Fikir yardımı:(

Siz açmayın evinizi bence .Kayınvalidenin komşusuna rica edin o açsın. Hatta sizde komşuya gider yer ,içer gelirsiniz.

Ne kadar yozlaştık ya. İnsanlar düğün ve cenazeler de bir araya geliyorlar zaten. Ne mutlu ki düğününüz var
2 günden birşey olmaz. Ve siz varken ele düşmez misafiri ağırlamak. Bugün onlara yarın size unutmayın.

Kadınların çoğunda şu mantık Benim evim. Yok öyle bir dünya . O ev eşinizin de evi.

Böyle günlerde ailemizin yanında olmazsak ne zaman olacağız ?

Yok ben yaşlandım galiba. Aile kavramı ne yazıkki günden güne bitiriyoruz.

Eşinizin misafiri gelecek olduğunda yatılı ,evinizde mi misafir ediyorsunuz?
Şöyle ki eşimin kardeşi evlenecek ve dışardan akrabaları ,kardeşinin arkadaşları filan gelecek .kendi evleri herkesi alamaz .annesi illaki dicektir bi kısmı sizde kalsın diye.böyle bir durumda ne düşünürsünüz ,nasıl karşılarsınız ,ne tepki verirsiniz?
Ben isterdim ki eşini düşünsün sıcaklarda misafir ağırlaması hele bir de yatılı zor olacağı için misafirhane ayarlamayı düşünsün .ama öyle bir düşünce yok dışarı para mı verecem akrabam vs demeye başladı .sizden misafir kalması gerektiğindede böylenmi yapacaksın demeye varıyo . ev işlerini ,hizmetleri kadın yaparken böyle bir şey istemeye, yanı evde yatılı misafir ağırlamak istememe konusunda kadının söz hakkı yok mu.kendi ailemden biri olduğunda sanki yemekleri koca mı yapıyor ,ortalığı temizleyen, düzenleyen ,hizmetleri yapan erkek mi oluyor. Hayır.kocalar niye eşlerini hiç düşünmüyor ,kölemiyiz biz onlar için ,hep niye düşünülmuyoruz.
bunun kölelikle ilgisi ne ki??? düğün var , gelecek olan misafir sizinde akrabanız artık, bir iki gün evde agırlamak neden bu kadar zor geliyor ki? adam haklı sizin yakınınız gelse yok ben evime misafir kabul edemem gidin misafirhanede kalın mı dersiniz? eğerki cevabınız EVET ise o zaman açıkca ben misafir ağırlamak istemiyorum deyin ama kendi yakınım gelse ağırlardım ama eş kişisinin akrabasını ağırlamak istemem derseniz iş değişir..
Zaten şu da var size sormadan kimse emrivaki ile evinize gelmez, misafirhane ağırlamakta o kadar ucuz birşey değil geceliği en az 50 tl o da kamu kurumu olursa kişi başı hesap yapsanız size bir ton masraf çıkarır, ben olsam özel bir gün oldugundan iki döşeği, bir kahvaltıyı çok görmezdim.. Kalan da zaten bir gece kalır döner evine..

Hatırlık bi durum değil bence bu. işlerin %80 i bana kalıyorsa birçok şeyden ben sorumluysam, yükümü hafifletemiyosa ,benim istememe hakkım pekala vardır diye düşünüyorum.el kızına kimsenin misafirini ağırlatmaya hakkı yok .kv nin söylemesine bakıyor herşey ,gelsinler bizde kalsınlar denmesini bekleyen yok ki.söz hakkı yok zaten .mecbur kaldıracaz. Gelinin ne mecburiyeti var eşinin kardeşi bile olsa onun arkadaşlarının veya vs geleceklerin kahırlarını çekmeye .erkek misafir evdeyken hizmet mi ediyor millete yorgunluğa rağmen gülücük saçmak mı zorunda kalıyor ortalığı toparlama düzenleme çamaşır bulaşık yıkamam toplamamı yapıyor .hangi birini yapıyor .eve para getiriyor demi .aman iyiki bi onu bari yapıyorlar.ama kadın iş konusunuda en iyisiyle becerir bence erkekler gerçekten çok gereksiz
Ne deyim yani sizin kari koca iliskiniz bu sekildeyse ve esinizin gereksiz oldugunu dusunuyorsaniz bosanin ya da aile kavramini oturtamayacaksaniz evlenmeseydiniz...herkes kendi gorusunu belirtiyor sahsen biz evimize gelen misafiri senin misafirin ya da benm diye ayirmayiz misafir agirlamak icin elimizden geleni yapariz esim yardimci olmaya calisir ama yuk cogunlukla kadinda olur...o zaman sizin misafirinz geldiginde esinz gecsin odasina uyusun onun misafuri geldigindeyse siz gecin uyuyun herkes agirlasin misafirini

