Doğuma Hazırlık Fikir,tavsiye,anılarınıza ihtiyacım var

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

diladuru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2019
2.602
3.374
63
33
Merhaba,
Aralık ayında doğumum olacak, dün kontrole gittiğimde kordonda 3 yerine 2 damar bulunması sebebi ile normal doğum yapamayacağımı zorunlu sezeryan olabileceğimi öğrendim. Bugüne kadar bir sorun olmadığı için hep normal doğum hakkında bişeyler okumuş, dinlemiştim. Sezeryan yapanlardan öncesi/sonrası için tavsiye ihtiyacım var. Neler yaşadınız öğrenmek istiyorum. Spinal sezeryan olacakmışım.
Buradaki spinal sezeryan olmuş ve şimdiki aklım olsa sonrasında şunu yapardım yada yanına mutlaka şunu al , öncesinde şunu ye yap gibi cümleleri olanlardan cevap rica ediyorum.

Sezeryan korkunc birsey degil oncelikle bunu kendine kabullendir. Heleki senin ve bebegin icin ilk tercihse. Henuz sezeryan olmadım ama hastalarimdan gordugum kadariyla yorum yapicam. Kesinlikle genel anestezi diye israr etme spinal rahatlik. O gun aksama kadar beslenemeyeceksin zaten aksam icin yanina kahve yulafli biskuvi ve kayisi erik kompostosu al gaz olayini atlattin mi gerisi kolay. Kanama olayi oluyo malesef ilk gun icin hasta bezi kullanirsin diger gunler pede gecersin yaninda bulunsun.

Sezeryan korkunc birsey degil oncelikle bunu kendine kabullendir. Heleki senin ve bebegin icin ilk tercihse. Henuz sezeryan olmadım ama hastalarimdan gordugum kadariyla yorum yapicam. Kesinlikle genel anestezi diye israr etme spinal rahatlik. O gun aksama kadar beslenemeyeceksin zaten aksam icin yanina kahve yulafli biskuvi ve kayisi erik kompostosu al gaz olayini atlattin mi gerisi kolay. Kanama olayi oluyo malesef ilk gun icin hasta bezi kullanirsin diger gunler pede gecersin yaninda bulunsun.
Teşekkür ederim zaten genel anestezi kesinlikle tercihim değil

Merhaba,
Aralık ayında doğumum olacak, dün kontrole gittiğimde kordonda 3 yerine 2 damar bulunması sebebi ile normal doğum yapamayacağımı zorunlu sezeryan olabileceğimi öğrendim. Bugüne kadar bir sorun olmadığı için hep normal doğum hakkında bişeyler okumuş, dinlemiştim. Sezeryan yapanlardan öncesi/sonrası için tavsiye ihtiyacım var. Neler yaşadınız öğrenmek istiyorum. Spinal sezeryan olacakmışım.
Buradaki spinal sezeryan olmuş ve şimdiki aklım olsa sonrasında şunu yapardım yada yanına mutlaka şunu al , öncesinde şunu ye yap gibi cümleleri olanlardan cevap rica ediyorum.
Merhaba,
Merhaba,
Buradaki spinal sezeryan olmuş ve şimd

Merhabalar kadın doğum servisinde çalıştım öncelikle kesinlikle spinal tavsiyem. Kafein bulundurun yanınızda ameliyat sonu baş ağrısına çok iyi gelecek. Ve yanınıza patik alın ameliyat dan çıkar çıkmaz yakınlarınız giydirsn ayağınıza ayak ne kadar sıcak olursa gaz sorunu o kadar az olacaktır ameliyat sonrası yürüyüşe geçtiğinizde de sakız çiğneyin kolay gaz çıkaracaksınız çünkü gaz çıkarmadan taburcu olamazsınız 🙂 merak ettiklerinizi yanıtlarım yine hayırlı olsun şimdiden

Merhabalar kadın doğum servisinde çalıştım öncelikle kesinlikle spinal tavsiyem. Kafein bulundurun yanınızda ameliyat sonu baş ağrısına çok iyi gelecek. Ve yanınıza patik alın ameliyat dan çıkar çıkmaz yakınlarınız giydirsn ayağınıza ayak ne kadar sıcak olursa gaz sorunu o kadar az olacaktır ameliyat sonrası yürüyüşe geçtiğinizde de sakız çiğneyin kolay gaz çıkaracaksınız çünkü gaz çıkarmadan taburcu olamazsınız 🙂 merak ettiklerinizi yanıtlarım yine hayırlı olsun şimdiden
Merhaba çok teşekkür ederim bunlar az bilinen tavsiyeler tamda bunlar için açmıştım konuyu

