Açıkçası ben de böyle düşünüyorum bir ay sonra bir daha gidilecek nikaha gideriz diye düşündümGitme bir sürü ugras çocuk da rezil olacak ortalıkta. 4 saat yol gidilmez dandik bir nişan icin. Kocan da ısrar etmesin. Hastalık zamani simdi gerek yok bence. Benzer durumdaydım gitmedim kucuk bebekle.
İşte göstermeyecek bi aile yani belliki ,kadının evindeki huzuru kaçabilir . Sonra gelir konu açar bizlerde boşan yazarızEvet bana göre dandik. Kucucuk cocukla ne gerek var 4 saat yol git yok çocuğu annene birak yok bilmem ne bir de dönüşü var. Anlayis gösterirler göstermeyen de kendisi bilir.
Yavrunuzu Allah bağışlasın. Lakin ne zamane kadar kebdinizi insanlardan soyutlayacaksınız? Birde şu var dürüst olun kendinize. Kardeşiniz nişanlandığı zamanda aynı şekil bir tutum sergiler miydiniz? Eşinizin abisi hiç kimse için değilse bile 1 günden ne kaybedebilirsiniz ki? Kızınkz 6 aylık benim bebeğim 6 aylıkken Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna kardeşimin nişanına gittim. Aynı şekilde 2 ay sonra kp kaza geçirdiği için yine aynı memlekette olan kp in ziyaretine gittim. İnsanız aile olmak bunu gerektirir benim fikrim bu tabiki siz veya başkası farklı düşünür oda herkesin bakış açısı derim…Merhaba arkadaşlar, benim de bir derdim var ama benim anksiyetem mi yoksa haklı mıyım sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
6 aylık kızım var ben yarım gün çalışıyorum eşim bakıyor ben gelene kadar gurbetteyiz. Kaynanam da iyi niyetli ama cahil bir insan çok dindar elalem ne der diye yaşar ve oğullarına sürekli baskı yaparak kendi istediği olsun diye çabalar vs. kendince sever kızımı da.
Eşimin abisi evleniyor 1 hafta sonra nişan olacak ve kız tarafı yok çünkü kızın bir akrabası yok yakınlarda zaten nişan da istemiyor ama kaynanam istiyor diye nişan yapılıyor ve gelen bütün misafirler erkek tarafı olacak. ocakta da nikah olacak.
Ben gitmek istemiyorum çünkü çok kalabalık olacak ve hastalık ihtimalinden kızım için endişeleniyorum. Yapılacak mekan da sobalı bir mekan. bir de kızım derin gece uykusunu en fazla 2 saat yapar sonra sabaha kadar yat kalk yat kalk geçer uykuları zor bir çocuk yatırıp öyle gidemem içim rahat etmez. bana uyut git max yarım saat durursun diyorlar kaynanamın evinde uyutup annemi oraya bırakıp gidecekmişim ama onu da istemiyorum ev kalabalık olacak çocuk uyuyamayacak ve kalabalık=mikrop sürekli kafamda. sonra diyorlar ki annemlerin de yarım saat uzaklıkta evleri var oraya bırak çocuğu git gel. Onu sadece o gece için yapacağız çocuğu uyutmaya götürüp sabah apar topar geri döneceğiz. saçma değil mi hep annemde kalmama tamam demeyecekler çünkü gelin kayınvalidesinin evinde olmazsa elalem ne der…
Demem o ki bizim oraya gidişimiz otoban ücretiyle çok tutuyor bir ay sonra bir daha gideceğiz eşime uçakla sen git diyorum ama o da bizi bırakmak istemiyor birlikte olmak istiyor, abisi olduğu için nişan yapılması çok saçmasapan olsa bile gitmesi gerektiğini düşünüyor keza benim de aynı şekilde. bu arada kaynanam benim orada olmam da ısrarcı nişan anında bebeğim olmasına rağmen çünkü kızın kimsesi olmadığı için ona yardım edecekmişim normalde ederim ama şu an bu umurumda değil kızımı düşünüyorum.
Abartıyor muyum gitmeli miyim yoksa gitmemek için savaşmalı mıyım
Çocuğunuz hasta olsa anlayacağım ama hasta olabilme ihtimalinden korkup gitmiyorsunuz bebeginizle hiç ayrilmamissiniz belli. Lohusaligi fazla abartmissiniz sanırım. Çocuğunuzu her ortamdan kaçırmaya bağışıklığı daha da zayıf olur. Teyzem aynı siz gibiydi kuzenimle aynı anda dogmusuz teyzem 2 sene saklayıp gezmiş biz bahçede suyla oynarmisiz annemle 2 yaşındayken teyzem hasta olur diye gondermezmis, 2 aydan sonra annem her yere götürmüş kuzenim her sene salya sümük hasta olurdu ben hic hatırlamam hasta olduğumu bağışıklık boule kazaniliyor benceMerhaba arkadaşlar, benim de bir derdim var ama benim anksiyetem mi yoksa haklı mıyım sizin düşüncelerinizi merak ediyorum.
