• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir almak iatiyorum

Adamla ayni evde yasamiyorsunuz? Neden?
Evlilik neden mecburi islemlerden yapildi,tayin mi?
Anlasilmiyor ki arkadasim,bir ogretmensiniz,neden acikca guzelce yazip da derdinizi anlatamiyorsunuz,herkes elinde cimbiz laf almaya calisiyor agzinizdan?
Tayin işlemi için önceden yapıldı nikah o yüzden şu an ayrı yaşıyoruz ve hala nişanlıyız sayılır çünkü aynı evde yaşamadık hiç

Devlet memuru

Bilmiyorum ama biraz bekleyip napacağını göreceğim ona göre ben de durum analizi yapıp artık ciddi adımlarla hareket edeceğim
Tam anlatmadiginiz için anlaşılmıyor ama sorun şu mu: karım çalışsın maaşı olsun ama maaşı benim olsun. Bu yüzden mi çalışıyorsun paran var rahatsin tabi diye laf sokuyor? Bence elalem ne der diye düşünmeden ben bundan sonraki hayatımı elalem için böyle yasamak zorunda mıyım diye sorun kendinize.

Devlet memuru

Bilmiyorum ama biraz bekleyip napacağını göreceğim ona göre ben de durum analizi yapıp artık ciddi adımlarla hareket edeceğim
Ya aynı eve bile girmediğin adama koştur koştur niye kredi çekersin?
Araba onda mı?

Yani okumuş meslek sahibi olmussunuz mis gibi isiniz var cok sacma..adama niye rest cekemiyorsunuz..ben kocama para versem doner misliyle geri alirim ..böyledir bu isler adami ne alistiricam para yedirmeye..benim kira gelirim var oyle az birsey de degil neredeyse 2000 lira asla bana kirani ver falan diyemez..o benim sahsi paramdir ben istersem katki veririm..kadinlardan para alan erkekler ne cok cogaldi

Kendisi de devlet memuru zaten nikahı tayin işlemleri için önden yaptık ama bir arada yaşamadan herşey dört dörtlük olsun diye zamanı var dedikçe araba derdine düştü başımın etini yedi o parayı çektiren kadar kendi de çekti herşey benim dediğim gibi olsun diye uğraşıyor ve sonuçta elini kolunu bağlıyor bu şekilde Ekonomik özgürlüğün olsada bunu bile suçlayıcı duruma getirip paran var tabi dinlemezsin diyor Aslında insan her iki tarafta çalıştığı için zorluğunu göremiyor ama yorganına göre uzatma tabiri gerçekten çok doğru çalışsan da herşeye yetemezsin eşya borcunu bitirip bir de kendisinin ailevi borçlarını bitirip ve bir araya geldikten sonra ben alalım demiştim ama o kadar beni bunalttı ki her konuşmada dile getirip sıktı beni sonuçta çektim ama kendimle ilgili herşey de artık bir öteleme pozisyonuna düştüm Artı hatır haysiyet dinlemeden bağıra çağıra konuşup beni bastırmaya çalışması beni iyice çileden çıkardı ve bu hale geldim maalesef
Arabasını kendisi alsaydı ya
Ya gerçekten enayi yerine koyuyorlar kusura bakma da
Devlet memuruymuş
Araba almak zor olmamalı bu kadar
Sana niye yükleniyor
Valla iyi bulmuş herkes yolunu
Evliliği bekliyorlar mal mülk sahibi olmak için
Ben bekarım arabam var mesela
Adam bana dese bunu satıp iyisini alalım asla vermem
Ona buna hava atacak diye
Beni arada gezdirecek diye
Veremem valla
Biraz açık göz olun ya

Ayyy içim şişti.
Öğretmen oldugunuzdan emin misiniz?
Yazıyı anlamakta güçlük çektim çünkü. Ne bir imla ne bir noktalama,ne bir cümle bütünlüğü...

Düğün olmadı demissiniz,pandemi yüzünden mi olmadı?
Mehir istememişsiniz, gayet normal,sonradan sorun edecektiniz madem önceden isteseydiniz.
Lafı adam beni beleşe getirdiye getiriyorsunuz,neydi aceleniz niye böyle bir evlilik yaptınız.

Adam araba almak istemiş,hem siz hem o kredi çekmiş,çok normal,biz de aynı durumdayiz ve arabayı sürekli eşim kullanıyor ve araba eşimin üstüne. Ben bir sorun girmedim burada da.

Siz ne istiyorsunuz açık açık yazın anlayalim.

Devlet memuruymuş
Sana niye yükleniyor
Veremem valla
Biraz açık göz olun ya
Evlilik müşterek. Araba 200-250 binse ortaklaşa kredi çekilip tabiki alınır. Altında neden bir kötülük arayalım ki 🤔

Tayin işlemi için önceden yapıldı nikah o yüzden şu an ayrı yaşıyoruz ve hala nişanlıyız sayılır çünkü aynı evde yaşamadık hiç
Sağlam bir evlilikte,sevgi saygının olduğun bir evlilikte bunlar sorun değil. Ayrı kalınan ayrı yaşanan dönemler olabilir. Biraz kavga olur dargınlık olur sonra düzelir..
Mal mülk ortak olur,yuva birlikte kurulur.
Tayin işlemi derken acaba şöyle birşey için mi evlendiniz siz.
Bazı sınıf öğretmemi arkadaşlar dağ başında uzun yıllar görev yapmamak için formalite evleniyorlarmis,çünkü tayinlerinin çıkması çok zormuş.. bunun için mi evlendiniz. Anlattıklarinizdan bu sonuç da cikabiliyor

