İş yeri şube değişikliği

mormenekse94

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2024
202
46
13
30
Arkadaşlar sizden fikir almak istiyorum. Ben bankada çalışıyorum. 4 sene oldu .3 aydır farklı bir şubede çalışıyorum. Yaklaşık 3.5 sene çalıştığım şubede mobbing kötü muamele vb gibi sebepler yüzünden dayanamadığım için bir anlık kararla şube değişikliği talep ettim. Normalde yaptigim işten memnundum bir sıkıntım yoktu. Ama müdür vb mobbing tavırları sebebiyle bir noktada dayanamadım. Zayif ve bezmis bir anima denk geldi Şube değişikliği istedim. Neyse bu değişiklik kabul edildi farklı bir şubeye geçmek durumunda kaldım .çok isteyerek olan bir durum değildi. Mecbur hissettiğim bir dönemdi. Bu yeni geçtiğim yer daha da sıkıntılı çıktı .bir nevi yağmurdan kaçarken doluya tutuldum resmen. Ne yemek ne içmek ogle arasına zor çıkmak tuvalete bile gidememek gibi şartlar altında insan dışı bir çalışma sistemi var. Personel olarak da tek kaldım. Diğer personel dogum iznine ayrıldı. Zaten donmeyecekte istifa edecek. Ama onun yerine kimseyi almıyorlar. Ben tek kişi olarak 2 3 kişilik iş yapmak durumunda bırakıldım. Tek kişi olarak beni 3 kişilik calistiriolar yani öyle böyle değil bütün gün nefes nefese koştura koştura çalışıyorum resmen. Dayanlck gibi degildi. İstifa ettim. Ama tabi yoneticilerim falan istifamı geri cekmemi çalışmaya devam etmemi istiyorlar. Bu sırada yeni bir personel alındı güya haftaya baslayacak . Ama ben istifa ettim diye alındı yani. Yinede yoneticilerjm benim de gitmemi istemiyor. Sen kalmaya karar ver ik ile görüşüp istifani geri çektiririz kabul ederler diyorlar . 4 senelik personeli kaybetmek istemez çalıştığım kurum bende kabul edeceklerini düşünüyorum eminim yani Ama ben bu şubede çalışmak istemiyorum çünkü 2 kişi bile olsak çok güç bir durum yeni alınan tecrübesiz hicbirsey bilmiyor ben en az 1 yıl sıkıntı çekeceğim ona iş öğret anlat göster öğrenene kadar yine ben tek yapacağım herseyi. Daha önce de başıma bir kaç defa geldi bu durum. Çok yorucu bir şey yani.subede bir düzen hicbirsey yok. 2 kişi olarak bile çok yetersiz bir durum çünkü çok aşırı yoğun bir sube. İstifamı geri çeksem eski şubeme dönmek istesem bunu insan kaynaklarina nasıl kabul ettirebilirim? Yani calisan haklari olarak nasıl bir sebep mazeret sunabilirim eski şubeme dönebilmek için bunun kabul ettirici bir yol yöntemi var mıdır sizce ? Fikirlerinizi bekliyorum lutfen

Durumu direkt olduğu gibi neden iletmediniz, mobbinge maruz kaldığınız konusunda bir geribildirimde bulunabilirdiniz bence. Bu şekilde daha karmaşık bir hal almış. Bence yönetiminizle iletişim kurarak daha önce neden rotasyon istediğinize dair kendinizi ifade edin. Bu bir dilekçe olur, mail olur, arama olur. Sizi sevdiklerine göre iyi de referans verirler, bu da anlatacaklarınızı tasdik eder.

Siz bunaldığınız için biraz fevri davranıyorusnuz gibi,
Genelde önceden araştırılır, çalışanlarla iletişim kurulur nasıldır öğrenilir ondan sonra şube değişimi istenir.
Yeni bir iş bulma durumunuz olmadan da istifanızı vermişsiniz.

