Fikir verir misiniz?

Sizce ne yapmaliyim?

• Arkadasinla gorusmeyi kes.

OY: 1 16,7%
  • Arkadasinla gorusmeye devam et.

OY: 5 83,3%

• Ankete Katılan
    6

Karisamaz diye dusunmedim hic.. benim kendimi tutamamamin sorumlusu o degil.. konu onunla alakali olabilir ama gergin olan benim.. yani olaya soyle de bakabiliriz yolda hic tanimadigim biri dayak yese tehtid edilse ben olaya dahil olabilirim.. kendimi degistirmem gerek sanirim ama o da cok kolay degil ve cabuk olacak gibi degil

He anladım
Şimdide sevgilin görüşme diyor
Keşke baştan onu karıştırmasaydın ama ben bunda arkadaşınla küsülcek bi durum göremiyorum
Onun bi suçu yokmuş ki

Anlatamama üslubunuza hayran kaldım yemin birşey anladıysam nolim

Caylakligima verin.. ilk bdv konum olay bugun oldu o yuzden kafam da duygularim da karman corman yazdiklarim gibi.. sanirim bikac mesaj sonra ozetlemistim durumu belki yardimci olur

Böyle konularda sosyal destek iyidir, ondan da mahrum kalırsa hiç çıkamayabilir kozasından dışarıya. Bu durumdaki insanların aşabilmesinde en önemli etken çevre desteği zaten. Sevdiğiniz bir insansa bu desteği vermeniz doğru bence.

Sosyal anlamda çok zorluklar yaşıyorsa sosyal anksiyete bozukluğu da olabilir zaten, o konuda bir uzman yardımı da alırsa (tabi almıyorsa), daha kolay aşar bence.

Ayrıca arkadaşınızın karşılaştığı tipte insanlar çok kendine güvenli kişilerin bile kolay baş edemeyeceği tipte kişiler, ben de rastladım benzer insanlara zamanında. En dengeli, en kararlı, en kendine güvenli insanı bile çileden çıkarıyor böyleleri, zaten size de aynı şeyi yapmışlar değil mi? Burada arkadaşınızın bir eksikliği yüzünden bu sonuç doğmamış, sizin de bir eksikliğiniz söz konusu değil elbette, karşınızdaki insanlar verdikleri zararın yaptıkları yanlışın farkında değil ya da bunu umursamıyormuş ki, bu noktaya varılmış. Yani demem o ki bana kalırsa bu olay arkadaşınızın kişilik özelliğinden kaynaklanmamış zaten.

Nişanlınız da şimdi streslidir, madem çok baskı da yapmıyor, sakin zamanda onunla da konuşun meseleyi derim.

He anladım
Şimdide sevgilin görüşme diyor
Keşke baştan onu karıştırmasaydın ama ben bunda arkadaşınla küsülcek bi durum göremiyorum
Onun bi suçu yokmuş ki

Suc benim zaten.gecmiste siddet gordum tehtid edildim tek kaldim.. can guvenligi cikardim ise yaramadi vs vs.. simdi bu olaylara karsi cok net patlamalar yasiyorum..

aynı dertten muzdariptim
ne zaman çocuğum oldu, törpülendim

Tanisi anksiyete tedavisinde 6 ay gecti.. duzenli devam ediyor.. ve inanin iyiye gidiyor daha iyi de olacak insallah

Suc benim zaten.gecmiste siddet gordum tehtid edildim tek kaldim.. can guvenligi cikardim ise yaramadi vs vs.. simdi bu olaylara karsi cok net patlamalar yasiyorum..
Arkadaşına destek olman çok güzel...
Sende yaşamışsın daha kötülerini insanın yanında destek olan birileri her zaman olmayabiliyor.

Tanisi anksiyete tedavisinde 6 ay gecti.. duzenli devam ediyor.. ve inanin iyiye gidiyor daha iyi de olacak insallah
En az altı ayda zaten tedavinin etkisi görünür olur, etkileri başladıysa çok güzel, daha da iyi olacak.

Artık yakınınız olduğunu varsayarak yorum yapacağım, sosyal desteğinizi keserseniz geriye gidebilir. Çünkü söz konusu kişinin tedavi gerektiren bir durumu olduğundan "ben olduğum sürece ayakta duramaz" varsayımı biraz yanlış oluyor. Tüm ruhsal tedavilerde ilaç ve doktor katkısı dışında iki şey tedavinin kaderini etkiliyor gerçekten. İlki sosyal destek, ikincisi hastanın içgörü kazanması. Bazen sosyal destek olmadan içgörü bile kazanamıyor kişi. Yani anksiyete, OKB, depresyon, ve tedavi gerektiren diğer birçok ruhsal rahatsızlık; "artık bir silkelensin kendine gelsin, ben olmasam da daha iyi olur" tavrından çok da olumlu etkilenmez. Onun da zamanı gelir ama onun işaretlerini zaten kişi verir, sosyal desteğe artık gerek kalmadığını, sorunlarının çoğunlukla kendi üstesinden geldiğini dile getirdiğinde daha az koruyucu ama arkadaş olarak ilişkiyi sürdürmek daha iyi.

Tabi bunları ille yapın demiyorum, bazen insan ailesine bile yapamıyor. Ama sizin için arkadaşlığınızda bir sorununuz yoksa şu an sosyal desteğinizle ona bir zararınız dokunmaz, aksine tedavi hızlanır demek istiyorum. Nihai karar her zaman sizin

Son düzenleme:
Ya su yaslarda neler yasamiyor ki insan. simdiki aklimda olsaydim cogu arkadasligi baslamadan bitirmistim. Ne bileyim hep böyle kazik yiye yiye büyüyoruz. Arkadasina destek ol ama cok da karisma. Cünkü bazen yardim edersin kabak basina patlar.
Yani arkadasin edilgeni de bizim basimizi beleya sokuyor. Yani ben böyle bir durumda arkadasima yardim ettigim bir anda kadin bana kötü bir laf etmis arkadasim da agzini dahi acmamamis. Ya ne alaka de, hayir öyle degil de. beni satti resmen. Zaten bitirdim iliskimi. Ama arkadasin edilgenin de hayir gelmyor. Sonunda enayiligimle kaldim.

Icimi rahatlatip yol gosterdiginiz icin tesekkur ederim oncelikle.. ne olursa olsun hassas mevzular bunlar fikir almadan kendi bildigimi okumak istemedim.. tavsiyenizi dikkate alicam dedigim gibi kisisel bi problemimiz yok bizim

Icimi rahatlatip yol gosterdiginiz icin tesekkur ederim oncelikle.. ne olursa olsun hassas mevzular bunlar fikir almadan kendi bildigimi okumak istemedim.. tavsiyenizi dikkate alicam dedigim gibi kisisel bi problemimiz yok bizim
Rica ederim
Zaten bence sizin desteğiniz olmasaydı ailesinden uzakta bu kadar hızlı cevap veremeyebilirdi tedaviye .. Umarım bundan sonrası daha kolay olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…