En az altı ayda zaten tedavinin etkisi görünür olur, etkileri başladıysa çok güzel, daha da iyi olacak.
Artık yakınınız olduğunu varsayarak yorum yapacağım, sosyal desteğinizi keserseniz geriye gidebilir. Çünkü söz konusu kişinin tedavi gerektiren bir durumu olduğundan "ben olduğum sürece ayakta duramaz" varsayımı biraz yanlış oluyor. Tüm ruhsal tedavilerde ilaç ve doktor katkısı dışında iki şey tedavinin kaderini etkiliyor gerçekten. İlki sosyal destek, ikincisi hastanın içgörü kazanması. Bazen sosyal destek olmadan içgörü bile kazanamıyor kişi. Yani anksiyete, OKB, depresyon, ve tedavi gerektiren diğer birçok ruhsal rahatsızlık; "artık bir silkelensin kendine gelsin, ben olmasam da daha iyi olur" tavrından çok da olumlu etkilenmez. Onun da zamanı gelir ama onun işaretlerini zaten kişi verir, sosyal desteğe artık gerek kalmadığını, sorunlarının çoğunlukla kendi üstesinden geldiğini dile getirdiğinde daha az koruyucu ama arkadaş olarak ilişkiyi sürdürmek daha iyi.
Tabi bunları ille yapın demiyorum, bazen insan ailesine bile yapamıyor. Ama sizin için arkadaşlığınızda bir sorununuz yoksa şu an sosyal desteğinizle ona bir zararınız dokunmaz, aksine tedavi hızlanır demek istiyorum. Nihai karar her zaman sizin