6 aylık kızım var ben yarım gün çalışıyorum eşim bakıyor ben gelene kadar gurbetteyiz. Kaynanam da iyi niyetli ama cahil bir insan çok dindar elalem ne der diye yaşar ve oğullarına sürekli baskı yaparak kendi istediği olsun diye çabalar vs. kendince sever kızımı da.
Eşimin abisi evleniyor 1 hafta sonra nişan olacak ve kız tarafı yok çünkü kızın bir akrabası yok yakınlarda zaten nişan da istemiyor ama kaynanam istiyor diye nişan yapılıyor ve gelen bütün misafirler erkek tarafı olacak. ocakta da nikah olacak.
Ben gitmek istemiyorum çünkü çok kalabalık olacak ve hastalık ihtimalinden kızım için endişeleniyorum. Yapılacak mekan da sobalı bir mekan. bir de kızım derin gece uykusunu en fazla 2 saat yapar sonra sabaha kadar yat kalk yat kalk geçer uykuları zor bir çocuk yatırıp öyle gidemem içim rahat etmez. bana uyut git max yarım saat durursun diyorlar kaynanamın evinde uyutup annemi oraya bırakıp gidecekmişim ama onu da istemiyorum ev kalabalık olacak çocuk uyuyamayacak ve kalabalık=mikrop sürekli kafamda. sonra diyorlar ki annemlerin de yarım saat uzaklıkta evleri var oraya bırak çocuğu git gel. Onu sadece o gece için yapacağız çocuğu uyutmaya götürüp sabah apar topar geri döneceğiz. saçma değil mi hep annemde kalmama tamam demeyecekler çünkü gelin kayınvalidesinin evinde olmazsa elalem ne der…
Demem o ki bizim oraya gidişimiz otoban ücretiyle çok tutuyor bir ay sonra bir daha gideceğiz eşime uçakla sen git diyorum ama o da bizi bırakmak istemiyor birlikte olmak istiyor, abisi olduğu için nişan yapılması çok saçmasapan olsa bile gitmesi gerektiğini düşünüyor keza benim de aynı şekilde. bu arada kaynanam benim orada olmam da ısrarcı nişan anında bebeğim olmasına rağmen çünkü kızın kimsesi olmadığı için ona yardım edecekmişim normalde ederim ama şu an bu umurumda değil kızımı düşünüyorum.
Abartıyor muyum gitmeli miyim yoksa gitmemek için savaşmalı mıyım
Kaynanam kızıma bebek kınası da yapmak istedi böyle şeyleri seviyor ben istemedim olmadı ama eltimin kimsesi olmadığı için istemediğini şimdi de belki içten içe o da istiyor diye karşı çıkmadığını düşünmedim aslında farklı bakmamı sağladınız hala hasta olabilir diye endişeliyim ama..Hayırlı olsun Kızın kımsesı yoktur ama nişan için neden saçma diyorsunuz ki yani insanlar hayatında bi kere yaşıyor bu duyguları siz gitmek istemiyorsanız eşiniz tolere edebilir ama Eşinizide anlamak gerek sizin kardesınızın nişanı olsaydı kızın kimsesi yok die anneniz yalnız bırakma gelinimizi dese yada Kardesınız rica etse yanında olur musun die saçma der miydiniz ve yahut eşiniz gitmek istemiyorum dese kırılmaz mıydınız yanınızda olmadığı ıcın .Evet çocuk var ama çocuk bu dünyaya alışacak yani ne kadar çocuğunuzu evde tutabilirsiniz ki çocuğunuzla tatile çıkmayacak mısınız mesela hiç . Eğer bu anksiyeteyse hiç yapamazsanız çocuğunuzu annenize bırakın çalıştığınız sürede yaptığınız gibi eşinizde gerekirse annenızde dursun yardımcı olsun bebeğe birlikte baksınlar içiniz rahat olsun . gündüz hazırlık süresinde eltinizin yanında olun kimsesiz bi insanmış böyle zamanlarda çok kıymetli olur manevi hisler . Akşam kalabalıklaşmaya başladığında siz annenize gecın eşiniz nişana katılsın
Eşinize de sadece elalem ne der kısmında annenizde kalma meselenize -ben müsade ediyorum kimseye laf düşmez demek kalsın .