Azcik beceriksiz takilsaydiniz sizde. Ben evlendigimde cidden ev işiyle alakam yoktu ama 4 4 luk ogrenmeye de calismadim. Oldugu kadar, ugrasmadim. Hala yari disarda, yari evde yeriz yemegi. :KK70:4 yillik evliyim.
Bunu da herkes bilir kalabalik agirlayamam en fazla 2-3 kisi.

Oyle kalabalik yatili bir misafiri ben agirlamak istesem bile bana yollamazlar rezil olmamak icin :KK70:

Şok oldum. Kimse durup dururken evinize gelmiyor ki? Düğün var sizde düğün sahibi sayılırsınız. Evinizi açıp bi kahvaltı hazırlamak zor olmamalı. Kahvaltıdan sonra kv’nin evine geçersiniz zaten.

İşsizim şuan işim olsa .o derdim olmasa zaten gelsinler seve seve ordu da ağırlarsın.eşim öyle şeylere para vermez.çokta parası olan biri değil zaten.baba hasta bakıcı lazım hergün gidip geliyor mecburen yıkamasıydı kaldırmasıydı yatırmasıydı ona bile bakıcı tutmadılar parası yüksek diye.

Siz yine de isteyin. Bırakın eşiniz yapamadı olsun.

Hatırlık bi durum değil bence bu. işlerin %80 i bana kalıyorsa birçok şeyden ben sorumluysam, yükümü hafifletemiyosa ,benim istememe hakkım pekala vardır diye düşünüyorum.el kızına kimsenin misafirini ağırlatmaya hakkı yok .kv nin söylemesine bakıyor herşey ,gelsinler bizde kalsınlar denmesini bekleyen yok ki.söz hakkı yok zaten .mecbur kaldıracaz. Gelinin ne mecburiyeti var eşinin kardeşi bile olsa onun arkadaşlarının veya vs geleceklerin kahırlarını çekmeye .erkek misafir evdeyken hizmet mi ediyor millete yorgunluğa rağmen gülücük saçmak mı zorunda kalıyor ortalığı toparlama düzenleme çamaşır bulaşık yıkamam toplamamı yapıyor .hangi birini yapıyor .eve para getiriyor demi .aman iyiki bi onu bari yapıyorlar.ama kadın iş konusunuda en iyisiyle becerir bence erkekler gerçekten çok gereksiz
Yıl 365 gün eşiniz bütün ev işlerini size kitlemiş anladığım kadarıyla. İki günlük misafir zahmetinin atarını yapacağınıza ömrünüzün genelinde ev işlerini paylaşın size yazık değil mi. Ha bana kalsa ben yatılı misafir sevmem kendi erkek kardeşimi yakında bi otelde ağırlamış insanım ileride eşim kendi akrabasını getirmek isterse gözlerimi kocaman kocaman açıp ama sevgilim benim kardeşim otelde kaldı ya diycem

Yani misafir geldiğinde evde agirlanir tabiki abartmaya gerek yok bence. Çok uzun süre olsa neyse ama iki üç gün normal

Ayyy bende benzer bi durum yasayacagim sanırım kurban bayramında. Sizin kadar katı düşünmüyorum fakat bende kara kara düşünüyorum şimdiden.
Ben 8 aylik evliyim ve esim 2,5 aydir görevde ilk evlendiğimizde yaşadığımız şehirden esim goreve giderken tayin olduk memleketimizden ev tuttuk ben geldim taşındım yerlestim esim hala gelmedi. Bu hafta kp nin almanyadan kardesi ve ailesi geliyor. Kv nin ankaradan kardesi ve ailesi geliyor. Genelde hep farkli zamanlarda gelir iki grupta benim kv de kalirmis. Bu sene ikisi de ayni anda geliyorlar ve baska sanrm kalacaklari alternatifte yok. Bu arada onlarla ayni dönemde esimde görevi bitiyor geliyor ve biz 2,5 aydir 2 haftada bir ancak 1 gece görüştuk esimle. Tatile de gitmeyi planliyoruz aslinda ve bende haftaya toplantilarim var calisiyorm. Bakalm nolacak :KK43:

Ben misafir ağırlamayı çok severim. Eşimin akrabaları benim akrabalarım diye bişey yoktur hem de. Evimize gelen herkes bizim misafirimizdir. Daha 8 aylık evliyken yatılı 12 kişi ağırladım. Ve üstüne çalışan biriyim ben. Yeter ki yapmak isteyin. 1-2 günlükten bişey olmaz.

