• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikirleriniz lazım :(

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba

yaklaşık 7 aydır bir şirkette çalışıyorum burada sekreterlik yapıyorum ve bütün gün oturuyorum. hamile kalmadan çnce bir otobüs şirketinde halkla ilişkiler müdürüydüm çok yoğun ve stresli bir işim vardı. bazen sabah 8 de gider gece 3 te çıkardım. hamile kalınca bu tempo ağır geldi ayrıldım. doğum yaptım kızım 6 aylık oldu çalışmaya başladım. tabii iş ararken hep aman sakin olsun kafam rahat oldun diyordum. öylede bir iş buldum. çok şükür işim rahat hafta sonu ve remi tatillerde evdeyim ki 4 yıl otobüs firmasında ne bayram bildim ne tatil. buraya kadar herşey iyi....
fakatttt işimde hiç mutlu değilim sürekli oturup hiç bir işe yaramadığımı hissediyorum. dün bir firmadan aradılar ve yarın için görüşmeye çağırdılar. yönetici asistanlığı için. tanıdık bilindik bir yer. görüşmeye gideceğim. şartlarını falan bilmiyorum ama içimden bir his sanki daha iyi olacak diyor.
annem de işin güzel çalışma saatlerin iyi ne yapacaksın diyor. ama utsuzum burda işte işe gelmek bile istemiyorum.
sizce ne yapmalıyım dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olurmuyum. nolur bir fikir verin.

kızlar merhaba

yaklaşık 7 aydır bir şirkette çalışıyorum burada sekreterlik yapıyorum ve bütün gün oturuyorum. hamile kalmadan çnce bir otobüs şirketinde halkla ilişkiler müdürüydüm çok yoğun ve stresli bir işim vardı. bazen sabah 8 de gider gece 3 te çıkardım. hamile kalınca bu tempo ağır geldi ayrıldım. doğum yaptım kızım 6 aylık oldu çalışmaya başladım. tabii iş ararken hep aman sakin olsun kafam rahat oldun diyordum. öylede bir iş buldum. çok şükür işim rahat hafta sonu ve remi tatillerde evdeyim ki 4 yıl otobüs firmasında ne bayram bildim ne tatil. buraya kadar herşey iyi....
fakatttt işimde hiç mutlu değilim sürekli oturup hiç bir işe yaramadığımı hissediyorum. dün bir firmadan aradılar ve yarın için görüşmeye çağırdılar. yönetici asistanlığı için. tanıdık bilindik bir yer. görüşmeye gideceğim. şartlarını falan bilmiyorum ama içimden bir his sanki daha iyi olacak diyor.
annem de işin güzel çalışma saatlerin iyi ne yapacaksın diyor. ama utsuzum burda işte işe gelmek bile istemiyorum.
sizce ne yapmalıyım dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olurmuyum. nolur bir fikir verin.

bence en azından iş görüşmesine bir gidin, şu anda çalıştığınız için onun rahatlığı ile, şartlarınızı açık ve net olarak sorun araştırın, sonra zaten kafanızda artı eksi taraması yaparak hangisini seçeceğiniz netleşir, her işin artıları ve eksileri olur, ama iş yerinizde huzurlu ve mutluysanız bazı eksileri tolere edip idare etme şansınız daha yüksek oluyor, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ;)

bence en azından iş görüşmesine bir gidin, şu anda çalıştığınız için onun rahatlığı ile, şartlarınızı açık ve net olarak sorun araştırın, sonra zaten kafanızda artı eksi taraması yaparak hangisini seçeceğiniz netleşir, her işin artıları ve eksileri olur, ama iş yerinizde huzurlu ve mutluysanız bazı eksileri tolere edip idare etme şansınız daha yüksek oluyor, hakkınızda hayırlısı neyse o olsun ;)

aslında işim aşırı rahat. hatta herkez özeniyor ama ben mutlu değilim burada işte :(

