• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fikir verir misiniz?

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
Kızlar merhaba. Uzun süredir okuyarak takip ediyordum forumu.Ama bugün yazmak geldi içimden.Biraz rahatlamak...

Dün eşimle inanılmaz bir tartışma yaşadık.Her zaman ki gibi ailesinin ilgisizliği ve bencilliği yüzünden.Adım gibi biliyorum ki görüyor benim haklı olduğumu ama asla kabul etmiyor.

5 yıl olacak Ağustos'ta evleneli.Ve bu 5 yıldır bu tartışmalar hiç bitmedi.Yoruldum ve çok soğudum...

Dün benim anneme küfür etti tartışmamızda.Bunu asla kabul edemiyorum,sindiremiyorum.Ben de onun ailesini eleştiririm kendimce ama asla hakaret edici sözler söylemem.Hele hele eşimin yanında.

Bardak bu sefer taştı galiba.Ben boşanmayı düşünüyorum arkadaşlar.Bu sebepten mi diye sormayın,bu kıvılcımdan demek daha doğru olacak...Biriken her şeyi tutuşturan bu olay oldu.

Bu akşam ailemi çağırayım mı sizce? Oturup hep beraber konuşsak mı acaba.Babam boşanma olaylarına çok karşı bir insan.Ama ben gerçekten istemiyorum artık bu evliliği.Zaten uzun süredir de kızımla yaşıyorum ( yani evde varlığı yokluğu hiç önemli değil benim için ) ...

Özel bir firmada çalışıyorum.1.500 de maaşım var.Sizce yeniden bir hayat kurmak için yeterli olur mu bu para bana? Ailemin de durumu fena sayılmaz.Onlar da biliyorum çekmezler elleimi üzerinden.Ama ayrı bir eve çıkma olayını nasıl kabul ettiririm onun yolunu bulamıyorum.

Biliyorum eğer düşüncelerimi kabul ettirebilirsem,aynı evde yaşpamayı önerecek bana ailem.Bense yakın ama ayrı ev taraftarıyım.

Kafam çok karışık.Düşüncelerimde sadece kızım ve ben varım.Bir de tepkisinden korktuğum babam.Ama o hiç yok,çok acı ....

Nasıl açmalıyım konuyu? Anne sana küfür etti diyemem.İçimde biriktirdiğim şeylerden de pek haberleri yok.Anlatmam öyle her sıkıntımı,her derdimi.Oturup konuştuğumuz da taaaa öncesinden mi başlayayım ? Ama bu sefer de demezmi ailem sen neden bunları sakladın bizden diye?

şuan olay daha yeni diye böyle düşünüyorsun

biraz daha düşün taşın

ailene açarsan konuyu geri dönüşün olmaz olsa bile bu sefer eşinin gözünde inandırıcılığını kaybedersin

eğer kesin kararlıysanız önce eşinizle konuşun bence,bu isteğinizi ona söyleyin.ortak karar aldıktan sonra ailelerinize açarsınız konuyu.babanız zor olsada kabul edecektir,kızının böyle mutsuz bir evliliği sürdürmesini istemez.ayrı ev olayını da boşanma sürecinden sonra halledersiniz,ilk başta ailenizde kalmanız babanızın tepksini aza indrimek açısından daha uygun bence.

Siz zaten kararınızı vermişsiniz. Ki bencede doğru vermişsiniz. Sadece boşanmanın zorluklarıyla ilgili kafanızda terreddüt var ama bunların da üstesinden gelebilirsiniz. Bir kadının ayrılması için illa dayak yemesi adamın kumar oynaması gerekmez. Bir kadın, bunca emeğe değmeyen insana karşı bu denli kendiyle kavga ediyorsa ona yazık. Gençsiniz, kızınız var ne güzel. Ekonomik özgürlüğünüz var. Aileniz muhakkak yanınızda olur bence. Tabii ki ailenin yanımızda kal yuvanı yıkma demesi normal, ama o kapıyı kapatınca içerde olan sizsiniz. O yüzden bence bu kararı verecek kadar güçlü bir insansanız, ailenizi de ikna edeceksinizdir. Aldığınız para da bence gayet yeterli bir para. Bu ülkede insanlar 750 liraya aile geçindiriyorlar. Siz iki kişi bence gayet güzel yaşarsınız ki çocuğunuzda sağlıklı ortamda büyür. Ailenizinde kalbini kırmayın yakın bir yerde olun ama dediğiniz gibi aynı evin içine girmeyin derim ben. Hakkınızda en hayırlısı olsun İnşallah.