Merhaba çok teşekkür ederim bunlar az bilinen tavsiyeler tamda bunlar için açmıştım konuyu
Kendini sicak tut dikiş yerlerin terlememesine dikkat et aslında cok zor degil ama ben idrr yolu enfeksiyonu ağır gecirdim dogum sonrası dikislerim iltihap aldı cunki kendime hic bakamadim agrilarimdam ama bu sefer cantama corap patik hirka koydum evde kullanmak icin gazlı bez aldim dikiş yerini temizlemek icin bolca yürüyüş dogum sonrasi dikislerin hemen kapaniyo mumkunse 2 veya 3 yastikla yat kalkman kolay oluyo yataktan bi dikişler alinana kadar malum bebek icin surekli kalkiyosun

Birde hasta bezi ve mutlaka en az iki tane gecelik al yanina cunki kanama ve dikis yeri kontrolü icin cok kolay oluyo spinal oldum bende cok güzel gecti doktrlar cok rahatlatiyo konusa konusa korkma bebegini hemen gorebiliyosun benim ilk son ana kadar normaldi aniden sezrryan oldu cok korkmustum ama sorun olmadi şükür

Birde hasta bezi ve mutlaka en az iki tane gecelik al yanina cunki kanama ve dikis yeri kontrolü icin cok kolay oluyo spinal oldum bende cok güzel gecti doktrlar cok rahatlatiyo konusa konusa korkma bebegini hemen gorebiliyosun benim ilk son ana kadar normaldi aniden sezrryan oldu cok korkmustum ama sorun olmadi şükür
çok teşekkürler not aldım
benim birde korkum spinal vurulurken ve sonrasında dikiş atılırken hissetmek
insan bilmediğinden korkarmış o nedenle sanırım

Sonrasinda bol su ve kafein almayi unutma... benimde dogum.aralikta.hatta ayni gruptayiz sanirim.. ben normalde olsa sezeryanda olsa epidural yada spinal olacagim icin her turlu detayi biliyorum.. ikiden fazla denemesinler bosuna dura zedelenmesin zaten iyi bi anestezi doktoru o kadar zorlamaz ilkinde girer en fazla 2. De

çok teşekkürler not aldım
benim birde korkum spinal vurulurken ve sonrasında dikiş atılırken hissetmek
insan bilmediğinden korkarmış o nedenle sanırım
Inan iğneyi hiç hissetmedim normal igneden cok korkarim ama bunu hic anlamadim sadece kendini kasma ve hareket etme dediler dikisler alınirkende cok az bi sızlama hissediyorsun 2 saniye bile surmuyo alınması ben bu arada devlet hastanesinde oldum cokta memnun kaldım

Bende normal diye girmiştim doğuma uzun süren bir sancıdan sonra zorunlu sezeryana girdim korkulacak hiç birşey yok boşuna o kadar sancı çekmişim spinal tavsiye ederim bebeği emzirmeniz gerekiyor ilk dakikalarda birde ilk çıktığı anda ki sesine tanıklık edebiliyorsunuz güzel bir anı olarak kalıyor :)
İlk zamanlar depend hasta bezi kurtarıcı oluyor ona rağmen 4 gecelik anca yetti bana kanama çok oluyor.
Kesinlikle hareketsiz kalmayın bebeğinizi emzirip uyuttuğunuz zaman yürüyüşe çıkın iyileşme süreci daha hızlanıyor.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Epidural anestezili sezaryen olsun çok rahattı ben hep normal doğum dediysem de zorunlu sezeryan oldum çatım çok darmış ondan..neyse gelelim asıl konumuza patik kalın çorap falan al yanina çünkü üşüyor ayaklar özellikle ameliyathaneden çıkarken..kendi annem hemen giydirmişti..eğer özel hastanede doğum yapicaksan ped veriyorlar hasta pedi..devlet hastanesinde yapıcaksan yanina hasta pedi al
Birkaç tane alt üst pijama takımı al (fotoğraf cekimi olucaksa)
Yanında refakatçi kalacak kisi terlik pijama falan alsın
Ve tabiki en önemlisi hiç stres yapma o anın zevkini yasa..

Back
X