Bir evlilikte alinan, satilan ne varsa ortak karar verilir. Senin maasin, benim maasim diye iki farkli cuzdan olmasi bence cok sacma. Herkes esit duzeyde elini tasin altina koymali. Ben kadinim, kazandığım para sadece benim, evi de erkek gecindirmeli gibi bir dusunce olamaz. siz evliliginizden sanki bir ticari anlasma gibi soz ediyorsunuz. Adam kredi cekmek istediginde kabul etmeseydiniz. Kafaniza silah dayamadi sonucta, degil mi? Madem kabul ettiniz bunu neden surekli dile getiriyorsunuz? Siz de adamin basina kakiyorsunuz. Mesleginizle ilgili söylediği seylere gelince, o laflari duymadigimiz insan kalmadi artık. Zaten itibarsizlasmisti ogretmenlik, iyice ayaklar altina düştü. Cevap vermeye calisarak kendinizi yormayin. Su donemde çocuklarıyla 24 saat eve tikilan ebeveynler bizim degerimizi cok iyi anladi aslinda. Kimse yatarak para kazanmıyor.

Sağlam bir evlilikte,sevgi saygının olduğun bir evlilikte bunlar sorun değil. Ayrı kalınan ayrı yaşanan dönemler olabilir. Biraz kavga olur dargınlık olur sonra düzelir..
Mal mülk ortak olur,yuva birlikte kurulur.
Tayin işlemi derken acaba şöyle birşey için mi evlendiniz siz.
Bazı sınıf öğretmemi arkadaşlar dağ başında uzun yıllar görev yapmamak için formalite evleniyorlarmis,çünkü tayinlerinin çıkması çok zormuş.. bunun için mi evlendiniz. Anlattıklarinizdan bu sonuç da cikabiliyor
Hayır onun için evlenmedim tabi ki benim doğu görevim var onun tayin işlemleri uzun sürdüğü için o başvuru yaptı

Bir evlilikte alinan, satilan ne varsa ortak karar verilir. Senin maasin, benim maasim diye iki farkli cuzdan olmasi bence cok sacma. Herkes esit duzeyde elini tasin altina koymali. Ben kadinim, kazandığım para sadece benim, evi de erkek gecindirmeli gibi bir dusunce olamaz. siz evliliginizden sanki bir ticari anlasma gibi soz ediyorsunuz. Adam kredi cekmek istediginde kabul etmeseydiniz. Kafaniza silah dayamadi sonucta, degil mi? Madem kabul ettiniz bunu neden surekli dile getiriyorsunuz? Siz de adamin basina kakiyorsunuz. Mesleginizle ilgili söylediği seylere gelince, o laflari duymadigimiz insan kalmadi artık. Zaten itibarsizlasmisti ogretmenlik, iyice ayaklar altina düştü. Cevap vermeye calisarak kendinizi yormayin. Su donemde çocuklarıyla 24 saat eve tikilan ebeveynler bizim degerimizi cok iyi anladi aslinda. Kimse yatarak para kazanmıyor.
Evet kimse yatarak para kazanmıyor ve çok sert bir üslubunuz var ayrıca senin benim davası gütmediğim için bu kadar tölerans gösterdim ve başta bunu karşı taraf özellikle belirtti ki elini taşın altına koyan en fazla da ben olduğum için ve zamansız isteklerine boyun eğdiğim için bu sonuçlar oldu maalesef Beni asıl üzenin tüm bunlara karşılık değersizleşmem hakaret görmem ki zaten dediklerimden bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın felsefesini gütmediğim de anlaşılıyor sanıyorum

Sorun ne tam olarak öyleyse, biraz anlaşılır anlatın , hiç kimse birşey anlamadi,ne istiyorsunuz siz tam olarak
Bundan sonraki süreçte napmalıyım diye fikir almak istedim aynı evde yaşamadan boşanma yoluma mı gitmeliyim yoksa buna devam edip ne yaşayacağımı bilmeden bir şans daha mı vermeliyim benim yerimde biri olsanız naparsınız diye yorum almak istedim fakat kimisi eleştirmiş kimisi detayına kadar soruyor

Evlilik müşterek. Araba 200-250 binse ortaklaşa kredi çekilip tabiki alınır. Altında neden bir kötülük arayalım ki 🤔
Onun dışında ben eşya taksidi ev kirası ve diğer masraflarımı da ödüyorum bu yüzden ve maaşın var paran yetmediğinde yüz iki yüz lira para isteyip o ay başka masraf çıkar mı hastane veya başka bişey olur mu diye düşünüp durmak kolay olmuyor ve sadece bu kredi için ödeme yapsam bir de takdir görsem böyle bir soruyu kimseye sormadım emin olun

Devlet memuruymuş
Sana niye yükleniyor
Veremem valla
Biraz açık göz olun ya
Hava atma konusunda hem fikrim çalışma ortamında erkekler sahip olduklarıyla hava atıyorlar bahsederken de benim araba kelimesini kullanıyor herşey ortak olsun tek kişinin üzerine yüklenmeyeyim nasılsa eşya alcam derken bir baktım ki herşeyi ben almışım

Konu sahibini anladim ben. Adam paragoz. Maddi konulari surekli surekli gundeme getiren daha evlenir evlenmez ustunuze kredi cekmenizi isteyen birine guvenmemeniz gayet normal de keske krediyi cekmeseydiniz hem de iki tane. Arabayi satip krediyi kapatip bosanabilirsiniz tabi kabul ederse karsi taraf.

Back
X