Fikir yardımı:(

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.

Benim dugumde elin kirk kat yabancisi, aileden olmayan ama ailemin gorustugu insanlar misafir etti akrabalarimizi, ne gerek var para dokmeye bizde kalabilirler diye kendileri teklif etti.
Siz cok yakinisiniz, tabiki sizde de kalan olur.
Gelip kalanlar zaten isin ucundan tutar, tutmasa bile alti ustu 2 gun.

Henüz öyle bir durumumuz olmadı ama düğünde cenazede evimi sorgulamadan açardım. Taş patlasa 3 gün olur zaten. Elbette zor olabilir ama böyle zamanlarda yardımlaşmak gerekir diye düşünüyorum.
Ağırlayacak olan tabikide erkekten çok kadın oluyor. Halin takatin yoksa ya da ağırlamak istemiyorsan söyle tabide.

Bilmiyorum bana sizin gibi dusunen insanlar kotu niyetli geliyor
Alt tarafi 1-2 gun
Onca dugun masrafi icinde insanlar tabiki masraf dusunecek onca insani misafirhanede agirlamak dunya masraf
Bilmiyorum bana garip geldiniz
Bizde dugune uzaktan misafir geliyorsa anne kardeş konu komşu arkadaş artik kimin evi musaitse misafirleri bölüsürler normali budur bence

Sen onun parasını carçur edemezsin ama o senin emeğini çarçur edebilir. Çünkü sen kadınsın.

Ben komşumun misafirlerini aldım yatılı cok da sıcaktı hiç bişey olmadı 2 gün kaliyolar sonuçta bende esiniz gibi düşünüyorum kusura bakmayın ama

Fikir alınmaması konuşun da haklısınız ama kaç yıl da 1 olacak şu durum için fazla aşırı tepki vermişsiniz.

Evimize hem benim hem eşimin akrabaları geldi hiç farketmeden ikimiz de gayet güzel ağırladık eşim erkeklerle ben kadınlarla ilgilendim. Sonuçta 1 ay kalacak halleri yok insanların 1 2 gün idare edin.

evet istemek zorunda değilsiniz... temizlik yemek olayınıda eşinizle ortak halledin o zaman ne de olsa ortak yaşam alanınıza geliyor bu misafirler... siz neden yükü tek başınıza üstünüze alıyorsunuz ki... hizmetleri kadın yapar diye birşey yok....

dügün , cenaze , saglık gıbı durumların zahmetı olmaz ! bı ıkı gun ıcın bunların lafı olmaz
insanlık namına yapılır bazı seyler. evım dururken mısafırhane dusunmek benım ıcın utanc verıcı olurdu sahsen...

tabıkı evde seve seve agırlarım boyle seylerde

Karşı komşumun kızı sözlendi. Söze kalabalık geleceklerdi. Ev çok sıkışacaktı, bende ilk çocuğuma 6 aylık hamileydim, evimi açtım, kadınların bir kısmını bizim evde ağırladık.
15 e yakın kişiyi... ikram zaten onlar hazırladı, ben de 1 çeşit hazır bir şeyler yaptırdım.. gelen herkes beni akraba sanmış, bu zamanda kim yapar bunu diye :)
Anlıyorum şu an neden bu kadar şaşırdıklarını...
Düğün bu yahu...
Şu ben ağırlıyorum kendi ailem olunca ağırlarım, eşimin ailesine hizmet edecek bensem ağırlamam gibi saçma kıyasınızı hiç anlamadım.
Eşiniz de yardım etsin, dugunde cenazede senin ailen benim ailem olmadan elinizden geleni yapın..

Yatılı olacağına göre şehir dışından geliyorlardır bir kaç gün idare edilir yani,komşumun şehir dışından düğün için gelen misafirlerini evimizde 2 gün yatılı kaldı,aynı şekilde komşumun oğlu sünnet olmuştu kapı komşumun gelenleri gidenleri çoktu şehir içi ve dışından yine evimize kabul ettik.

Yine bir komşumun akrabası 1-2 gece bizde kaldı,böyle günlerde idare edilir.

Ne münasebet. Evini falan açmam. Yatak yapınca bitiyo mu sanki? Yemeği temizliği toplaması var birde. Tanımadığım kişilerin benim klozetime oturması düşüncesi bile iğrenç.

Ben kabul etmezdim. Düğüne giden kalacağı yeri de ayarlar. Ben öyle yapardım kimseye de rahatsızlık vermezdim.

Benim kına gecem olduğu gece eşimin tarafından gelenleri akrabalar komşular toplayıp gitti bir iki neyse. Hatta bir baktık bizim evde boş oda bile kalmış herkesi götürmüşler. Eşimin annesini bile:)) ama damat saklandı mi ne yaptıysa o kalmış. O da boş odada yatmıştı. Akıllı ya:)) Bence iyi niyetli bir düşünce değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…