İsterseniz İK ile görüşüp durumu danışın, tabi çalışma koşullarından zorlandığınızı uygun bir dille aktarmanız gerekecektir,
Mobbing olarak bahsederseniz hoş olmaz, ayrıca böyle bir görüşmeden müdürünüz bilgilendirilecektir.
Her banka ya da iş yeri farklı tutum sergileyeceği için bankayı bile bilmeden yorumlamak zor.

Siz bunaldığınız için biraz fevri davranıyorusnuz gibi,
Genelde önceden araştırılır, çalışanlarla iletişim kurulur nasıldır öğrenilir ondan sonra şube değişimi istenir.
Yeni bir iş bulma durumunuz olmadan da istifanızı vermişsiniz.

İsterseniz İK ile görüşüp durumu danışın, tabi çalışma koşullarından zorlandığınızı uygun bir dille aktarmanız gerekecektir,
Mobbing olarak bahsederseniz hoş olmaz, ayrıca böyle bir görüşmeden müdürünüz bilgilendirilecektir.
Her banka ya da iş yeri farklı tutum sergileyeceği için bankayı bile bilmeden yorumlamak zor.
Çalışanlarla iletisim kurdum.ama tabiri caizse tongaya düştüm. Görüsebilecegim 2 kişi vardı. Aradım sordum. Yok burda rahat edersin. Memnun kalırsın öyle böyle söyle diye bahsettiler iyiymiş gibi yani. Personele de ihtiyaçları vardı zaten onlarında. bende 4 senelik tecrubeliyim sıfır birini dışarıdan almaktansa beni getirtmek icin bir çaba içine girmişler meğer resmen beni kandırdılar gibi oldu. Aslında fevri davranmak tam denmez .İlk subemdeki sıkıntılar işe girdigimden beri vardı mobbing vb ve baska skntilar subede 4 senelik personel olmamin getirdigi tek sorumlu kisi olma durumu gibi. ben yonetici degilim yetkili unvanindayim ama yoneticiymisim gibi bi muamele vardı uzerimde tum hata yanlislarin sadece benim uzerime yuklenmesi benim sorumlu tutulmam gibi.mudurun sadece benim uzerime gelmsj diger calisanlarinda .surekli personel istifalari ve sube de tek calismak zorunda kalmam gibi .cok sirkulasyon vardi operasyon yonetmeni istifasi gise istifasi tek kaldigim donemler cok oluyordu ama orada tek calismak durumu yine yogunluk acisindan yonetilebilir bir durumdu. Sorun 4 senedir o şubede olduğum için her koşul ve şartta herseyden benim sorumlu tutulmam ve yeni biri ise başlasa bile yine herseyi benim yapmamın beklenmesi . Sube uzerime zimmetlenmis gibi oldu. Tum bunlara ragmen sube evime yakın diye katlandım hep . ama bir zaman geçtikten sonra insanın tahammülü bitmeye başlıyor benimde tahammulumun bitiş noktasına gelmiştim . Belki yer degisikligi yani farklı bir yerde yeni personel konumunda olmak biraz rahatlatır beni diye düşündüm ama öyle olmadı. Gittiğim şubede tuvalete dahi gidemiyorum yoğunluktan ogle arasi 12.30 13.30 ama ben 13.00 a kadar yemeğe çıkmadan işlem almaya çalışıyorum sürekli koşturur bir halde çalışıyorum nefes nefese isler yetişsin diye akşam 5 de sube kapanır normalde kapatamiyoruz yeri geliyor 5 buçuğa kadar işlem alıyorum koştur koştur atm yi yapiyorum vb.bunun asıl sebebi yeni personel almamaları neymiş.tek kişi çalışacakmisim. 3 kişinin çalismasi gereken bir yerde ben neden tek kişi çalışıyorum böyle birsey mümkün olabilir mi. Ben robotmuyum her şubede 2 kişi çalışıyor en az başı şubeler 3 hatta ben niye tek çalışıyorum dogum iznine çıkan kız da kadrodan sayılıyor diye yeni personel almıyorlar e bu kız en az 1 yıl çalışmayacak olmayacak yani ben 1 yıl nasıl tek çalışayım şubede kaldiki kız ise de devam etmeyecek zaten istifa edecekmiş . Kronik bir baş ağrım oluştu burda gözlerim bozuldu doktor gozluk yazdı bu hafta sonu. İnsanı sağlığından eden bir şartta çalışıyorum şuan yani o yüzden istifa etmek zorunda kaldım. Çok üzgünüm acaba istifamı geri çekip eski subeme dönmek için insan kaynaklarını nasıl ikna edebilirim nasıl konuşabilirim bu konuda yardım istiyorum sizden

