Fikir verir misiniz?

Sizce ne yapmaliyim?

• Arkadasinla gorusmeyi kes.

OY: 1 16,7%
  • Arkadasinla gorusmeye devam et.

OY: 5 83,3%

• Ankete Katılan
    6

Hktby

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
621
523
103
Memleketimde ailemle yasiyorum.. universite ogrencisi yasi benden kucuk (22) sosyal iletisim problemi olan yani kimseye cevap veremeyen kendini savunamayan arkadasimla aram bozulmasin diye icine atan cok sevdigim bir bayan arkadasim var..
ev arkadasi son 6 aydir erkek arkadasini her gun eve getiriyor ve evde kaliyorlar beraber..benim minik de basta bisey demiyor sonra tatli bi sekilde seninle vakit geciremiyoruz evde biri varken rahat edemiyorum vs dediginde cocugu gonderecegini soyluyor ama bi sonuc alamiyor benimki..
en son artik bu sekilde yasayamayacagini soylediginde evleri ayirmaya karar veriyorlar..
Bugun bi telefon geldi ev arkadasi erkek arkadasi ve baska bi kiz evin esyalarini paylasalim diye cagirmislar benimkini.. o da bana haber verdi ben de babam ve nisanlimla birlikte arkadasimin yanina gittim eve ben tek girdim babamlar girmedi kapinin onunde bekledi( kiz evine girmek istemediler)
Neyse iki ev arkadasi esya paylasimi yaparken sevgilisi araya girip arkadasima yuklendi bende birak onlar konussun dedim cocuk bana bagirmaya basladi cik disari dedi bende sen kimsin de beni kovuyosun sen cikarsan ben cikarim dedim tamam diyince kapiya yoneldim o arada nisanlim sinirlendi ne diyosun vs dedi ben onu sakinlestirirken bu kapiyi kapatip polis cagirmis.. sikayetci oldu ki polis geldiginde onlarin yaninda bile arkadasim icin bana kiz dovdurmeyin dedi..
Neyse nisanlimdan sikayetci oldu polisle karakola gittik orda sikayetinden vazgecti biz de (ben ne kadar israr etsem de) sikayet etmedik.
Arkadasim suan guvende ama nisanlim kiz basina dert acacak bak beni bile karakolluk etti gorusmeni istemiyorum diyor..zaten onu pek sevmiyordu onceden de...
Sizce hakli mi? Kendi gorusumu yazip sizi etkilemek istemiyorum.. cevaplarinizi ona da okutucam.. simdiden tesekkurler.

Son düzenleme:
Hiçbişey anlamadım

Hiçbişey anlamadım

Benim arkadasim ev arkadasiyla tartisti evden ayrilirken kiz yalniz kaldi diye bizi cagirdi biz gittik tartisma cikti nisanlimi sikayet etti polise sacma nedenlerle sonra vazgecti.
Nisanlim da arkadasim yuzunden karakollul olduk diye o arkadasimla gorusmemi istemedigini soyledi..
Gorusmemeli miyim sizce

Pire yi deve yapmışlar olayın Kahraman'ları. Arkadaşına destek olmuşsun iyi yapmışsın.

Ben burda arkadaşının bi hatasını göremedim size karşı, önceki yaşananları bilemem tabi ama olabilir böyle seyler büyütmeye araya uçurumlar koymaya gerek yok
Ve bence Arkadaşınla görüşüp görüşmeyeceğine sen karar vermelisin Nişanlın değil
Hoşlanmıyorsa aynı ortamda bulunmaz

Ben kararimi verdim coktan ilettim bile.. disarda ailemden uzakta okudum tek basina kalmanin sikintisini biliyorum onu yalniz birakamam dedim.. isin kotu yani siddetle alakali gecmiste yasadigim travmam var bu yuzden bi erkek yanimda bi kizi ezmeye calissa ben cok yuksek tepki veriyorum.. yani arkadasima el kaldirsa ben sonumu dusunmeden dalarim.. bu konularda basimi derde sokmaktan hic cekinmem cunku o an dusunemiyorum gozum gormuyo
Buraya uye oldugumu biliyor..ben gorusecegimi soyleyince arkadaslarina sor benim hakli oldugumi soyleyecekler dedi.. o yuzden soruyorum aslinda..

zamanında çok ama çok sevdiğim bir arkadaşım vardı
çok kötü olaylar yaşadı ve psikolojisi bozuldu
ben ona yardım etmek istedikçe, benim de psikolojim bozulmaya başladı
sonunda, ailem arkadaşımı çok sevdikleri halde, onunla görüşmemi yasakladılar
gerçi ben daha küçüktüm, 16 yaş civarındaydım
şimdi haklı olduklarını düşünüyorum

bazen, insanlara yetemeyebiliriz
ve onlara yetemediğimizde onlar bizi, içinde bulundukları girdaba çekebilirler
burada çok ince bir çizgi var
nişanlınız sizi düşündüğü için haksız değil bence

bence yapmanız gereken şey, bu olayları ailesinden birilerine duyurmak, haber vermek
siz arkadaşınızı çocuğunuzmuş gibi sırtlayamazsınız, zorlanırsınız
ama ailesi de olursa destek vermeye devam edebilirsiniz

Sen cevabını verdiysen ona da saygı duymak düşer o zaman. Helal olsun arkadaşının arkasında durman güzel ama dikkat et basına iş açma

Ailesinin haberi var.. ama gelip gidemiyolar yanina.. cocuk sahipsiz gibi burda kiyamiyorum. Ayrica bizim hic sorunumuz olmadi onunla..

