Fikir verebilir misiniz?

esest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
923
1.105
63
Yine ben arkadaşlar.. Ailem sevdiğimi istemiyor . eski konularımda açmıştım. Ben memur o esnaf olduğu için. 6 7 ay süre zarfında aileme hiç kabul ettiremedim. Hiç birsey yok gibi davranmaya çalışıyorlar. İsmini nerde dükkanının olduğunu dahi bilmiyorlar arastirmadilar. Erkek kardesim ona söyledikten sonra hiç arayıp sormadı. O hayatta olmaz diyormuş.Sevdiğim ailesiyle gelmek istiyor ben geleceklerini aileme nasıl söyleyebilirim. Çünkü aşırı tepki veriyorlar . hala teyze konuştu fakat kesinlikle memur olmadan olmaz diyorlarmış. Esest kovabilirler kizim diyorlar . ben ne yapmalıyım nasıl aileme gelecekler demeliyim.beni fena korku bastı ya kovarlarsa ya kötü şeyler derseler diye.

Erkek memur olunca hemen kizlarini verirler kizin hic bir meslegi olmadigi halde lakin kizlarin meslegi olinca evlenemez :işsiz:siz karsinizdakinden eminseniz ailenize uymayin derim.Esnaflar gunumuzde memurlardan daha cok kazaniyor hemen hemen sadece hayat standartlari biraz daha iyi.

Bak canim benim..Ailenin onaylamadığı evlilikten hayır gelmiyor inan.Anne baba sadece evladlarının iyi olmasını ister.emin ol sevgi flörtteki gibide kalmıyor.Ayni evin icerisine girince;sorunlar başlıyor.O yüzden ölç biç tart ona göre karar ver.ailesiyle yapabilir misin?kocalar bekarken anlaşamadıkları aileleri ;evlenince oyle kıymetleniyor kiii;asla hatalarını gormuyor,toz kondurmuyorlar.

Tuana01 Tuana01
bencede , sonra
gün gelir yüzüne vururlar, sen ne olursa olsun sakın aileni sevdiğin kişiye ve ailesine hiç bir şekilde kötü şekilde lanse etme, ailenin gönlünü yapmaya çalış, sabırla bekle
Ailenize kabul ettirmeden eve davet etmeyin kötü şeyler olabilir.
Bekliyorum inanın ama bizimkiler hicbir sey olmamis gibi davranıyorlar. Ne taniyorlar ne ismini biliyorlar. Korkuyorum gelmelerinden cok korkuyorum kavga gurultu çıkacak diye ama bu sessizlik bozulmalı. sırf memur değil diye aynı adam memur olup gelirse kabul ederlermiş ve bu bana saçma geliyor. Ne garantisi var ki memurun ve insan adam olmadiktan sonra padişah olsa ne yazar ki. Kac insan sordu araştırdı inanın hep guzel cevaplar verildi bunu benim ailem yapmıyor. Caresiz kaldım kalakaldım

Erkek memur olunca hemen kizlarini verirler kizin hic bir meslegi olmadigi halde lakin kizlarin meslegi olinca evlenemez :işsiz:siz karsinizdakinden eminseniz ailenize uymayin derim.Esnaflar gunumuzde memurlardan daha cok kazaniyor hemen hemen sadece hayat standartlari biraz daha iyi.
Hem iyi kazanıyor hem cok sevilen sayılan birisi ama bizimkiler öyle görmüyor. Esnaf şerefsizdir. Esnaf gelip gecicidir ne mantik ya cok kızıyorum çok

boş boş düşünceler var yine di mi
memur olunca kimsenin başı göğe ermiyor
memuriyetin de güvencesi yok gördüğünüz gibi 1 senedir herkes yarın ne olcam diye bekliyor
her an herkesin işi tehlikede
öyle güvence falan kalmadı

esnaflığın nesi kötüymüş
daha kimdir işi nedir araştırmmaışlar bile
ailenin bi bildiği yok bence
öyle her dedikleri de doğru çıkmıyor

napsın yani dükkanı kapatıp kurulu işi bırskıp kpss ye mi girip doğu görevine falan gitsin?
memuriyette evet düzenli bir gelir var ama ne uzar ne kısalırsın
eğer iyi bir işi varsa bunu nasıl istersin bırak da memur ol sonra evlenicez diye?

