fikirleriniz önemli neyapayım?

ebrarrarba

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
650
49
118
40
merhaba arkadaşlar ben yeni üyeyim ve sizlerle bir sıkıntımı paylaşmak ve fikir almak istiyorum.yorumlarınızdan yolumu çizicem.
ben özel bir okulda çalışıyorum.4 yıllık üniversite mezunuyum.yaklaşık 4-5 yıldır aynı yerde çalışıyorum.işe ilk girdiğim de ikinci üniversite okumaya karar verdim.ve bir bölüme yazıldım şuanda 3.sınıftayım.aynı zamanda geçen yılda bitirmiş olduğum lisans programı üzerinden pedagojik formasyon eğitimi aldım öğretmenlik yapabilmek için.yalnız benim branşım şuanki çalıştığım yerde yok o yüzden derslere giremiyorum idari kısımda çalışıyorum.
benim sorunum şu: burda daha okulu bitirmeden rehberlik yapan bir kız vardı yeni bu yıl okulu bitirdi yaklaşık 2 yıldır rehber öğretmenliği yapıyor formasyon eğitimi de yok.bende bu yıl okullar açılmadan müdürle konuştum rehberlik için 3.sınıfa geçtim formasyonumuda aldım stajyer olarak başlatsanız sadece 1 sınıf istiyorum ve maddi hiçbirşeyde istemiyorum yine aynı işimide yapmaya devam edicem sadece kendimi geliştimek istiyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz dedim oda tamam dedi.sonra okullar açılmasına bir hafta kala yine hatırlattım yine tamam dedi.ama sınf vermedi bana aradan biraz zaman geçti konu açıldı bende hatırlattım aa ben unuttum neden hatırlatmadın sen dedi tamam sana bir sınıf vericem dedi yine kaldı bende herhalde vermek istemiyor artık konuşmucam dedim aradan yine zaman geçti iki ay falan dün kendisi o rehberlik olan kıza bir sınıfını nurana vercez dedi kızda yok ben yaparım dedi müdürümüzde hayır nuran yapacak dedi kızda tamam dedi ama kız sınıfı vermek istemiyor.
benimde istediğim sınıfın rehberlik anlamında bütün işlerini bana vermesi yarım yamalak değil.bugünde müdür yok sizce gelince konuyu açıp konuşayımmı yoksa yine susup oturayımmı?ne yapayım sizin düşünce fikirleriniz nelerdir teşekkürler

sen hemen müdahil olma.
müdürünüz tekrar müdahil olacaktır olaya.
ona bırak.
kız direk vermek istemiyorum mu dedi sana?

Önce git kızla konuş ben kaç aydır istiyorum neden böyle yapıyosun de.
Baktın olmuyor moralin bozuk bir şekilde müdürün odasına git başka bişey sor o sana ne oldu deyince de acıklı bir şekilde olayı anlat.
Bende okulda memurum da bu işler böyle yürüyor

sen hemen müdahil olma.
müdürünüz tekrar müdahil olacaktır olaya.
ona bırak.
kız direk vermek istemiyorum mu dedi sana?
Müdürümüz herşeyi sürekli geçiştiren biri ona söylemezsem gene kalır biyandan bekliyim diyorum ama durumda böyle

Güzel fikir işe yarayabilir :)

Stajyer birine tüm sorumluluk etik değil sizde almayın bu sorumluluğu okulunüzu bitirin önce

Kızla beraber müdüre gidin, "müdür bey bu durum bundan sonra böyle olacak değil mi yanlış anlamadım" diyin.

