• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir almak istiyorum

Hebehubele

'Mutlu bir kalp büyütüyorum'♡
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
3.594
9.503
88
Hanımlar evdeyim şuan ve atanamadım . İş yapmak istiyorum kendimi geliştirmek bir şekilde bir yerlere gelip kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
Kendimce imkanlarım var
Çalışmak istiyorum
Gerçekten nitelikli bir işte çalışmak istiyorum. Market kasiyerlik satış danışmanlığı gibi işler düşünmüyorum yapacağım işler değil.
Sizler ne iş yapıyorsunuz nasıl bu pozisyonlara geldiniz kendinizı nasıl geliştirdiniz? Hangi bölüm bitirdiniz ne tür kurslara gittiniz bunları çok merak ediyorum.
Yaşım 26 buna rağmen hala bişeyler için erken olduğunu düşünüyorum yapabilirim diye düşünüyorum bana fikir verebilir misiniz ?
Eşimle büyük ihtimal boşanmaya gidecek evliliğimiz.
Evde oturup bunu beklemek istemiyorum
Bi yerden başlamalıyım diye düşünuyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum tek sorunum bu yardımcı olursanız çok sevinirim

Müdür yardımcısı olarak çalıştım en son.
Turizm işletme okudum da işsizim şimdi. :D
Muhasebe,yabancı dil gibi kurslara gidebilirsin.
Halk eğitimin verdiği kursları takip et.
İş güvenliği de bu aralar çok revaçta.
Belki evliliğin de yoluna girer,boşanmasan da ki inşallah hakkında hayırlısı olur,kendine faydan dokunur.

İşletme mezunuyum. Okul bitti mali işlerde çalışmaya başladım. 5 yıl sonra özel adamın suyunu çıkarıyor deyip memur oldum. 4 yıldan fazladır memurum ama 2 yıldır ücretsiz izinde ve evdeyim. Sen ne mezunusun ki?

Dil öğren bence dil çok önemli .
Yada meslek edinme kurslarına git iş yeri aç devlet desteği hat safhada bu fırsatı kaçırma .

Ama en önemli sevdiğin meslek için kendini geliştir ;)

2 yıllık elektronik mezunuyum. Kariyer'den sadece bi firmaya başvuru yapmıştım şansa başladım. 3 yıldır çalışıyorum 4. yılımdayım eşimle de burada tanıştım. Şu an o iş değiştirdi ama ben memnunum devam ediyorum. Bence bu iş olayı biraz kısmet. Tabi araştırmak sürekli başvurular ve görüşmeler yapmak gerekiyor. Okul zamanımda da mağazalarda çalıştım sürekli.

Psikoloji okudum. Mezun oldum, stajlarıma, ekstra eğitimlerime rağmen deneyimsizim diye kimse beni işe almadı. Çok moral bozucu oluyor insan için, kendimi işe yaramaz hissetmiştim. Hele bir tanesi "Ay sen yapamazsın ki bunu" falan demişti, ki benim alanımla gram alakası gram bilgisi yok, sen neyi yapıp neyi yapamayacağımı nereden biliyorsun, sinirlenip telefonu kapamıştım yüzüne :) Ben CV'min çıktısını alıp kapı kapı gezip, işverenlerle konuşarak ilk işimi aldım ama çok az bir paraya çalışıyordum. O basamak oldu ama bana ikinci işimi böyle buldum, maaşı da gayet yeterli.

Kendinizi hangi alanda eksik hissediyorsanız öncelikle ona odaklanın. Dil lazım, diliniz mi yok? Eğitim lazım, hangi alanlarda eğitiminiz olursa işe alınma şansınız yükselir bunlara bakın, onlara yönelin. Alanınızla alakalı bir iş bulabildiyseniz kesinlikle beğenmemezlik yapmayın, hele ki son zamanlarda kriz varken önemli bu. Ha tabi emeğinizin karşılığını alamıyorsanız ayrılmaktan başka çare yok. Bana herkesin söylediği şey "Deneyim de deneyim" olduğundan seslerini kesmek için biraz da başladığım bir iş oldu, şansıma güzel basamak oldu. Umarım isteyen, emek veren herkes güzel bir iş bulabilir. :)