ben evlendiğimde memurdum eşim işçiydi
şimdi o da memur
evet daha düzenli bir hayatımız oldu yalan değil, iş saatleri olsun maddi durum olsun aldığımızı veridğimizi bilir olduk
ama 4 sene işçi olarak çalışırken de gayet iyi diye tabir edebileceğim bir ilişkimiz vardı. evlilik tamamen para pul statü üstüne kurulmuyor

ailen kovacaksa falan sakın gelmesinler
al karşına güzelce konuş onlar da akıllarındaki soru işaretlerini söylesinler
araştırsınlar sevgilinle tanışssınlar
haklı oldukları nokta yoksa da duygusala bağla duygu sömürüsü yap, azcık tehdit et hani ya kabullenirsiniz ya kırılırım küserim sizin yüzünüzden mutsuz mu olayım başkasıyla asla evlenmem falan vs

not: tüm bunları sevgilinin düzgün, sana değer veren, senin emin olduğun bir insan olduğunu düşünerek yazdım.

Daha tanımıyorlar bile ya, 2 çift laf etmedikleri insanla evliliğin kötü olacağını nasıl anlayabiliyor bu aileler. Anne baba olunca 3. Göz açılıp geleceği mi görmeye başlıyor bu aileler anlamıyorum. Tanı, gör, sorgula, ailesini bil sonra söyle ne söyleyeceksen.
Onlar istemiyorken eve gelirlerse büyük olay çıkabilir.

Yine ben arkadaşlar.. Ailem sevdiğimi istemiyor . eski konularımda açmıştım. Ben memur o esnaf olduğu için. 6 7 ay süre zarfında aileme hiç kabul ettiremedim. Hiç birsey yok gibi davranmaya çalışıyorlar. İsmini nerde dükkanının olduğunu dahi bilmiyorlar arastirmadilar. Erkek kardesim ona söyledikten sonra hiç arayıp sormadı. O hayatta olmaz diyormuş.Sevdiğim ailesiyle gelmek istiyor ben geleceklerini aileme nasıl söyleyebilirim. Çünkü aşırı tepki veriyorlar . hala teyze konuştu fakat kesinlikle memur olmadan olmaz diyorlarmış. Esest kovabilirler kizim diyorlar . ben ne yapmalıyım nasıl aileme gelecekler demeliyim.beni fena korku bastı ya kovarlarsa ya kötü şeyler derseler diye.
Kaç yaşındasın, senin mesleğin var mı
Eğer elinde mesleğin varsa , evleneceğin kişiye karar verebilecek yaşta ve olgunlukta isen, ve gördüğüm kadarıyla ailenin de evlenmene karşı çıkacak elle tutulur sebepleri de Yok, ben senin yerinde olsam resti çekip evlenirdim, nereye kadar böyle bekleyeceksin. Onlara kalsa armudun sapı üzümün çöpü derken evde kalırsın

Hem iyi kazanıyor hem cok sevilen sayılan birisi ama bizimkiler öyle görmüyor. Esnaf şerefsizdir. Esnaf gelip gecicidir ne mantik ya cok kızıyorum çok
Kusura bakma da ailen çok geri kafalı düşünüyor , ahlak kişilik arayacaklarina takıldıkları şeye bak , her anne baba ister evladına iyi bakılsın ona okeyde bugün memur olan bir adamın yarın issz kalmayacağını kim garanti edebilir ki gördük feto bilmem ne olaylarında . Türkiye'de hickimsenin iş konusunda garantisi yoktur . Sen bu dar kafalı aileyle biraz zor evlenirsin işin zor ..

Ayrıca memur olupta sana kötü davransa , sana ızdırap olsa aaaa bizim damat memur olsunmu diyecekler insanlık arasinlar önce , kişilik arasın boş şeyler peşinde kosmasinlar . Ben senin yerinde olsam resti çekmiştim bile , o çocuk için değil , düşünceleri çok saçma olduğu için ..

Soyledim bugun anneme hala isine takılmıslar yok abini razı et babanı et kovarız diyorlar ben babami karsima alip nasıl diyeyim sen soyle diyorum yok ben karışmam deyip kenara cekiliyor kalakaldim

Back
X