• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir almak iatiyorum

Ftmzhr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2021
28
-1
1
39
Merhabalar siteye yeni katıldım ve gerçekten dertleşecek anlatacak kimsem olmadığı için böyle bişey yapıyorum ve farklı fikirlerin aynasındaki yansımalar yol gösterir diye düşünüyorum dört ay önce evlendim düğün falan olmadan bir de mecburi işlemler dolayısıyla. Bu yüzden aslında karşımdaki kişinin beni mağdur etmeyeceğini düşünerek başladı herşey fakat imzayı attıktan sonra uzaktan uzağa beni kredi çektirme aracı belledi iki tane kredi çektim nehir falan da yapmadı ayrıca laf yeri geldiğinde öğretmenin tek başınasın rahatsın gibi ifadeler kullanıp canımı sıkmaya devam ediyor 2. Evliliği bu yüzden de ayrılıp ayrılmam konusunda tereddütlüyüm aylık maaşım var fakat üstünde amborgo koyulmuş durumda İyi olmasına iyi biri ama para konusu yüzünden açıkçası beni herşey den vazgeçebilecek konuma getirdi yaşadığım yere yeni tayin oldum kimsem yok bir şeye ihtiyacım olsa düşünüyorum şu an da ve ekonomik özgürlüğü olup ta böyle şiddetle yaşayan kadınlar çok fazladır biliyorum burada tek korkum toplum ve aile baskısı Biliyorsunuz ki toplum hemen suçlayıcı tavır tskınır Biri ile geçinemedi diğeri ile de demekki sorun kendinde diyecekler ya da çalışma ortamında bana hayretle bakan gözler olacak ve bir kadın bu kadar zorlukla başetmek için napabilir Bana tüm krediyi kapatacağını söyledi kapatsa bile yine de bana söylediği sözler neticesinde kafamda çoğu şeyin çözümü yok Elbette aranızda bana güzel fikirler verecek planlarınız vardır gerçekten Siz olsanız napardınız

Toplumun sizi neyle suçlayacağı hiç önemli değil
Siz kredileri öderken toplum rahat rahat oturuyor çünkü
Evliliğinizde mutlu değilseniz, kullanıldığınızı düşünüyorsanız, hele ki garanti bi maaşınız varsa boşanın

Çektiğiniz kredileri ne için çektiniz bu arada 2 tane?

Merhabalar siteye yeni katıldım ve gerçekten dertleşecek anlatacak kimsem olmadığı için böyle bişey yapıyorum ve farklı fikirlerin aynasındaki yansımalar yol gösterir diye düşünüyorum dört ay önce evlendim düğün falan olmadan bir de mecburi işlemler dolayısıyla. Bu yüzden aslında karşımdaki kişinin beni mağdur etmeyeceğini düşünerek başladı herşey fakat imzayı attıktan sonra uzaktan uzağa beni kredi çektirme aracı belledi iki tane kredi çektim nehir falan da yapmadı ayrıca laf yeri geldiğinde öğretmenin tek başınasın rahatsın gibi ifadeler kullanıp canımı sıkmaya devam ediyor 2. Evliliği bu yüzden de ayrılıp ayrılmam konusunda tereddütlüyüm aylık maaşım var fakat üstünde amborgo koyulmuş durumda İyi olmasına iyi biri ama para konusu yüzünden açıkçası beni herşey den vazgeçebilecek konuma getirdi yaşadığım yere yeni tayin oldum kimsem yok bir şeye ihtiyacım olsa düşünüyorum şu an da ve ekonomik özgürlüğü olup ta böyle şiddetle yaşayan kadınlar çok fazladır biliyorum burada tek korkum toplum ve aile baskısı Biliyorsunuz ki toplum hemen suçlayıcı tavır tskınır Biri ile geçinemedi diğeri ile de demekki sorun kendinde diyecekler ya da çalışma ortamında bana hayretle bakan gözler olacak ve bir kadın bu kadar zorlukla başetmek için napabilir Bana tüm krediyi kapatacağını söyledi kapatsa bile yine de bana söylediği sözler neticesinde kafamda çoğu şeyin çözümü yok Elbette aranızda bana güzel fikirler verecek planlarınız vardır gerçekten Siz olsanız napardınız
Bu soruları neden kredi çekmeden önce sormadınız kendinize? Bir değil iki kredi çekmişsiniz.

Objektif açıdan yazmaya çalıştım
Bu soruları neden kredi çekmeden önce sormadınız kendinize? Bir değil iki kredi çekmişsiniz.
Evet hata ben de ama şöyle bişey söz konusu araba almak istedi ben de benim üstüme alması şartıyla çektim ama şartlar onun dediği gibi gelişmedi maalesef

Tanıyorum tabi ki ama günümüzde gerçekten insanların iç yüzünü görebilmek çok mümkün olmuyor

Toplumun sizi neyle suçlayacağı hiç önemli değil
Siz kredileri öderken toplum rahat rahat oturuyor çünkü
Evliliğinizde mutlu değilseniz, kullanıldığınızı düşünüyorsanız, hele ki garanti bi maaşınız varsa boşanın

Çektiğiniz kredileri ne için çektiniz bu arada 2 tane?
Gerçekten yargılayıcı olmadığınız için teşekkürler kimse boşanmak için evlenmez fakat karşınızdaki insan sizi her gün didiklerse bir yerde mecbur kalıyorsunuz en baştan pişmanım zaten yararıma olan tek şey alınan arabanın benim üstümde olması

Şartlar onun dediği gibi gelişmedi dediğiniz nedir, araba sizin üstünüze değil mi?
Ödemeyi kim yapıyor?
Bir de neden mehir derdine düştünüz şimdi hemen, tamam hak da yani...

