fikir alışverişi

biricaz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
76
25
3
Merhaba arkadaşlar foruma yeni katıldım sizlere bi sorunumu danışmak istiyorum fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Benim yaklaşık 4 senelik bir ilişkim var nasip olursa evlilik düşünüyoruz fakat erkek arkadaşımın iddia borcu var onun dışında gezmeyi seven biri ordanda kredi kartı borcu var yaklaşık 20bin civarı bunu bana daha yeni söyledi ciddi bir yola gireceğimiz için daha fazla saklayamamış söyledi bana şuan çok pişman olduğunu söylüyor aileside öğrendi durumu birdaha iddia vs oynamayacagini ve harcamalarina dikkat edecegini söyledi sizce ne yapmalıyım çok kararsızım lütfen yardım edin.

En iyi cevap
Bu sözünü tuttuğundan emin olana kadar bakın üstüne basa basa söylüyorum sözünü tuttuğundan emin olana kadar hicbirsekilde evlilik adımı atmayın !
Geliri çok diye oynamış demişsiniz de
20 bin lira borç için gelirinin 4 katı demiştiniz
Öyle saçıp savurabileceği bi geliri yok aslında
Ortalama bi geliri var
Hatta bakın 20 bin liralık borç bile dönmemiş geliriyle
Sıkışmış

Bir de anlattığı döngü tam kumarbaz döngüsü işte 🙄
Ufak miktarla başlamış
Kaybettikçe kurtatırım diye daha çok oynamış
Daha çok kaybetmiş
Kumar bağımlılığı dediğimiz şey bu zaten
Sürekli kendine oynamak için sebep buluyorsun
önceden azdı maaşı ama ona göre elinde para var oynamış bide gezmesine harcadigi para derken suan o borc var suan kesin konusuyo ailesinden de cekiniyo artk onlarda ogrendigi icin yani hâlâ gizlide olsa oynayacak yüz bulabilirmi kendinide?

önceden azdı maaşı ama ona göre elinde para var oynamış bide gezmesine harcadigi para derken suan o borc var suan kesin konusuyo ailesinden de cekiniyo artk onlarda ogrendigi icin yani hâlâ gizlide olsa oynayacak yüz bulabilirmi kendinide?
Niye oynamasın ki?
Her seferinde kaybettiği parayı kurtaracağını düşünerek oynuyor zaten 🤦‍♀️

Niye oynamasın ki?
Her seferinde kaybettiği parayı kurtaracağını düşünerek oynuyor zaten 🤦‍♀️
ben onunla net bir şekilde konuştum o da isyerinde bi büyüğünden nasihat almis evliliği biten hayati mahvolan biri olmus o bunları ogrenince sogudugunu soyledi bu kadar riskli olduğunu tahmin edemedimi acaba

istisnası yokmu yani tamamen kurtulan erkenden :KK43:
Düşünelim şimdi en az 1 yıl ara verseniz ve cidden o süre içinde oynamazsa bir daha düşünürsünüz diyeceğim. Ama sizden gizli oynayıp yine sizin terk etmenizden korktuğu için söylemeyecektir.

Bence riskli bir işin içindesiniz. Artık düzelirse de siz bunu göremezsiniz gibi. Ancak sizden ayrılıp aklı başına gelip belki yeni eş adaylarına bu yönünü göstermez.

Sizin aranızda artık güven kırılmış gibi geldi. Yok senden ayrılıcağım diye korktum söylemedim de falan filan. Hep bir gizleme var. Ben düzelceğini sanmıyorum. Çok üzgünüm

ben onunla net bir şekilde konuştum o da isyerinde bi büyüğünden nasihat almis evliliği biten hayati mahvolan biri olmus o bunları ogrenince sogudugunu soyledi bu kadar riskli olduğunu tahmin edemedimi acaba
Zaten riskin içine batmış. Bu işe giren herkes az çok bu hikayeleri bilir. Kumarla işim yok ama ben bile biliyorum kötülüklerini, bağımlılıklarını.

Bence çocuk değil karşınızdaki her şeyin farkında sadece bir bağımlı

Düşünelim şimdi en az 1 yıl ara verseniz ve cidden o süre içinde oynamazsa bir daha düşünürsünüz diyeceğim. Ama sizden gizli oynayıp yine sizin terk etmenizden korktuğu için söylemeyecektir.

Bence riskli bir işin içindesiniz. Artık düzelirse de siz bunu göremezsiniz gibi. Ancak sizden ayrılıp aklı başına gelip belki yeni eş adaylarına bu yönünü göstermez.

Sizin aranızda artık güven kırılmış gibi geldi. Yok senden ayrılıcağım diye korktum söylemedim de falan filan. Hep bir gizleme var. Ben düzelceğini sanmıyorum. Çok üzgünüm
bi süre ayri kaldik barisinca telefonunu kontrol ettm girdiği siteleri gosteren bi yolla o bunu bilmiyor tabiki ama olumsuz bisi gormedim suan tek umudum bu kaldi ayrılsam da çok uzulucem kahretsin o kadar duygusalim zor seviyorum zor unutuyorum ceza gibi bisi :(

Zaten riskin içine batmış. Bu işe giren herkes az çok bu hikayeleri bilir. Kumarla işim yok ama ben bile biliyorum kötülüklerini, bağımlılıklarını.