Nerden eminsiniz buna ,öyle durumlarda kimseye yük olmamak için bugüne kadar hep otel vs yerde yer ayırtıp gittik gideceğimiz yere.kimseden o telaşesinin içinde ne evini açmasını bekledik ne bi yer ayarlamış olmasını.anlayışlı olanın düşünmesi gereken de budur zaten.

Akrabanız olmadığım için şanslıyım o zaman...
Teşekkürler.

Asıl yazın daha kolay kışın yatak yorgan derdi var herkese ayrı ayrı yorgan falan derken , bir kaç gün idare edin.
Kendinizi eşinizin yerine koyun , sizin akrabağlarınız için aynı şeyi eşiniz yapsa ?

Gelin e el kızına böyle bi mecburiyeti sokmak bence hoş değil.kendi çağırır buyurun kalın der olur.ama KV direk emrivakiyle sizde kalır şeklinde hiç sözhakkı doğurmadan konuşursa, eş de zırnık eşim yorulacakmış vs düşünmezse bende olanlar oluyor.düşünceli lık olsa seve seve misafir yine ağırlarsın .ama eş de kaba ki.mecburmuşum gibi sanki
Kendinizi neden el kızı konumuna koyuyorsunuz ?
sadece buna takıldım...

düğüne gidecek herkesin kalacağı yer ayarlayıp gitmesi taraftarıyım

kalacak durumu yok ise yasadıgı sehıre düğünden az erken kalkıp geri dönsün

ne kimsenin evinde bu sebepten kalırım . ne de kalınsın istemem

1-2 kişi idare edilebilir ama fazlası beni aşar

Kendinizi neden el kızı konumuna koyuyorsunuz ?
sadece buna takıldım...
Çünkü el kızı dır gelin ,el oğludur damat.hiç bir kız kendi kızın gibi ,hiç bir oğlan da kendi oğlun gibi olamaz olmaması da gayet normal .her çocuk kendi vazifesini bilmeli anne babasına.her anne baba da kendi kızı oğluymuş gibi emrivakili vs davranamacağını bilmeli .kendi çocuğu bile olsa, çocuklar malı değil annelerın babaların.her çocuk anca kendi anne babasının kaprisini vs çekebilir. Karşı taraftan gelen herşey batar insana.

Son düzenleme:
Artık kalmadı ki böylesi .yani şehirdışına düğüne vs giden bi yer ayarlıyor illaki.ama bunların sülalede devam ediyor nedense.parasızlık marasızlıkdan olsa anlarım da .bence gereksiz ev sahibesine eziyet etmek bu.okadr
Asıl yazın daha kolay kışın yatak yorgan derdi var herkese ayrı ayrı yorgan falan derken , bir kaç gün idare edin.
Kendinizi eşinizin yerine koyun , sizin akrabağlarınız için aynı şeyi eşiniz yapsa ?[/
Artık kalmadı ki böylesi .yani şehirdışına düğüne vs giden bi yer ayarlıyor illaki.ama bunların sülalede devam ediyor nedense.parasızlık marasızlıkdan olsa anlarım da .bence gereksiz ev sahibesine eziyet .okadr

Aslında gönül ister ki misafirhane ayarlansin , kim geliyorsa rahat rahat orada kalsın. Doğrusu budur.

Insanlikla , nezaketle ilgisi yok bunun.

Ha evde her şey paylasilsa , temizlikte yemekte yardım edilse , ya da yardımcı tutalım teklifi yapılsa insan seve seve kabul eder.

" Dışarıya para mi saçalim. " düşüncesiyle evdeki hanımı ve emeğini hiçe sayan, üstüne de hiç yardım etmeyen bir es ve ailesine insan bir şey yapmak istemez.

Dese ki kusuruma bakma imkanım yok, hem ayipta olur. Elimden geleni yaparım bende . Çağıralım ne dersin " eyvallah. Insanin en azından içi soğur.

......

Gelince açık arayanlar da kdv si oluyor " ayıp olmasın düşüncesinin.

Back
X