Fikirleriniz benim için çok önemli.

Depresifshine

Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
866
92
18
35
İstanbul
Meraba kızlar, ben nişanlıyım 3,5 yıldır beraberiz 1 yıl sonra evlenicez inşallah. Nişanlım evlendikten sonra bana araba almak istiyo çünkü oturcagmız ev ters bi yerde biraz yani işe giderken çok vesait degiştirmem gerek. Bende düşündüm ki hiç araba almasam ( çünkü kullanırken çok rahat edemiyorum araba kullanmaktansa ön koltukta yayılmayı seviyorum) araba yerine kendime bi butik moda evi gibi bişey açsam. Zaten modelistim ben tasarım yapıp kalıp çıkartabilirim. Ama aklımda bi sürü soru işareti var. Acaba yürütemezmiyim diye. ( buarada arabayı bana taktığı altınlarla alıcaz yani başka çıkarıp para vermicek düğün takılarıyla yapılcak zaten şimdiden 10 milyarlık takım var) tanıdığı falan butik işleten varsa bana fikir verirse çok sevinirim. Ne kadar sermaye gerek?

Yada teyzemle annem kuaför onlara bi dükkan mı açsam malum kuaförlük hiç bitmeyen bi meslek ordan her ay payımı alırım yani çok kararsız kaldım.
Araba almaktansa o parayı değerlendirmek istiyorum açıkcası.

Meraba kızlar, ben nişanlıyım 3,5 yıldır beraberiz 1 yıl sonra evlenicez inşallah. Nişanlım evlendikten sonra bana araba almak istiyo çünkü oturcagmız ev ters bi yerde biraz yani işe giderken çok vesait degiştirmem gerek. Bende düşündüm ki hiç araba almasam ( çünkü kullanırken çok rahat edemiyorum araba kullanmaktansa ön koltukta yayılmayı seviyorum) araba yerine kendime bi butik moda evi gibi bişey açsam. Zaten modelistim ben tasarım yapıp kalıp çıkartabilirim. Ama aklımda bi sürü soru işareti var. Acaba yürütemezmiyim diye. ( buarada arabayı bana taktığı altınlarla alıcaz yani başka çıkarıp para vermicek düğün takılarıyla yapılcak zaten şimdiden 10 milyarlık takım var) tanıdığı falan butik işleten varsa bana fikir verirse çok sevinirim. Ne kadar sermaye gerek?

Yada teyzemle annem kuaför onlara bi dükkan mı açsam malum kuaförlük hiç bitmeyen bi meslek ordan her ay payımı alırım yani çok kararsız kaldım.

araba cepte sermaye
ama iş için yatırım büyük risk
kesınlıkle araba alırdım

Araba almaya gore hem butik hemde kuafor secenekleri daha akla yatkin gibi geliyor aslinda canim benim.dedigin gibi kuaforluk hic sonu gelmicek surekli devir daim yapabilicek bi meslek.butik isi ilk baslarda biraz sans isi aslinda.tam bi piyango.ben dukkan icin ne kadar sermaye gerekli bilemiyorum fakat kuzenim de senin meslektasin onunda aklindan ara sira boyle fikirlee gecmiyor degil..fakat kendini biraz daha pisirmesi icin daha cok deneyim katabilmek icin kendisine,bir isverenin yaninda devam ediyor.
nisanlim buna ne der onun da bi fikrini almak lazik cunku.biraz uzun oldu galiba :confused:

GT-I8150 cihazımdan gönderildi

araba daha mantıklı butik için çok iyi araştırma yapman lazım, arabayı satıp butik açabilirsin daha sonra

Araba hergün deger kaybettigi icin paraniz degerlenmis olmayacak.
Diger secenekler daha mantikli aslinda ama iyi arastirmak gerek.

araba ancak al-sat yapınca değerlenir üzerine birşeyler ekleyip model yükseltmeniz lazım ama iş kurmak sanki daha mantıklı butik için daha fazla sermayeye ihtiyacınız var ama kuaför daha mantıklı sanki bitmeyecek sektör sonuçta :)

araba ancak al-sat yapınca değerlenir üzerine birşeyler ekleyip model yükseltmeniz lazım ama iş kurmak sanki daha mantıklı butik için daha fazla sermayeye ihtiyacınız var ama kuaför daha mantıklı sanki bitmeyecek sektör sonuçta :)

Araba alsak değer kaybetmesini geçtim bunun siğortası var benzi var bi yere çarpsan boyası bilmem nesi var ooooo. Kuaförü bu yaz bile açabilirm ama o kadar eğitim alıp tekstili bırakıp kuaför açmak da ne kadar mantıklı sonuçta başında durmak bi işin ucundan tutmak lazım.