herhangi bir kariyer hedefin varmı ,yoksa günüm dolsun para kazanayım düşüncesindemisin ,eğer öyle ise işin güzel ,yani en azından hafta sonu tatilin var ,ama kariyer hedefin varsa ,diğer tarafta bunu gerçekleştirebileceğine inanıyorsan git ,ama şunuda söylemeden geçemiycem ,keşke hafta sonu izinli olduğum bir işim ve sakin temposuz bir hayatım olsaydı ,ben sadece pazar günü izin kulanıyorum ve yetmiyor ,sende annesin ve çocuğuna 2 gününü ayırabilmek harika birşey ,tabi sanırım diğer şirkette de hafta sonu iznin olacak ,valla sen bilirsin canım ,şartlar koşullar nasıl seni tatmin edecekse öyle yap ,ama şu anki işinde çalışmak isteyen yüzlerce kişi vardır eminim ..

herhangi bir kariyer hedefin varmı ,yoksa günüm dolsun para kazanayım düşüncesindemisin ,eğer öyle ise işin güzel ,yani en azından hafta sonu tatilin var ,ama kariyer hedefin varsa ,diğer tarafta bunu gerçekleştirebileceğine inanıyorsan git ,ama şunuda söylemeden geçemiycem ,keşke hafta sonu izinli olduğum bir işim ve sakin temposuz bir hayatım olsaydı ,ben sadece pazar günü izin kulanıyorum ve yetmiyor ,sende annesin ve çocuğuna 2 gününü ayırabilmek harika birşey ,tabi sanırım diğer şirkette de hafta sonu iznin olacak ,valla sen bilirsin canım ,şartlar koşullar nasıl seni tatmin edecekse öyle yap ,ama şu anki işinde çalışmak isteyen yüzlerce kişi vardır eminim ..

kariyer hedefide var tabii. burada ne uzar ne kısalırsın günüm dolsun çalışayım gibi amacım yok. diğer tarafta dasanıyorum hafta sonu olmayacak ama dedim ya daha görüşmedim. evet eminim şu an burda çalışmak isteyen çok kişi var. allah herkezişn rızkını versin inşallah.

iş görüşmesine git memnun kalırsan istifanı verirsin

Çağırıldınız yere gidin bir görüşün en azından görüşmede fayda var daha sonra oturup iyice bir düşünürsünüz,karşı tarafın çalışma koşullarını ve şartlarını bilmiyorsunuz henüz siz onların şartlarına uyuyormusunuz yada onlar sizin istediginiz gibi bir firmamı bunların hepsini düşünün şuan ki çalıştıgınız yer ile karşı tarafın artılarını-eksilerin karışlaştırın ve hangisi daha iyiseyse ona göre karar verirsiniz belki görüşmeye gitmezseniz hep içinizde ukte kalabilir keşke gitseydim diye.

kariyer hedefide var tabii. burada ne uzar ne kısalırsın günüm dolsun çalışayım gibi amacım yok. diğer tarafta dasanıyorum hafta sonu olmayacak ama dedim ya daha görüşmedim. evet eminim şu an burda çalışmak isteyen çok kişi var. allah herkezişn rızkını versin inşallah.

canım bende çalıştığım şirkette memnundum ( gıda mühendisiyim aynı zamanda bir firmada kadrolu mühendis olarak çalışıyorum )fakat maaşımın 2 katı bir teklif aldım ,her türlü imkanı çok daha iyiydi fakat tek sorun yoldu ..yani bu şirkete yarım saatte ulaşıyorsam oraya tam 2 saatte ulaşacaktım,arabam da yok üstelik ,bu bile beni vazgeçirmeye yetti ,trafikte sabah akşam 4 saatimi geçirmek istemedim ,insanı fazlasıyla yoruyor ve kendine ayıracağı vakti yola harcıyor malesef..

git görüş ,kararını ver ,en iyisini şu anda bizlerden çok sen bilirsin ,hakkında hayırlısı olsun ..

canım bende çalıştığım şirkette memnundum ( gıda mühendisiyim aynı zamanda bir firmada kadrolu mühendis olarak çalışıyorum )fakat maaşımın 2 katı bir teklif aldım ,her türlü imkanı çok daha iyiydi fakat tek sorun yoldu ..yani bu şirkete yarım saatte ulaşıyorsam oraya tam 2 saatte ulaşacaktım,arabam da yok üstelik ,bu bile beni vazgeçirmeye yetti ,trafikte sabah akşam 4 saatimi geçirmek istemedim ,insanı fazlasıyla yoruyor ve kendine ayıracağı vakti yola harcıyor malesef..