halkla ilişkiler lisans mezunuyum, yüksek lisansım ve formasyonum da var.
son senemde özel bir şirketin kurumsal iletişim departmanına stajyer olarak girdim, orda 5 yıl uzman pozisyonunda çalıştım, sonra bir ajansta 5 yıl kıdemli uzman olarak çalıştım, doğum yaptım işten ayrıldım, 6 ay önce iş aramaya başladım işsizim.
elimde bilmemkaç tane yabancı dil sertifikası, koçluk eğitimleri, iletişim seminer sertifikaları, motivasyon ve takım çalışmaları eğitmenlik sertifikası vs vs sürüyle sertifika var, hiçbiri işe yaramıyor sanırım aşırı kısmetsizim :bicak:

son senemde özel bir şirketin kurumsal iletişim departmanına stajyer olarak girdim, orda 5 yıl uzman pozisyonunda çalıştım, sonra bir ajansta 5 yıl kıdemli uzman olarak çalıştım, doğum yaptım işten ayrıldım, 6 ay önce iş aramaya başladım işsizim.
elimde bilmemkaç tane yabancı dil sertifikası, koçluk eğitimleri, iletişim seminer sertifikaları, motivasyon ve takım çalışmaları eğitmenlik sertifikası vs vs sürüyle sertifika var, hiçbiri işe yaramıyor sanırım aşırı kısmetsizim :bicak:
Yok canım o kısmetsizlik değil. İş yok, gerçekten yok...

Ücretsiz izinle evde oturuyor ve icra müdürü olarak görev yapıyorum. Söylenişi insanları ilk başta korkutuyor. Zor bir meslek bir bayan için özellikle. Kısa yolunu istersen açık öğretimden adalet okuyup adalet bakanlığının açtığı icra müdür ve yardımcılığı sınavına girebilirsin. Benim tavsiyem açık öğretimden bir bölüm okuyup kpss ve benzeri sinavlara girebilirsin yoksa bu zamanda kimse sertifikaymış kursmuş bunlara bakarak iş vermiyor..

Ya ne kadar başarılısınız belli ki, işverenler için büyük kayıp. Son zamanlarda iş bulmak gerçekten çok çok sıkıntılı, umarım hak ettiğiniz emeği aldığınız bir işe başlarsınız en kısa zamanda.

Çalışma ekonomisi mezunuyum mezun olduktan sonra 1 yıl muhasebeci olarak çalıştım sonrasında evlendim ve eşim öğretmen olduğu için onun görev yaptığı şehire taşındık . 7 aydır buradayız ve daha 2 sene daha kalacağız . çok is baktım fakat yaşadığımız şehrin şartları sebebiyle eşim burada çalışmama hic sıcak bakmıyor kendi memleketimize döndüğümüzde calismam yönünde düşünceye sahip. Halk eğitim kurslarında bilgisayarlı muhasebe, on parmak klavye, dil, is sağlığı gibi kurslara katılıp belge alabilirsin yada imkanın varsa özel kurs şirketlerinden daha nitelikli belgeler alabilirsin

İşletme ve halkla ilişkiler mezunuyum,ingilizce almanca orta seviyelerde,yaşlı bakım eğitimi aldım,sertifikam var.
İş hayatına ofis personeli olarak başladım,maaşım azdı ama umursamadım yetiyordu,adım adım daha iyi işler buldum,yaptım.Şuan da Japon menşeii makineleri satan bir firmada satış sonrası hizmetlerini veriyorum.

Canım bişey soracağım normal düz lise yada açık öğretim düz lise okuyan da AOF de adalet okuyabilir mi
Ücretsiz izinle evde oturuyor ve icra müdürü olarak görev yapıyorum. Söylenişi insanları ilk başta korkutuyor. Zor bir meslek bir bayan için özellikle. Kısa yolunu istersen açık öğretimden adalet okuyup adalet bakanlığının açtığı icra müdür ve yardımcılığı sınavına girebilirsin. Benim tavsiyem açık öğretimden bir bölüm okuyup kpss ve benzeri sinavlara girebilirsin yoksa bu zamanda kimse sertifikaymış kursmuş bunlara bakarak iş vermiyor..

