Sen onun parasını carçur edemezsin ama o senin emeğini çarçur edebilir. Çünkü sen kadınsın.Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
evet istemek zorunda değilsiniz... temizlik yemek olayınıda eşinizle ortak halledin o zaman ne de olsa ortak yaşam alanınıza geliyor bu misafirler... siz neden yükü tek başınıza üstünüze alıyorsunuz ki... hizmetleri kadın yapar diye birşey yok....Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
Yatılı olacağına göre şehir dışından geliyorlardır bir kaç gün idare edilir yani,komşumun şehir dışından düğün için gelen misafirlerini evimizde 2 gün yatılı kaldı,aynı şekilde komşumun oğlu sünnet olmuştu kapı komşumun gelenleri gidenleri çoktu şehir içi ve dışından yine evimize kabul ettik.Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?