• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Fikirlere ihtiyacim var"

ikisini de alın birini sağ eline taksın diğerini sol eline tuğralı yüzükler erkek eline çok yakışıyor ve dikkat çekiyor eşinizin evli olduğunun bilinmesi önemli bence tuğra da evli olup olmadığını sizlerden başkası dışarısı bilemez dilek19902011 yüzüğünüz çok güzelmiş konu sahibide böyle bir tercih yapabilir

Son düzenleme:
ikisini de alın birini sağ eline taksın diğerini sol eline tuğralı yüzükler erkek eline çok yakışıyor ve dikkat çekiyor eşinizin evli olduğunun bilinmesi önemli bence tuğra da evli olup olmadığını sizlerden başkası dışarısı bilemez dilek19902011 yüzün çok güzelmiş konu sahibide böyle bir tercih yapabilir
Bende aynisini söyledim iki yüzük takmak istemedi eşim bir yolunu bulucaz bakalim.

o zaman kesinlikle dilek hanımın yüzüğünden tavsiye ederim canımm en güzel ortak yol

Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!
1-
Deden ve ninen dini en dogru yaşayanlar miydi da bununla kıyaslıyoruz
2- bir haram yapıldı diye kimse kafir olmaz
3- altın ve ipe erkeğe haramdir elinin altında internet var araştır sknra konus
4- bilimadamlarının araştırmasına gore altın ve ille kadınsal hormonu yani ostrojeb hormonunu etkiliyio daha fazla çalıştırdığını kesfetmisledir. Bundan dolayı a erkeklerin takmasında hormonsal sikinti olacağı iddia edilmiştir. Buda bilimsel boyutu bunu da araştır.
Araştırmadan bilmeden Dede'nden ninenden kalmis din bilginle de insanları yargilama

Hanimlar merhaba;
Benimki dert değil aslinda fikirlerinizi almak istiyorum.2 yillik evliyim yakin bir zamanda da anne olacağim ins.gayet anlayisli bir eşe sahibim çok şükür.Olay şu ki inancimiz gereği eşimin altin olan evlilik yüzüğünü gümüş bir alyansla değiştirelim dedik kendisi alyans değilde üzerinde osmanli tuğrasi olan büyükçe güzel bir yüzük beğendi(oğlumuzun adida Tuğra olacak ins.).Ben kararsizim bu konuda çünkü yüzük güzel olsada alyans değil eşimde çok beğendi siz ne düşünürsünüz fikirlerinizi bekliyorum...

bu şekilde yapan bir çok evli bey var..bunu sıkıntı yapmayın kafanıza takılan şey dışarıya karşı evli değil bekar görüntüsü verilir ise..değil..birçok aklı başında insan bahsettiğiniz yüzüklerin erkeklerin alyans niyetine taktığını bilir..
kafanıza takılan bu ise..yanınızda alyansı takar dışarıda çıkarır..nereden bileceksiniz..rahat olun..böyle şeylerle eşinizn aklına olmadık şeyler sokmayın derim :)

Tövbe ya ... valla artık dinimiz alyansa da konu oldu ya ne deyim yahu benim dedem ile ninem zamanında duyulmamış din kuralları çıktı . dedem de takardı altın nenem de hatta onların annesi babası da . Allah rahmet eylesin ama şimdi onlar öteki dünyaya kafir mi gittiler TÖVBELER OLSUN ESTAĞFİRULLAH !!!
siz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.

konu sahibi arkadasim...benim esimin alyansida gumus..o da takmiyor alyansini cunku kucuk geliyor suanda...beni sorarsan 2 tane alyansim var...biri evlenirken takilan digerinide sonradan hosuma gittigi icin aldim. degisikli takiyorum...bazende hic birini takmiyorum...gonul bagi olsun yeterki, yuzuk bagi cok onemli degil bana kalirsa...