Zaten adan zye herşeyi alan benim Artı mehir konusunda da bişey istemedim ama ben bu kadar fedakar olmama rağmen bir de kredi çekip araba borcu öderken benim tek başıma olmam rahat olduğum gibi şeyleri konuşup beni sanki kötü şartlarda yaşasam daha iyi olacakmış gibi ikide bir evindesin rahatsın demesi Ben daha napabilirim ki Şu şartlarda bir adam bunları söylüyorsa ister istemez her türlü olumsuzluk geliyor insanın aklına

Krediyi siz ödüyorsunuz o zaman öyle mi?
Araba da onda elbette bunu sormaya gerek yok.
Yani bilemiyorum, adam düşüncesiz evet ama paragöz olup olmadığını siz bilirsiniz, biz bilemeyiz.
Evlilik içinize sinmiyorsa da toplum baskısı nedeniyle devam ettirmek sizi daha mutlu kılmaz, mutsuz olacağınıza millet konuşsun.

Arabayı satmayı teklif edin bence, siz hiç açık açık konuşmadınız gibi hissettim, hayır da diyemiyorsunuz.
Bu kadar sorumluluk almanız karşı tarafın minnet etmesini değil, göreviniz olarak algılamasına yol açar.

Evet açıkça konuştum herşeyi ve çok kötü kavga ettik benim başına kalktığım pazartesi satışı için ilana koyacağını söyledi ben de satılsın dedim bireylere hayır dediğimde ısrarcı ve didikleyici bir tavırla beni bıktırdı ve ben bundan gerçekten yoruldum Bana karşı görevlerinin hepsini yapıp ondan sonra benden bişeyler istemesi gerektiğini ve mücadeleden yorulduğumu da söyledim boşanmak istiyorsam da zorluk çıkarmayacakmış ama şu an sinirle hareket edip yanlış davranmak ta istemiyorum ama içten içe daha aynı evde yaşamadan soğudum diyebilirim

Adam ne iş yapıyor?
Hayatını kurtarmak için evlilik yapmış belli
Öğretmen kız geliri var bu kızla evleneyim kredi çektireyim diye evlenmiş
Kadınlarda evleneyim de ne olursa olsun mantığında olunca maalesef kullanılıyor işte
Toplum ne derse desin banane beni kimse kullanamaz bu şekilde
Ekonomik özgürlüğün için okumadın mı sen?
Birine köle olmak için mi?

Evet açıkça konuştum herşeyi ve çok kötü kavga ettik benim başına kalktığım pazartesi satışı için ilana koyacağını söyledi ben de satılsın dedim bireylere hayır dediğimde ısrarcı ve didikleyici bir tavırla beni bıktırdı ve ben bundan gerçekten yoruldum Bana karşı görevlerinin hepsini yapıp ondan sonra benden bişeyler istemesi gerektiğini ve mücadeleden yorulduğumu da söyledim boşanmak istiyorsam da zorluk çıkarmayacakmış ama şu an sinirle hareket edip yanlış davranmak ta istemiyorum ama içten içe daha aynı evde yaşamadan soğudum diyebilirim
Satsın o zaman
Araba kimin üstüne?
Benim üstüme değil deme sakın bayılırım burda
Benim ödediğim krediyle alınan araba kocam da olsa kimsenin üstüne olamaz
Evliliği iyice ticarete döndürdü insanlar
Valla saf olmayın

Bence satmayacak. Satışa koymak için pazartesi beklenmez çünkü. İnternet el altında olan bir şey. Yapacak adam yapar. Yapacağım şu gün demez.

Kendisi de devlet memuru zaten nikahı tayin işlemleri için önden yaptık ama bir arada yaşamadan herşey dört dörtlük olsun diye zamanı var dedikçe araba derdine düştü başımın etini yedi o parayı çektiren kadar kendi de çekti herşey benim dediğim gibi olsun diye uğraşıyor ve sonuçta elini kolunu bağlıyor bu şekilde Ekonomik özgürlüğün olsada bunu bile suçlayıcı duruma getirip paran var tabi dinlemezsin diyor Aslında insan her iki tarafta çalıştığı için zorluğunu göremiyor ama yorganına göre uzatma tabiri gerçekten çok doğru çalışsan da herşeye yetemezsin eşya borcunu bitirip bir de kendisinin ailevi borçlarını bitirip ve bir araya geldikten sonra ben alalım demiştim ama o kadar beni bunalttı ki her konuşmada dile getirip sıktı beni sonuçta çektim ama kendimle ilgili herşey de artık bir öteleme pozisyonuna düştüm Artı hatır haysiyet dinlemeden bağıra çağıra konuşup beni bastırmaya çalışması beni iyice çileden çıkardı ve bu hale geldim maalesef

Adamla ayni evde yasamiyorsunuz? Neden?
Evlilik neden mecburi islemlerden yapildi,tayin mi?
Anlasilmiyor ki arkadasim,bir ogretmensiniz,neden acikca guzelce yazip da derdinizi anlatamiyorsunuz,herkes elinde cimbiz laf almaya calisiyor agzinizdan?

Satsın o zaman
Araba kimin üstüne?
Benim üstüme değil deme sakın bayılırım burda
Benim ödediğim krediyle alınan araba kocam da olsa kimsenin üstüne olamaz
Evliliği iyice ticarete döndürdü insanlar
Valla saf olmayın
Yok benim üstümde kendisi de ödüyor bir taraftan ama belini bükecek meblağda olduğu için banka tamamını ona vermedi o da bana yüklendi sonuçta olan bu

Back
X