Bence çocuk değil karşınızdaki her şeyin farkında sadece bir bağımlı
Kendimi gectim o da suan kurtulduğu icin seviniyor ve ben onu birakmayip destek olduğum için teşekkür ediyor surekli yani bunlarda mi yalan sizce :(

sadece bir hafta iddia oynama işine girmiştim cidden ufak oynamama rağmen bu son diyip bırakamıyordum öyle içine çeken bir şey. kazanınca zevk veriyor daha çok kazanırım diyorsun, kaybedince de inada biniyor iş paramı geri alıcam diye. bir 200 tlm gitti öyle. sonra çok baktım kendimi tuttun oynamadım. hayalimde kupon yapıyodum falan. zararın neresinden dönersen kar.

yani bunu sürekli yapan birinin bırakması çok zor. ne kadar süredir oynamıyor. ne kadar borç var emin olmanız lazım. yani bu kişi elindeki parasını bitirmiş, üstüne borçlanarak iddia oynamış. tam anlamıyla emin olmalısınız.

Kendimi gectim o da suan kurtulduğu icin seviniyor ve ben onu birakmayip destek olduğum için teşekkür ediyor surekli yani bunlarda mi yalan sizce :KK43:
Daha kurtulan yok bence. Ne kadar süre geçti ki üstünden? Şu an seviniyor olabilir ama kafası karışınca yine tercih edebilir.

Ya bir de bağımlı insanlara aşmaları için destek olan yanında bulunup hayatını mutlu geçirmesine yardım eden insanlar olunca bağımlılık daha kolay aşılıyor. Bu bir gerçek. Tabii bunlar gidince de (mesela evlendiniz kavga ettiniz.) yine aynı alışkanlığa geri dönülüyor. Kimseye sonsuza kadar mutlu olucağız sözü veremeyiz. Onun da iradesi olmalı. İşte biz de o kısma güvenemiyoruz şu an.

Sanki sizin de gideceğinizin sinyalini almış biraz da kendini de acındırıyor gibi. Gerçekten zor bir karar. Çünkü onların da elinde değil.

Bence bir bağımlıya güven olmaz. Sevgilisi olarak çekmek zorunda değilsiniz. Düzelmezse çok üzüleceksiniz.Üzgünüm ama bunu ailesi gibi yakınlarıyla beraber destek alarak aşmalı. Belki sonra tekrar konuşursunuz ve birlikte devam edersiniz.

Hayatım senin bu işe giresin var
Gir de dene bakalım
Kurtulduysa mutly olursunuz kurtulmadıysa yine buralarda görüşürüz zaten
Benden bu kadar 🙋‍♀️
Evlenmeyin bence olabildiğince ertele. Bakalım süreç nasıl gidecek. Sanki sen bu çocuğu çok seviyorsun. Yanında kalmak istiyorsun, destek olucağım diyorsun. O da seni o kadar seviyorsa umarım bırakır.
Eğer tekrardan güvenirsen evlen. O zamana kadar sevgili kalın

giggles giggles haklı gönül ferman dinlemiyor

sadece bir hafta iddia oynama işine girmiştim cidden ufak oynamama rağmen bu son diyip bırakamıyordum öyle içine çeken bir şey. kazanınca zevk veriyor daha çok kazanırım diyorsun, kaybedince de inada biniyor iş paramı geri alıcam diye. bir 200 tlm gitti öyle. sonra çok baktım kendimi tuttun oynamadım. hayalimde kupon yapıyodum falan. zararın neresinden dönersen kar.

yani bunu sürekli yapan birinin bırakması çok zor. ne kadar süredir oynamıyor. ne kadar borç var emin olmanız lazım. yani bu kişi elindeki parasını bitirmiş, üstüne borçlanarak iddia oynamış. tam anlamıyla emin olmalısınız.
evet bende aylardir caba sarfediyorum gercekten oynamıyo mu ne durumda vs takip ediyorum onuda bunaltmadan İnsallah hakkımda hayırlı olan kararı verebilirim

Daha kurtulan yok bence. Ne kadar süre geçti ki üstünden? Şu an seviniyor olabilir ama kafası karışınca yine tercih edebilir.

Ya bir de bağımlı insanlara aşmaları için destek olan yanında bulunup hayatını mutlu geçirmesine yardım eden insanlar olunca bağımlılık daha kolay aşılıyor. Bu bir gerçek. Tabii bunlar gidince de (mesela evlendiniz kavga ettiniz.) yine aynı alışkanlığa geri dönülüyor. Kimseye sonsuza kadar mutlu olucağız sözü veremeyiz. Onun da iradesi olmalı. İşte biz de o kısma güvenemiyoruz şu an.

Sanki sizin de gideceğinizin sinyalini almış biraz da kendini de acındırıyor gibi. Gerçekten zor bir karar. Çünkü onların da elinde değil.

Bence bir bağımlıya güven olmaz. Sevgilisi olarak çekmek zorunda değilsiniz. Düzelmezse çok üzüleceksiniz.Üzgünüm ama bunu ailesi gibi yakınlarıyla beraber destek alarak aşmalı. Belki sonra tekrar konuşursunuz ve birlikte devam edersiniz.
yaklaşık bir sene oynamıyor onun dedigine gore . Evet öncelikle kendimi düşünmek zorundayim ama onu tanıdığım kadarıyla da duygusal biri bende onu terketsem ne halde olur diye onu düşünmeye başladım

Hayatım senin bu işe giresin var
Gir de dene bakalım
Kurtulduysa mutly olursunuz kurtulmadıysa yine buralarda görüşürüz zaten
Benden bu kadar 🙋‍♀️
Emin olmadan bi yola girmek istemiyorum fakat azda olsa bi umut yokmudur kişiden kişiye değişmez mi bu bağımlılık meselesi yoksa standart mıdır kişiyi baglamazmi insallah gercekten kurtulur benimle olsada olmasada

Back
X