Bu iş yeri sizin aile işletmeniz değil neden bu kadar çok kendinizi adadığınızı anlamlandıramadım.
Bende yıllar önce ilk işimde sizin gibi bir tutum sergiliyordum ama bahsettiğiniz problemlerin çoğunda siz bu sorunları kendiniz ortaya çıkartıyorsunuz.
Öğlen molasını işe ayırmak sizin insiyatifiniz, kapanış saati belli, gönüllü olarak fazla mesailer yapıyorsunuz.
Bu motivasyonunuzun karşılığı olarak maaş ve prim konusunda da tatmin edilmediğiniz ortada.
İşe ihtiyacınız olduğunu düşünsek, istifa etmeyi de göze almışsınız, neden kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz anlam veremiyorum.

Eğer işler yetişmiyorsa dediğiniz gibi eleman alınması gerekirdi fakat siz canla başla çalışıp var gücünüzle şubeyi idare ederken neden buna ihtiyaç duyulsun ki?
Şube maaşlarını, piyasayı da biliyorsunuz, diğer bankalara da başvurun bence.

Bu iş yeri sizin aile işletmeniz değil neden bu kadar çok kendinizi adadığınızı anlamlandıramadım.
Bende yıllar önce ilk işimde sizin gibi bir tutum sergiliyordum ama bahsettiğiniz problemlerin çoğunda siz bu sorunları kendiniz ortaya çıkartıyorsunuz.
Öğlen molasını işe ayırmak sizin insiyatifiniz, kapanış saati belli, gönüllü olarak fazla mesailer yapıyorsunuz.
Bu motivasyonunuzun karşılığı olarak maaş ve prim konusunda da tatmin edilmediğiniz ortada.
İşe ihtiyacınız olduğunu düşünsek, istifa etmeyi de göze almışsınız, neden kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz anlam veremiyorum.

