fikirlerinize çok ihtiyacım var lütfen yardım...

peri212

Guru
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2007
211
75
318
nişanlıyım nişanlım başka şehirde yaşıyor.daha öncede kayınvalidem ile aynı apartmanda oturma durumum hakkında sizden yardım beklemiştim.iş ciddiye bindikçe daha büyük sorunlar yaşamaya başladım.mafoldumben

nişanlımın ailesi bize göre daha tutucu daha mazbut bir aile .nişanlımla üniversiteden tanışıp aşık olduğumuz için pek ailesi yapısında olmadığını biliyorum.evliliğe biraz daha yaklaştıkta ailesini daha yakınen tanıyorum.ben devlet kurumunda sözleşmeli çalısıyorum.ailem beni okuttu ve elinizde altın bileziğiniz olsun der her zaman babam.beni kendi ayakları üzerinde duran bir genç kız olarak yetiştirdi...:kahve:

ancak kayınvalidem benim çalışmama karşı.bayanlar çalışmaz , çalışmayacak , kılık kıyafetine özen gösterecek,izinsiz evden çıkmayacak, bizim himayemizde burda gözümüzün önünde oturacak , daha dindar hareket edecek gibi isteklerde bulunmamı istiyor.(benim annemde kapalı ama baskı yapmadılar bana hiç bir zaman, daha modern davrandılar)

nişanlım her ne kadar ailesi gibi düşünmesede onlara saygısından dolayı çok karşı çıkmıyor.sadece sen bana güven herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyor.çok sevdiğim için inanmak istiyorum ama etrafımdakiler seni alana dek ole yapar.sonra çok üzülürsün diyorlar.

çıldıracağım artık.ailem kararı bana bıraktı.ama yüzlerinde bitmesini bekler gibi bir ifade seziyorum.çok iyi düşün diyorlar sadece.:Saruboceq:

ayrılırsam bir daha başkasıyla yapamam gibi geliyor. senağlama ama bu şartlarda da çok zor.siz olsanız ne yapardınız yardımlarını bekliyorum.olumlu olumsuz her eleştiri ve fikire açığım

ilginize teşekkürler

Son düzenleme:
canım sonuçta bi eve gelen maaş 1 tanemi olsa iyi 2 tane mi olsa iyi??
bunu düşünemiyor mu kayınvaliden?
onu geçtim zaten nişanlınla üniversitede tanışmışsın onca şey paylaşmışsınızdır.
bir yerde aileside benim eşim çalışıcak diyebilmeli.bunu onunla konuşmalısın bence

Annesi çalışmayacak diyor da nişanlın ne diyor peki?bu zamanda devlete kapak atmak kadar zor bi şey var mı sakın sakın işinden ayrılma bi gün eşinden ayrılırsan işin olmadan ne halt yersin?
ben gözlemle derim örneğin nişanlının yanında bu konuyu aç çaktırmadan kadının görevleri nelerdir kaynanan saysın biraz sen de nişanlına katılyor musun hayatım de...o ortamda senin fikrine mi annesinin fikrine mi katılacak ona bir bak derim ben...
uzun üreli bi ilişkiniz var hemen de ayrılıp yazık etmeyin nişanlınız sizi aldatmıyor,parasını yok yere harcamıyor,size yalanı yok bu gibi artıları unutmayın tabi...
taviz işten ve kılık kıyafetten olmasın gerisi boş...nişanlına bunları kabul ettir...
sonuç olarak onu en iyi sen tanıyorsun canım sana bugüne kadar söz hakkı verdiyse sorun yok..

hayatım üzgünüm ama seni alınca o da değişir diyenlere ben de katılıyorum.bunun çevremde örnekleri çok.ailesiyle uzakta farklı semt ya da şehrilerde olsanız yine inandırıcı gelir ama iç içe bir yerde hiç inandırıcı değil.

öcelikle şunu belirtmek isterim ki sorunlar bu şekilde başlar ancak nişanlınız bu durumda dengeleyici olmalı her iki tarafında huzurlu olması için bi şekilde yolunu bulmalı ,bu arada sende onlara hak verdiğini ancak hayatın ne şartlarda olduğunu,seninde ailenin senden bunu beklediğini söyleyerek daha ılımlılaştırabilirsin. Ayrıca din herkesin kendi dünyasında yaşadığı birşeydir bunu başkaları istiyor diye yapmayız,Allah ile aramızdaki güç ve inanç dengesi doğrultusunda yaparız bence sende onlara çalışmanında bir çeşit ibadet olduğunu anlatabilirsin.tabi bu arada yıpranırsın,ama ayrılarak sadece kaçmış ve kendini ,sevgini anlatamamış olursun bunlar benim nacizhane fikirlerim,

saygılar,

burda kaynana aile baskısı kültür farkı yaşayan bi sorunlu arkadaş yazıyor.iyi düşün hedme çok iyi canım.insanın ailesi bile kendine karışmazken yeni tanıdığın insanların bu kadar müdehaleci olmasına katlanabilecekmisin.bence çok büyük bi baskı kayınalidenin söyledikleri.çalışmama mevzusuna gelince pes diyorum.sırf bunu söyledikleri için hangi mantıkta insanlar olduğunu tahminedebiliyorum.acele etme yavaştan al derim ben arkadaşım.ve orta yolda buluşamazsanız işin çok zor.ama evli değilsin bu bir şans hala zamanın var.