git görüş ,kararını ver ,en iyisini şu anda bizlerden çok sen bilirsin ,hakkında hayırlısı olsun ..

yarın görüşmeye gideceğim şirket evime daha yakın ve yol param neredeyse yarıyarıya düşüyor. tabi konuşmak için erken sadece görüşmeye çağırdılar :)

Bana pişman olursunuz iş değişirseniz gibi geldi...Birde yeni anne olmuşsunuz hafta sonları ve resmi tatiller bir anne için çok önemli fırsat...Ve çok rahat bir iş diyorsunuz,bu rahatlık sayesinde ister istemez kafanız rahat olduğu için evde eşinize ve çocuğunuza ayıracağınız vakit daha verimli alır...Yoğun tempoda çalışınca beyin daha çok yoruluyor ve tahammül azalıyor bana kalırsa...Birde bebeğiniz büyüdükçe daha çok vakit isteyecek sizden bu vakti sağlayamadıkça da çok üzüleceksiniz...Hakkınızda hayırlısı olsun...Ha ayrıca yeni işle ilgili bütün şartları öğneince şimdiki işinle arasındaki olumlu olumsuz diyeanaliz yap buda sana hangisini seçmen konusunda yardımcı olur...

Nasıl bir kariyer hedefiniz var mesela? Sekreterlik yapıyosunuz bir sonraki aşama yönetici asistanlığıdır. Onun için de görüşmeye çağırılmışsınız. Ama unutmayın yönetici asistanlığı zordur hele bir de yönetici kılsa karısına yapamadığı tüm gıcıklıkları, kaprisleri size yapacaktır. Her zaman çok şık olmanızı isteyecektir, kahve çay ,yemek saatine kadar sizin kontrol etmenizi, hatıratmanızı isteyecek en ufak hatada bağırıp çağıracaktır.
Bu mu güzel şimdiki işiniz mi?
Bence şimdiki ..Sekreteryada telefon, faks,kargo vs. trafiği oluyor yoğun bir şirket değilse bunlar az oluyor.Ama unutmaki sizin şirkette çalışan herkesin işi azdır bu bir zincir, onlar çok çalışıyo olsa sizde mutlaka çok çalışıyor olurdunuz. En basitinden telefonlar susmazdı.,Ben de çok rahatım, maaşım da iyi, h.sonu tatil, evime yakın hiç şikayetim yok öteki tarafata kendimi harap edip bunların çoğunu alamayacaksam neden uğraşayım ki. Benim bir ark. kafasını kaldıramıyor işten benim maaşımın yarısını alıyor. Ben 6da çıkıyorsam o 9da çıkıyor kızı da evde annesinde ve hep huysuz..Hangisi mantıklı?
Bu arada eminim körelmiyosunuzdur size kolay gelen birçok işi bazıları hiç beceremez. Herkesin branşı farklı.
Şimdi bana sekreterlik mi , yönetici asistanlığımı deseler düşünmeden sekreter derdim. Azıcık işim kaygısız başım:)

Siz bu işi rahat olsun diye arayıp bulduğunuza göre, neden burda mutsuz olduğnuzu anlayamadım.
Eski temponuzu arayabilirsiniz ama neyle karşılaşacğınızı da bilmiyorsunuz.
Öngörüşme fikir vercektir tabi size ama yönetici asistanlığı kolay değildir.
Çok yorucudur.
Kızınıza enerjiniz düşmüş olarak gitmek istemezsiniz sanırım.
Çocuk da yaparım kariyer de diyenlere pek inanamıyorum ben.
Sırayla olur ama ikisi bir arada olamıyor ne yazık ki.
Bunun için evde yardımcınız olması gerekiyor.
Çocuğunuzla ilgilenecek eğitimli, güvenilir biri gerekiyor.
Yoksa en azından kreşe gidene kadar çok zor tempolu bir işte çalışmak..