Kıza da giderken müdürle konuşmamız gerekiyormuş deyin

İyi ki bizim okulda değilsiniz diyeceğim

Rehberlik ekip işidir hem yani bir sürü evrak var ben bir sınıfı yapayım nasıl olacak ki

Okulun resmi rehberlikmişim kim

Görümcemin okulunda ilkokulun rehberliksiniz ortaokula anaokulunu da ilkokula resmi olarak yazıp ortaokulda anlattığımız gibi psikolog çalıştırıyorlardı

Ancak yaptığınız yani okulca yapışan hatalı ve şikayet edilirse hepinizin başı ağrır

Bir de merak ettim hem idari kısımda çalışıp hem de devam zorunluluğu olan rehberliği nasıl okuyorsunuz

YazınıZı zor anladım.
Her okul psikolog çalıştıracak diye bir kaide yok ayrıca özel okullarda bilmiyorsunuz sanırım söliyim ben size çünkü bu her yerde böyle felsefe sosyoloji mezunlarını rehberlik olarak çalıştırıyorlar bende sosyoloji okuyorum bitirmeme bir sene kaldı.
Yani şikayet etsenizde boş bu çoğu yerde böyle hatta devlet bu mezunlara kurs bile açtı özelde rehberlik öğretmenliği yapabilmeleri için :)

o kızın formasyon eğitim yoksa eğitmenlik yapması zaten kanunen yasak değil mi ..müdür sana evet dediyse bence hakkını ara. müdürünle konuş işi yapabileceğine ikna et.zaten eğitimini de almışsın

Kurs açtı doğru kurs sonrası verdi o Hakkı hatta bir ara yeniden hizmet içi eğitim deyip çağırdı

Ama siz o kursa katılmadınız

Özel eğitim kurumlarında çalışmak da meb onayı gerektirir bunu siz benden daha iyi bilirsiniz o işin içindesiniz

Okullar da çözüm olarak bir tane resmi öğretmen gösterip diğerlerini de idari çalışan olarak sigortalayıp rehberlik ya da ders görevi veriyor

Bu hatalı diyorum özetle

Ben rehberlik okuyorsunuz sanmıştım şimdi anladım hem çalışıp hem okumanızı

Psikolog zorunlu değil diyorum onu bile rehberlik öğretmeni olarak çalıştıramıyor o kadroya meb dem onay alacak birini gösteriyor

Yazı için de kusura bakmayın telefon kapandı düzenleyemedim saçma sapan olmuş

Bakın ben size etik dedim siz azlık çokluk diyorsunuz maalesef alan dışı olduğunuz için bu etik noksanlıgınız normal onu bilsem yorum yapmazdım zaten
bu etik olmayabilir alan dışı olabilirim ama bu her yerde böyle herkes yapıyorda şimdi ben etik değil diye yapmayaymmı

evet benim tercihim ama sizin yazınız yargılayıcı ben böyle tercih ediyorum herkeste böyle ediyor :)

Herkes böyle etmiyor. Benim bildiğim pedagojik formasyon almak gerekiyor. Sosyoloji felsefe mezununa rehberlik yaptırıldığını görmedim duymadım. Sosyoloji, felsefe mezunu olarak sadece onun bilgisiyle öğrenci danışmanlığı yapamazsınız. Ha yapıyorsanız da çalıştığınız kurumla alakalı bir şey, ona karışamam. Daha ucuza çalıştırmak falan için olabilir. Ama doğrusu PDR'ci çalıştırmasıdır, psikologlar da pedagojik formasyon alırlar. Diğer kız psikoloji alanından mezunsa ona dersleri vermeleri normal.

Son düzenleme:

evet benim tercihim ama sizin yazınız yargılayıcı ben böyle tercih ediyorum herkeste böyle ediyor :)

ya sonra takıntılı oluyoruz ama maşallah çok güzel genç yaşta bi sürü eğitim almışsınız, kendinizi geliştirmişsiniz, maşallah çok güzel. ama dahi anlamındaki -de birleşik. benim çocuğum olsa böyle öğretmeni olsun istemem. ha bunu sırf formasyon aldınız diye söylemiyorum. belli eğitim düzeyindeki herkes bilmesi gereken bi imla kuralı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…