Son düzenleme:
kararınız ne olursa olsun umarım hakkınızda en hayırlısı olsun.. bence ani bir karar vermeyin.. ilk önce açık açık eşinizle konuşun,hayal kırıklığınızı paylaşın..hatta bunu da yapmadan önce bir kağıt kalem al,eşinle iyi ve kötü olan herşeyi yaz.eksileri artıları gör. sonuçta çok önemli bir karar. ailene de en baştan başlayıp detay verme,birikti falan de..ortada bir bebek var,ayrılsanız dahi bağınız kopmayacak..onun için çok yüz göz olmayın.. annene küfür ettiğini şundan dolayı söyleme,ileride mutlaka kızına baban bana küfür etmişti gibi kelimeler söyleyecektir.gerçi baba kızın ilişkisini bilmiyorum..herşekilde yaşamına devam edersin..Allah yardımcın olacaktır..ama dediğim gibi eşinle ömür boyu devam edecek bir ilişkin daha olacak,onun için seviyelerinizi kaybetmeyin

Eger kararınız kesinse, önce eşinizle konuşun.
Bittigini söyleyin daha sonra ailenizle konuşun.
Ayrıldıgınız zaman bence annenlerde kalin, hem calisip hem cocuk büyütmek, yalnız bir
Anne icin cok zor. Aileniz kızınızla ilgili yardımcı olur hem.

Teşekkür ederim hepinize ilgilendiğiniz için.

Eşimle konuşmayı çok denedim ben.Ama her konuşmamızın sonunda kavgalar,hakaretler gördüm.Fesatlıkla suçlandım.Çoğu kez bak bu böyle gitmez dediğimde bile umursamadı.Git davayı aç o zaman dedi.Ama ben yine ailemin korkusundan cesaret edemedim.

İşte beni çok yaralayan hep bu.Eşimi kaybetmekten,onun yokluğundan değil,ailemden korkuyorum.

Bizimkiler de klasik türk kızı ailesi.Bilirsiniz...Hep damat pohpohlanır,hep onun gönlü hoş tutulmaya çalışılır.

Yani ben geliyorum dediğimde,hoopppp kapısınız açan,tamam hadi çık gel diyen insanlar olmayacaklar biliyorum.İrdeleyecekler...

Kızlar merhaba. Uzun süredir okuyarak takip ediyordum forumu.Ama bugün yazmak geldi içimden.Biraz rahatlamak...

Dün eşimle inanılmaz bir tartışma yaşadık.Her zaman ki gibi ailesinin ilgisizliği ve bencilliği yüzünden.Adım gibi biliyorum ki görüyor benim haklı olduğumu ama asla kabul etmiyor.

5 yıl olacak Ağustos'ta evleneli.Ve bu 5 yıldır bu tartışmalar hiç bitmedi.Yoruldum ve çok soğudum...

Dün benim anneme küfür etti tartışmamızda.Bunu asla kabul edemiyorum,sindiremiyorum.Ben de onun ailesini eleştiririm kendimce ama asla hakaret edici sözler söylemem.Hele hele eşimin yanında.

Bardak bu sefer taştı galiba.Ben boşanmayı düşünüyorum arkadaşlar.Bu sebepten mi diye sormayın,bu kıvılcımdan demek daha doğru olacak...Biriken her şeyi tutuşturan bu olay oldu.

Bu akşam ailemi çağırayım mı sizce? Oturup hep beraber konuşsak mı acaba.Babam boşanma olaylarına çok karşı bir insan.Ama ben gerçekten istemiyorum artık bu evliliği.Zaten uzun süredir de kızımla yaşıyorum ( yani evde varlığı yokluğu hiç önemli değil benim için ) ...

Özel bir firmada çalışıyorum.1.500 de maaşım var.Sizce yeniden bir hayat kurmak için yeterli olur mu bu para bana? Ailemin de durumu fena sayılmaz.Onlar da biliyorum çekmezler elleimi üzerinden.Ama ayrı bir eve çıkma olayını nasıl kabul ettiririm onun yolunu bulamıyorum.

Biliyorum eğer düşüncelerimi kabul ettirebilirsem,aynı evde yaşpamayı önerecek bana ailem.Bense yakın ama ayrı ev taraftarıyım.

Kafam çok karışık.Düşüncelerimde sadece kızım ve ben varım.Bir de tepkisinden korktuğum babam.Ama o hiç yok,çok acı ....

Nasıl açmalıyım konuyu? Anne sana küfür etti diyemem.İçimde biriktirdiğim şeylerden de pek haberleri yok.Anlatmam öyle her sıkıntımı,her derdimi.Oturup konuştuğumuz da taaaa öncesinden mi başlayayım ? Ama bu sefer de demezmi ailem sen neden bunları sakladın bizden diye?
öncelikle annenizi yaNINIZA CAGIRIrıp bütün yaşadıklalrınızı anlatmanızı öneririm daha sonra arkanızdaki anne gücü ve desteğiyle eşinizle paylaşın ...
1500 tl ev gecimi için bence yeterli ayrıca nafakada alırsın kızın için 2000 liraya dek gelir kızınada annen bakar gül gibi gecinirsnz ... ama tabi eşinizi gercekten sevmiyormusunuz ? ya seviyorsanız suan kızgınlıkla bunları düşünüyor olabilirsnz .... ii düşünün hakkınızda hayırlısını diliyorum ... rabbim kimseye mutsuz evlilik vermesin

Son düzenleme:
Bu raddeye gelen bayan milyon kere düşünmüştür zaten çocuğunu ,eşini. Konuşmaya çalışmıştır defalarca. Gerçekten bir kadı kolay kolay bırakmaz ailesini. Demekki son raddeye gelmişler. Zaten adam git aç davayı diyorsa, ne sevgi kalmıştır ne bişe. Sadece ilerdeki hayatın zorluğundan ötürü korkuyorsunuz bence ama onu da aşarsınız çünkü siz annesiniz. Siz bunu aşın ki yarın çocuğunuzda güç alsın sizden. Ben annelerin hep çok güçlü olduğunu düşünmüşümdür :34: Bence eşinizle konuşmayın, kararınızı haber verin derim ben.