Canım bişey soracağım normal düz lise yada açık öğretim düz lise okuyan da AOF de adalet okuyabilir mi[/QUOTE

Fark etmiyor bildiğim kadarıyla. Adaletin hem örgün hemde açıköğretimi var bunlara adalet meslek liseliler sınavsız geçiş yapabiliyor diğer lise mezunları da alan dışı tercih yaptıkları için puanları kırılarak yerleştiriliyor.

Hanımlar evdeyim şuan ve atanamadım . İş yapmak istiyorum kendimi geliştirmek bir şekilde bir yerlere gelip kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum
Kendimce imkanlarım var
Çalışmak istiyorum
Gerçekten nitelikli bir işte çalışmak istiyorum. Market kasiyerlik satış danışmanlığı gibi işler düşünmüyorum yapacağım işler değil.
Sizler ne iş yapıyorsunuz nasıl bu pozisyonlara geldiniz kendinizı nasıl geliştirdiniz? Hangi bölüm bitirdiniz ne tür kurslara gittiniz bunları çok merak ediyorum.
Yaşım 26 buna rağmen hala bişeyler için erken olduğunu düşünüyorum yapabilirim diye düşünüyorum bana fikir verebilir misiniz ?
Eşimle büyük ihtimal boşanmaya gidecek evliliğimiz.
Evde oturup bunu beklemek istemiyorum
Bi yerden başlamalıyım diye düşünuyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum tek sorunum bu yardımcı olursanız çok sevinirim
Atanamadıysanız akademisyenliği deneyin. Yaşınız çok geçmemiş belki olur. Öyp yok artık ama madem temiz bir başlangıç yapacaksınız küçük bir ile gidip oradaki üniversitede çalışabilirsiniz. Kazanma ihtimaliniz daha yüksek olur.

hayallerini kirmak istemem am malesef piyasa cok kotu. en Tecrubeli uzmanlar bile issiz kalabiliyir. ama duydugum.kadariyla bu ara sagir ve dilsizler icin egitim aranan kriterlerdenmis.
kpss kas derim ben. ya da hic olmadi fotografcilik kursuna falan gidip dogum fotografciligi falan yap.

Bende ayni durumdayım yaşım 26.Tipki senin gibi oyle market magaza tipi yerler istemiyorum.İnsan 4 yil okuyup oyle isler yapmak istemiyor.Gerci artik oralara işe girmek bile zor.Bir yandan da yas ilerliyor zor gerçekten.

Fark etmiyor bildiğim kadarıyla. Adaletin hem örgün hemde açıköğretimi var bunlara adalet meslek liseliler sınavsız geçiş yapabiliyor diğer lise mezunları da alan dışı tercih yaptıkları için puanları kırılarak yerleştiriliyor.
Sagol canim bilgilendirdiğin için :)

Yok canım o kısmetsizlik değil. İş yok, gerçekten yok...

Ya ne kadar başarılısınız belli ki, işverenler için büyük kayıp. Son zamanlarda iş bulmak gerçekten çok çok sıkıntılı, umarım hak ettiğiniz emeği aldığınız bir işe başlarsınız en kısa zamanda.

Cok tesekkur ederim moral oldunuz :)
Artik yavas yavas dibe dogru yol aliyorum cunku, onumu gorememek cok yorucu, cocugun kayit yenileme donemi geldi mesela hicbir sey bilemedigim icin duruyorum oylece. Bu sadece bir ornekti her konuda oyle. Issizligin en kotu yani belirsizlikmis onu cok aci bir sekilde tecrube ediyorum...
Insallah issiz olan herkes bir sekilde hakkettigi isi bulur, maddi manevi cok zor çünkü.

Ne mezunusun

Ne tarz iş istiyorsun

Cerrah var burada mesela Nasıl olunduğu belirli

Genel ofis personelleri de iktisadi idari bilimler mezunu maliye vs de var

Yabancı dil bilgisi varsa satış ya da satın aşma gibi alanlarda iş bulunabilir

Özellikle satış pozisyonunda işin önü açık ama o ilk adım için çok çaba gerekebilir

Back
X