de engellemekte sıkıntı yaisyorsa destek alabilir yesilaya ait . Bı bakın bakalım nasıl dengeli gidecek mi ? Hangi gerekçeyle bu kadar borç yaptı ? Belki daha fazladır , genelde söylenenden daha fazla çıkar

4 senelik iliskiden bahsediyorsunuz, sozunde duracak biri bu 4 senede kumardan coktan vazgecerdi ama ne hikmetse yeni borclar eklenmis. boyle biri ile yola cikarsaniz yolda kalma ihtimaliniz cok yuksek.
evet benimde aklım almıyor az zamanda değil genel olarak iyi biri karakterinde veya bana davranışında bi sıkıntı gormedigim icinde sans verdim belki hatadir aldigi zarari gördü artk bulasmaz diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum sizce

ilk öğrendiğim zaman iletişim falan kestim uzun bi süre dediğiniz gibi sadece aşk sevgi olmaz bende farkındayım çabasını gördüğüm için şans verdim sizce hata mi ettm komple
Huylu huyundan vazgeçmiyo ben senelerce deneyimledim kendine yazık etme hemen bırak bidaha arkana dahi bakma abla tavsiyesi

İddia oynayıp bırakanı görmedim, üç dört yıl oynadıysa bağımlı olma ihtimali çok yüksek.

Şahsen böyle biriyle evlenmeyi düşünmezdim. İsterse 10 yıllık sevgilim olsun, hiç önemli değil. Hayatımı borç ödeyerek geçiremem.
hep mi böyledir bu iddia bataklığı umutlanmayim mi yani :(

Bağımlılıkla ilgili ücretsiz bilgi alabilirsiniz suphelniyorsaniz, kendisi de engellemekte sıkıntı yaisyorsa destek alabilir yesilaya ait . Bı bakın bakalım nasıl dengeli gidecek mi ? Hangi gerekçeyle bu kadar borç yaptı ? Belki daha fazladır , genelde söylenenden daha fazla çıkar
teşekkür ederim yardımınız için kullandığı kart hesaplarını gosterdi borcun olduğu kartida gosterdi yani gizli bi kartı da olabilir mi yani

evet benimde aklım almıyor az zamanda değil genel olarak iyi biri karakterinde veya bana davranışında bi sıkıntı gormedigim icinde sans verdim belki hatadir aldigi zarari gördü artk bulasmaz diye düşündüm yanlış mı düşünüyorum sizce

Iyi karakter kime gore neye gore iyi karkter? Burada dayak yiyen ama kocam ozunde iyidir diyenleri okuyoruz. 4 senelik bir iliskinin bir amaci olmali degil mi? Amaci yoksa demek ki 4 sene sizi oyaladi diye dusunurum ben olsam. Cunku aklinda evlilik olan adamin borc yapmak gibi bir cabasi olmaz. Ev nasil kurulur en ufak bir fikri olmayan biri bile bunlari yapmaz. Kaldi ki adam evlilik dusunuyormus. Buna kim inanir? iyi karakter dediginiz karakterin yaptiklari ile soyledikleri ortusur, yok yaptiklari ile soyledikleri tutmuyorsa buradaki tek iyi karakter sizin karakterinizdir.

Back
X