Son düzenleme:

Arkadaşınla sen kendin kesmek istiyorsan bilemem elbette ama sırf nişanlın istedi diye bence kesinlikle arkadaşlığını bozma, ama bunu nişanlınla konuşmak için de doğru zamanın gelmesini bekle. Şimdi ne söylesen boş.

Yani nişanlına biraz zaman tanı, şimdi tamam ya da hayır deme, zaten karakolluk olmuşsunuz, biraz sakinleşsin o zaman konuş, o zaman anlat hem kızın bir suçu olmadığını, hem de arkadaşlarına bu şekilde müdahale etmesinin doğru olmadığını, dostluğa ve arkadaşlığa da kıymet verdiğini (yani gerçekten böyle düşünüyorsan). Ama dediğim gibi, bunun için olayın soğuması lazım önce.

Ailesinin haberi var.. ama gelip gidemiyolar yanina.. cocuk sahipsiz gibi burda kiyamiyorum

ben 41 yaşındayım
bu örneği bir değil birkaç defa yaşadım
mesela annesi babası uzakta olan bir arkadaşıma sahip çıkmak istedim, ailem kabul etti, günlerce bizde yaşadı, sonra birgün, eşyalarımı alıp (daha doğrusu çalıp) kayboldu gitti
o yüzden ne desem bilemiyorum
nişanlınızın endişelerine hak veriyorum

dostluk apayrı birşey
dostumun sonuna kadar arkasında olurum
fakat sizin durumunuz biraz farklı, dostluk gibi değil, ebeveynlik görevine soyunuyor gibisiniz ama hem gençsiniz hem tecrübeniz yok

bence bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey, çok çok fazla olaylara dahil olmayarak, o kızcağızın kendisini geliştirmesine yardımcı olmak
drama derslerine kanalize edin mesela, kendine güveni gelsin, ses çıkartmayı öğrensin (ücretsiz kurslar var)
kişisel gelişim kitapları hediye edin mesela

bu yazdıklarımdan, dostlarımızı zor durumlarında hemen bırakalım anlamı çıkmasın
dediğim gibi dostumun her zaman yanında olurum en kötü gününde dahi
fakat sizinki biraz farklı

Cok haklisiniz ama zaten ilac tedavisi goruyor sosyal iletisim konusunu halletmek icin.. ve dediginiz gibi is annesi olma noktasinda ama ben cok yalniz kaldim ve cok buyuk sorunlar yasadim.. sanirim o yuzden bana cok agir geliyo onun yasadiklari

Kim kime bana kız dövdürtmeyin dedi? Hiçbirşey anlamadım ya

Benim hic sorunum yok arkadasimla.. onun kendini gelistirmesini destekliyorum sosyallesmesi kendi basinin caresine bakmasi icin.. beni hungur hungur aglayarak aradiginda gercekten sakinlestirmek icin yanina gitmem gerekiyor. Nisanlim illa gorusmeyeceksin demez bana gorusmeni istemiyorum dedi zaten bende suan bunun icin dogru zaman degil kiz zaten yalniz diye cevapladim..
Bi bakimdan da hak veriyorum tabi kelebegin kabuktan cikma hikayesi.. yardim ediyorum diye asla guclenemeyecekmis gibi..

Katılıyorum.
Arkadaşınızın tek suçu yanlış kişi ile ev arkadaşı olmasıymış. Yazık üzüldüm.

Size karşı başka bir yanlış hareketi yoksa bence nişanlınızla sakince konuşun. Anlayışla akrşılayacağından eminim. Düşene bir tekme de siz vurmayın.

Cok haklisiniz ama zaten ilac tedavisi goruyor sosyal iletisim konusunu halletmek icin.. ve dediginiz gibi is annesi olma noktasinda ama ben cok yalniz kaldim ve cok buyuk sorunlar yasadim.. sanirim o yuzden bana cok agir geliyo onun yasadiklari

siz de haklısınız
ben de uzun süre yalnız yaşadım (Allah'tan çok iyi arkadaşlarım vardı ve ailem gelin dediğim an yanımdaydı)
öyle bir şeyin içindesiniz ki yukarı tükürseniz bıyık, aşağı tükürseniz sakal

olaylar nasıl gelişir bilmiyorum
fakat bence son derece dikkatli olun
ve bence kesinlikle ailenizle birlikte hareket edin, yalnız başınıza değil
eğer ilgilenmeye devam etmek istiyorsanız ailenizi de arkanıza alın
her ne adım atacaksanız onlara da haber verin
bu işler, ilaç tedavisi vs, zor ve hassas işler

bir de bence olaya "arkadaşlarıma nişanlım karışamaz" gözüyle bakmayın
burada nişanlınız demiyor ki şu insanla görüşme, bu insanla görüşme
burada çok bariz bir "koruma" güdüsü var
nişanlınız, kendi arkadaşı yüzünden karakola düşse, sizin de aklınızdan geçer görüşmesin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…