Araba almaya gore hem butik hemde kuafor secenekleri daha akla yatkin gibi geliyor aslinda canim benim.dedigin gibi kuaforluk hic sonu gelmicek surekli devir daim yapabilicek bi meslek.butik isi ilk baslarda biraz sans isi aslinda.tam bi piyango.ben dukkan icin ne kadar sermaye gerekli bilemiyorum fakat kuzenim de senin meslektasin onunda aklindan ara sira boyle fikirlee gecmiyor degil..fakat kendini biraz daha pisirmesi icin daha cok deneyim katabilmek icin kendisine,bir isverenin yaninda devam ediyor.
nisanlim buna ne der onun da bi fikrini almak lazik cunku.biraz uzun oldu galiba :confused:

İşverenin yanında devam ediyo detken modaevinde falan mı çalışıyo? Ben hep üretim kısmında çalıştım çizip diktiriyırum yani satış falan fiyattı bilmem ne hiç alakam yok

İşverenin yanında devam ediyo detken modaevinde falan mı çalışıyo? Ben hep üretim kısmında çalıştım çizip diktiriyırum yani satış falan fiyattı bilmem ne hiç alakam yok

Oda ayni senin gibi tasarliyor,cizimini yapip dikiyor.aynen modaevi tarzi bir isyerinde calisiyor.kariyerine arti katabilmek icin e biraz da ufkunu genisletebilmek ileride kendi isi olursa daha guzel tasarimlar ortaya cikarabilmek adina baskasimin yaninda devam ediyor.

Oda ayni senin gibi tasarliyor,cizimini yapip dikiyor.aynen modaevi tarzi bir isyerinde calisiyor.kariyerine arti katabilmek icin e biraz da ufkunu genisletebilmek ileride kendi isi olursa daha guzel tasarimlar ortaya cikarabilmek adina baskasimin yaninda devam ediyor.

Ben modaevinde değilde şirket gbi bi yerde çalışıyorum çizip kalıbını yapıp veriyosun dikim satıl falan pek göremiyorum. Nerde arkadasın istanbulda mı oturuyo. Belki ortak açarız :D

Ben modaevinde değilde şirket gbi bi yerde çalışıyorum çizip kalıbını yapıp veriyosun dikim satıl falan pek göremiyorum. Nerde arkadasın istanbulda mı oturuyo. Belki ortak açarız :D

Hayir malesef ankarada :/ sana katki saglasin da modaevi sirket butik hic farketmez.yarari olacagini dusundugun neresiyse orada calis bence :)

Ben kuaför diyorum
Arada sende istersen yardıma gidersin
Gitmesen de işi yürütecek ve güvenilir insanlar mevcut hem

Diğeri biraz riskli

Kuaför daha mantıklı bana görede ama diğeride benim mesleğim ne bilim çok kararsız kaldım.

Sıfırdan kurulan işler çok riskli geliyo bana
Elektriği bilmem nesi bi de işi tutturması ? hep bi acaba
Ha dersen ki arkada bi okadar daha sermayem var, sıkıştığımda ordan kullanırım
Olabilir o zaman belki
Ama yedekte para yoksa çok çok daha zor

Kuaför işinde kafan rahat olur
İster gezer ister uğrarsın
Ki biz kadınlar her türlü kuaförleri kalkındırırız :1:
Pek bi risk yok yani

Kuaför daha mantıklı bana görede ama diğeride benim mesleğim ne bilim çok kararsız kaldım.

Kuaför cok mantıklı, diğerini sen evden de yürütebilirsin, odanın birini atolye gibi kullanırsın. Kuaföre gelen kadınlardan ala müşteri mi olur :D Onlara da reklam yaptın mııııı bi beş sene sonra ünlü moda tasarımcısı depresif hanım diye gezinirsin :1:

çalışmıyorsan iş yatırımı mantıklı canım. maliyet yerine göre değişir. işin tutması da hem senin yeteneğine bağlı hemde dükkanınn yerine. ama şu bir gerçek ki şimdi hazır firmalar hem ucuza hem bol çeşit mantığından butikler yeteri kadar değer görmüyorlar. tabiki umutsuzluğa kapıl diye demedim eğer gerçekten farklı birşeyler yapar kendi müşterini tutabilirsen mesleğin çok güzel ve kazancı bol.. bence iyice araştır bulunduğun şehrin koşullarını dikkate alarak öyle karar ver canım.

Sıfırdan kurulan işler çok riskli geliyo bana
Elektriği bilmem nesi bi de işi tutturması ? hep bi acaba
Ha dersen ki arkada bi okadar daha sermayem var, sıkıştığımda ordan kullanırım
Olabilir o zaman belki
Ama yedekte para yoksa çok çok daha zor

Kuaför işinde kafan rahat olur
İster gezer ister uğrarsın
Ki biz kadınlar her türlü kuaförleri kalkındırırız :1:
Pek bi risk yok yani

Ay yok iş kurmaya para çıkarda sonradan iş olmazsa döndürcek bi sermaye yok :1: bakalım teyzem okey derse belki bu yaz bile kuaför açabiliriz ama o zaman yine başka işte çalışırım ben ordanda ek para gelir yşne tekstili bırakmam böylede güzel para kazanıyorum daha 22 yaşımda :1: tekstilde aslında çok güzel para varda birazda insan ticaret kafası olcak.

Back
X