benim ablamda normal doğum yapmak için elinden geleni yaptı. doktoruda bu yönde düşünüyodu. ablamın beklenen tarihten bir hafta öncesine kadar bekledik bebek kanala girmedi suyuda azalınca mecbur sezeryan oldu.
anne ve çocuk için en sağlıklısı normal doğum.eğer öyle olmasaydı sezeryan için göbeğinizde bir fermuar olurdu doktorlar açar ordan alırdı bebeğinizi.
bence başka doktorlarada danışın. eğer normal doğum yapamazsınız derlerse sezeryan olun.ama kesinlikle başka bir doktora görünün.
sizin ve bebeğiniz hakkında hayırlısı neyse o olsun..
Canım birazda kısmet ama daha ortada bir sorun yokken doktorunun seni sezeryana yönlendirmesini çok doğru bulmadım açıkçası. Sonuçta 15 gün demiş zaten gününün dolmasına 15 gün var , bebek sıkıntıda olsa falan anlarım alalım demesini ama böyle keyfi sezeryan bana çok normal gelmiyor. Tabiki sancı çekip sonrasında sezeryana girmekte var ama bir engel olmadığı sürece normali bekle derim. Zaten sezeryan için verdiği günede daha 6 gün var bol bol yürü bu arada evin içinde sürekli dolaş belki bir faydasını görürsün ama günün dolmadan ve ortada bi sorun yokken sezeryana girme derim. Allah hayırlısıyla bebeğine kavuşmayı nasip etsin.
cnm ablanında dediği gibi normal doğum için beklediğin süreçte bebeğin 4 kiloyu bulur.doğurabilirim diyosan bekle.bende normal doğum istiyorum ama 4kiloyu doğuramazdım.bi 10 gün daha bekle bakalım gidişat neyi gösteriyor ona göre karar verirsin.hayırlı doğumlar.
hijyenim zor bir karar gercekten. gönül kesınlıkle normal doğum ıstıyor ama insan cektıgı sıkıntıları düşündükçe hadi bunları cekip cekip sonunda sezeryan olursam diyor... maşallah bebişine kılosu iyiymiş inşallah daha da iyi olucak ve normal dogum zorlasacak. bencede bekle 1 hafta 10 gün falan. duruma göre karar verırsın. bir de doğum herkeste farklı etkıler bırakıyor kimi cok zorlanıyor kimi cok rahat oluyor. sen öncelıklı bebegının ve kendinin sağlığını düşün. hakkında hayırlısı olsun..
bende normal doğum istiyorum geçen hafta doktorumla konuştum sizin fikriniz nedir diye sordum doktorumda bir sorun yokken hemen normal doğumu pek önermiyorum dedi.ben ısrarla normal doğum isediğimi söyledim bana dediki daha gençsin normal doğumda vajinada sarkma olabiliyor, idrar kaçırma gibi sorunlar olabiliyor dedi beni normal doğumdan vazgeçirmek istercesine. anlayamıyorum doktorları ortada bir sorun yokken neden sezeryan yapmak istiyorlar hemen.acaba pirim falan mı alıyorlar, yada daha mı koylarına geliyor hemen ameliyatla almak çocuğu. ayrıca sezeryanda kolay değil sonuçta ameliyat oluyorsun. ablam 2 yıl önce sezeryanla doğum yaptı halen çok yorulduğunda falan dikiş yerleri ağrıyor. inşallah normal doğum yaparsın ben.
bencede bi 10 gün daha bekle mutemelen bebeğinin kilosu artacak, o zaman daha doğru karar verebilirsin.. eşin neden sezeryan olmasını istiyor, zorlanacağını düşünerek istiyorsa bebeğin kilosundan dolayı doğru söylemiş. son haftalarda epey kilo alıyor yavru. bana doğumdan 5 gün önce 3.450 demişti doktor, 5 gün sonra doğum yaptım 3.750 doğdu. seninkide iyi gelişmiş bi bebek, muhtemelen daha büyüyecek.. Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım.. a.s.