Tatlım eşimde istemedi altin takmak, kuyumcular alyanslarin aynisinin gümüşünü döküyor. Biz oyle yaptirmistik. Sonra ben farklı bir yüzük begendim esimin adi yazior yüzügumde onu aldim. Yani es olmasi okadar önemli degol bence. Ki bende evde çıkarıyorum temizlikti bulasikti parmagimda rahatsızlık verior die dışarı çıkarkende çoğu zaman unutuyorum. Onemli olan kalbim kalbi bence. Takılma yüzüge falan.

Dinimizce altın ve ipek giyim eşyasi kadina helal erkeğe haram kilinmis.Biz evlenirken heyecan ve mutlulukla altin alyans aldik tabi ama olmasi gereken erkeğin altin takmamasiymis.
Altın yüzük takmak dinimizce haram değildir erkeklere ancak gümüş yüzük takmak sünnettir. Bunun nedeni de Hz. Muhammed (SAV)'in yaşadığı dönemde altın yüzük takması, onu örnek alan diğer erkeklerin de altın yüzük takmasına neden olmuş. Hz. Muhammed efendimiz ise bunu görerek altın yüzüğünü gümüşle değiştirmiş. Ancak Kuran'ı Kerim'de erkeklerin altın takı takamayacağına dair bir ayet yok. Ayrıca İslam halifelerine bakarsanız özellikle Osmanlı hanedanından gelen İslam halifelerine bakarsanız sadece altın değil, altın, gümüş, yakut, pırlanta, elmas vs. bir çok süs eşyasını kullanmaktan kaçınmadıklarını görürsünüz. İpek konusu da aynı şekilde. Yani altın ve ipek giyim eşyasının kadına helal erkeğe haram kılınması gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış bir bilgi. Eşiniz rahatlıkla altın alyansını takabilir. İçiniz rahat olsun.

Şimdi bir şeye haram demek için onun Kuran'da yazması gerekiyor. Hadislere de 100% güven olmuyor. Hatta Kuran'da süslenin, güzel giyinin, size helal edileni niye haramlaştırıyorsunuz diyor.

ikinci nokta ise madem altın istemiyor amaç alyans, alyansa benzer bir şey alsın, canı tuğralı yüzük istiyorsa , bırak taksın ne olacak ki. benim eşim hiç yüzük takmıyor. yanyana gezince herkes çift olduğunuzu biliyor. ahlaklı ise tek olduğunda da kimse yanına yaklaşamaz. Yüzük kimseyi bir şey yapmaktan alıkoymaz. inancınız gereği bence eşiniz sakınan biris ise korkmayın salıverin gitsin:)=)))))

Bende öyle söyledim eşim iki yüzük takmak istemedi birini seçmek durumundayiz ben alyanstan yanayim o yüzüğü çok beğendiği için kiyamadim iste düşünelim dedim:KK66:Tesekkür ederim fikirleriniz için.

Alyans olması daha güzel, sizinkiyle aynı model gümüşünü yaptırabilirsiniz
Tuğra olanı da alın arada bir de onu takar hevesini almış olur

siz bilmiyorsunuz diye din alet oldu diyemezsiniz...altin erkege haramdir tipki ipek kiyafet gibi...bunlar kadina helal kilinmistir...hos kim uyuyor bu konuya fazla bir kimse degil..kiz burda fikir istemis..boyle kucumseyerek ne yapmaya calisiyorsunuz anlamiyorum.

konu sahibi arkadasim...benim esimin alyansida gumus..o da takmiyor alyansini cunku kucuk geliyor suanda...beni sorarsan 2 tane alyansim var...biri evlenirken takilan digerinide sonradan hosuma gittigi icin aldim. degisikli takiyorum...bazende hic birini takmiyorum...gonul bagi olsun yeterki, yuzuk bagi cok onemli degil bana kalirsa...
Çok teşekkür ederim arkadaşim haklisin gönül bağidir önemli olan çok severek, büyük anlamlar yüklenerek takilan bir yüzük olunca karar vermekte zorlandim.Kadin hassasligiyla alyansa anlamlar yüklemisim bende:KK36:

Kuran'da yazıyor mu?

Back
X