İyi kadınlar kolay kolay gitmez… Zoru görünce terk etmez hemen öyle. Ama eğer gitmeyi kafasına koymuşsa, gider önünde sonunda.Yine de gitmeden önce etrafına bir bakınır, gidişinden üzülecek, gücenecek var mı diye. Ağlaya ağlaya da olsa, onuru için gider. Ama asla sakat bırakmaz giderken. Gidiyorsa eğer; varlığının değerini görmediği içindir… Orada var olmanın bir şeye değmediğini anladığı içindir…!

Eğer bu kararı verdiyseniz tüm kurşunlarınız bitmiş demektir, yolunuz acık olsun. Ailenizi çağırın bence de, onlar da sizin ne kadar kararlı olduğunuzu gördüklerinde destek olacaklardır; hiçbir aile evladının yuvası yıkılsın istemez fakat ayrıldığında da asla yalnız bırakmaz.

Bir bayanın bir ömür paylaşmak için evet dediği insana ELVEDA demesi çok zordur..Allah hakkınızda hayırlsını versin..boşansanızda boşanmasanızda hayat size hayırlısıysa istediklerinizi versin..

Zaten bir ilişkide saygısızlık olduğu zaman gerisinden hayır gelmez. Tek başına çabalamak hiç olmaz. Bence ailenin bir an önce bu durumdan haberi olmalı. Ailenizle aynı evde değil de mesela aynı apartman ya da karşılıklı binalar olabilir, bu şekilde yaşamayı teklif edebilirsiniz.

Bence önce annenizle başbaşa konuşun anneler daha yakındır daha iyi anlar babaya durumu anlatmak daha zor gibi görünüyor:26: daha sonra uygun bir zamanda anneniz babanızla konuşur anlatır durumun ciddiyetini ve sonra babanız zaten sizinle eşiniz konuşmak isteyecektir... ayrı ev konusuna gelince bence en azından bir süre ailenizle yaşayın hem zaten çalışıyormuşsunuz kızınıza anneniz bakar gözünüz arkada kalmaz iler ki zamanda ayrı ev fikrine de ailenizi zamanla alıştırırsınız şimdi birden boşanmak istiyorum ayrı evde kalmak istiyorum dediğinizde babanızın tepkisi katı olabilir herşey gönlünüzce olsun Allah yardımcınız olsun :26:

benim kızımda babasından çekinir...''anne ben ayrılıcağım bu adamdan, eğer kabul etmezseniz ayrı eve çıkarım'' dediğinde ölüyorum sandım....içim çekildi...ayrılık kararını söylerken ayrı ev olayına değinme gözünü seveyim...şok üstüne şok yaşatma kadına...anneler bu ayrılık olaylarında babalara göre daha çok yıpranıyorlar...ayrıca ailenle otur onların gözü önünde ol...çocuğuna da bakarlar,masrafında daha az olur...ilerleyen zamanlarda düşünürsün...

eşiniz gerçekten onu bırakacağınıza inanmdığı için bu kadar rahat davranıyor ve bu kadar rahat boşanalım diyor bence...gerçekten boşanmak istediğinizi anlayınca ancak birşeyleri değiştirmeye çalışır.değilse şimdi annenize hakaret eden insan sizin bişey yapmadan evde kaldığınızı görünce ileriki kavgalarınızda daha da ileri gidecektir bence...allah yardımcınız olsun...çok zor durumunuz,insanın böyle birşeyi sindirmesi çok zor.

Eşiniz hatalı davranmış ama bunun çzümü boşanmak olmamalı bence..
Günümüzde malesef kadın maddi olarak özgür olduğu zaman boşanmak kolay geliyor..

İçinde bulunduğunuz durumu bilemem ama bence böyle fevri davranmayın..

Canim küfürü sindiremiyorum demissin demekki çok zoruna gitmiş ve boşanma kararı aldın belki oncedende sorun yasiyodunuz , ama bence böyle düşünme yani sıcağı sıcağına insan bazen yanlis kararlar verebilir ama dersenki eşimde zaten geçiremiyorduk diye anlarim seni... Bnce yavrunu duşun babasız kalmasın yani ilgili bı babaysa çok zor olur ..

Eğer bosanmakta kesin kararliysann ailene herseyi anlatmana gerek yok uzun süredir geçinemiyoduk dersin ama iyi duşunun yuva kolay kurulmuyo

Back
X