Kesinlikle iş görüşmesine gitmelisin,gitmemen hata olurdu bence.
Sen yoğun bi iş hayatını seviyosun,aynı benim gibi.
Sen bi kadınsın,her şeyden önce annesin.Annelik demek güçlü olmak demektir.Benimde çok yoğun bi iş hayatım var.
Ama evde olduğum zamanları,nöbette olmadığım zamanları hep bebeğimle geçiriyorum.Önemli olan sürekli zaman geçirmek değil,kaliteli zaman geçirmek.
Sen işinde yükselince kendini daha iyi hissedeceksen bunu denemelisin.Senin mutluluğun bebeğin mutluluğu.
Yorgunluk belki de artıcak ama bu yorgunluk sen mutluyken seni mutsuz etmez,tatlı bi yorgunluk olucak bu

Nasıl bir kariyer hedefiniz var mesela? Sekreterlik yapıyosunuz bir sonraki aşama yönetici asistanlığıdır. Onun için de görüşmeye çağırılmışsınız. Ama unutmayın yönetici asistanlığı zordur hele bir de yönetici kılsa karısına yapamadığı tüm gıcıklıkları, kaprisleri size yapacaktır. Her zaman çok şık olmanızı isteyecektir, kahve çay ,yemek saatine kadar sizin kontrol etmenizi, hatıratmanızı isteyecek en ufak hatada bağırıp çağıracaktır.
Bu mu güzel şimdiki işiniz mi?
Bence şimdiki ..Sekreteryada telefon, faks,kargo vs. trafiği oluyor yoğun bir şirket değilse bunlar az oluyor.Ama unutmaki sizin şirkette çalışan herkesin işi azdır bu bir zincir, onlar çok çalışıyo olsa sizde mutlaka çok çalışıyor olurdunuz. En basitinden telefonlar susmazdı.,Ben de çok rahatım, maaşım da iyi, h.sonu tatil, evime yakın hiç şikayetim yok öteki tarafata kendimi harap edip bunların çoğunu alamayacaksam neden uğraşayım ki. Benim bir ark. kafasını kaldıramıyor işten benim maaşımın yarısını alıyor. Ben 6da çıkıyorsam o 9da çıkıyor kızı da evde annesinde ve hep huysuz..Hangisi mantıklı?
Bu arada eminim körelmiyosunuzdur size kolay gelen birçok işi bazıları hiç beceremez. Herkesin branşı farklı.
Şimdi bana sekreterlik mi , yönetici asistanlığımı deseler düşünmeden sekreter derdim. Azıcık işim kaygısız başım:)

canım zaten son 6 yıl yönetici asistanlığı yaptım. yöneticinin huyunu kaptınmı sorun çıkmıyor. leb demeden leblebiyi anlıyorsun zaten.
işim evet çok iyi rahat ama MUTLU değilim.

Sekreterlikle yönetici asistanlığı arasında çok fark göremiyorum ben.Çok büyük kurumsallaşmış bir şirket/holding in üst düzey yöneticisine asistanlık yapmaksa o daha geniş çaplı ve meşakatli bir iş.Eğer diğer şartlar seni zorlamıyorsa işini bırakmanı tavsiye etmem.Küçük bebeği olan ,çalışan anneler her işi tercih edemiyor çünkü.Çalışma saatlerini,koşullarını iyi düşünmeleri gerekiyor.Bur da ki işinde neden işe yaramadığını düşünesin ki,sonuçta yöneticin sekreterliğini yapman için para veriyor sana.Demek ki böyle bir gereksinimi var.Otobüs şirketindeki tempondan sonra burası sana rahat gelmiştir.Eğer diğer işin şartları iyiyse birşey diyemem,ama sırf işe yaramadığını düşünerek işini değiştirme

Cumartesi ıs gorusmesıne gıttım ve su ankı ısımı asla degıstırmeyı dusunmuyorum :)

kızlar merhaba

sizce ne yapmalıyım dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olurmuyum. nolur bir fikir ver

iş görüşmesini değerlendirebilirsin ama şuanki işin rahatsa geri dönmek istediğinde dönemeyebilirsin iyi düşün belki gideceğin yer daha sıkıcıdır ya da ortamı beğenmezsin

Back
X