- 20 Ağustos 2017
- 1.210
- 646
- 53
- 32
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
Bende ankarada oturuyorum, 2 yıllık evliyim evimize toplamda 5000-5500 tl arası bir maaş giriyor ikimizde özel sektördeyiz, ev almayı çok istiyoruz elimizde yaklaşık 60,000 tl birikmiş paramız var ( bilezikler vs dahil 20,000 tl de nakit paramız var) şu şartlarda krediye bulaşmak istemiyoruz faizler çok yüksek, o yüzden beklemedyiz. 10,000 tl ile cesaret edemezdim galiba.Kızlar merhabalar aklım da kalbımde cok karışık siz olsanız ?
B yere basvurmustuk adını veremıyorum ceza gelıyor sonra ) ev için fakat cıkmadı bize bugun üzüldüm acıkcası cnku baya ümitliydik ona gore planlar yapmıştık eşimle smdi bizim kendi evimiz yok ve almayıda cok istiyoruz kiradayız 1000 tl oduyoruz ankarada yasıyoruz ve ucuncu senemiz evliligimizin borcumuz yok smdiki evimizde hem kira cok ucuz deil hem işlerimize yakın deil hemde ev dokzuuncu kat ve cok soguk kışın duurlmuyor oyle bir esiyorki asansör sıkca bozuluyor felanBebişde var kredi cekip eve grelim dıyoruz ama malum krediler uçukk ;( ne yapacagız blmıyroum biraz daha kirada kalalım evi taşıyalım desem taısnma masrafları acayip tutuyor yeni ev depozto felan şaştım kaldım sizce nasıl bir yol izlenmeli (( ben memurum eşim ozel sektorde durumumuz fena degil ama masraflarmız cok )) ailelerden Yardım gelmez onlarda zar zor geciniyorlar birikmiş 10-000 tl miz var sadece
Kızlar merhabalar aklım da kalbımde cok karışık siz olsanız ?
B yere basvurmustuk adını veremıyorum ceza gelıyor sonra ) ev için fakat cıkmadı bize bugun üzüldüm acıkcası cnku baya ümitliydik ona gore planlar yapmıştık eşimle smdi bizim kendi evimiz yok ve almayıda cok istiyoruz kiradayız 1000 tl oduyoruz ankarada yasıyoruz ve ucuncu senemiz evliligimizin borcumuz yok smdiki evimizde hem kira cok ucuz deil hem işlerimize yakın deil hemde ev dokzuuncu kat ve cok soguk kışın duurlmuyor oyle bir esiyorki asansör sıkca bozuluyor felanBebişde var kredi cekip eve grelim dıyoruz ama malum krediler uçukk ;( ne yapacagız blmıyroum biraz daha kirada kalalım evi taşıyalım desem taısnma masrafları acayip tutuyor yeni ev depozto felan şaştım kaldım sizce nasıl bir yol izlenmeli (( ben memurum eşim ozel sektorde durumumuz fena degil ama masraflarmız cok )) ailelerden Yardım gelmez onlarda zar zor geciniyorlar birikmiş 10-000 tl miz var sadece
Sağolun bzimde 40.000 araba 10-000 artı var işte bebişş oldu cok brktrmedik malesef su an sadece uc sneedir evden cekmedigim kalmadı cok sorunlu bir ev kirada yuksek tamamı kredi ceksek odeme iki katı ama sonucta ev bizim olucak dıyorum b yandan da blemedmEv almak güzel bir şey olurdu ama şuan sadece 10.000 tl birikim ile araba bile alamazsınız kredi çekip. Kredi fazileri uçuk. Çekeceğiniz paranın en az 2 katı faiz ödersiniz. Ayrıca evin sadece %75 ine kredi çıkar gerisi peşin ödemelisiniz.
En az 3 yıl ev almayı unutun bence. Kendinize bir birikim planı yapım ve paranızı TL de tutmayın, dolar, euro ya da gram altın alın. Maaşınız yatar yatmaz mesela 2000 tl lik alın ve geri kalanla geçinmeye bakın. Böylece sağlıklı birikim yaparsınız.
36*2000 : 72.000 yapar. Paranızı dolar ya da altında tuttuğunuz için +8000-10.000 de öyle değerlendiğini düşünürsek 80-85000 tl paranız olur. O zaman onu peşinat olarak kullanır ve kendinize bir ev alırsınız .
Siz memursunuz ve eşiniz özel sektörde. En az 6.000 tl geliriniz olduğunu düşünüyorum. Hedefiniz uğrunda ayda 2.000 atabiliyor olmanız gerekli en az.
Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcamBen olsam tasinirim 1000 liraya mis gibi evler var Ankara'da. Ayrıca bu evden çıkarken depozito alacaksınız, yeni eve verirsiniz. Sirf i iki uc bin masraf icin istemediğim bir evde oturmam. Sonuçta taşınma masrafı sizi ne kısaltır ne uzatır ama sonrasında rahat ettirir.
Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcambu eve gelirken taşımacıalr camımı krdılar beyaz esyamı cokturduler mobilyalar ciizildi cok sorun yasaıdk bde
Bu evin kirasını peşin odemediniz mi?Bi kira peşin istiyorlar bide taşınma masrafı 2000 de oyle en az 3000 gdecek kısaca taşınırken evet beklesem içime sinmiyor tasınayım dıyorum bebiş var taşınmak o kdr zorki sonra ev alırken bdaha taşınıcambu eve gelirken taşımacıalr camımı krdılar beyaz esyamı cokturduler mobilyalar ciizildi cok sorun yasaıdk bde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?