- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
müslüman erkeğe altın takmak haramdır''..inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik.. ''
Bunu anlamadım?
Çok güzel bir orta yol olmuş teşekkür ederim bu yüzüğü göstermeliyim eşimebenim eşimde çok seviyodu ben sevmediğim için o tarz yüzükleri bizde http://www.tesbihane.com/925-Ayar-Gumus-Tugra-Model-Alyans-KR410,PR-3696.html bu yüzüğü aldık hem alyans hem tuğralı
''..inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik.. ''
Bunu anlamadım?
Bende aynisini söyledim iki yüzük takmak istemedi eşim bir yolunu bulucaz bakalim.ikisini de alın birini sağ eline taksın diğerini sol eline tuğralı yüzükler erkek eline çok yakışıyor ve dikkat çekiyor eşinizin evli olduğunun bilinmesi önemli bence tuğra da evli olup olmadığını sizlerden başkası dışarısı bilemez dilek19902011 yüzün çok güzelmiş konu sahibide böyle bir tercih yapabilir
Rica edrim hoşunuza gittiyse ne mutlu bana :)Çok güzel bir orta yol olmuş teşekkür ederim bu yüzüğü göstermeliyim eşime![]()
1-Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!
Hanimlar merhaba;
Benimki dert değil aslinda fikirlerinizi almak istiyorum.2 yillik evliyim yakin bir zamanda da anne olacağim ins.gayet anlayisli bir eşe sahibim çok şükür.Olay şu ki inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik kendisi alyans değilde üzerinde osmanli tuğrasi olan büyükçe güzel bir yüzük beğendi(oğlumuzun adida Tuğra olacak ins.).Ben kararsizim bu konuda çünkü yüzük güzel olsada alyans değil eşimde çok beğendi siz ne düşünürsünüz fikirlerinizi bekliyorum...
siz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!
Bende öyle düşünüyorum şuan umarim eşimde beğenir:)o zaman kesinlikle dilek hanımın yüzüğünden tavsiye ederim canımm en güzel ortak yol
Altın yüzük takmak dinimizce haram değildir erkeklere ancak gümüş yüzük takmak sünnettir. Bunun nedeni de Hz. Muhammed (SAV)'in yaşadığı dönemde altın yüzük takması, onu örnek alan diğer erkeklerin de altın yüzük takmasına neden olmuş. Hz. Muhammed efendimiz ise bunu görerek altın yüzüğünü gümüşle değiştirmiş. Ancak Kuran'ı Kerim'de erkeklerin altın takı takamayacağına dair bir ayet yok. Ayrıca İslam halifelerine bakarsanız özellikle Osmanlı hanedanından gelen İslam halifelerine bakarsanız sadece altın değil, altın, gümüş, yakut, pırlanta, elmas vs. bir çok süs eşyasını kullanmaktan kaçınmadıklarını görürsünüz. İpek konusu da aynı şekilde. Yani altın ve ipek giyim eşyasının kadına helal erkeğe haram kılınması gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış bir bilgi. Eşiniz rahatlıkla altın alyansını takabilir. İçiniz rahat olsun.Dinimizce altın ve ipek giyim eşyasi kadina helal erkeğe haram kilinmis.Biz evlenirken heyecan ve mutlulukla altin alyans aldik tabi ama olmasi gereken erkeğin altin takmamasiymis.
Bende öyle söyledim eşim iki yüzük takmak istemedi birini seçmek durumundayiz ben alyanstan yanayim o yüzüğü çok beğendiği için kiyamadim iste düşünelim dedimTesekkür ederim fikirleriniz için.
Çok teşekkür ederim arkadaşim haklisin gönül bağidir önemli olan çok severek, büyük anlamlar yüklenerek takilan bir yüzük olunca karar vermekte zorlandim.Kadin hassasligiyla alyansa anlamlar yüklemisim bendesiz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.
konu sahibi arkadasim...benim esimin alyansida gumus..o da takmiyor alyansini cunku kucuk geliyor suanda...beni sorarsan 2 tane alyansim var...biri evlenirken takilan digerinide sonradan hosuma gittigi icin aldim. degisikli takiyorum...bazende hic birini takmiyorum...gonul bagi olsun yeterki, yuzuk bagi cok onemli degil bana kalirsa...
siz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.
Kuran'da yazıyor mu?
Bizde esimle aldik ona altin ama dugun gunu disindq takmadi daha once bir gumus yuzuk almistik kullaniyordu onu takmaya devam etti ben bi sakinca gormedim yaniBende gümüş alabilirim tabi buda güzel fikir![]()