Eğer işler yetişmiyorsa dediğiniz gibi eleman alınması gerekirdi fakat siz canla başla çalışıp var gücünüzle şubeyi idare ederken neden buna ihtiyaç duyulsun ki?
Çok haklısınız aslında adanmışlık değilde. İlk çalıştığım şube evime çok yakındı 15 dk yürüme mesafesinde ulaşabiliyordum o yakınlık çok konfordu benim icin . zaten o kadar zaman bundan dolayı herseyi tolere edip katlandım. Ama artık işler çığırından çıktı. Sanki o şube benim uzerime zimmetlenmis gibiboldu .çok personel sirkulasyonu oldu girenler çıkanlar haliyle tek kalıp çalıştığım dönemler çok oldu hem de 2 3 kişilik yani. Sonrasında yeni biri yada birileri gelse bile oranın demirbaş personeli olduğum için o isler yine benim üzerimden gitmedi. Yine herseyi ben yapıyordum herkes keyfine bakıyordu yine bana geliyordu mudurdu pazarlamacilardi işlemler için hersey için sanki bir tek ben çalışıyormuş um gibi .Bu durumdan rahatsız olduğumu da dile getirince mobbing tavırları başladı zaten. Artık bende kendimi zor tutuyordum yanlış birsey yapmamak için şube değiştirmek durumunda kaldım yani. Bu yeni yerde de yine tek kalma durumu geldi başıma. Yeni personel de almıyorlar ben eşek çünkü tek başıma 3 kişilik çalışırım nede olsa diğer şubede yapmadığım seymiydi. O duruma düştüm yine sizin insiyatifinizde diyorsunuz öğlen molasini işe ayırmak fln filan da öyle değil işte burası banka . Müşterileri kaybetmemek için nerdeyse müdürler ağzıma gel şey yap diyecek durumdalar yani. O yuzden biz personelleri müşterilerin kölesi gibi görüyor. E birseye hayır dediğiniz andada zaten azap gibi çökmeye başlıyor tepenize işte zehir ediyor size hayatı yöneticiler. İşe maddi anlamda ihtiyacım yok .Yani Bi borcum harcim yok evim arabam var eşimin iyi bir maasi var ha tabi benimki daha da artı iyi oluyor yani o şekilde ama benimki olmasa da sıkıntıya düşeceğimiz bir durum yok . Bende artık kendimi kullandırma istemedgim ve bu çalışma şartlarına dayanamadığım için istifa ettim önce ik ile görüştüm bakın buraya bir personel daha alın burası tek gişe çalışacak bir yer değil kaldiki ben Yetkiliyim unvan olarak arka işlemci çalışıyordum personel yok diye giseye geçmek zorunda bırakıldım yani. Normalde gişe de de çalışmiyordum. Ama tek kişi calisacagimi söylediler yeni personel almicaklarni Bende istifa etmek durumunda kaldım artık yani. Üzüldüğüm konu şu ilk şubemden zaten bir hayal kırıklığı ile evime yakın olan yerden ayrılıp başka şubeye geçmek durumunda kaldım e buraya da gelince yine tek çalışacaksın durumunda kaldım bu nasıl bir talihsizlik anlamadım. Her şube 2 kişi çalışırken ben neden sürekli tek calismak durumunda kalıyorum o durumun için de buluyorum kendimi sürekli onu anlayamıyorum insanlar yüzünden 4 yıllık isimden oldum bu ayrı. Herkesten daha fazla çalıştım buna ayrı üzülüyorum birde evime yakın şube de çalışmaktan oldum ona ayrı üzülüyorum. Şube değiştirip buranın da fena bir halde olmasına ayrı hangi birine üzüleceğimi şaşırdım ama en nihayetinde temelde insanlar yüzünden ilk çalıştığım şubemden oldum sonra daha da kötüsünü gördüm ve günün sonunda işten istifabetmek durumunda kaldım. Bırakıldım mecbur bırakıldım bunu hazmedemiyorum

Eğer işler yetismiyorsa eleman alınması tabiki gerekir. Burası ticari bir banka subesi en az 6 portföy çalışıyor merkezi bi yerde gişe müşterisi arka İşlemleri çok. Normalde 3 kişinin olması gerekiyor burda daha önceden öyledi zaten ama şimdi beni tek çalıştırmaya çalışıyorlar ya ben eşek miyim 3 kişinin zar zor döndürdügʻu yeri ben tek başıma nasıl döndureyim kaldiki bu eziyeti niye ben çekiyorum 3 kişilik niye çalışmak zorunda bırakılıyorum neden yani . Allah hepsinin belasını versin gerçekten

işler yetismiyorsa eleman alınması tabiki gerekir. Burası ticari bir banka subesi en az 6 portföy çalışıyor merkezi bi yerde gişe müşterisi arka İşlemleri çok. Normalde 3 kişinin olması gerekiyor burda daha önceden öyledi zaten ama şimdi beni tek çalıştırmaya çalışıyorlar ya ben eşek miyim 3 kişinin zar zor döndürdügʻu yeri ben tek başıma nasıl döndureyim kaldiki bu eziyeti niye ben çekiyorum 3 kişilik niye çalışmak zorunda bırakılıyorum neden yani . Allah hepsinin belasını versin gerçekten
Sizi kınamıyorum, benim de ilk iş deneyimim bu şekildeydi.
İtiraz edince de mobbing artı savunma durumu oldu, savunmamı işleme alamadılar bile.
Çevremdeki herkesin yorumu sana madalya mı takacaklar neden kendini harap ediyorsun şeklindeydi.
Ben ayrılınca da yerime bakması için 3-4 kişi aldılar.