onlar seni böyle gördüle ve böyle kabul ettiler soonuçta
çalıştığını ya da onlar kadar kapalı olmadığını biliyorlardı
şimdi bunu değiştirmeye kalkmaya hakları yok
sen istersen çalışmayı bırakırsın, kapanacaksan kendin istediğn için kapanırsın
kayınvalidenin isteğiyle olacak şeyler değil
aynı apartmanda oturursanız nişanlının herşey bizim istediğimiz gibiolacak sözü
pek inandırıcı gelmiyor bana
uzakta, başka şehirde olsanız olabilir ama her an bir arada olunca
her zaman karışmaya en azından senin canını sıkmaya devam edecekelr

nişanlım istanbulda oturuyor.ben ise izmirde.eğer gidersem anadolu yakasında olmak bile bana kafiii.onlar karşıda avrupada oturuyorlar , ama işi babasıyla bir başka bir iş yapması lazım.ben her zorluğa razıyım.fakat aynı apartmanda mümkünatı yok yapamam gibi geliyor.offf allahım herese yardım etsin banada...

eger nısanlınız sızı herdaım tutan koruya bırısı ıse neden ayrılcaksınız kı?..
hersey sevgılınızde bıtıyo sız ve kendı ailesı ıle arasını ıyı dengede tutmalı o desekı esım boyle bu sekılde sevdım sızı bu sekılde kabul ettırmelı..
ve suna cok karsıyım sızı esınızın aılesı kapatmaya dıne esınızın hımayesıne zorla sokmakla mesguller sanırım ama bunlar zorla olmamalı..
eger zorla yapılırsa bellı sureden sonra patlarsınız..
ıyı dusunun boşanmıs bı bayanla nısan atmıs bı bayan ..
egerkı ailesı sızı sız oldgnuz ıcın kabul ederlerse ayrıılmayın derım..

Annesi çalışmayacak diyor da nişanlın ne diyor peki?bu zamanda devlete kapak atmak kadar zor bi şey var mı sakın sakın işinden ayrılma bi gün eşinden ayrılırsan işin olmadan ne halt yersin?
ben gözlemle derim örneğin nişanlının yanında bu konuyu aç çaktırmadan kadının görevleri nelerdir kaynanan saysın biraz sen de nişanlına katılyor musun hayatım de...o ortamda senin fikrine mi annesinin fikrine mi katılacak ona bir bak derim ben...uzun üreli bi ilişkiniz var hemen de ayrılıp yazık etmeyin nişanlınız sizi aldatmıyor,parasını yok yere harcamıyor,size yalanı yok bu gibi artıları unutmayın tabi...
taviz işten ve kılık kıyafetten olmasın gerisi boş...nişanlına bunları kabul ettir...
sonuç olarak onu en iyi sen tanıyorsun canım sana bugüne kadar söz hakkı verdiyse sorun yok..

cok guzel bir gozlem alkisalkisalkis

iki aile beraberken bu konu konusulsa, sizin çalışmanız hakkında söz sahibi olanlar kimler iseler konuşsalar, ki bunlar kaç kişidir değil mi, kayınvalideniz size şart sürecek yerde değildir mesela.nişanlınızın fikrini de yüksek sesle ve başka kimselerin yanında öğrenmiş olursunuz. evlendikten sonra da bu çalışma kararının daha önce konusuldugunu bir daha konusulmasına gerek olmadıgını izah edersiniz. gerçi nişanlınız o zaman fikrini değiştirebilir, ya da annesinin etkisinde kalabilir, o yüzden sizin ailenizden birileri önünde nişanlınızın şimdiden bu sözü veriyor olması size bir anahtar verir gelecek sorunlarınız için.
bu benim ailemin izlediği bir yoldu, açıkçası bir sorun yasamadım o yuzden faydası oldu diyemem ama, zararı da olmadı:)
siz kimseyi özellikle de kayınvalidenizi ikna etmek zorunda değilsiniz bu hususta, konuyu ancak bu şartlarda herkesin bulunduğu bir ortamda açın.
bazen kocaların evlenmeden önce eşlerine verdikleri sözlerin gerçekleşmemesi halinde yeterli mahcubiyetleri olmayabiliyor, bu konuda dert yanan gelinler de idare et söylemleriyle karsılasabiliyorlar. ama ailelere karsı verilmiş bazı sözler daha tesirli olabiliyor.
en iyisini siz bilirsiniz, nişanlınızı ve ailenizi tanıyan sizsiniz.

sadece sen bana güven herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyor.

canım eğer bu sözüne gerçekten güveniyorsan onunla ol.Sonuçta aynı apartmandada olsan kapını kapattığında eşinle baş başa kalacaksın.Yani eviniz ayrıııı,siz ayrı.Karışmalarına şimdiden karşı çıkardım ben olsaydım.Çünkü en başta nasıl alıştırırsan emin ol öyle gidiyor...

bende buna benzer bir durum yaşamıştım
çok zor seni çok ii anlıyorum...

nişanlın her iki ailenin önünde bunlar bunlar olmayacak benim istediğim budur diye açıklasın
ancak o zaman sende ikna olmuş olursun
evet köprüyü geçene dek ayıya dayı derlermiş ya kaba tabirle
bu bazı yerlerde doğruymuş dedirtiyor

olmazsa annenler konuşsun

öyle olur zaten hep..iş ciddiye binmeye başlayınca akla kara ortaya çıkıverir...valla ne yap ne et sakın o ailenin il sınırlarında bile yaşamaya kalkma canım..bunu başarabiliyorsan ne ala...