Şimdi çoğu kişi gitme diyecek size burda ama aile bağları ve dinamiği herkesin aynı değil ben burda kaynanası ölse cenazesine gitmeyecek gelinler görüyorum hani bi laf varya kimsenın hatrı yoksa eşinizin hatrı olsun . Pazar günü görümcem evlenıyor ikizlerim var 4,5 aylık sizi anlayabiliyorum ama aile değerlerine de önem veriyorum gün boyu eşim orda olucak akşam bizi alcak nikah saatine yakın, 1 saatte olsa salona git gel yapıcam elalem için değil görümcemi çok sevıyorum onun mutlu anının bir paçasında da olsa yer almak istiyorum .yani verdiğiniz değerle alakalı birazda bu kendınızi sıkıntıya sokmus olma durumunuz .
mutlu gunlerınde yanlarında olmayıp 3 gun sonra çocuğunuzla bi avm ye çıksanız kayınvalideniz eşinizin başının etini yer hani bebek hasta olurdu kalabalıkta lafı döndürür durur .
yazın biz de bir yerlere gittik ama şu an her insan hasta gibi geliyor vallahiKız ben kundaktaki bebeğimle 2 çocuğumla uçakla nerelere gittim. Ne olacak bebek. Yani ek gıdaya başlamadan en güzel yaşları. Ayrıca biraz çıkarırsan akşam da daha güzel uyurlar. Bebeği oldu diye eve tıkılan insanları anlamıyorum ben.
İşte böyle olmasından çok korkuyorum hasta olduğu düşüncesi gibi içimi mahvediyor benim onu hastalıktan korumam gerek gibi hissediyorum annemle de durmaz gibi annelik beni anksiyete sahibi bi insan yaptıBak şimdi biz tam beş ayligiz, Pazar gorumcemin nişanı oldu, bırakacak kimse de yok, gitmekte zorundaydım görümcemle aramız çok iyi, ben odada takıldım kalabaliga girmemeye çalıştım yine de giren çıkan, çoluk çocuk derken çocuk uykusuzluktan heder oldu, saatlerce omzumda pispisladim, üzerine de ertesi sabah gözleri yesil yeşil akmaya başladı, ne kadar kollasam da bı minciklamadan geçmediler, dokunmayın desemde geç kalmış oldum, inşallah grip falan olmaz, çünkü odaya girip çıkan çocuklarda hastalar vardı, ben bunu yeni yaşadım, şimdi sen kendi kararini kendin ver.... Bebkelri soyutlamayacagiz, eşin dostun dugunune bayramina da gidilir, elinden geldigince kolla, arabasına örtüp yatir, çok uzun da kalmazsın olur biter.
Şimdi kapıdan gireni bacadan atasım geliyor bende o durumdayım ama eşim işe gidiyor büyük oğlum okula gidiyor yani gelecek heryerden gelıyorKaynanam kızıma bebek kınası da yapmak istedi böyle şeyleri seviyor ben istemedim olmadı ama eltimin kimsesi olmadığı için istemediğini şimdi de belki içten içe o da istiyor diye karşı çıkmadığını düşünmedim aslında farklı bakmamı sağladınız hala hasta olabilir diye endişeliyim ama..
yazın biz de bir yerlere gittik ama şu an her insan hasta gibi geliyor vallahi
İşte böyle olmasından çok korkuyorum hasta olduğu düşüncesi gibi içimi mahvediyor benim onu hastalıktan korumam gerek gibi hissediyorum annemle de durmaz gibi annelik beni anksiyete sahibi bi insan yaptı
Hasta da olacaklar doğal şeyler, abimiz okula gidiyor, kızım doğdu doğalı kaçıncı gribi geçirdik, sana anlattıklarım kötü örnek olsun diye değildi, hani kollasakta bazen kaçış yok, bizlik bı durum yok, sürekli evde saklayarak bağışıklık kazanmayacaklar, kendini çok kısıtlama, sen nereye bebeğin oraya alisirsiniz, yoksa evden çıkamaz hale gelirsinKaynanam kızıma bebek kınası da yapmak istedi böyle şeyleri seviyor ben istemedim olmadı ama eltimin kimsesi olmadığı için istemediğini şimdi de belki içten içe o da istiyor diye karşı çıkmadığını düşünmedim aslında farklı bakmamı sağladınız hala hasta olabilir diye endişeliyim ama..
yazın biz de bir yerlere gittik ama şu an her insan hasta gibi geliyor vallahi
İşte böyle olmasından çok korkuyorum hasta olduğu düşüncesi gibi içimi mahvediyor benim onu hastalıktan korumam gerek gibi hissediyorum annemle de durmaz gibi annelik beni anksiyete sahibi bi insan yaptı
İstanbul’dayız biz İzmir’e gideceğiz arabayla 4 saat civarı sürüyor pek uzak değil
e yaniiiAynen ya abshssjs İzmir’e insan koşarak gider bebeğe de öyle iyi gelir ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?