Ayrıca şube çalışan arkadaşlarım var, siz de maaşları biliyorsunuz, şuanda aldığınız rakamlar düşük.
Bu nedenle bu özveriyi başka bir firmada gösterebileceğinizi düşünerek, eğer ki yükselme durumunuz da yoksa,
Size istifa etmeden önce iş aramanızı tavsiye ediyorum.

İK ile konuşarak iletişim kurma imkanınız oluyorsa, eski şubenize tekrar nakil alabiliyor musunuz diye öğrenin bence.
Sonuçta istifa etmeyi ve kıdemsiz işten ayrılmayı düşündüğünüzü varsayarsak,
Şuanda çalıştığınız şube müdürünün bilgilendirilecek olması dışında bir sıkıntı yok gibi.

Sizi kınamıyorum, benim de ilk iş deneyimim bu şekildeydi.
İtiraz edince de mobbing artı savunma durumu oldu, savunmamı işleme alamadılar bile.
Çevremdeki herkesin yorumu sana madalya mı takacaklar neden kendini harap ediyorsun şeklindeydi.
Ben ayrılınca da yerime bakması için 3-4 kişi aldılar.

Ayrıca şube çalışan arkadaşlarım var, siz de maaşları biliyorsunuz, şuanda aldığınız rakamlar düşük.
Bu nedenle bu özveriyi başka bir firmada gösterebileceğinizi düşünerek, eğer ki yükselme durumunuz da yoksa,
Size istifa etmeden önce iş aramanızı tavsiye ediyorum.

İK ile konuşarak iletişim kurma imkanınız oluyorsa, eski şubenize tekrar nakil alabiliyor musunuz diye öğrenin bence.
Sonuçta istifa etmeyi ve kıdemsiz işten ayrılmayı düşündüğünüzü varsayarsak,
Şuanda çalıştığınız şube müdürünün bilgilendirilecek olması dışında bir sıkıntı yok gibi.
Ayni sizin durumu yasadim. Evime yakin şubemde demirbaş personeli ben olduğum için hersey benim uzerime yıkılmıştı yeni birinde gelse gitse yine herseyi ben yapıyordum benden bekleniyordu . Ve buna tepki gösterip sesimi cikardigimda müdür var olmayan sebeplerle bana yazili uyari verdi yani mobbing yaptı işte. Bende orda daha fazla devam edemeyeceğimi düşündüm ve şube değiştirdim ama burası da insan dışı bir çalışma ortamı var tek kişi olarak calistirmaya çalışıyorlar burdada çok perişan bir çalışma var yani. Ben Yetkiliyimbu arada zaten 1 yıl önce yetki aldım. Terfi ettim .Arka işlemci olarak çalışırken personel almamaları yüzünden gişede çalışmak durumunda bırakıldım. Maaş olarak evet çalıştığım kurum da maaşlar dusuk küçük yapılı Bir bankada calisiyorum normal bankalardan da daha düşük yani siz hesap edin artık . Sanki şube müdürüm de bilgilendirilir evet biliyorum hatta ilk subemdeki müdürde bilgilendirilir yani. O da ordan gittiğim için şimdi tekrar dönme isteğime sıcak da bakmayabilir. Gerçi kişisel algilamazsa durumu 4 yıllık tecrübeli personeli ister ki benim nasıl çalıştığımı gayet iyi biliyor. Ama kişisel yaklaşırsa duruma istemiyorum da derse zaten değiştirmezlerde subemi bide talep ettiğim le kalırım . İki ucu da sıkıntılı yere çıkıyor yani . Bu durumu hani başka bir mazeret sunarak talep edemez miyim diye düşünüyorum o şube evime yakin şube hani o lokasyonda çalışmam gerekiyor seklinde sagliksal yada vb bir mazeret geçerli olabilecek bir gerekçe sunarak sizin bu konuda fikriniz var mı

Back
X