şimdiden böyle diyorsa senin onlardan çekeceğin var...bence güvenme, evlenince verilen sözler unutuluyo yerine getirilmiyo...annem babam beni her zorluğa rağmen okutacak işimi elime alacam onlar içinde bırakacam yok valla yapamam...boşunamı bunca yıl dirsek çürüttünüz kuzum siz...iyi düşünün ona göre karar verin..

Gerçek fikirlerimi yazacağım size.
Bu durumda ben olsam dakika düşünmez silerdim herşeyi.
İlerde yaşanacak sorunlar şimdiden kendini belli etmeye başlamış.
Ailesine karşı gelemeyecek bir oğul, eşine baskı uygulamaya başlayacak bir koca, gelininin hayatına kabusa çevirecek bir kayınvalide, torunlarını kendisi gibi yetiştirmeye çalışan bir babaanne, kendi çocuklarına istediği terbiye ve eğitimi veremeyecek bir anne ve kişiliğini kaybetmiş bir bayan.
Bunların hepsi olacak %90.
Ondan başkasıyla olmaz falan gibi saçma düşüncelere de kapılma. Bu hayatta kimse vazgeçilmez değildir. Evladını kaybeden analar bile onsuzluğa alışıyor. Sen mi alışamayacaksın. Eminim kendine uygun biriyle daha sağlıklı bir hayat yaşayacaksın.

nişanlıyım nişanlım başka şehirde yaşıyor.daha öncede kayınvalidem ile aynı apartmanda oturma durumum hakkında sizden yardım beklemiştim.iş ciddiye bindikçe daha büyük sorunlar yaşamaya başladım.mafoldumben

nişanlımın ailesi bize göre daha tutucu daha mazbut bir aile .nişanlımla üniversiteden tanışıp aşık olduğumuz için pek ailesi yapısında olmadığını biliyorum.evliliğe biraz daha yaklaştıkta ailesini daha yakınen tanıyorum.ben devlet kurumunda sözleşmeli çalısıyorum.ailem beni okuttu ve elinizde altın bileziğiniz olsun der her zaman babam.beni kendi ayakları üzerinde duran bir genç kız olarak yetiştirdi...:kahve:

ancak kayınvalidem benim çalışmama karşı.bayanlar çalışmaz , çalışmayacak , kılık kıyafetine özen gösterecek,izinsiz evden çıkmayacak, bizim himayemizde burda gözümüzün önünde oturacak , daha dindar hareket edecek gibi isteklerde bulunmamı istiyor.(benim annemde kapalı ama baskı yapmadılar bana hiç bir zaman, daha modern davrandılar)

nişanlım her ne kadar ailesi gibi düşünmesede onlara saygısından dolayı çok karşı çıkmıyor.
sadece sen bana güven herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyor.çok sevdiğim için inanmak istiyorum ama etrafımdakiler seni alana dek ole yapar.sonra çok üzülürsün diyorlar.

çıldıracağım artık.ailem kararı bana bıraktı.ama yüzlerinde bitmesini bekler gibi bir ifade seziyorum.çok iyi düşün diyorlar sadece.:Saruboceq:

ayrılırsam bir daha başkasıyla yapamam gibi geliyor. senağlama ama bu şartlarda da çok zor.siz olsanız ne yapardınız yardımlarını bekliyorum.olumlu olumsuz her eleştiri ve fikire açığım

ilginize teşekkürler

Bir arkadaş demiş ya sorunlar bangır bangır geliyor az bile olmuş davul zurnayla ciyak ciyak geliyor..

canım bile bile lades dememeni tavsiye ederim sana.. bunlar düzelecek şeyler değil. nişanlın şimdi saygısından evlendikten sonra da onlara hak verdiği için karşı çıkmayacak.. bu lafımı da unutma:kahve:

nasıl başlarsa öyle gider bence...
sakınn hiç kimse için işinizden ekmeğinizden olmayın...
gelin olmak her türlü fedakarlığı yaparım demek değildir...
kayınvalideniz yerini ve haddini bilsi önce...nerde karışmaması gerektiğini öğrensin...
daha şimdiden hayatınıza bu kadar karışıyorsa, ve nişanlınız susuyorsa ben de tıpkı aileniz gibi çok iyi düşünün derim...
hayat sizin...ve herkes, nişanlınız dahil haddini, sınırlarını bilecek...

Back
X