canım bence de beklemelisin.tamam bebek kilo olarak biraz iri gidiyor ama doğumun ne zaman başlayacağı belli olmaz...benim bir arkadaşıma senin daha 20 günün var demişti doktor 3 gün sonra doğum yaptı.....bakarsın sancın başlar ve doğuruverirsin.ben oğlumu 3.800gr dünyaya getirdim ayrıca 4 kilo normal doğum yapan çok arkadaşım var...beklemekte fayda var normal doğum şansını sonuna kadar kullan ama tabi kısmet olmazsa da sezaryan olursun napalım.bak ben 40.haftamı bitiriyorum sabırsızlıktan ve stresten çatlamak üzereyim ama doktorum bir 10 gün daha bekle derse bekliycem normal doğum için...sezaryan en son çare benim için...beklemekle kaybedeceğin birşey yok...olmazsa yine sezaryan olur en fazla o olacak...............
bende normal doğum için son güne kadar bekledim.3800 gr dı bebek.doktor çatı içinde biraz dar demişti.ama ben normali çok istediğim için deneyelim dedi.ama gel gelelim benim oğlan keyfinden vazgeçip inmedi aşağıya haliyle açılmada olmadı.sezaryen oldum.suni sancı bile verdiler ama çok çekmedim yani ağrıyı çok az hissediyodum.allah yardım etti sen dua et bide başka bir doktor görsün bence.normal doğum yaparsın inş.çünkü bi kadın için en hayırlısı bu.tabi başka bi sorun yoksa hakkında hayırlısı
canım doktorun destek olmasını bekleme ben açık açık dedim doktora,gerekirse suni sancı verelim benim c.tesi günüm doluyor..adamın suratının şekli değişti ben normal doğumda ısrar edince,başka bi doktora görün dicem,en azından fikir alırsın,ama ortada bi problem yokki,belki 4 kiloyu bulmayacak,banada doktor 3500 demişti en son,2-3 haftadır öyle bebek artmadı,son haftalarda çok artmıyor aklında bulunsun..hem usg de 4000 çıksa bile o kadar doğmaz yanılma payı..
bir de eskilerden duyduğum kadarıyla 3500 4000 arası bebekler daha kolay doğuyorlarmış..
hem bi daha doktora sor bakalım sezaryan kolaymıymış ve kim için kolay?dikiş yerlerin sızladığında yanında mı olacak dindirecek mi,normalde ertesi gün ayaktayken,sezaryanda sana gelip yardım edecek mi?
hepsi aynı bunların ya..gel de güven,bi de doktoruna güven önemli diyorlar..Allahım yardımcımız olsun..
cnm bencede normal dogum yapmalısın görümcelerimin sezeryan izlerini gördüm zaten sezeryan yapmak istemiyodum iice vazgectm normal dogum gibisi yok hem vucudun yenileniyo heme bebegin daha saglıklı olur doktorların kolayına geliyo hemde sezeryan daha fazla para diye öle yapıyolar.tabi allah koruun bi terslik cıkar normal doguma gidersin sancın gelir beklersin ama olmaz ozmn mecbur kalırsın sezeryana girersin ama ozmna kadar mecbur kalmadıkca ben normal dgum yap derim allah yardımcın olsun kolaylık versin inş normal dogum yaprsın cnm :Saruboceq:
Ablam 4 yil önce sezeryanla dogum yapti. Bebek dönmemisti, mecburen oldu yani. Halen dikis yeri agriyor. Ne rahatca hareket edebiliyor, nede kahkahayla gülebiliyor dikis yeri agrisindan.
Insallah hayirlisiyla alirsin bebi$ini kucagina
mecbur olmadıkça sezeryanı önermem
çünkü hem bebek hem de anne için en sağlıklısı normal doğum
son 5 yıldır doktorlarda bir kesme merakı başladı
ama inan bana sezeryan anı kolay olsa da sonrası çok zor geçiyormuş
annem yengelerimi görünce sizin için normal doğurun diye dua ediyorum demişti kardeşimle ikimize
inşallah çocuk ters dönmedikçe , bir problem olmadığı sürece ben de normal doğurmak istiyorum.
hem daha 15 gün varsa açılma olması için de zaman vardır demektir.
bence cesaret için bol bol normal doğum hikayeleri oku :))
allah sana da bebeğine de sağlıklı günler versin
hakkınızda hayırlısı ne ise o olur inşallah ben bir doktorun hastasını katakulliye getirmeye çalışacağını düşünmüyorum şahsen.
ama ben yorumları okuyunca korktm şahsen ben geçirdiğim bir ameliyat nedeni ile sezaryen olacağin (allah bilir orasını gerçi) ve çok çok korktum banada ablam sezaryan ol kesinlikle demişti ... annemde... doktorumda... kendini riske atma dediler ama sanki böyle riske atıyomuşum gibi hissettim.:sinifsinif:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?